Huizen speelt gelijk tegen Quick Boys (2-2)Huizen heeft in een aantrekkelijke wedstrijd de punten gedeeld met Quick Boys. Met de 2-2 uitslag kon uiteindelijk iedereen wel leven, ook als was het jammer dat een 2-0 voorsprong werd weggegeven.
    huizen-speelt-gelijk-tegen-quick-boys-2-2

Huizen heeft in een aantrekkelijke wedstrijd de punten gedeeld met Quick Boys. Met de 2-2 uitslag kon uiteindelijk iedereen wel leven, ook als was het jammer dat een 2-0 voorsprong werd weggegeven.

De Wolfskamer was deze zaterdag nou niet direct een aangenaam plek om te bivakkeren. Een guur windje en een mager winterzonnetje deed vele toeschouwers huiverend langs de lijn staan. Toch deden beide ploegen er alles aan om de ca 800 toeschouwers te verwarmen. Huizen begon overdonderend. Al in de eerste minuut kon scheidsrechter Augustin naar het midden wijzen, toen Gillermo Pengel Quick Boys doelman de Groot met een frommelgoal wist te verschalken. De Katwijkers betwijfelden daarbij of de bal wel volledig over de doellijn was geweest, maar de assistent scheidsrechter kende daar geen twijfel over: 1-0. En de ploeg van Tijs Schipper ging door. De ene aanval na de andere rolde op het Katwijkse doel af, en Garrett Jones kreeg na een prachtige dieptepass zelfs een vrije doorgang naar de Groot. De boogbal van Jones over de uitgelopen goalie heen verdween echter jammerlijk naast het doel. Langzaam maar zeker ontworstelde Quick Boys zich aan de Huizen druk en nadat Gillermo Pengel het veld geblesseerd moest verlaten en Huizen moest zoeken naar het juiste ritme ontwikkelden de Katwijkers zelfs een licht overwicht. Zonder daarbij tot grote kansen te komen overigens. En als er al dan een mogelijkheid ontstond dan was er altijd nog de betrouwbaar keepende Brian Willemse, die het Huizen doel ook deze wedstrijd met verve verdedigde. Een terechte voorsprong voor Huizen, daar waren de toeschouwers het in de rust wel over eens. Maar het had meer kunnen zijn, zo hoorde je langs de zijlijn.

Die grotere voorsprong kwam al snel na de rust. In de 53e minuut liet spelmaker Sebastian van Kammen weer eens van zijn spreken. Een vlammend schot verdween vanaf zijn getalenteerde voet en als een granaat sloeg de bal achter de verbouwereerde de Groot in het doel (2-0). Dit werd het grote Quick Boys toch wel wat te gortig. De schouders van de kustbewoners werden gerecht, de mouwen opgestroopt en druk op de Huizer defensie onder leiding van routinier Kurt Elshot werd opgevoerd. Zeven minuten na de gememoreerde goal van van Kammen, maakte Quick Boys de aansluitingstreffer via Jaap van der Plas (2-1). Quick Boys voelde dat er meer in zat en de verdediging van Huizen kraakte in haar voegen. Elf minuten voor tijd gebeurde waar de Huizer aanhang al bang voor was. Tommy Bekooij speelde zich middels een prachtige actie vrij in de zestien en schoot de bal fraai achter de kansloze Willemse. Daarna was de koek wel op bij de Katwijkers en ook Huizen snakte naar het eindsignaal. Toch kreeg de ploeg van Tijs Schipper nog wel wat kansjes en leek Omar Limon kort voor tijd naar het doel van de Groot te kunnen opstomen. Arbiter Augustin floot echter voor een overtreding die kort daarvoor was begaan op Guido de Graaf, daarmee de voordeelregel helaas even negerend. Jammer, maar laten we wel zijn: de voetballers op de grasmat maakten tijdens de wedstrijd meer fouten als de fluitist uit Haarlem.

De uitslag was over de gehele wedstrijd ook wel terecht te noemen. De ploeg uit Katwijk heeft veel kwaliteit zowel voetbaltechnisch als op fysiek gebied. Huizen stelde daar in deze wedstrijd veel werklust en eensgezindheid tegenover. Een punt tegen Quick Boys is niet slecht, hoewel er natuurlijk op meer was gehoopt, en de geelgroenen kunnen zich in 2013 nog steeds ongeslagen noemen. Laten we hopen dat dit ook na de wedstrijd tegen Ajax van a.s. zaterdag, nog zal gelden.

vdZ

Scoreverloop:
    2' Pengel 1-0, 53' van Kammen 2-0, 61' J. van der Plas 2-1, 79' Bekooij 2-2.

Opstelling Huizen:
    Willemse, R. Etwi, Elshot, Vente, Honing (82' Roozendaal), Klein (82' Heerings), van Kammen, de Graaf, I. Etwi, Jones en Pengel (38' Limon).

Opstelling Quick Boys:
    De Groot, Almeida, Galatá (67' Sensoy), Breinburg, Filippo, D. van der Plas, van Beelen (71' den Haan), van der Heijden (79' Bak), Bekooij, Ketting en J. van der Plas.

Foto's Henk Heijnen