Huizen speelt gelijk tegen DTS Ede (2-2) Het eerste elftal van Huizen heeft de eerste thuiswedstrijd van het seizoen met 2-2 gelijkgespeeld tegen DTS Ede.
    huizen-speelt-gelijk-tegen-dts-ede-2-2

Het eerste elftal van Huizen heeft de eerste thuiswedstrijd van het seizoen met 2-2 gelijkgespeeld tegen DTS Ede. Na de teleurstellende seizoensoeverture tegen Ajax (5-1 nederlaag) wilde Huizen dit duel benutten om vertrouwen op te doen en de eerste punten van de competitie bij te schrijven. Het mooie weer, de “Huizer Dag” en andere activiteiten in de gemeente Huizen hadden duidelijk hun invloed op het toeschouwersaantal. Toch was er nog een respectabel aantal mensen aanwezig om de verrichtingen van de keurkorpsen van s.v. Huizen en DTS Ede te aanschouwen. Deze zaterdag was tevens de ‘open dag’ van s.v. Huizen met tal van activiteiten waaronder de presentatie van de selectie en begeleiding. Daarbij werd het nieuwe kunstgrasveld officieel geopend. Een feestelijk ambiance dus op de Wolfskamer.

Trainer Tijs Schipper had in vergelijk met de basisopstelling van vorige week nu gekozen voor Benny Honing als linkervleugelverdediger, waardoor Danny Benning naar rechts verhuisde en Gilliam Hund met een plek op de reservebank genoegen moest nemen. Nadat Liesbeth Schoppen en Frans Elbers (beiden werkzaam bij de gemeente Huizen en nauw betrokken bij de totstandkoming van het kunstgrasveld) in eendrachtige samenwerking met de de pupil van de week Dominique Schiffers de bal voor het eerst aan het rollen had gebracht begon Huizen aan een wedstrijd die de eerste competitieoverwinning van het seizoen zou moeten opbrengen
    Alle goede voornemens en feestelijk ambiance ten spijt zag de wereld voor de groengelen er na 2 minuten wedstrijd al heel anders uit toen DTS spits Raoul Berends de eerste de beste mogelijkheid wist te benutten (0-1). Huizen probeerde zich over deze tegenslag heen te zetten en zocht nadrukkelijk de aanval; helaas vaak veel te gehaast en te onzorgvuldig. Echt levensgrote kansen waren er dan ook niet aan te tekenen op een schot van Sebastiaan van Kammen na (gestopt door keeper Yilmaz van DTS) en een mogelijkheid voor Gino Heerings. Toen DTS Ede dan ook in de 33 minuut op 0-2 kwam tekenden zich donkere wolken boven de ploeg van Tijs Schipper af. Keeper Brian Willemse tastte gedeeltelijk mis op een hoge voorzet, waarna Ali Alkan de teruggelegde bal simpel kon intikken.
    Huizen rechtte de rug en zette alles op alles om nog voor de rest tot de aansluitingstreffer te komen. Dat lukte in de 40e minuut door Omar Limon die op randje buitenspel goed doorging en de 1-2 in de verre hoek liet aantekenen.
    In de tweede helft zette Huizen nog een tandje bij en DTS Ede moest terug, ver terug. Het veldspel van Huizen oogde in deze fase beter als in de eerste helft. De vleugelspelers Pengel en Etwi werden voortdurend gezocht en menige gevaarlijke voorzet daalde in het Edense strafschopgebied neer; vooralsnog echter zonder succes. Het Huizer publiek veerde op toen Garrett Jones in de ploeg werd gebracht, want deze sympathieke jongeman heeft iets bijzonders: hij is snel, werkt keihard maar is bovenal onberekenbaar. Ik één keer kan hij een vijandige defensie het bos in sturen. Ingrediënten die Jones volgens sommigen tot een ideale invaller maken, volgens anderen zou hij ook als basisspeler van toegevoegde waarde zijn. Laten we het er maar op houden dat Garrett nadrukkelijk aan de deur van de basisformatie klopt; zeker na zijn invalbeurt tegen DTS Ede; want in de 80e minuut belandde de bal na een aanval over links in het Edense strafschopgebied waar Garrett Jones tot grote vreugde van de Huizer aanhang de bal koelbloedig binnenschoof: 2-2. Huizen ging daarna op zoek naar meer en had dat in die fase van de wedstrijd zeker verdiend. Maar dit gebeurde veelal met te weinig overleg,te gehaast en soms zonder net dat beetje geluk waardoor de verlossende, winnende treffer uitbleef. Opnieuw Garrett Jones was nog het dichts bij deze treffer, maar zijn inzet belandde op de binnenkant van de paal, waarna de terugspringende door de instormende Etwi net niet binnen kon worden gewerkt. Nadat de overigens uitstekend leidende scheidsrechter van Essen doelman Yilmaz van DTS eindelijk geel gaf voor herhaaldelijk irritant tijdrekken moest hij in de slotfase van het duel Huizen verdediger Danny Benning op diens tweede gele kaart trakteren na een kleine schermutseling op het middenveld. Een voortijdige tocht naar de kleedkamer voor de jonge Huizer was het gevolg. De stand op het scorebord bleef ongewijzigd. Een eindstand waar DTS Ede duidelijk tevreden mee was en s.v. Huizen duidelijk niet.

Opstelling Huizen:
    Willemse, Iry Etwi, Vente, Heerings, (65' Jones), Klein (75' Tavenier), van Kammen, Pengel, de Graaf (85' Roozendaal), Limon, Benning en Honing.

vdZ