De thuiswedstrijd van Huizen tegen Bennekom eindigde in een gelijkspel. Op De Wolfskamer werd het na een enerverende slotfase 2-2.
    huizen-speelt-gelijk-tegen-bennekom-2-2

De thuiswedstrijd van Huizen tegen Bennekom eindigde in een gelijkspel.  Op De Wolfskamer werd het na een enerverende slotfase 2-2. Net als in de wedstrijd van vorige week tegen ODIN ’59 kwam de ploeg van Joeri Volkers via een eindoffensief terug van een 2-0 achterstand.

In de eerste helft een gelijkopgaande strijd, Huizen probeerde met combinatievoetbal de vijandelijke veste te bestoken, maar deze combinaties leidden vooralsnog tot weinig gevaarlijke situaties voor het doel van Sjoerd Rensen. De ploeg van trainer Eric Speelgoed speelde verzorgd en wist daarnaast met snelle directe aanvallen gevaar te stichten. Nadat Huizen een aantal hachelijke situaties zonder kleerscheuren was doorgekomen, werd het zes minuten voor rust dan toch 0-1. Een fraaie aanval over de linkervleugel van Bennekom bracht de bal voor het doel van Brian Willemse waar Marco van Rooijen eenvoudig kom binnen tikken.

In de rust wisselde Joeri Volkers twee spelers, hetgeen wel aangaf dat de coach weinig tevreden was over het vertoonde spel van zijn ploeg. Gilermo Pengel verving Garrett Jones en Gino Heerings (terug van een schorsing) verving Rayendall Bitorina. Al na twee minuten ging het echter opnieuw mis. Danny Benning beging een lichte overtreding vlak buiten het strafschopgebied, waarna de toegekende vrij trap door Ahmed Kilic schitterend in de uiterste hoek werd geplaatst (0-2).

Voor de neutrale toeschouwer leek de strijd gestreden, maar ondanks dat er van alles en nog wat mis ging bleef Huizen in een goed resultaat geloven want de ploeg bleef met een hartverwarmende inzet proberen de solide verdediging van Bennekom te verontrusten. Uiteindelijk werd ingezet voor het “Huizer kwartiertje” en dat lukte opnieuw wonderwel. Nadat een doelpunt van invaller Heerings eerst nog werd afgekeurd, was dezelfde speler even later wel succesvol. Een voorzet van Iry Etwi wist hij hard en hoog in te schieten. Vlak voor tijd kwam Huizen zelfs op 2-2: Gino Heerings nam een vrije trap, waarna  Omar Limon de inzet tot doelpunt promoveerde. In blessuretijd werd het zelfs nog bijna 3-2 maar Bennekom doelman Rensen wist dat op het nippertje te voorkomen.

Na afloop een wat merkwaardige atmosfeer. Bennekom was uiteraard niet tevreden met het punt, met name omdat dit in de slotfase werd weggegeven, maar ook bij Huizen geen juichstemming. Natuurlijk was er opluchting omdat opnieuw een zeker lijkende nederlaag werd afgewend, maar onvrede over het vertoonde spel en het gevoel dat er meer had ingezeten overheersten.

Scoreverloop:

38. Marco van Rooijen 0-1
    47. Ahmed Kilic 0-2
    79. Gino Heerings 1-2
    87. Omar Limon 2-2

Opstelling Huizen:

Brian Willemse, Vincent Verbond, Danny Benning, Robbert de Graaf, Leroy Oehlers, Sam Doeve, Aron Klaassen, Rayendall Bitorina (46. Gino Heerings), Iry Etwi, Omar Limon en Garrett Jones (46. Gilermo Pengel).

Opstelling Bennekom:

Sjoerd Rensen, Gokhan Yilmaz, Kaba Mamadou, Reza Ngarigota, Marco van Steenbergen, Omar Riani (89. Brayton Biekman), Ahmet Kilic, Mohammed Bendadi, Ruben Rip (87. Remco Speelziek), Kevin Sissing en Marco van Rooijen.

Foto's Henk Heijnen