https://www.svhuizen.nl/huizen-speelt-gelijk-bij-csv-apeldoorn-2-2/n381c31
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Huizen speelt gelijk bij CSV Apeldoorn (2-2) Huizen heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd in Apeldoorn. Na een 1-1 ruststand werd het uiteindelijk 2-2 tegen de plaatselijke csv.
  huizen-speelt-gelijk-bij-csv-apeldoorn-2-2

  Huizen heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd in Apeldoorn. Na een 1-1 ruststand werd het uiteindelijk 2-2 tegen de plaatselijke csv.

  De wedstrijd was met name voor csv Apeldoorn van cruciaal belang.  De ploeg van John van Loen was na de ongelukkige nederlaag van de week ervoor tegen Volendam op de 4e plaats van onderen terecht gekomen. Een plaats die aan het eind van de competitie recht geeft op het spelen van de weinig benijdenswaardige nacompetitie. Huizen stond voorafgaande het duel vijf punten voor op de geelrode opponent van deze dag. Winst van Apeldoorn op Huizen zou dit verschil terugbrengen tot 2 punten !

  Het programmablad van de Apeldoorners maakte dan ook melding van het belang van deze wedstrijd en die van de eerstvolgende wedstrijd, waarin Apeldoorn op bezoek moet bij Sportlust ’46. Opvallend in dit programmablad ook het voorwoord van Joost Poppe, voorzitter van csv Apeldoorn, die schijft dat hij in zijn jeugd voetbalde bij het Larense LVV en toen vaak de sportieve degens kruiste met de jeugd van s.v. Huizen en Zuidvogels. “Vanuit Larens perspectief stond Huizen er in die tijd niet zo goed op” aldus de sympathieke voorzitter, die toevoegt dat de onderlinge sfeer met het bestuur van s.v. Huizen uitstekend is. Waarvan acte.

  Huizen wist dus dat het geen gemakkelijke middag zou krijgen in Apeldoorn. De geelroden moeten het met name hebben van snelheid en fysiek vermogen. Scheidend oefenmeester John van Loen heeft daar ook een passende spelstijl bij gekozen: ‘de fysieke strijd aangaan in de verdediging en het middenveld, om vervolgens met lange ballen de snelle voorhoede spelers aan het werk te zetten. Met de ondersteuning van het fanatieke thuispubliek zou dit tot het felbegeerde resultaat tegen Huizen moeten leiden. De geelgroene formatie van Tijs Schipper liet echter direct zien niet onder de indruk te zijn van de plannen van Apeldoorn. Met gedoseerd aanvalspel werd het vijandelijke doel vanf het eerste fluitsignaal gezocht en al in de tweede minuut raakte Guido de Graaf met een geplaatst schot de paal. Het bleek uitstel van executie, want nog geen vijf minuten later was het wel raak. Gino Heerings was het eindpunt van een goed lopende Huizen aanval en plaatste de bal hard en laag in de uiterste hoek achter de kansloze Apeldoornse doelman Veeneman. Voor csv Apeldoorn het sein om nog nadrukkelijker de mouwen op te stropen en fanatiek op zoek te gaan naar het Huizen doel. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Huizen meer moeite met het fysieke spel van de opponent. Een aantal hachelijke situaties voor het doel van Brian Willemse was het gevolg. Apeldoorn claimde tot tweemaal toe een strafschop na een mogelijke overtreding en een handsbal in het strafschopgebied, maar arbiter Kloet wilde daar vooralsnog niets van weten. In de 24e minuut bleek echter dat de arbiter van dienst kennelijk een aantal situaties bij elkaar optelde, want een onschuldige verdedigende actie van Wouter Vente werd zomaar gehonoreerd met een strafschop. Vriend en ‘vijand’ waren het er later over eens dat dit nou net geen strafschop was, maar dat deed aan de beslissing van de arbiter niets af. Jeroen van den Hoek plaatste zich achter de bal en liet Brian Willemse kansloos. Ondanks wat mogelijkheden over en weer was de 1-1 ook de ruststand.

  In de tweede helft probeerde Huizen nog nadrukkelijker de voetballende oplossing te zoeken. Technisch was de ploeg sterker als de Apeldoornse opponent, maar de kwaliteit van het speelveld (hard en hobbelig) zorgde regelmatig voor een onderbreking van het doorgaans zo verzorgde veldspel van de Huizers.  Dat leverde dan vaak direct weer een lange bal naar voren op en gevaar voor de Huizer defensie op. De ploeg van Tijs Schipper had het moeilijk met deze omstandigheden. Gesteund door de luidruchtige “balkonside” (een volgepakt terras voor de op de 1e verdieping gelegen kantine) rook csv Apeldoorn dat er iets te halen was. Huizen doelman Brian Willemse greep tot tweemaal toe prima in bij goede mogelijkheden voor de geelrode formatie, maar was uiteindelijk kansloos toen arbiter Kloet de bal opnieuw op de stip legde. Deze keer volkomen terecht overigens. Apeldoorn speler Jeroen van den Hoek was opnieuw trefzeker (2-1).

  Terwijl Apeldoorn zich al rijk rekende met een hard bevochte overwinning, de balkonside al feest vierde en menig Huizen supporter zich al had neergelegd bij een ongelukkige nederlaag liet de ploeg van Tijs Schipper zien, tegenwoordig om te kunnen gaan met een tegenslag. Omar Limon en Garrett Jones waren inmiddels in de ploeg gekomen voor respectievelijk Guido de Graaf en Iry Etwi en de ploeg bediende zich vervolgens van het enige juiste wapen: gevarieerd aanvalsspel vanaf de flanken. Nadat eerst invaller Jones al een keer net naast had geschoten, zag Apeldoorn verdediger Jasper van Oospronk bij een volgende Huizen-aanval maar één ontsnappingsmogelijkheid: een overduidelijke overtreding in het zestien meter gebied. Arbiter Kloet kon niet anders doen dan de bal voor de derde keer deze middag op de stip te leggen. Uitblinker Danny Benning, die met de week beter gaat spelen, eiste de bal voor zich op en ontpopte zich vervolgens als een echt ijskonijn. Ondanks de vele geluiden van de vlakbij gelegen  Balkonside en de opmerking dat de bal niet juist op de hobbelige stip lag bleef de jonge speler uit de eigen opleiding stoïcijns. Hij verlegde de bal naar een positie die goedkeuring kon vinden in ogen van arbiter Kloet en knalde het speeltuig vervolgens gedecideerd tegen de touwen. In de slotminuut nog een grote kans voor Huizen, een door Sebastian van Kammen prima genomen vrije trap vanaf de zijkant van het strafschopgebied kon net niet voldoende worden geraakt door Kurt Elshot waardoor de bal net langs de voor Huizen verkeerde van de paal rolde.

  csv Apeldoorn schoot met dit gelijke spel niet veel op. Gelukkig voor de Apeldoorners bleek ook concurrent Sportlust punten te hebben gemorst (1-1 tegen ARC) zodat de wedstrijd 4 mei tussen Sportlust en Apeldoorn een extra zware lading krijgt. Huizen is met het resultaat zo goed als zeker van een verlengd verblijf in de hoofdklasse en kan op 4 mei, in de laatste thuiswedstrijd tegen Bennekom, het trouwe thuispubliek een mooi afscheidscadeau van het seizoen 2012/2013 aanbieden. Met Bennekom hebben de mannen van Tijs Schipper nog een sportief appeltje te schillen. De uitwedstrijd ging in twee bedrijven verloren, wat de slechtste wedstrijd van het seizoen van s.v. Huizen was.     

  vdZ

  Scoreverloop:

  6' Gino Heerings 1-0, 24' Jeroen van den Hoek (penalty) 1-1, 76' Jeroen van den Hoek (penalty) 2-1, 81' Danny Benning (penalty) 2-2.

  Opstelling CSV Apeldoorn:

  Peter Veeneman, Robert Schildkamp, Joost Krijns, Marc Hoekstra, Jeroen van den Hoek, Jasper Verstraten (63' Jesse Hartgers), Richard van Beek, Jasper van Oorspronk, Ashot Ajan, Steven van Es en Richard van Schooten.

  Opstelling Huizen:

  Brian Willemse, Rudy Etwi, Kurt Elshot, Wouter Vente, Danny Benning, Arnold Klein, Gino Heerings, Guido de Graaf (63' Omar Limon), Iry Etwi (71' Garrett Jones), Sebastian van Kammen en Gilermo Pengel.