https://www.svhuizen.nl/huizen-speelt-gelijk-bij-arc-3-3/n108c31
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Huizen speelt gelijk bij ARC (3-3)
  11 nov 2012
  s.v. Huizen
  Huizen speelt gelijk bij ARC (3-3) Het eerste elftal van s.v. Huizen heeft een punt overgehouden aan het bezoek aan Alphen aan de Rijn. Na afloop van de wedstrijd tegen ARC overheerste een tweeslachtig gevoel.
  huizen-speelt-gelijk-bij-arc-3-3

  Het eerste elftal van s.v. Huizen heeft een punt overgehouden aan het bezoek aan Alphen aan de Rijn. Na afloop van de wedstrijd tegen ARC overheerste een tweeslachtig gevoel. Aan de ene kant was er opluchting dat 4 minuten voor tijd alsnog een puntendeling kon worden binnengesleept, maar was er ook het gevoel dat deze wedstrijd gewonnen had kunnen worden en eigenlijk ook wel gewonnen had moeten worden.

  Huizen startte met Wouter Vente in de basis. Bij zijn veldverwijdering in de wedstrijd tegen Ter Leede bleek bij nadere bestudering toch echt een persoonsverwisseling te zijn opgetreden. Klasse van arbiter Mulder om zowel aan s.v. Huizen als aan de KNVB tuchtcommissie toe te hebben gegeven dat hij ‘fout’ zat. De echte ‘dader’ Garret Jones was nu het kind van de rekening en moest geschorst toekijken.

  Het was een troosteloze ambiance daar op sportpark Zegersloot. Grauwe regenslierten, weinig toeschouwers. Moeilijk voor te stellen dat de thuisploeg vorig seizoen nog in de topklasse speelde. Huizen startte goed; de thuisploeg had weinig in te brengen tegen het vlotte combinatie spel van de geelgroenen. Na enkele kansen kreeg Omar Limon na ca 15 minuten de mooiste. De spits controleerde de bal prachtig op de borst draaide zich in een vloeiende beweging vrij en schoof de bal richting de rechterbenedenhoek. Doelman Zyderveld van ARC wist echter met een geweldige reflex de bal uit de hoek te tikken. De voorsprong voor Huizen kwam echter toch en op dat moment volkomen verdiend. Sebastian van Kammen ontving de bal ruim buiten het strafschopgebied en met een prachtige volley in de uiterste hoek liet hij Zyderveld kansloos. Met van Kammen is meteen de beste man aan Huizen-kant genoemd. Dat hij bovenmatig goed kan voerballen is bekend maar vandaag liet de middenvelder eindelijk weer eens zien waarom hem de aanvoerdersband is aangemeten. Actief ogend, vooropgaand in de strijd, briljante acties afwisselend met ‘bikkelwerk’; zo kennen we “Sebas” weer.
  Nog geen twee minuten na de openingstreffer kreeg Huizen de mogelijkheid om een vroege knock-out uit te delen. Guilermo Pengel, prachtig diep gestuurd door Guido de Graaf, stoomde alleen op richting het ARC doel en verscheen oog in oog met de ARC doelman. De hoek leek niet al te moeilijk, maar toch lukte het de snelle aanvaller om zijn inzet tegen Zyderveld aan te krijgen. Jammer, want ARC leek moed te putten uit het uitblijven van de genadeklap. En ja hoor, vijf minuten voor rust lag de gelijkmaker achter Huizen-doelman Brian Willemse. Een doelpunt dat de Huizer defensie zich aan mocht rekenen. Een simpele pass van het middenveld bereikte ARC aanvaller Jeffey van de Berg. Voor diens positie was de omschrijving ‘zo vrij als een vogeltje’ slechts een flauwe afspiegeling van de werkelijke vrijheid die hij genoot. Ongehinderd en kinderlijk eenvoudig kon van den Berg de bal meenemen richting Huizen-doel, waar hij Willemse volstrekt kansloos liet. (1-1). Huizen wankelde en kreeg bijna de 2-1 om de oren. Dezelfde Jeffrey van den Berg speelde zich knap vrij aan de linkerkant van de Huizer verdediging; een pasklare voorzet volgde en Sergio Ommel leek het vonnis te voltrekken. De technisch begaafde spits had kennelijk medelijden gekregen met zijn ex-ploeggenoten (Ommel speelde in het seizoen 2010-2011 voor s.v.Huizen) want met een onbesuisde knal schoot hij de bal van dichtbij over.
  Terwijl iedereen zich opmaakte voor de rust die dus met een gelijke stand leek in te gaan, was het Huizen dat zich nog een keer oprichtte. Guido de Graaf (hij lijkt met de week zijn vormcrisis meer te ontgroeien) stuurde Guilermo Pengel maar weer eens diep en diens panklare voorzet werd resoluut binnengeschoten. Door de Graaf volgens de speaker, maar dat was volgens waarneming van veel Huizen-volgers onjuist. Het was wel degelijk opnieuw Sebastian van Kammen die het net had gevonden.

  Met de gebruikelijke prietpraat alsdat ‘de wedstrijd nog lang niet was gespeeld’ en dat ‘het nog alle kanten op kon’ vertrokken de toeschouwers richting het fraaie ARC clubgebouw. Aangekomen in de hal trof ik een mevrouw met een grote pan warme worstjes en broodjes. Een onbehaaglijk ‘deja vu’ gevoel maakte zich van mij meester; waar was het ook weer dat een soortgelijke pan met worstjes stond opgesteld ? Juist ja, bij NVC waar Huizen middels een smadelijke 3-2 nederlaag uit het bekertoernooi werd geknikkerd.
  Na twintig minuten in de tweede helft werd ik nog eens wreed aan dit onbehagelijk gevoel herinnerd want op dat moment toonde het scorebord wel degelijk een 3-2 voorsprong voor de thuisclub; juist ja gelijk aan de einduitslag bij NVC. Hoe dat nou kwam? Al in de tweede minuut na de hervatting was het raak. ARC kreeg een door de Huizen verdediging makkelijk weggegeven hoekschop te nemen. Jayson Trommel kwam vanaf de rand van het strafschopgebied inlopen en kopte de bal ongehinderd achter Willemse. In de 63e minuut viel vervolgens het derde doelpunt van de thuisclub. Gert Labots werd keurig vrijgespeeld en kegelde de bal vanaf de rand van het strafschopgebied via de onderkant van de lat onbedaarlijk hard in het Huizen doel. De aan de grond genagelde Willemse heeft de bal waarschijnlijk alleen maar gehoord.
  Twee keer voorgestaan en dan tegen een achterstand aan kijken. Zeker na de ervaringen van de laatste weken waar telkens ongelukkig werd verloren, bekroop nu bij de Huizen supporters het gevoel dat er weleens opnieuw met het katterige gevoel van een nederlaag huiswaarts gekeerd zou moeten worden. Huizen dacht daar echter anders over, wilde gewoon niet verliezen en zocht het enige juiste wapen: de aanval. Verdediger Gillian Hund werd ingewisseld voor aanvaller Rivelino Grauwde en even later werd Arnold Klein vervangen door de meer aanvallend ingestelde Armamaz Poepon.
  ARC wankelde, zeker nadat ARC trainer van den Berg zo vriendelijk was om aanspeelpunt Ommel te vervangen. Huizen leek conditioneel sterker en bouwde aan een behoorlijk overwicht. Maar de tijd begon te dringen. 10 minuten voor tijd leek de gelijkmaker geboren; een voorzet van Guilermo Pengel bereikte de vrijstaande Omar Limon die de bal alleen maar hoefde binnen te schuiven, maar een onbegrijpelijke misser produceerde. Ook Guido de Graaf was dichtbij de gelijkmaker; zijn prachtige vrije trap belandde via de onderkant van de lat en de paal echter niet in het net. Volgens sommige Huizen – spelers was de bal wel degelijk achter de doellijn geweest, maar met zekerheid zullen we dat nooit kunnen zeggen. Net toen ik mij er bij had neergelegd dat het onbehagelijk gevoel bij het aanschouwen van de pan met worstjes mij niet had bedrogen scoorde Huizen alsnog de meer dan verdiende gelijkmaker. Gino Heerings schoof een voorzet vanaf de linkerkant koelbloedig binnen (3-3). De eerlijkheid gebied te zeggen dat ARC door het ‘alles of niets’ offensief van Huizen ook wel wat kansen en (kleine) mogelijkheden had gekregen. Het moet voor de neutrale toeschouwer dan ook een leuke pot voetbal zijn geweest. In de slotseconden kreeg Huizen via van Kammen zelfs nog een uitgelezen mogelijkheid om de volle winst binnen te halen. Doelman Zyderveld keerde met verve de inzet van de middenvelder.

  Volgende week wacht Huizen de thuiswedstrijd tegen CSV Apeldoorn. Een wedstrijd waar Huizen opnieuw voor de volle winst zal gaan. Het zal een uiterst belangrijke wedstrijd worden, waar Huizen de steun van het thuispubliek keihard nodig zal hebben. Voor de doorgaans kritische supporters geldt dan ook: laat het azijnplassen eens achter de rug en schaar je hoorbaar en zichtbaar achter de ploeg. De jongens hebben juist nu uw steun hard nodig.

  Opstelling Huizen:
  Willemse, Hund (63' Grauwde), Iry Etwi, Vente, Heerings, Klein (70' Poepon), van Kammen, Pengel, de Graaf, Limon en Benning.

  vdZ