https://www.svhuizen.nl/huizen-speelt-doelpuntloos-gelijk-tegen-quick-boys-0-0/n1246c93
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  De wedstrijd tussen Quick Boys en Huizen is geëindigd zoals het begon. In de laatste wedstrijd van het seizoen voor Huizen wisten beide elftallen niet te scoren.
  huizen-speelt-doelpuntloos-gelijk-tegen-quick-boys-0-0

  De wedstrijd tussen Quick Boys en Huizen is geëindigd zoals het begon. In de laatste wedstrijd van het seizoen voor Huizen wisten beide elftallen niet te scoren.

  Aangekomen op Sportpark ‘Nieuw Zuid’ raak ik toch weer onder de indruk van de accommodatie van Quick Boys. Natuurlijk wordt alles na de nieuwbouw bij s.v. Huizen erg mooi, maar zoals het hoofdveld van Quick Boys erbij ligt blijft toch een plaatje. Een imposante duinenrij omzoomt het veld en met een voor amateurbegrippen gigantische hoofdtribune  heeft het een uitstraling waar de Katwijkse club trots op mag zijn. Later in de al even fraaie bestuurskamer begrijp ik wel dat de kantine best een opknapbeurtje kan gebruiken, maar als eerste aanblik blijft “Nieuw Zuid” zeker een topklassewaardige accommodatie.

  Topklasse. Daarmee valt meteen het woord dat vandaag regelmatig over de lippen komt. De ambitieuze thuisclub is immers al jaren op zoek naar het allerhoogste amateurniveau en ook dit seizoen heeft de blauwwitte formatie van de sympathieke hoofdtrainer Ted Verdonkschot de mogelijkheden daarvoor nog in eigen hand. Het kampioenschap werd vergooid door een aantal onnodige nederlagen en de allesbeslissende uitwedstrijd tegen Sparta Nijkerk eindigde in een gelijkspel (3-3), waarbij de Nijkerkse gelijkmaker pas in blessuretijd viel. Maar de katwijkse ploeg heeft zich inmiddels over die teleurstelling heengezet en hoopt nu in de nacompetitie met DVS’33 en Ajax hoge ogen te gooien en zo alsnog in de race te blijven voor de felbegeerde promotie.
  Maar eerst nog even de wedstrijd tegen Huizen. “Om des keizers baard” deze wedstrijd, maar toch willen beide ploegen niet graag verliezen. Quick Boys wil met een goed gevoel de nacompetitie ingaan en Huizen wil de vijfde positie op de ranglijst consolideren.

  Tegen een decor van af en toe gestaag neerplenzende regenbuien, windvlagen, een gladde grasmat en een voor Quick Boys begrippen matige publieke belangstelling ontspint zich een weinig interessante wedstrijd. Huizen wil wel, maar is met name aanvallend onmachtig en ook Quick Boys wil best meewerken aan een leuke laatste competitie-wedstrijd, maar past er ook nauwlettend op om geen blessures en kaarten op te lopen. Met uitzondering van een kans voor de thuisploeg in de persoon van Anton de Haan en een blessure voor Huizen verdediger Danny Benning die zich moet laten vervangen door Leroy Oehlers, gebeurt er dan ook niet zo bar veel in de eerste helft. Quick Boys heeft een optisch overwicht, maar creëert niet veel mogelijkheden en de kansen van Huizen zijn op twee vingers te tellen. Gauw de bestuurskamer maar weer in om vergezeld van een lekker bakkie koffie na te keuvelen over het seizoen en de ontwikkelingen bij beide clubs.

  Ook de tweede helft brengt weinig opwindends. Het is typisch zo’n wedstrijd waarin de tussenstanden op teletekst van meer relevante wedstrijden in de top- en hoofdklassen voor meer consternatie zorgen dan hetgeen er op het speelveld voor ons gebeurt. Huizen verdediger Vincent Verbond krijgt in de beginfase na een fraaie individuele actie een goede mogelijkheid maar prikt de bal net naast. Ook Quick Boys krijgt een paar kansen maar Brian Willemse heeft zich kennelijk voorgenomen om in zijn laatste wedstrijd voor Huizen zijn doel schoon te houden, want hij heeft nog een paar puike reddingen in huis, op momenten dat Quick Boys wel even nadrukkeijk aandringt.
  Huizen krijgt nog een paar redelijke mogelijkheden, via o.a. Omar Limon en invaller Garrett Jones. Supersub Jones maakt met zijn invalbeurt zijn voorlopig laatste minuten voor s.v. Huizen. De sympathieke aanvaller vertrekt immers naar VVZ’49. De wedstrijd gaat uiteindelijk uit als de bekende nachtkaars en eindigt met dezelfde stand als waarmee 90 minuten eerder werd afgetrapt. Het enige echte hoogtepunt in de slotfase is het afscheid van scheidsrechter van Beelen, die kort voor tijd een soort publiekswissel krijgt en een korte toespraak van Quick Boys voorzitter Henk-Jan van Maanen, die de arbiter namens beide verenigingen bedankt voor het feit dat hij gedurende vele jaren bij tal van wedstrijden de fluit heeft gehanteerd.

  Met dit gelijke spel eindigt s.v. Huizen op een keurige 5e plaats in de eindrangschikking van de Hoofdklasse A.  Een eindstand waar menigeen in het Huizerkamp vooraf dik voor getekend zou hebben. Sommige azijnplassers hadden dit zelfs voorafgaand aan dit seizoen voor onmogelijk gehouden. Ik herinner mij nog maar al te goed de quasi bedenkelijke gezichten die ik aantrof na de oefenwedstrijd in de voorbereiding tegen buurman Zuidvogels. “We gaan het moeilijk krijgen” stelden deze supporters ietwat sikkeneurig. Knap toch altijd dat dit al in zo’n vroeg stadium kan worden geconcludeerd en vreemd dat er door zo weinigen later wordt erkend dat men er volkomen naast heeft gezeten. “Jullie kiezen voor stenen in plaats van voetbal” hoorde ik misprijzend naar de nieuwbouw wijzend. Nou, we hebben uiteindelijk dan zowel stenen als voetbal gekregen. Dat het voetbal wellicht niet altijd van een even goed niveau was, ook dat zij dan zo.  Maar de werklust, de verrassende uitslagen en natuurlijk de vaak miraculeuze wijze waarop schijnbare hopeloze achterstanden omgezet werden tot overwinningen zorgt ervoor dat we toch nog wel eens met genoegen aan dit seizoen terug zullen denken. Zoals vorige week al gesteld verdiend iedereen die daaraan meegewerkt heeft een pluim. Dat geldt voor Tijs Schipper en zijn technische staf, de spelers, de medische staf en de overige begeleiding, de TC,  maar ook de in een vroeg stadium vertrokken trainers Joeri Volkers en Martin Sibrandi.

  Opstelling Quick Boys:

  Ruben van der Does, David Almeida, Reinhard Breinburg, Mike Ruijter, Mike Derlagen, Milan Hoek (c), Derek van der Plas (77. Tommy Bekooij), Anton den Haan (82. Mike Brantjes), Harry Zwarthoed, Jeroen Ketting (71. Thom de Vries) en Jaap van der Plas.

  Opstelling Huizen:

  Brian Willemse, Danny Benning (17. Leroy Oehlers), Erik Wisse, Robbert de Graaf, Vincent Verbond, Sam Doeve (c), Aron Klaassen (65. Garrett Jones), Gino Heerings, Iry Etwi, Omar Limon (84. Peter Vastenhouw) en Gilermo Pengel.