https://www.svhuizen.nl/huizen-sluit-seizoen-af-met-overwinning-op-odin-59-0-2/n450c31
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Huizen sluit seizoen af met overwinning op ODIN`59 (0-2) Huizen heeft het seizoen 2012-2013 afgesloten met een overwinning op ODIN`59. In Heemskerk werd het 0-2 waardoor Huizen op de ranglijst eindigt in het linkerrijtje.
  huizen-sluit-seizoen-af-met-overwinning-op-odin-59-0-2

  Huizen heeft het seizoen 2012-2013 afgesloten met een overwinning op ODIN'59. In Heemskerk werd het 0-2 waardoor Huizen op de ranglijst eindigt in het linkerrijtje.

  Huizen heeft de competitiewedstrijd afgesloten met een overtuigende overinning bij ODIN ’59. Gek genoeg waren er na afloop op het sportpark van ODIN louter lachende gezichten. Huizen was blij met de 3 punten en de waardige afsluiting van het seizoen; ODIN ’59 pakte ondanks de nederlaag toch de fekbegeerde periodetitel, omdat DOVO zo vriendelijk was de uitwedstrijd tegen ARC met duidelijk cijfers te verliezen: 4-1.

  Bij Huizen geen Danny Benning; hij was geschorst. Waar velen gerekend hadden op een basisplaats voor Benny Honing had de technisch staf deze puzzel anders opgelost. Huizen startte met een driemansverdediging (Rudy Etwi, Wouter Vente en Kurt Elshot) met Arnold Klein als een stofzuiger daarvoor. Elshot diende in deze rol de linkerflank te bewaken.

  De thuisploeg wilde niet afhankelijk zijn van de uitslagen op de andere velden voor het behalen van de periode titel en had dus maar één devies. We moeten ‘gewoon’ winnen klonk het vooraf gedecideerd uit Heemskerkse monden. s.v. Huizen historicus Dirk Bunschoten dacht daar duidelijk anders over. ‘Wij verliezen hier echt niet’ klonk het overtuigd, daarbij refererend aan de reeks goede uitslagen die s.v. Huizen de laatste jaren ‘uit bij ODIN’ heeft behaald.
  Dirk kreeg gelijk. Daar waar ODIN krampachtig aan de doelstelling van ‘moeten winnen’ gevolg probeerde te geven speelde Huizen met name in de eerste helft frank en vrij en zonder enige druk. Al na een kleine zesminuten lag de bal achter ODIN doelman Barry van Dijk.  Een ingeschoten bal belandde in het strafschopgebied op de arm van één van de ODIN verdedigers en scheidsrechte van der Burg twijfelde geen moment: strafschop. Guido de Graaf maakte dankbaar gebruik van dit buitenkansje en schoot gedecideerd binnen: 0-1.  Binnen een kwartier leek de wedstrijd beslist: Gilermo Pengel glipte weer eens langs zijn directe tegenstander en gaf een perfecte voorzet. Guido de Graaf tikte de voorzet koelbloedig binnen en gaf zijn afscheidswedstrijd voor s.v. Huizen met deze tweede treffer nog wat extra glans.

  ODIN probeerde de bakens te verzetten en trok met veel mankracht richting de veste van Huizen doelman Willemse. Zonder de jonge Huizen doelman echt in verlegenheid te brengen overigens. Routinier en oud Huizen speler Raymond Bronkhorst probeerde zijn ploeg op sleeptouw te nemen, maar “Bronkie” is niet meer de speler die in de kampioensploeg van Huizen in het seizoen 2001-2002 wekelijks uitblonk. Na een half uur moest routinier Kurt Elshot met een spierblessure het veld verlaten, voor hem in het veld kwam Benny Honing; het spelbeeld wijzigde nauwelijks. De ruststand was derhalve 0-2.

  In de rust greep ODIN trainer Mark Evers in met een dubbele wissel. Met veel drang naar voren probeerden de Heemskerkers in het eerste kwartier de aansluitingstreffer te bewerkstelligen. De thuisploeg kreeg nu ook een aantal kansen, die echter geen genade vonden in de ogen Brian Willemse, die daarbij enige malen werd geassisteerd door zijn verdedigers. Echt van de kook raakte de solide ogende Huizen verdediging nauwelijks en naarmate de gehoopte treffer uitbleef ebde ook het vertrouwen ODIN in een goede afloop langzaam maar zeker weg. Het goede nieuws kwam voor de Heemskerkers derhalve uit Alpen aan de Rijn, waar DOVO inmiddels op achterstand was gekomen. Nadat Huizen via Omar Limon en in de rebound via  Gilermo Pengel nog een levensgrote kans had gemist en ODIN een treffer (terecht) wegens  buitenspel zag afgekeurd, kreeg de thuisploeg vanaf de zijlijn het devies op balbezit te gaan spelen. De tussenstand bij ARC-DOVO en de stand van ODIN – Huizen zou op basis van het doelsaldo een periodetitel voor ODIN tot gevolg hebben, maar dan diende Huizen de score niet verder op te voeren. Een ietwat merkwaardig gezicht; een thuisploeg die bij een 2-0 achterstand de bal rondspeelt in de eigen verdediging. De s.v. Huizen supporters konden er maar weinig waardering voor op brengen, maar vanuit Heemskerks perspectief was het wel begrijpelijk. Na 90 minuten vond arbiter van der Burg het welletjes, waarna de speaker van ODIN direct  opgewonden ventileerde dat de thuisploeg periodekampioen was geworden. De nederlaag tegen Huizen was bijna direct weer vergeten……

  Balans opmaken
  Met de wedstrijd tegen ODIN is er een eind gekomen aan de competitie 2012-2013.  Huizen vinden we in de eindrangschikking terug op een 7e plaats.  Mag de s.v. Huizen daarmee tevreden zijn ? Nee, naar mijn bescheiden mening.
  Vorig seizoen deed de ploeg lang mee om de hoofdprijs, maar na een onbegrijpelijk zwakke laatste periode en een teleurstellende nacompetitie stond de ploeg uiteindelijk met lege handen. De ploeg had te weinig ‘fysiek vermogen’; mannen die de in moeilijke fases de mouwen opstropen en voorop gaan in de strijd. Daar werd dan ook bewust naar gekeken in de fase dat de selectie voor dit seizoen werd samengesteld. Ondanks de versterkingen was de eerste seizoenshelft niet goed te noemen. Goede resultaten werden afgewisseld met soms onbegrijpelijke nederlagen. Na de uitwedstrijd tegen Bennekom waar Huizen in 2 bedrijven aan het korste eind trok in verreweg de slechtste wedstrijd van het seizoen stond de ploeg zelfs op de één na laatste plaats, een positie die aan het eind van de rit rechtstreekse degradatie tot gevolg zou hebben. Het zag er even somber uit….  Maar ziedaar, onder leiding van het bevolgen trainersduo Schipper / de Vries hervond de ploeg zich, er werden een paar belangrijke overwinningen gehaald en het vertrouwen steeg van week tot week.
  Toch resulteerde die sterke tweede seizoenhelft niet in een prijs in de vorm van b.v. een periode-titel.  Daarvoor werden teveel en te vaak onnodig punten gemorst. In de sterke derde periode verloor Huizen b.v. maar één keer (van kampioen Ter Leede) maar werd ook maar liefst 4x gelijkgespeeld.
  Tijs Schipper stelde in de presentatiegids voorafgaand aan het seizoen dat hij het met deze ploeg minimaal beter wilde doen dan vorig seizoen; de ploeg eindigde toen op een vierde plaats. Cijfermatig gezien is die doelstelling dus niet gelukt. Toch kan het trainersduo Schipper / de Vries met opgeheven hoofd afscheid nemen. Ontegenzeggelijk heeft Huizen onder hun leiding vaak goed en attractief voetbal gespeeld. Herkenbaar en altijd met een aanstekelijk drang naar voren. Een spelopvatting die hoort bij s.v. Huizen en die de trainers niet hebben verloochend, ook niet toen het even wat minder ging.

  Toekomst
  Een aantal spelers gaat en een aantal nieuwe spelers komt. Er komt een nieuwe hoofdtrainer, nieuwe assistenten en een nieuwe keeperstrainer. Of het allemaal beter wordt zal de toekomst leren; laten we van het positieve uitgaan en de blijvers en de nieuwe mensen het vertrouwen en de steun geven die ze nodig hebben.  
  Het budget voor het eerste elftal staat net al bij zoveel andere verenigingen onder druk. Sponsors staan in deze economisch moeilijke tijden niet in de rij. In de missie van het bestuur staat duidelijk verwoord dat de club minimaal hoofdklasse wil spelen. Met dat als basis en wetende dat er weer de nodige talenten doorkomen vanuit de eigen, goede, jeugdopleiding mag Huizen met vertrouwen uitkijken naar de toekomst.

  vdZ
  Eind vorig seizoen gaf de toenmalige samensteller van de wedstrijdverslagen op de website, bekend als het fenomeen apenstaartje, aan dat hij met zijn werkzaamheden wilde stoppen. Er was zo gauw geen andere schrijver te vinden. Een oproep op deze website volgde: helaas zonder resultaat. De uiterste oplossing in dit soort gevallen moet komen van degene die verantwoordelijk is voor de PR van de vereniging. Naar wat zo fraai heet ‘ampel’ beraad heb ik aangegeven de wedstrijdverslagen voorlopig even te willen verzorgen.  Dat is dus een heel seizoen geworden. Geen eenvoudige klus, want apenstaartje was en is bij velen populair en zijn vaak ‘sappige’ stukjes hadden veel aftrek. Mijn insteek was om vooral een wedstrijdverslag te maken. Een verslag met feiten en wat randzaken maar zonder mening over tactische of beleidsmatige keuzes. Persoonlijk vind ik het prima die bij tijd en wijle te bespreken en te bediscussiëren maar niet op een website die ook door ‘derden’ wordt gelezen. Sommigen hebben mijn stukjes, vooral in het begin, zouteloos gevonden. Anderen vonden het toch wel aardig naar ik heb begrepen. Het zij zo.
  Waarom niet gewoon mijn naam er onder ? Heel simpel: ik had geen zin om wekelijks te worden aangesproken over allerlei aspecten in mijn stukjes. Mijn kwalificaties van spelers zijn mijn inziens te rangschikken in de categorie van mild tot positief. Toch hoorde ik regelmatig dat vdZ het in ogen van sommigen helemaal verkeerd had gezien. Zo ook over andere, meer of minder relevante, zaken. Ik kon er eenvoudig mijn schouders over ophalen, wetende dat ik aan het eind van het seizoen mijn echte naam onder het stukje zou zetten. Velen hadden overigens uit de schrijfstijl al de juiste conclusie getrokken. Heel vroeger schreef ik het het clubblad columns onder de naam “Zwartkijker”. vdZ is dus gewoon: van de Zwartkijker. Ken uw klassiekers !

  Koos Drooger

  Scoreverloop:

  6. Guido de Graaf (penalty) 0-1, 12. Guido de Graaf 0-2.

  Opstelling ODIN'59:

  Barry van Dijk, Danny Hols, Tim Koops, Sem van 't Hof, Richard Klijn, Ogür Kaya, Raymond Bronkhorst, Rik Stals, Timothy Verweij (72. Nico Gommers), Tim Groenewoud (46. Denzel Meijer) en Ibrahim Akkabi (46.. Nick Goyers).

  Opstelling Huizen:

  Brian Willemse, Rudy Etwi, Kurt Elshot (22. Benny Honing), Arnold Klein, Wouter Vente, Gino Heerings (60. Gilliam Hund), Guido de Graaf, Sebastian van Kammen, Iry Etwi (72. Garrett Jones), Omar Limon en Gilermo Pengel.