https://www.svhuizen.nl/huizen-schakelt-stedoco-uit-en-bekert-verder-0-2/n2814c129
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Huizen heeft zich ten koste van SteDoCo geplaatst voor de tweede en laatste voorronde van de KNVB Beker. In Hoornaar werd de competitiegenoot met 0-2 uit het bekertoernooi gegooid...
  huizen-schakelt-stedoco-uit-en-bekert-verder-0-2

  Zonnetje
  Met enige tegenzin neem in laat in de middag afscheid van mijn zonovergoten tuin en dito en ga voor de rit naar Hoornaar. Een gehucht waar ik nimmer van mijn leven van gehoord zou hebben ware het niet dat tegenstander SteDoCo er gehuisvest is. Aan een plein met meer parkeerplekken dan Hoornaar inwoners telt, verorber ik nog even een Turkse Pizza voor ik me naar sportpark SteDoCo begeef.
  In de bestuurskamer ontvang ik keurig de opstellingen van beide teams. Die leren me dat Henk van de Pol de nodige wijzigingen heeft doorgevoerd nu de vier geschorsten weer inzetbaar zijn. Basisplekken nu voor Desmond Mensen, Denny van Loen, Joey Papamelodias en Danny Benning. Met Aron Klaassen, Bilal Laoikili en Guido de Graaf op het middenveld achter de driemans voorhoede Iry Etwi, Denny van Loen, Zakaria el Biyar leidt dat tot een aanvallend ingestelde formatie.
  Nu de ergste warmte van de dag verdwenen is, is alleen het laagstaande zonnetje een kleine dissonant qua omstandigheden. Het lijkt me een hel voor de beide doelwachters om voorzetten van de zonkant te moeten verwerken.
  Ook nu wat overijverige stewards die me ondanks notitieblok en schrijfgerei vragen ‘Wat ik kom doen…’ Als ik dan aangeef ‘dat ik hier even op de bus wil wachten’ is het ijs echter gebroken en mag ik verder naar de tribune.
  Dan schalt het clublied van SteDoCo uit de luidsprekers. De vriendelijke man naast me weet te vertellen dat het gecomponeerd is door Jan Smit, die tevens mouwsponsor van de Hoornaars is. Contacten die via de business-seats van Volendam tot stand waren gekomen. Terwijl we middels deze kraker geïnformeerd worden dat de hele wereld mag vergaan, maar dat SteDoCo zal blijven bestaan, valt me op dat deze Hoornaars in ieder geval één ding heel goed op orde hebben: hun sponsorcommissie! Het hele veld is omzoomd door fraaie reclameborden en een breed scala aan bedrijven betuigt zijn steun aan de club. Indrukwekkend!

  Sterk
  Huizen gaat sterk uit de startblokken. Al in de eerste minuut dwarrelt een bal onverwacht voor de voeten van Aron  Klaassen die zich niet bedenkt en meteen uithaalt. De bal was echter te onverwachts om er voldoende richting en kracht aan mee te kunnen geven en de bal belandt in de veilige handen van doelman Steinmann. Kort daarop gaat Denny van Loen goed door aan de rechterkant van het veld. Zijn voorzet vliegt aan alles en iedereen voorbij om nog maar net aan de andere kant van het veld door Zakaria el Biyar te worden binnengehouden. Ook hij zet de bal weer voor en nu kan Guido de Graaf er het hoofd tegenaan krijgen, maar ook deze poging blijft zonder succes. Het geeft echter wel aan dat Huizen hier bepaald niet is gekomen om zich lijdzaam naar de slachtbank te laten leiden.
  Jay Jay Meierdres poogt vervolgens in de zesde minuut wat terug te doen voor de thuisclub. Zijn inzet wordt echter goed geblokt door de Huizer defensie.
  De druk van Huizen houdt echter aan dat eerste kwartier en de thuisclub moet alle zeilen bijzetten om een achterstand te voorkomen. Met een ferme schouderduw bijvoorbeeld, als Denny van Loen energiek doorgaat op een dieptepass van Desmond Mensen.

  Ommekeer
  Het voetbal is wat rommelig: beide ploegen jagen elkaar flink af en doordat men snel de aanval tracht te zoeken verveelt de wedstrijd geen moment.
  Na een kwartier heeft SteDoCo de bakens echter verzet en heeft Huizen het wat moeilijk. Het eerste kwartier heeft natuurlijk best wat krachten gekost en waar Huizen een tandje minder gaat, doet de thuisclub er juist een schepje bovenop. Eerst zien we hoe na een klein kwartier Gautam Kalpoe hard in het zijnet jaagt. Verkerk lag goed in de hoek, maar we hielden toch even de adem in. Opnieuw – maar nu in positieve zin – twee minuten later weer die ingehouden adem als Wouter Vente hautain een aanval van SteDoCo onderbreekt en een keurige pass geeft op Denny van Loen. Deze legt op zijn beurt de bal keurig terug op de inkomende Danny Benning die me een streep loslaat die de oren deed suizen. Helaas suisde de bal een halve meter over de goal voor hij een ernstige aanslag pleegde op die fraaie reclamedoeken achter de goal.
  Voor de imposante SteDoCo aanvoerder Shelton Martis is het na een klein half uur dan einde wedstrijd. In een duel raakt hij geblesseerd aan de zij. Nadat hij het nog even geprobeerd heeft en men hem aan de kant nog heeft getracht op te lappen, moet hij dan toch de handdoek werpen en wordt vervangen door Chris Boom.
  SteDoCo blijft drukken en nadat Jesse Wielinga uit de draai over heeft geschoten, mogen de Hoornaars dan op de rand van de zestien een vrije schop nemen. Diezelfde Jesse Wielinga weet de bal echter precies in de handen van doelman Verkerk te plaatsen die uiteraard geen enkele moeite heeft met deze poging.

  Yes!
  Van Denny van Loen straalde de gretigheid af en daar werd doelman Steinmann haast het slachtoffer van toen onze spits goed doorging op een krakkemikkige terugspeelbal. In volle ren belandt Van Loen echter iets te ver naar de zijkant en zijn voorzet gaat voor het lege doel langs omdat hier ook bij Huizen niemand op gerekend had. Aan de andere kant kan de bal dan even later worden opgepikt door Zakaria el Biyar die zijn venijnige schuiver door Steinmann van de doellijn gegrabbeld ziet.
  Huizen heeft de storm overleefd en weet de aanval weer te zoeken. Dat leidt in de 37e minuut tot een vrije schop waar Guido de Graaf zich achter zet. Muur, keeper, spuug in de handschoenen, maar alles tevergeefs: met een geweldige zwaai slaat de bal in de uiterste hoek binnen! Een tien met een griffel en 0-1 voor Huizen! Yes!

  Rust
  Behoudens een schot van Maurice van der Wilt dat over de goal van Verkerk suist komt de voorsprong van Huizen niet meer in gevaar en gaan we dus met een absoluut door vriend en vijand te billijken 0-1 voorsprong rusten. Huizen begin en eindigde sterk, SteDoCo had de middelste van de drie kwartieren het heft in handen. Het spel was niet altijd even hoogstaand, maar de wedstrijd behield daardoor wel iets aantrekkelijks door de spanning die dat opleverde.
  En zoals men op de tribune al verwachtte laat Henk van de Pol zijn ploeg dan ook ongewijzigd aan de tweede helft beginnen.

  Gretig
  Huizen heeft de smaak te pakken en begint ook deze tweede helft gretig: een ferm schot van Joey Papamelodias wordt door doelman Steinmann met moeite over getikt. Toch zien we de beste kansen aanvankelijk  aan de andere kant: Verkerk moet vol aan de bak als ook Huizen wat slordig is met terugspelen. Hij klaart de klus echter met verve en stort zich moedig voor de voeten van Meierdres, waarna de rebound door Van der Wilt naast wordt geschoten. Het oog van de naald wordt overleefd als Van der Wilt van dichtbij de paal raakt.
  Dan is echter de koek wel op voor de gastheren en als Wouter Vente dan een aanval onderschept en ongenaakbaar naar het middenveld slalomt. Eenmaal vrij van belagers speelt hij de bal naar de buitenkant waar hij Iry Etwi bereikt die op zijn beurt de bal uitstekend voor geeft op spits van Loen die een echte spitsengoal maakt door de bal onhoudbaar in de hoek achter Steinmann te koppen: 0-2!
  Kort daarop lijkt de 0-3 al in de lucht te hangen als Iry Etwi er weer een van zijn onnavolgbare rushes uitgooit. Als een ‘meep-meep’ roadrunner stuift hij op pure snelheid het halve veld over, verbijsterde verdedigers achter zich latend. Zijn voorzet is prima op de in de spits opduikende Zakaria el Biyar, maar als deze niet lekker met zijn passen uitkomt volgt er een slap balletje dat eenvoudig door Steinmann opgeraapt kan worden.

  Nog steeds gretig!
  Hoewel een 0-2 voorsprong een dit seizoen ongekende luxe is voor de ploeg van Van de Pol is er geen sprake van dat de ploeg de deur op slot gooit en achterover gaat hangen. De gretigheid die de ploeg vandaag kenmerkte gaat onverdroten door en met net een uur op de klok lanceert Danny Benning Denny van Loen. Doelman Steinmann komt dapper uit en weet de inzet van onze spits te blokkeren waarna de rebound voor de voeten van Danny Benning belandt. In plaats van zijn vernietigende schotkracht aan te wenden besluit hij heel sociaal tot een breedtepass waar helaas geen Huizer bij kon.
  SteDoCo-coach Breetveld grijpt dan in en brengt Hakan Tokul voor Gautam Kaloe. Het zou allemaal niets uithalen, want opnieuw is het de schier onvermoeibare Zakaria el Biyar die er nu tussenuit trekt en na zijn rush Danny Benning bereikt. Maar Dan had vandaag qua afwerking het geluk niet aan zijn zijde en we zien hoe de bal wat onbesuisd voorlangs vliegt.
  Ook Van de Pol wisselt en brengt Garrett Jones voor Iry Etwi.
  Nadat Meierdres nog een keer naast heeft gekopt is het weer El Biyar die met een fraaie actie Guido de Graaf bereikt, waarna doelman Steinmann knap de bal uit zijn goal ranselt.
  Ook Siemen Eijkemans mag dan een goed kwartier voor tijd voor Denny van Loen zijn  kunsten vertonen. Ondertussen hebben de pogingen van SteDoCo alle overtuiging verloren en is het geloof zichtbaar weggeëbd. Zo niet bij Eijkemans die als een jachtluipaard in volle ren op de verbouwereerde Steinmann doorjaagt. Door zijn snelheid weet hij de bal echter net niet mee te krijgen en het ‘Oef!’ van Steinmann was haast tot op de tribune hoorbaar.
  Nog één keer komt SteDoCo dicht bij een goal: er wordt slordig balverlies geleden net buiten de zestien. Verkerk is al gepasseerd en de bal lijkt maar voor het inschuiven. Maar dan is daar Garrett Jones die goed mee is gelopen en de bal weet te ruimen. Daarmee trekt Huizen de eerste overwinning van het seizoen over de streep, schakelt en passant SteDoCo uit voor de KNVB Beker en bereikt zelf de tweede voorronde.

  Henk van de Pol
  “Ik vind het vooral voor die jongens heel erg fijn en goed voor het moreel en zelfvertrouwen,” antwoordt een van oor tot oor grijnzende trainer Van de Pol als ik hem vraag of de overwinning toch ook een beetje als een opluchting is ervaren. “Ik vind nog wel dat ze in bepaalde opzichten wat rustiger moeten zijn, maar we tappen hier zonder meer een stukje vertrouwen mee, het geloof en de overtuiging dat we ook gewoon een wedstrijd kunnen winnen, niks aan de hand, gewoon een ploeg uit onze klasse waar we in de voorbereiding nog van verloren hebben. Het gaat dus ook om het idee dat we tegen een derde divisionist spelen en daar dus gewoon ‘uit’ van kunnen winnen. En dat is voor het gevoel natuurlijk gewoon goed.
  Nee, ik heb geen hoofdbrekens gehad qua opstelling. Die vier geschorsten wisten al dat ze zouden gaan spelen, dat had ik ze al toegezegd. Daarmee kan ik dan ook weer andere jongens sparen want volgende keer kunnen er zo maar weer een paar anderen in staan. Dat gaan we zaterdag wel weer zien. We hebben een volwaardige groep van achttien, negentien man, je ziet dat ze het allemaal goed doen en iedereen draagt zijn steentje bij en dat is voor het vertrouwen van het team gewoon hartstikke goed. Natuurlijk zijn de keuzes soms moeilijk, maar als de bankzitters nou maar goed blijven invallen en goed blijven trainen, daar win je het als groep uiteindelijk mee. We krijgen dit seizoen met deze bekerwedstrijden erbij zesendertig wedstrijden te spelen. Dan heb je die hele ploeg hard nodig, want je houdt het niet vol anders. Maar ik heb inderdaad wat dat betreft wel een luxe-probleem - maar dat probleem wil ik iedere zaterdag wel hebben!”

  Apenstaartjes kijk op de zaak
  Een heerlijke overwinning waar we als supporters weer eens hard aan toe waren. Een bewonderenswaardig gretig Huizen zette een geduchte tegenstander in eigen huis keurig aan de kant voor de KNVB Beker. Gekscherend werd het ‘Wij gaan Europa’ in al aangeheven op de tribune en de eventuele verdiensten werden al meerdere malen geïnvesteerd.
  Maar het is en blijft natuurlijk een lekker gevoel dat we bepaald de minderen niet hoeven te zijn van onze competitiegenoten, ik denk dat dat de belangrijkste winst is van deze heerlijke zomeravond.
  Ik had wat moeite om me los te rukken uit mijn zomerse tuin, maar zoals alles in het leven, als je achteraf maar kunt zeggen: ‘Het was het waard!’
  Het was weer fijn langs de lijn!

  Scoreverloop:
  38. Guido de Graaf 0-1
  52. Denny van Loen 0-2

  Kaarten:
   Desmond Mensen en Danny Benning (Huizen).

  Opstelling SteDoCo:
  Ritchie Steinmann, Jay-Jay Meierdres, Joran Schröder, Luke Molkenboer, Maurice van der Wilt (76. Ali Yilmaz), Roy Weber, Jermaine van Pijkeren, Jesse Wielinga, Jordey van Dam, Shelton Martis (c) (25. Chris Boom), Gautam Kalpoe (64. Hakan Tokul).

  Opstelling Huizen:
  Johan Verkerk, Desmond Mensen, Wouter Vente, Joey Papamelodias, Danny Benning (85. Nino van Jaarsveld), Aron Klaassen, Bilal Laoikili (c), Iry Etwi (68. Garrett Jones), Guido de Graaf, Zakaria el Biyar, Denny van Loen (73. Siemen Eijkemans).