Huizen pakt punt bij DOVO (1-1)
    16 mrt 2013
    Huizen pakt punt bij DOVO (1-1) Huizen heeft zaterdagmiddag met 1-1 gelijkgespeeld tegen DOVO. Op basis van de kansen had er meer in gezeten tegen de ploeg uit Veenendaal.
    huizen-pakt-punt-bij-dovo-1-1

Op het altijd sfeervolle sportpark Panhuis, thuishaven van DOVO, werd het geen wedstrijd waar nog heel lang over nagesproken zal worden. Beide amateurmachten van weleer probeerden er uiteraard het beste van te maken, maar echt hoogstaand was het niet wat de bijna 500 toeschouwers voorgeschoteld kregen.

DOVO begon iets overtuigender aan de wedstrijd, maar toen deze beginfase weinig kansen opleverde nam Huizen al snel het initatief over. De gasten combineerden wat vaardiger dan de thuisploeg, zonder daarmee nou direct echt gevaarlijk te worden. In de 23e minuut was dat gevaar er echter wel; Sebastian van Kammen kopte na een goede voorzet van Gillermo Pengel de bal via DOVO doelman van Houten tegen de lat.

Kort voor rust kwamen de geelgroenen echter toch op voorsprong. Omar Limon, die kortgeleden aangaf ook volgend seizoen bij Huizen te voetballen, legde de bal na een sterke actie netjes terug op Guido de Graaf die de bal rustig binnentikte (0-1).

Na de rust een wat meer opdringend DOVO; de voorste linie werd versterkt met Leon Toonen en de thuisploeg trok ten aanval. De roodhemden waren duidelijk niet van plan om in deze thuiswedstrijd punten te morsen. In de 58e minuut resulteerde dat in de gelijkmaker van Rick Bos die een vrije trap van Colin Broers binnenkopte.

Doordrukken kon de thuisploeg echter niet; DOVO speler Jeffrey Arends kreeg nog een goede mogelijkheid maar vond Huizen doelman Brian Willemse op zijn weg. Daarna pakte Huizen langzaam maar zeker het initiatief terug. Om te proberen een beslissing te forceren bracht trainer Tijs Schipper een kwartier voor tijd een dubbele wissel. Garrett Jones verving Iry Etwi terwijl Kurt Elshot in ploeg kwam voor Arnold Klein. Elshot had tot twee keer toe bijna de winnende treffer op zijn naam. De sympathieke routinier scoorde eerst een goal die geen genade kon vinden in de ogen van arbiter van Gijzen, vanwege geconstateerd buitenspel en kopte vervolgens nog een keer tegen de lat. Ook de andere invaller, Garett Jones, stelde doelman van Houten nog eens op de proef. DOVO stelde daar een paar mogelijkheden tegenover, maar het slotaccoord leek voor Omar Limon. De spits kreeg in de laatste minuut een dot van een kans die hij helaas niet wist te verzilveren. Daarna verdween een stiftbal van DOVO speler Faisal Kaouass nog over het doel van Brian Willemse, waarna arbiter van Gijzen besloot tot het eindsignaal.

Met de uitslag kon zowel het DOVO als het Huizen kamp wel leven. De 1-1 was een redelijke afspiegeling van de krachtsverhoudingen.  Huizen speelde minder dominant als vorige week in Volendam, maar ook nu bleef de gedachte leven dat als één van de genoemde grote mogelijkheden wel was verzilverd er wellicht drie punten uit het Veenendaalse meegenomen hadden kunnen worden. En dan had Huizen zomaar een sprong op de ranglijst gemaakt. De realiteit is echter dat Huizen met dit ene punt erbij precies op dezelfde (7e) plek op de competitieladder blijft staan. Met twee thuiswedstrijden voor de boeg (Sportlust ’46 en Ajax) en de wetenschap dat de ongeslagen status in 2013 nog steeds opgeld doet, is er echter voldoende vertrouwen om nog tot een mooi competitieslot te komen.

vdZ

Scoreverloop:
    39' Guido de Graaf 0-1, 58' Rick Bos 1-1.

Opstelling DOVO:
    Mike van Houten, Michael Jaliens, Tom Gesgarz, Adil Mahdadi, Rick Bos, Luc Kipmulder (68' Ariën Bakkenes), Jacky Testa La Muta (85' Jaap de Brouwer), Colin Broers, Jeffrey Arends, Leon Toonen en Faisal Kaouass.

Opstelling Huizen:
    Brian Willemse, Rudy Etwi, Arnold Klein (68' Kurt Elshot), Wouter Vente, Danny Benning, Gino Heerings, Guido de Graaf, Sebastian van Kammen, Iry Etwi (68' Garrett Jones), Omar Limon en Gillermo Pengel.