https://www.svhuizen.nl/huizen-pakt-in-slotfase-punt-in-achterberg-2-2/n998c93
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Het eerste elftal heeft in de blessuretijd een punt weten te pakken in Achterberg. Na een 2-1 ruststand was Omar Limon in de allerlaatste minuut met het hoofd trefzeker.
  huizen-pakt-in-slotfase-punt-in-achterberg-2-2

  Het eerste elftal heeft in de blessuretijd een punt weten te pakken in Achterberg. Na een 2-1 ruststand was Omar Limon in de allerlaatste minuut met het hoofd trefzeker.

  We arriveren vroeg op sportpark ‘de Meent’ in Achterberg. Gelegen tussen de vandaag wat mistroostig ogende landerijen en met vlagen vergezeld van een ‘landelijke luchtje’ waan je je in eerste instantie meer op een opnamelocatie voor “boer zoekt vrouw” dan op een locatie waar vandaag een voetbalgevecht in de Hoofdklasse A zal plaatsvinden. Maar de ontvangst is allerhartelijkst. Terwijl we nog even staan te praten voor de kantine van de thuisploeg komt er al een bestuurslid naar ons toegesneld die ons naar de knusse bestuurskamer dirigeert. Daar staat al snel een pot dampende pot prima koffie op tafel en wordt (door de plaatselijke bloemist?) een mooi geel/groen boeket bezorgd. Kan niet meer mis zou je zeggen. Aan de bar informeren we naar een balletje gehakt maar daarvoor dienen we buiten te zijn. En inderdaad buiten zijn de deuren geopend van een nostalgisch ogend eettentje, gerund door “Jan en Bart” zoals het opschrift meedeelt. De vriendelijke juffrouw die het balletje uit het pannetje vist kan volgens mij onmogelijk naar één van beide namen luisteren, maar dat doet geen afbreuk aan de kwaliteit van het geserveerde product. Dit balletje gaat hoog in de eindrangschikking van dit seizoen eindigen !

  Maar goed dan de wedstrijd. Beide ploegen hebben vorige week hun wedstrijd gewonnen en starten dus met veel vertrouwen aan dit duel. Na een ietwat aarzelend begin neemt VVA ’71 het initiatief en zet de Huizen verdediging onder druk. Vrijwel meteen blijkt, eveneens als vorige week, dat de ploeg daar kwetsbaar is. VVA ’71 krijgt een aantal mogelijkheden veelal veroorzaakt door onzorgvuldig of onrustig verdediging van de geelgroenen. In de 17e minuut zorgt een pijnlijke fout in het hart van de Huizer defensie ervoor dat Siemen Eijkemans namens de thuisclub eenvoudig de score kan openen. VVA voelt dat de wedstrijd wellicht in een vroeg stadium kan worden beslist en probeert door te drukken. Zonder dat Huizen ook maar één echte kans heeft gehad wordt het in de 38e minuut 2-0. Matthijs Boom ziet zijn harde schot van buiten het strafschopgebied van richting worden veranderd, waardoor de bal fraai in de uiterste bovenhoek achter de kansloze Brian Willemse verdwijnt.
  Net als al een aantal malen eerder dit seizoen lijkt Huizen niet geknakt door deze achterstand. Sterker nog de ploeg ontworstelt zich ietwat aan de druk van VVA ’71 en ziedaar vlak voor rust valt zomaar de aansluitingstreffer. Iry Etwi, bij tijd en wijle vandaag weer ongrijpbaar, knalt de bal na een fraaie actie onbedaarlijk hard binnen. Doelman Nicholas Skverer heeft het speeltuig waarschijnlijk alleen maar langs horen fluiten.

  Gesterkt door deze fraaie treffer en met de historie van dit seizoen in het achterhoofd, waarin Huizen diverse malen vanuit een schijnbaar kansloze achterstand is teruggekomen loop ik toch nog met enig bravoure richting de bestuurskamer.  “Het komt allemaal wel goed” benadruk ik, “wij worden niet meer ongerust van een achterstand”. Ietwat ongelovige, meewarige, maar ook wel ongeruste blikken van de zijde van de VVA ’71 mensen is mijn deel.

  Maar de jongens op het veld bewijzen al snel mijn gelijk. Daar waar Huizen de eerste helft een ietwat gelaten indruk maakte, worden nu opeens duels gewonnen en is Huizen vaak ook voetballend de bovenliggende partij. De ploeg krijgt ook kansen op de gelijkmaker.  Omar Limon lijkt aan de ketting te liggen bij het duo Luud Eijkemans / Roy Versluis van de thuisploeg maar er komen redelijke mogelijkheden voor o.a. Gilermo Pengel en Iry Etwi. Middenvelder Aron Klaassen krijgt misschien nog wel de mooiste kans. Na een fraaie aanval krijgt hij de bal even buiten de zestien meter voor zijn schietgrage voeten, maar eigenlijk net iets teveel onder zijn lichaam, waardoor het speeltuig net over de doellat in de grijze namiddagnevel verdwijnt. Ook Robbert de Graaf is dicht bij een treffer. Zijn prachtige afstandschot spat echter uiteen op de lat boven Skverer. Huizen dicteert nu de wedstrijd, maar waar is het oppermachtige VVA van de eerste helft?  De thuisploeg gaat bewust of onbewust terug in de defensieve stellingen en probeert middels uitvallen veelal via de kwikzilvere Siemen Eijkemans tot succes te komen. Maar in dat spelletje is nu juist Huizen verdediger Vincent Verbond een meester.  Met zijn imponerende snelheid en techniek weet hij telkens corrigerend op te treden en vindt hij vervolgens ook telkens weer de weg naar voren. Want ondanks alle goede bedoeningen van Huizen staat de hatelijke 2-1 achterstand nog steeds op het scorebord. Omar Limon worstelt zich eindelijk een keer op karakter door de VVA defensie, maar zijn doelpoging vindt geen genade in de ogen van Skverer. Dan proberen scheidsrechter Oudijk en VVA trainer Henk van de Pol gezamenlijk de aandacht op zich te vestigen. Van de Pol, vandaag toch al een beetje in de schijnwerper, omdat hij volgend seizoen de trainer van Huizen zal zijn, beklaagt zich over een arbitrale beslissing en mag vervolgens de rest van de wedstrijd vanaf de tribune toekijken hoe Huizen steeds krampachtiger probeert de gelijkmaker te forceren. Trainer Joeri Volkers neemt een even logische als juiste beslissing door met Garrett Jones een extra aanvaller te brengen ten koste van verdediger Tarik Divarci om zo nog meer aanvalsdruk uit te oefenen. VVA moet nog verder terug en bezondigt zich steeds meer aan mekkeren tegen de scheidsrechter en irritant tijdrekken. Ver in blessuretijd krijgen de Achterbergers daarvoor uiteindelijk de ‘beloning’: goudhaantje Omar Limon weet vlakbij de paal een ingeschoten bal net met zijn hoofd te beroeren, waardoor de VVA goalie kansloos is. 

  ‘Als die bal op de lat er gewoon ingaat, winnen we ook nog’ probeer ik in de bestuurskamer. Een ietwat schamper gelach is mijn deel, maar laten we wel zijn: over de hele wedstrijd genomen is een punt wel degelijk verdiend. ''Eerste helft een 4, tweede helft een 8'' analyseert trainer Volkers na afloop. Blijft de vraag hoe het toch telkens kan dat Huizen maar één helft de tegenstander de duimschroeven aan kan draaien. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Ajax; ik ben benieuwd hoe de jeugdige Huizen formatie zich dan houdt. 

  Scoreverloop:

  17. Siemen Eijkemans 1-0
  38. Matthijs Boom 2-0
  43. Iry Etwi 2-1
  90. Omar Limon 2-2

  Bijz.: Rode kaart voor Henk van de Pol (trainer VVA '71).

  Opstelling VVA '71:

  Nicholas Skverer, Nick Vrijbrief, Roy Versluis, Luud Eijkemans, Mourad Marbouh, Rogier Gerritsen, Christy Bonevacia, Matthijs Boom (84. Nico van Laar), Marc Harlaux, Gerrit Bartels (76. Clint van der Wal) en Siemen Eijkemans.

  Opstelling Huizen:

  Brian Willemse, Tarik Divarci (76. Garrett Jones), Robbert de Graaf, Vincent Verbond, Leroy Oehlers, Sam Doeve, Aron Klaassen, Gino Heerings, Iry Etwi, Omar Limon en Gilermo Pengel.