Huizen pakt belangrijke punten tegen Sportlust `46 (1-0) Huizen heeft zijn ongeslagen status in 2013 weten te behouden tegen Sportlust `46. Op een koud Sportpark de Wolfskamer wist Wouter Vente na rust het enige doelpunt van de middag te scoren.
    huizen-pakt-belangrijke-punten-tegen-sportlust-46-1-0

Huizen heeft zijn ongeslagen status in 2013 weten te behouden tegen Sportlust '46. Op een koud Sportpark de Wolfskamer wist Wouter Vente na rust het enige doelpunt van de middag te scoren.

Het was ook de eerste zaterdag met de tijdelijke kantine in gebruik. Geen gezellig parasolletje op het ook al nieuwe terras voor deze kantine, daarvoor was het echt veel te koud. De businessclub deed nog een dappere poging door twee statafels op het –ook al nieuwe- terras voor het verplaatste businesshome te plaatsen.  Maar veel verder al een enkele verstokte roker kwam het op dit terras ook niet.  De straffe oostenwind maakte het onaangenaam koud op de Wolfskamer. De ‘oude’ kantine gaf nog enige beschutting, maar voor de rest was het bibberen en beven.

Dat gold niet voor de beide defensies van de ploegen die vandaag de degens kruisten.  Zowel Brian Willemse als zijn collega aan de andere kant kwamen in de eerste helft nauwelijks in de problemen. Huizen, opnieuw zonder de geblesseerde Kurt Elshot, pakte het initiatief in de openingsfase. Sportlust nam dit initiatief gedurende de eerste helft enigszins over, maar echt groot waren de verschillen niet. Veel van kleumende toeschouwers zochten dan ook al ruim voor het rustsignaal de weg naar de nieuwe kantine, waarbij sommigen het argument gebruikten dat deze kantine nu verder van de statribune aflegt als voorheen en de voettocht daarheen dus meer tijd kost.

In de tweede helft schoot Huizen prima uit de startblokken. In de 48e minuut schoot Wouter Vente uit een hoekschop van Gilermo Pengel prima binnen. Sportlust doelman Balk was kansloos. Ook na deze treffer was Huizen de betere ploeg en het wachten was op de tweede treffer. Die bleef echter uit, ondanks een aantal prima mogelijkheden voor o.a. Omar Limon, Sebastian van Kammen, Guido de Graaf en de excellerende Gilermo Pengel. Het benutten van de kansen bleek opnieuw een probleem. Naarmate de wedstrijd vorderde en Huizen bleef weigeren de verlossende tweede treffer te produceren kroop Sportlust wat meer uit de verdedigende schulp en probeerden de Woerdenaren middels een overigens niet al te overtuigend eindoffensief te redden wat er te redden viel.

Dat bleek niet veel te zijn, mede omdat de Huizer defensie met een zekere Brian Willemse in de goal opnieuw een goede indruk achterliet. Sportlust drong aan en Huizen kreeg meer ruimte. De ingevallen Garrett Jones kreeg nog een goede kans, maar ook bij Garrett ontbrak de precisie. In de 90e minuut een overtreding op Omar Limon, welke door scheidsrechter Boringa werd gehonoreerd met een vrije trap voor Huizen. Er ontstond enige commotie zeker nadat assistent-scheidsrechter Hamstra met zijn vlag omhoog bleef staan.  Hij had kennelijk een reactie van Omar Limon geconstateerd. Arbiter Boringa besloot daarop de rode kaart aan de Huizen spits te tonen. Het bleef nog even onrustig op het veld, waarna Sportlust met een aantal hoge ballen in het strafschopgebied probeerde de gelijkmaker met de numerieke meerderheid alsnog te forceren. Daarvoor bleek de resterende tijd echter te kort.

Huizen haalde met deze overwinning drie uiterst belangrijke punten binnen en als de inhaalwedstrijd van komende zaterdag tegen Ajax ook in een goed resultaat kan worden omgezet kan er met een schuin oog zelfs naar de subtop van de Hoofdklasse A worden gekeken.  De verschillen zijn echter klein; er volgen dan ook nog zes belangrijke wedstrijden…

vdZ

Scoreverloop:
    48' Wouter Vente 1-0

Opstelling Huizen:
    Brian Willemse, Rudy Etwi, Arnold Klein, Wouter Vente, Benny Honing (60' Garrett Jones), Gino Heerings, Guido de Graaf (70' Aramez Poepon), Sebastian van Kammen, Iry Etwi, Omar Limon en Gilermo Pengel (90' Gilliam Hund).

Opstelling Sportlust '46:
    Aron Balk, Ioannis Karafillakis, Matthijs Boom (59' Stanley Mailoa), Evert Bauman (Yarrik van Breukelen), Jerom Uittenbogaard (79' Roy Eekman), Guus Verhoef, Mike Verhagen, Thijs Binnerts, Nick van Baaren, Mathijs Jansen en Ronald Trel.

Foto's Henk Heijnen