Huizen pakt belangrijke punten tegen ODIN `59 (1-0) Huizen heeft de belangrijke competitie-wedstrijd tegen ODIN `59 met winst af kunnen sluiten. Het duel leek heel lang op een bloedeloze 0-0 af te stevenen.
    huizen-pakt-belangrijke-punten-tegen-odin-59-1-0

Huizen heeft de belangrijke competitie-wedstrijd tegen ODIN’59 met winst af kunnen sluiten. Het duel leek heel lang op een bloedeloze 0-0 af te stevenen. De slotfase verliep echter tumultueus met een gemiste strafschop, een rode kaart en diep in blessuretijd de winnende treffer voor de thuisclub.

Op een ijskoude Wolfskamer startte Huizen eindelijk met aanvoerder en routinier Kurt Elshot in de basis. Een blessure hield de sympathieke verdediger lang aan de kant, maar nu was daar eindelijk de rentree. De rust en routine die Elshot uitstraalde maakte van de Huizer defensie een heel wat minder eenvoudig te verschalken linie. Linksback Benny Honing speelde een degelijke partij, terwijl ook Wouter Vente en Rudy Etwi defensief hun mannetje stonden. Voeg daarbij het feit dat de rust voor hem ook keeper Brian Willemse zichtbaar goed deed, waardoor de jeugdige goalie een puike partij keepte en ‘de nul’ is grotendeels verklaard. Dat wil niet zeggen dat ODIN geen kansen kreeg. De ploeg uit Heemskerk, zonder de geschorste ex-Huizen coryfee Raymond Bronkhorst, kreeg in de eerste helft via Groenewoud, Meijer en Stals mogelijkheden die niet werden benut of geen genade konden vinden in de ogen van Brian Willemse.. Huizen stelde daar een levensgrote kans voor Sebastian van Kammen tegenover. De middenvelder pakte een slordige pass van ODIN speler Richard Klijn op en verscheen alleen voor doelman Barry van Dijk. De Heemskerkse goalie liet zien tot de betere sluitposten in de hoofdklasse te behoren en redde fraai.

Na rust aanvankelijk een ongewijzigd speelbeeld. Huizen speelde gegroepeerd en wilde niet in de counter van ODIN trappen. Sebastian van Kammen zag een fraai ingeschoten vrije trap gekeerd door van Dijk. Het spelniveau werd er vervolgens niet beter op; de kleumende toeschouwers beseften dat doelpunten op de Wolfskamer vandaag schaars zouden zijn en naarmate de wedstrijd vorderde leek een brilstand de meest voor de hand liggende uitslag. Een uitslag waar Huizen niet veel wijzer van was geworden.
    Totdat in de laatste vijf minuten de vlam in de pan sloeg. Omar Limon ging onderuit in het strafschopgebied na een overtreding van Barry van Dijk. Strafschop, oordeelde arbiter Jobse en geel voor van Dijk. Limon plaatste zichzelf achter de bal, maar helaas had de topscoorder het vizier niet op scherp staan en schoot de bal spijkerhard op de lat. De Huizen-supporters werden er moedeloos van. Dit was dé kans op de winnende treffer. Ook de geelgroene elf in het veld oogden aangeslagen, een winstpartij zou de geplaagde ploeg zo goed uitkomen en die kans leek nu verkeken. Het ongelofelijke gebeurde echter. ODIN goalie Barry van Dijk liep tegen zijn tweede gele kaart en mocht voortijdig gaan douchen, waarna ver in blessuretijd uitgerekend Kurt Elschot de bal na een onoverzichtelijke situatie achter invaller-keeper Rik Remmelzwaal wist te frommelen.

Opstelling Huizen:
    Willemse, R. Etwi, Elshot, Vente, Honing, Klein, van Kammen (59' Heerings), de Graaf, I. Etwi, Limon en Pengel (68' Jones).

vdZ

Foto's Henk Heijnen