https://www.svhuizen.nl/huizen-opent-oefencampagne-met-nette-zege/_430_n__139_NL_4354
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Hoewel de uitslag wellicht een spannende strijd doet vermoeden, had Goes aan 23 minuten genoeg om deze bekerwedstrijd naar zich toe te trekken... Een verslag
  n-kortstondig-bekeravontuur-huizen-goes-2-3
  In de eerste oefenwedstrijd van het seizoen is het maken van minuten altijd belangrijker dan het maken van doelpunten. Lang leek deze eerste wedstrijd dan ook af te stevenen op nette 0-0. Een verslag...
  huizen-opent-oefencampagne-met-nette-zege

  We mogen weer!
  Het was een lange hete zomer. Vele terrassen werden aangedaan, vrouwlief heeft me wekenlang helemaal voor haarzelf gehad: van de Beverwijkse bazaar tot Boekhandel Flevo heeft ze me meegezeuld, maar toen ik zaterdag mee naar handwerkwinkel De Pauw moest, toen brak er toch iets…
  Tegelijk brak ook het weerbeeld en van de hitte vervielen we zomaar in de eerste heftige herfststorm en ook mocht Huizen in en tegen Hoogland de eerste stappen zetten op weg naar seizoen 2019-2020. Geen eenvoudige tegenstander, want om je als eerste klasser meteen te willen meten met een derde divisionist getuigt toch wel van enige overmoed. Nu is mijn indruk wel dat de zaterdagversie van de derde divisie wat sterker is dan de zondagversie, en Hoogland moet als promovendus zijn eerste minuten nog maken op dit niveau, maar toch: twee klassen verschil en dan meteen je eerste oefenpotje zoiets hebben van ‘Kom maar op!’?
  Bij Huizen veel nieuwe gezichten in de selectie die nagenoeg voltallig aanwezig is op de Sportlaan. Ik tel uit de losse pols 22 man die al naar gelang hun staat van voorbereiding en de hier en nu aanstaande speelminuten aan een warming-up bezig zijn: sommigen doen een rondootje, anderen pielen wat ontspannen met een bal, weer anderen zijn onder leiding van de onvolprezen Bertje Brons aan een serieuzer voorbereiding bezig. Er zijn er echter ook die nog bezig zijn met rondjes lopen.
  Bij Hoogland zien we ook wat bekende gezichten met een Huizer verleden: zo zien we doelman Surainy Carolus die er onderdak gevonden heeft nadat het Naarder NVC ‘een andere koers ging varen’. Ook zie ik Oskar van Logtestein onder de Hooglanders. Die is na een aantal omzwervingen via Sparta Nijkerk en Hercules weer op het vertrouwde Hooglander nest teruggekeerd.
  Op de website zie ik ook de naam van Youssef Salama die ook een Huizer verleden kent. Het is toch maar een klein wereldje die voetballerij…
  Geen lijst met namen en rugnummers en dat maakt mijn verslaggeving wel een heel stuk lastiger. Zo op de tribune lijken van een afstand veel koppies op elkaar en zonder de houvast van een namenlijstje is het ‘gok-gehalte’ dan ook groot. Ik hoop dat u mij zult vergeven als ik straks missers maak qua namen. Corrigeert u mij daarin gerust! Mijn mailadres staat onder ieder verslag!

  Opening
  En dan mogen we eindelijk van start, de bal rolt en Huizen zoekt brutaal de aanval. Uiteraard is er nog wat sprake van onwennigheid, ik schat dat de helft van de basisopstelling uit nieuwkomers bestaat. Toch is het Huizen dat als eerste een beetje aan de poort rammelt: Dani Schmitz gaat goed door over de flank en verliest maar op het nippertje een sprintduel met de Hooglanddoelman.
  Dan is het de beurt even aan Hoogland: massaal verschijnen de Hooglanders voor de goal van doelman Hensen, maar Sergae Kogeldans en Nathan Mandemba weten in eerste instantie inzetten te blokken voordat Tristen Kroeze uiteindelijk voor de opruiming zorgt. Het schot van ver van Van Logtestein gaat recht op doelman Hensen af en is een ‘oprapertje’. Het oogt ‘solide’ achterin.
  Weer trekt Huizen ten aanval, deze keer via de snel opkomende Kogeldans – een van de opvallende spelers van vanmiddag. De voorzet is goed, maar het is toch de Hooglander defensie die het gevaar uit de voorzet weet te halen.
  En zo golft het spel de eerste twintig minuten op en neer zonder dat de beide doelwachters zich in het zweet hoefden te werken. Huizen oogt iets dominanter, maar zoals gesteld: tot echte kansen wist het niet te komen in deze beginfase.
  Aan de andere kant krult de Hooglander nummer 24 de bal gevaarlijk voor de goal van Jaime Hensen langs. Opgelucht zien we de bal voorbij gaan zonder dat er een speler aan weet te komen.
  Bij Huizen valt ook onze nummer 4 op, Dani Schmitz: passeert makkelijk, bedrijvig, maar het rendement liet helaas nog wat op zich wachten. In de 24e minuut soleert hij het strafschopgebied binnen, maar tot een afronding komt het niet: de bal springt weg en dan is de Hooglanddoelman net iets eerder bij de bal dan de aanstormende Hidde van der Veldt.

  Ommekeer
  Dan kantelt te wedstrijd gaandeweg wat meer in het voordeel van de thuisploeg. Het balbezit wordt nadrukkelijker voor de Hooglanders en de dreiging en de druk nemen toe. Weer is het Van Logtestein die Jaime Hensen op de proef wil stellen met een afstandsschuiver, weer weet Oskar te weinig richting en venijn aan zijn inzet te geven en Hensen wordt hier niet warm of koud van.
  Dan geeft Tristen Kroese een fraaie dieptepass op Hidde van der Veldt. Hij lijkt eerder bij de bal te zijn dan de doelman als de attente verdedigers van Hoogland er toch nog tussen weten te komen. Een ‘bijna kans’ voor Huizen.
  Met een half uur op de klok moet onze nummer 5 - Timo Weber - er tussen springen als Hoogland weer gevaarlijk door lijkt te komen. Hij moet zijn degelijkheid bekopen met een blessure en vraagt aan de kant om een wissel. Jammer, want ook deze speler maakte best een goede indruk op me en greep goed in toen een van onze middenvelders even in de fout ging. Defensief lijkt Huizen in ieder geval goed te ‘staan’. Mike van ’t Land is dan zijn vervanger en ook Dennis Lamme komt in het veld.
  De druk houdt aan en een vrije trap van een meter of twintig wordt snoeihard in onze driemans muur gejaagd. Ze blijven alle drie gelukkig overeind en het vormt de opmaat voor weer een snelle uitval via Van der Veldt. Helaas strandt het ook nu weer in schoonheid en loopt Hidde zich vast op de solide Hooglander defensie.
  We zitten op een minuut of zes voor de rust als Hidde er wéér vandoor mag. Deze keer weet hij zijn voorzet tussen een verdediger of drie door te prikken op Dennis Lamme die aan de andere kant van het strafschopgebied een geweldige peer in gedachten heeft. Helaas bleef het bij die gedachten en hij raakt de bal volkomen verkeerd. Een goede kans voor Huizen om de score te openen. Twee minuten later zijn de rollen min of meer omgekeerd als nu Tristen Kroese goed diep gaat. Is het een bewuste doelpoging of was het bedoeld als voorzet? In ieder geval caramboleert de bal via de voeten van een verdediger rakelings over de goal.

  Rust
  En zo breekt de rust aan met een 0-0 stand die de verhoudingen uitstekend weergeeft. Beide defensies hebben de overhand en beide ploegen kunnen voorin vooralsnog geen potten breken.
  Huizen kende een sterke openingsfase, maar zakte gaande weg de eerste helft wat weg – overigens zonder dat Hoogland meer wist te produceren dan twee matige afstandspogingen van Van Logtestein. Ware het een bokswedstrijd, dan zou Huizen op punten hebben gewonnen, want het verscheen wat dreigender voor de Hooglanddoelman dan andersom. Van echt uitgespeelde kansen was deze eerste helft geen sprake. Toch heb ik deze eerste helft als ronduit amusant ervaren. Of neemt de opwinding van de start van het seizoen een loopje met me en is mijn kinderhand wat al te snel gevuld?

  Wissels
  Het gaat in zo’n eerste serie oefenwedstrijden vooral om het maken van minuten voor zoveel mogelijk spelers. Uitslag en resultaat komen daarbij op de tweede plek. We zien dan ook twee totaal verbouwde ploegen aan de aftrap voor de tweede helft verschijnen. Het lijkt deze versie van Hoogland te zijn die wat beter uit de kleedkamers tevoorschijn is gekomen: al na twee minuten mag Hooglander nummer 8 een vrije trap nemen, schuin voor de goal van doelman Willemse die de plek van Hensen heeft ingenomen. De bal dwarrelt vervaarlijk voor de goal en gaat via de lat over. Dichter bij een goal was Hoogland nog niet geweest. Drie minuten later spurt Hooglander nummer 10 als een pizzakoerier op zo’n elektrische fiets het strafschopgebied binnen. De voorzet is strak, maar ook zijn eigen medespelers hadden hem niet bij kunnen houden en de bal gaat dan ook gevaarloos voorlangs.
  Tim Krux heeft dan een sterke verdedigende actie aan de zijlijn. De bal blijft haarscherp binnen en Schmitz mag door op de inmiddels ook binnen de lijnen verschenen Hoogland doelman Surainy Carolus. De hoek is moeilijk en Carolus verkleint uitstekend zijn goal. Daardoor weet hij met de voeten de inzet van Schmitz te keren. Het is meteen de laatste actie van Schmitz die ook wat aangeslagen het veld verlaat.

  Treffer
  Zijn roem was hem al wat vooruit gesneld: Rob Knul scoorde vaak en makkelijk bij SDVB en SDCP en ook nu laat hij zien dat hij het scoren niet verleerd is. Met een fraaie steekpass wordt hij diep gestuurd en schuin voor de goal is de hoek moeilijk en doelman Carolus nabij. Dan verraadt Knul zijn spitsenkwaliteit en met een hartverwarmende zekerheid jaagt hij de bal achter Carolus tegen de touwen: 0-1 en Huizen neemt zomaar brutaal de leiding. De voorsprong is lekker, maar de manier waarop Knul liet zien waarom hij Puttens topscorer was is ronduit HEERLIJK!
  Hoogland is wat van de leg na deze treffer en als men op het middenveld een vrije trap mag nemen, schuift men die zo in de voeten van Olivier Blaauw. Die trekt er meteen vandoor, maar de scherpte om zijn man te passeren is er nog niet en een corner is het resultaat. De corner wordt weggewerkt en dan valt de bal voor de voeten van die lepe Mike van ’t Land die van vijfentwintig meter spijkerhard uithaalt en de bal scheert rakelings over de goal van Carolus.
  Met nog een minuut of tien te gaan gaan we toch al serieus rekening houden met Huizens eerste zege van dit prille seizoen. Dan zet Hoogland een aanval op en gaat de bal breed als de Huizer defensie even uit positie gespeeld is. Nummer 2 krijgt een uitgelezen schietkans, maar ook bij hem is de scherpte er nog niet en dat biedt Tim Krux en Servanio Martina de gelegenheid er alsnog tussen te springen. Opgelucht zien we even later hoe diezelfde nummer twee er met een solo doorheen tracht te breken en de daaruit voortvloeiende voorzet een prooi is voor de ook na rust weer solide ogende defensie van onze groen-gele brigade. Lastige keuzes voor Klein en zijn staf, lijkt me. Waar nood vaak simpelweg wet breekt, zijn luxe problemen juist vaak de lastigste…

  Arnold Klein
  “Onze doelstelling voor vandaag was het neerzetten van onze verdedigende organisatie,” legt Klein uit als we een plekje uit de storm hebben weten te vinden. “Daar moet ik mijn spelers echt een compliment voor geven: we hebben twee weken gehamerd om die organisatie van achteruit goed op de rit te krijgen. De eerste twintig minuten van de eerste helft vond ik dat goed gaan, maar daarna zakten we eigenlijk een beetje weg. Daardoor kregen we moeite met de lopende mensen van Hoogland. Nou moet ik wel constateren dat Hoogland wat verder is in het ‘aanvalsspel’ waardoor we wel achterin geconfronteerd weren met het maken van moeilijke keuzes: wanneer stap je wel door en wanneer ook juist niet.
  In de rust kregen we de gelegenheid om het weer even neer te zetten zoals we het van tevoren hadden bedacht voor de manier waarop zij op het middenveld speelden. En dat vond ik de tweede helft dan ook weer een stuk beter gaan dan de eerste helft.
  Ons aanvalsspel daar zijn we in deze voorbereiding nog niet voldoende aan toegekomen. Dat is fase twee of fase drie en zover zijn we gewoon nog niet. We zijn nu bezig om te zien of we achterin de zaak geduldig dicht weten te houden van daaruit een middenman vrij weten te krijgen en dat vond ik er vandaag nog onvoldoende uitkomen.
  Onze spits Rob Knul heeft net twee trainingen mee kunnen doen, maar het is een hele slimme, lepe spits die weet wanneer hij wát moet doen en dan ook scherp is in de afwerking.
  Ik was vandaag aangenaam verrast door de manier waarop de ploeg samen met elkaar bezig was om vanuit de organisatie te spelen en goed met elkáár bezig te zijn.
  Het enige wat me nog lichtelijk tegenviel is dat sommige spelers nog teveel naar het voetbal ‘kijken’ en meer mee zouden moeten doen. Ook als de bal aan de andere kant is moet je bezig zijn met je positie. Óf meedoen in de aanval, óf verdedigend je positie innemen. Ook daar zijn we uiteraard heel hard mee bezig.
  Volgende week moet er al wat staan als we tegen Goes voor de beker moeten. Eigenlijk komt dat wat te vroeg voor ons, al wil ik daar zeker niet mee zeggen dat we bij voorbaat al kansloos zijn. Qua voorbereiding zijn we natuurlijk nog lang niet zover als Goes. Aan de andere kant hebben we nu wel een eerste ‘piekmomentje’ in onze voorbereiding en dat vind ik zeker niet onprettig, want nu kunnen we als groep even naar iets toe werken en dat daarna dan weer even wat te kunnen laten varen en te werken aan de zaken die je dan ervaart in die wedstrijd tegen Goes: wat ging er goed en wat ging er fout? We hebben Goes al zien spelen en het is gewoon een hele goede ingespeelde ploeg. Veel van die jongens pelen al jaren met elkaar samen en sommige spelers kunnen daar al zeventig tot negentig minuten spelen. Dat geeft wel aan hoe fit ze al zijn.”
  Dat dwingt jou ook al tot het maken van keuzes…
  “Mwoah, we zien het nog niet echt als keuzes, alleen even voor dit piekmomentje, maar daarna is de voorbereiding nog lang en kunnen we rustig bezien of we de juiste keuzes gemaakt hebben. Maar al met al ben ik vandaag zeker niet ontevreden over wat ik vandaag gezien heb!”

  Apenstaartjes kijk op de zaak
  Natuurlijk het zegt helemaal niks zo’n eerste oefenpot. Het elftal is nog een duiventil van spelers die wedstrijdminuten mogen maken en ook onze tegenstander was nog heel erg zoekende. Maar toch: het is hoe dan ook voor het zelfvertrouwen van de groep heel erg lekker om toch meteen als winnaar van het veld te kunnen stappen, dat doet de groepsmoraal goed.
  Daarnaast was ik aangenaam verrast door onze defensie: nadat eind vorig seizoen 75% van onze defensie vertrok, was het natuurlijk afwachten hoe het nu dan weer zou staan. Ik moet zeggen dat ik daar best wel vrolijk van werd: Kogeldans, Krux, Martina, Mandemba, Weber, ze lieten stuk voor stuk een goede indruk achter. Voeg daarbij ‘gekende waarden’ als Jeroen Lamme en Joshua Lo-Asioe en het is duidelijk dat Klein en zijn staf met moeilijke keuzes te maken krijgen. Voorin raken spelers geblesseerd, achterin geschorst en ook nu weer denk ik dan ook dat de breedte van de selectie een factor van betekenis zal kunnen worden.
  Dinsdag a.s spelen we in Amsterdam tegen Swift. Ook weer een pittige tegenstander en dan volgt volgende week zaterdag al meteen de eerste officiële bekerwedstrijd tegen Goes. Zoals Klein ook al aangaf lijkt dat voor Huizen wat te vroeg te komen, dit ‘piekmomentje’. Toch sluit ik niet uit dat áls er gepiekt wordt, dat we niet op voorhand al kansloos zullen zijn. Het is en blijft voetbal, natuurlijk en in het hedendaagse tactische steekspel dat de trainers ons voorschotelen krijgt ook de underdog altijd een kans. Het is zaak deze kans met twee handen aan te grijpen en hopen dat vrouwe Fortuna ons daarbij wat gunstig gezind is. Van onderschatting bij Goes zal geen sprake zijn, want trainer Pennings van de Zeeuwen heeft al aangegeven weinig te zullen experimenteren. We kunnen dus op een Goes op volle oorlogssterkte rekenen.
  Door persoonlijke omstandigheden ben ik helaas niet in staat om de dinsdagavondwedstrijden te verslaan. Ik hoop dat we een en ander op Twitter zullen kunnen volgen of dat het mij nog lukt een vervanger te vinden. IJs en weder dienende zal ik dan volgende week weer verslag doen van de bekerkraker tegen Goes!
  It giêt oan!
  20190810 - Hoogland vr.

  Huizen 1 ruim langs SDO Combinatie
  19 aug 2018
  Ron Tuijnman
  Een wat merkwaardige aanvangstijd en een wat merkwaardige tegenstander: terwijl de eerste selectie van SDO een bekerduel tegen Urk afwikkelt, speelt Huizen een oefenwedstrijd tegen een samengestelde SDO-combinatie. Een verslag…
  huizen-1-ruim-langs-sdo-combinatie
  De Zuiderzeecup is een sterk bezet toernooi waarin Huizen twee tegenstanders trof die beide twee klassen hoger spelen. Was Huizen daarmee kanonnenvoer? Geenszins! Een verslag...
  huizen-verdienstelijk-vierde-in-zuiderzeecup
  Met een stevige 0-4 nederlaag verwees het Rotterdamse XerxesDZB Huizen onverbiddelijk naar de eerste klasse... Hallo Zuid, Daar zijn we weer...!
  eerste-klasse-is-een-feit-huizen-xerxesdzb-0-4
  D-day: Huizen-DFS
  26 mei 2018
  Ron Tuijnman
  Een seizoen lang stond Huizen stijf onderaan. Een seizoen lang leek degradatie de enig logische uitkomst. Na een bewonderenswaardige eindspurt kon het op die laatste beslissende speeldag nog rechtstreekse degradatie voorkomen door een ticket voor de nacompetitie te veroveren.
  d-day-huizen-dfs
  We leven nog! HZVV-Huizen 2-4
  19 mei 2018
  Ron Tuijnman
  Huizen had vandaag maar één taak: zelf winnen van HZVV in Hoogeveen. Een verslag...
  we-leven-nog-hzvv-huizen-2-4
  Nadat Huizen tot het gaatje moest in Aalten om een zwaar bevochten punt uit de strijd te kunnen slepen, moest het nu dan aantreden tegen titelkandidaat Berkum. Een verslag...
  naar-het-slappe-koord-berkum-huizen-2-1
  Karakter! AZSV - Huizen 2-2
  10 mei 2018
  Ron Tuijnman
  Een punt dat smaakte naar een overwinning. Na een schier kansloos ogende 2-0 achterstand knokte Huizen zich met een bewonderenswaardige strijdlust naar een punt dat mogelijk nog wel eens cruciaal zou kunnen blijken in de strijd tegen rechtstreekse degradatie.
  karakter-azsv-huizen-2-2
  Gladiolen: NSC - Huizen 2-4
  25 apr 2018
  Ron Tuijnman
  Ondanks dat Huizen het laatste half uur van de wedstrijd met tien man kwam te staan, wist het juist in die fase afstand te nemen van het aandringende NSC. Een verslag...
  gladiolen-nsc-huizen-2-4
  Een prima wedstrijd spelen en toch de pottenbak ingaan. Het overkwam Huizen tegen AZSV. Een verslag...
  die-ellendige-eerste-wet-huizen-azsv
  Strohalm: Urk - Huizen 1-3
  14 apr 2018
  Ron Tuijnman
  Een wilskrachtig spelend Huizen gaf Urk niet de gelegenheid op eigen veld te domineren. Onder het motto één voor allen, alleen voor één hielden de groen-gelen de thuisploeg onder druk en trokken de wedstrijd naar zich toe. Een verslag...
  strohalm-urk-huizen-1-3
  Je kunt het een zespuntenwedstrijd noemen als je in een rechtstreeks duel tegen je naaste concurrent voor degradatie uit moet komen. Winnen is dan een eerste vereiste. Maar helaas. Een verslag...
  cruciale-nederlaag-huizen-csv-apeldoorn-3-4
  Een derby zonder hoogtepunten...
  31 mrt 2018
  Ron Tuijnman
  Hoewel Huizen de punten meer dan nodig heeft, wist het tegen Zuidvogels toch niet verder te komen dan een 0-0 `nederlaag`. Niet dat Huizen erg veel aanspraak op een overwinning mocht maken, werd de 0-0 toch als een nederlaag ervaren....
  een-derby-zonder-hoogtepunten
  Een kwartiertje hoop: Huizen - Ajax 0-5
  25 mrt 2018
  Ron Tuijnman
  Huizen wist een kwartier lang de hoop op een resultaat levend te houden tegen titelkandidaat Ajax. Het mondde uiteindelijk uit in een vernederende 0-5 nederlaag. Een verslag...
  een-kwartiertje-hoop-huizen-ajax-0-5
  Voetje voor voetje: Huizen-Putten 3-0
  10 mrt 2018
  Ron Tuijnman
  Voetje voor voetje schuifelt Huizen dichter naar de aansluiting toe. Zou het dan toch? Een verslag...
  voetje-voor-voetje-huizen-putten-3-0
  De verwachtingen waren vooraf niet hooggespannen tegen de kampioen van de eerste periode. Toch lieten de Huizer mannen zich daar niet door imponeren en knokten voor wat ze waard waren. En dat bleek uiteindelijk meer dan menigeen had gedacht!
  heroisch-knokkend-huizen-boekt-langverwachte-driepunter
  Het noodlot lijkt Huizen nadrukkelijk op de hielen te zitten. In een wedstrijd waarin Huizen volgens vriend en vijand minimaal een punt had verdiend, trok het toch weer aan het kortste eindje...
  de-hoek-waar-de-klappen-vallen-huizen-eemdijk
  Ook tegen Urk wist Huizen de punten niet in huis te houden. In een matige wedstrijd werd het 0-3 voor de Urker hoofdmacht. Een verslag...
  huizen-laat-zich-opnieuw-aftroeven-tegen-urk
  Huizen moest koste wat het kost winnen tegen Sparta Nijkerk. Erop of eronder was het motto. Een verslag...
  pover-huizen-verliest-cruciaal-duel-van-sparta-nijkerk
  Huizen 1 geflatteerd onderuit
  28 jan 2018
  Ron Tuijnman
  Tegen koploper Genemuiden was een kleine nederlaag niet geheel onterecht geweest. De 4-0 die het scorebord na afloop aangaf was volgens vriend en vijand echter erg geflatteerd. Een verslag...
  huizen-1-geflatteerd-onderuit
  In de openingswedstrijd van de tweede seizoenshelft moest Huizen het opnemen tegen het op de derde plaats staande Staphorst. Een verslag...
  huizen-knokt-zich-naar-een-verdiend-punt
  Klaar voor de start?
  17 jan 2018
  Ron Tuijnman
  Huizen deed wat het doen moest in de laatste oefenwedstrijd voor de hervatting van de competitie...
  klaar-voor-de-start
  Na een winterstop van vier weken rolt de bal weer. In de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe jaar wist Argon met 0-2 te winnen.
  huizen-start-2018-met-oefen-nederlaag-tegen-argon
  Een ferme nederlaag in de laatste wedstrijd voor de winterstop. Huizen kan de wonden gaan likken na de ferme 5-1 nederlaag op de Toekomst. Een verslag...
  huizen-in-laatste-wedstrijd-van-2017-keihard-onderuit
  `n Koude Kermis: CSV - Huizen
  3 dec 2017
  Ron Tuijnman
  Indachtig de overwinning waarmee Huizen dit seizoen vriendschappelijk tegen de Apeldoorners opende waren de verwachtingen toch wel optimistisch. Het pakte anders uit...
  n-koude-kermis-csv-huizen
  Huizen pakt puntje
  26 nov 2017
  Ron Tuijnman
  In een boeiende wedstrijd met doelkansen voor beide ploegen heeft Huizen een punt gepakt tegen het hoog geklasseerde Berkum.
  huizen-pakt-puntje
  Heen en weer naar Aalten
  19 nov 2017
  Ron Tuijnman
  Anderhalf uur heen en even zo lang weer terug voor wat uiteindelijk slechts tien minuten voetbal zou opleveren... Een verslagje...
  heen-en-weer-naar-aalten
  Opnieuw nederlaag voor Huizen
  11 nov 2017
  Ron Tuijnman
  75 Minuten aanvallen, een tegenstander die met tien man wankelt en dan toch nog met lege handen de bus in... Een verslag.
  opnieuw-nederlaag-voor-huizen
  In een onderhoudende wedstrijd heeft Huizen uiteindelijk toch geen kans gezien een punt mee te nemen uit Opheusden... Een verslag
  dfs-uiteindelijk-toch-maatje-te-groot-voor-huizen-4-2
  Eén zwaluw maakt nog geen zomer, maar op deze druilerige herfstdag lieten we ons de eerste driepunter goed smaken! Een verslag...
  eerste-zege-huizen-1-ruime-overwinning-op-hzvv
  Tegen het in de tweede (!!) klasse spelende Geinoord van David Toxopeus ging Huizen ook nu weer in de laatste minuut hard onderuit... Een verslag...
  huizen-weer-in-de-laatste-minuut-hard-onderuit
  Huizen wint in doelpuntenfestival
  18 okt 2017
  Ron Tuijnman
  In een benefietwedstrijd tegen de Hilversumse Selectie wist Huizen zijn tweede winstpartij van dit seizoen te noteren... Een verslag...
  huizen-wint-in-doelpuntenfestival
  In een heerlijke derbysfeer deelden Huizen en Zuidvogels de punten. Toch was was niet iedereen tevreden mee...
  huizen-laat-buren-in-slotfase-ontsnappen
  Met een `gestolen` puntje had Huizen vrouwe Foruna weer eens aan haar zijde. In de slotfase bracht invaller Hidde van der Veldt ons naast Sparta Nijkerk. Een verslag...
  de-teerling-is-geworpen-sparta-nijkerk-huizen-2-2
  Een weer als vanouds knokkend Huizen zag in de slotminuut een 1-0 voorsprong worden omgebogen tot een 1-2 nederlaag. Zuur, maar een nederlaag met lichtpuntjes…
  in-het-zicht-van-de-haven-huizen-genemuiden-1-2
  De malaise duurt voort: Huizen - NSC 1-4
  17 sep 2017
  Ron Tuijnman
  Met een uitermate teleurstellende 1-4 werd Huizen op eigen veld de oren gewassen door NSC. Een verslag...
  de-malaise-duurt-voort-huizen-nsc-1-4
  Eemdijk bezorgt Huizen ferme kater: 3-2
  10 sep 2017
  Ron Tuijnman
  Met 0-2 tegen tien Eemdijkers wist Huizen toch de overwinning uit de handen te laten glippen... Een verslag...
  eemdijk-bezorgt-huizen-ferme-kater-3-2
  Huizen komt een vroege rode kaart van Vente niet te boven, maar moet vertrouwen putten uit een prima eerst helft...
  tiental-van-huizen-komt-tekort-tegen-excelsior-31
  In een bloedeloze wedstrijd die eigenlijk in 0-0 had moeten eindigen, liet Huizen zich in de slotfase toch verrassen en moest het de Barendrechtse hoofdklasser Smitshoek met een 0-1 overwinning van de Wolfskamer zien vertrekken…
  huizen-verliest-typische-0-0-wedstrijd
  Huizen heeft de voorlaatste oefenwedstrijd in winst weten om te zetten. Op De Wolfskamer waren de groen-gelen met ruime cijfers te sterk voor zondaghoofdklasser Leonidas...
  fris-spelend-huizen-zet-leonidas-opzij-5-2
  Lang leek Huizen op zijn tweede overwinning in deze oefencampagne af te stevenen. In de dying seconds sleepten de Katwijkers echter toch nog de gelijkmaker uit het vuur...
  wilskrachtig-huizen-laat-katwijk-op-valreep-ontsnappen
  Na de nederlaag tegen VVOG, heeft Huizen ook in de tweede wedstrijd van de Zuiderzeecup niet weten te winnen. Competiegenoot Urk trok met 0-2 aan het langste eind...
  ook-urk-te-sterk-voor-huizen-in-zuiderzeecup
  Huizen naar troostfinale Zuiderzeecup
  9 aug 2017
  Ron Tuijnman
  Lang leek Huizen in de eerste wedstrijd om de Zuiderzeecup op weg naar een resultaat, maar uiteindelijk trok toch VVOG aan het langste eind...
  huizen-naar-troostfinale-zuiderzeecup
  Na een prima eerste helft waarin Huizen enkele 100% kansen liet liggen, was het uiteindelijk toch SDCP dat met 3-1 als winnaar van het veld stapte...
  sdc-putten-trekt-aan-langste-eind-in-oefenduel
  Technisch sterk Magreb `90 klopt Huizen
  1 aug 2017
  Ron Tuijnman
  Dinsdagavond stond voor Huizen de tweede oefenwedstrijd op het programma. Op De Wolfskamer bleek Derdedivisionist Magreb `90 met 1-4 te sterk...
  technisch-sterk-magreb-90-klopt-huizen
  Huizen wint eerste oefenwedstrijd ruim
  29 jul 2017
  Ron Tuijnman
  De eerste oefenwedstrijd voor het nieuwe seizoen zit in de benen. In Apeldoorn won Huizen ruim met 0-3 van CSV Apeldoorn, een ploeg die Huizen ook in de competitie treft...
  huizen-wint-eerste-oefenwedstrijd-ruim