Huizen op schot tegen Volendam (5-0)
    7 okt 2012
    Huizen op schot tegen Volendam (5-0) Huizen heeft de thuiswedstrijd tegen Volendam met maar liefst 5-0 gewonnen en haakt daardoor weer aan bij de middenmoot van de hoofdklasse A.
    huizen-op-schot-tegen-volendam-5-0

Na een van beide kanten aarzelend begin met wat kleine kansen en mogelijkheden over en weer nam Huizen het initiatief. In de 22e minuut leverde dit de verdiende openingstreffer op. Guido de Graaf kopte een goede voorzet van Gillermo Pengel fraai binnen. Daarna kroop Volendam wat meer uit de schulp en liet Huizen de teugels wat vieren. De oranjehemden bouwden aan een licht overwicht en creëerden ook enige gevaarlijke situaties voor het doel van Huizen-doelman Willemse. De 1-1 leek in deze fase dichterbij dan een 2-0 voorsprong, maar gelukkig voor Huizen bleek het vizier bij de aanvallers uit het palingdorp niet op scherp te staan. Die geruststellende 2-0 kwam er echter toch; vlak voor rust beroerde Gillermo Pengel met zijn niet onaanzienlijke haardos een door Wouter Vente hoog ingebrachte bal, waardoor die zomaar achter de grabbelende Volendam-goalie Kees Tol viel. Dit tot verbazing bij de Huizen-supporters; Pengel die scoort met het hoofd !? Iets wat de meesten zich niet konden heugen. De rake kopbal van de frêle aanvaller was eigenlijk ook meteen de genadeklap voor de bezoekers.
    Na de rust was er nog maar één ploeg die de boventoon voerde: Huizen. In de 57e minuut resulteerde dat in een volkomen verdiende 3-0 voorsprong. Met een snelle uitbraak werd de verdediging van Volendam weer eens te kijk gezet, Iry Etwi bereikte Omar Limon die met een prachtige poeier de bal hoog tegen het net joeg. De manier waarop deze treffer door de geelgroene brigade werd gevierd, vertelde veel over de ontlading en druk die er toch wel op deze wedstrijd lag, maar vertelde ook veel over de sfeer en de saamhorigheid in de ploeg. In de 69e minuut kreeg Huizen een strafschop na een duidelijke overtreding van een Volendamse verdediger in het strafschopgebied. Omar Limon zette zich achter de bal maar schoot deze veel te nonchalant in, waardoor Volendam-goalie Tol eenvoudig kon redden. Nadat Rachid El Yaakoubi, één van de betere spelers bij Volendam, tegen een onnodige rode kaart was opgelopen kreeg Limon zijn tweede doelpunt alsnog. Een diepe bal werd door de spits over de uitlopende Tol getikt, waarna hij vervolgens op tijd bij de bal was om deze eenvoudig binnen te schuiven (4-0). Een kleine minuut later werd het zelfs 5-0 door Aramaz Poepon die de bal vanuit de rand van het strafschopgebied fraai binnenkegelde.

Een verdiende en fraaie overwinning voor Huizen dat mede door de andere uitslagen nu ook met een wat beter gevoel naar de stand in de hoofdklasse A kan kijken. Zaterdag wacht opnieuw een thuiswedstrijd, nu tegen DOVO en als Huizen ook deze wedstrijd in winst weet om te zetten doet de ploeg gewoon weer helemaal mee.

Opstelling Huizen:
    Willemse, Iry Etwi, Vente, Schiks (76' Tavenier), Klein, Hund, van Kammen, Poepon, de Graaf (67' Heerings), Pengel (73' Jones) en Limon.

vdZ

Foto's Henk Heijnen