Huizen ook te sterk voor Volendam (2-4)
    16 nov 2013
    Het eerste elftal heeft opnieuw 3 punten weten te pakken. In en tegen Volendam werd een 2-0 achterstand omgebogen in een 2-4 overwinning.
    huizen-ook-te-sterk-voor-volendam-2-4

Op het deze middag somber en grijs ogende sportpark van Volendam begon Huizen matig aan de wedstrijd. Het leek wel of de ploeg ietwat ongeïnspireerd het karwei “Volendam”  wilde aanpakken. Na de goede reeks van de afgelopen 4 wedstrijden dacht de ploeg van Joeri Volkers wellicht dat de oranjehemden een eenvoudige prooi zouden worden. Dat zal echter dit seizoen voor geen één tegenstander in de Hoofdklasse A gelden.
    Al na 10 minuten ging het mis. Doelman Brian Willemse kon de glibberige bal na een onschuldige ogende inzet van Kevin Giele niet klemvast krijgen, waarna het speeltuig over zijn grijpgrage handen richting doellijn hobbelde. Zelfs doorgewinterde Volendam supporters verklaarden later dat de bal niet over deze doellijn was geweest, maar de assistent scheidsrechter van dienst was, ondanks het feit dat hij nou niet bepaald op de achterlijn stond, duidelijk in zijn conclusie: doelpunt! Nog geen tien minuten later was het opnieuw raak voor de Volendammers: Rachid All Yakoubi  wist een lange bal van achteruit langs de uitstormende Willemse te krijgen. Huizen protesteerde nog wegens vermeend hands maar dit mocht niets uithalen.
    Nu is een 2-0 achterstand dit seizoen niet iets waar de Huizen supporters moedeloos van raken.  Al twee keer eerder dit seizoen wist Huizen vanuit een dergelijke ogenschijnlijke kansloze achterstand terug te komen. Tegenstanders lijken zelfs nerveus te raken als ze tegen Huizen met 2-0 voorkomen!  Aanvoerder Sam Doeve liet al snel zien waar dit toe kan leiden. Hij kopte, twee minuten na de goal van Volendam een gave voorzet prima binnen: 1-2 .

Tot de rust kwam in deze stand geen verandering, maar iedereen voelde dat dit niet de eindstand zou worden. Huizen kwam ‘geladen’ uit de kleedkamer en na tien minuten stond de gelijkmaker op het scorebord. Goudhaantje Gino Heerings scoorde prachtig na een al even prachtige actie van uitblinker Omar Limon. De koek aan Huizer zijde was daarmee nog niet op; in de 66e minuut werd een heerlijke strakke corner van Vincent Verbond door centrale verdediger Robbert de Graaf hard en zuiver ingekopt: 2-3!

Volendam spartelde nog wat tegen, maar het echte geloof in een goede afloop was er bij de oranjehemden wel van af. In de 90e minuut gaf arbiter Bakker een vrije trap aan Huizen op een meter of 35 van de goal van doelman Kees Tol.  Er ontstond enige onduidelijkheid omdat de assistent-scheidsrechter even daarvoor voor buitenspel had gevlagd.  Dat was echter nadat de overtreding was gemaakt en dus deed arbiter Bakker het enige juiste; hij liet de vrije trap voor Huizen doorgaan. Sam Doeve profiteerde optimaal van de verwarring en schoot de bal over doelman Tol heen in het doel. Kennelijk werd er aan Volendam zijde ernstig getwijfeld aan de geldigheid van dit doelpunt, want tot ver na de wedstrijd prijkte de 2-3 nog als foutieve eindstand op het scorebord. Het mocht de Huizer pret allemaal niet drukken. Spelers en supporters wreven zich vergenoegd in de handen en voor de meegereisde bestuurders smaakte het broodje paling in de gezellige bestuurskamer van de Volendammers er des te lekkerder door. Huizen is uitgegroeid tot een ‘vechtmachine’ waarmee menige tegenstander het dit seizoen moeilijk zal gaan krijgen!

Scoreverloop:

10. Kevin Giele 1-0
    19. Rachid All Yakoubi 2-0
    21. Sam Doeve 2-1
    57. Gino Heerings 2-2
    66. Robbert de Graaf 2-3
    90. Sam Doeve 2-4

Opstelling Volendam:

Kees Tol, Henk Kluessien, Marcel Koning, Bart Jonkerman Cees Keizer, Rachid All Yakoubi, Jan Visscher (25. Thierry Schilder), Nick Molenaar (82. Berry Veerman), Jeffrey Bok, Ron Kwakman en Kevin Giele.

Opstelling Huizen:

Brian Willemse, Tarik Divarci (71. Tim Klaassen-Bos), Robbert de Graaf, Vincent Verbond, Danny Benning, Sam Doeve, Aron Klaassen (75. Garrett Jones), Gino Heerings, Iry Etwi, Omar Limon en Gilermo Pengel.