https://www.svhuizen.nl/huizen-ook-langs-so-soest/n4012c163
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Huizen ook langs SO Soest
  9 sep 2018
  Ron Tuijnman
  De uistlag doet een andere wedstrijd vermoeden dan we vandaag op de Wolfskamer beleefden. Lang bleef SO Soest in d erace voor een resultaat. Uiteindelijk trok Huizen dan toch aan het langste eind met een verdiende overwinning. Een verslag...
  huizen-ook-langs-so-soest

  Puzzelen
  Een personeelsfeest van mijn vrouw maakte dat ik ’s ochtends na het ontbijt meteen vanuit Sneek huiswaarts moet keren. Het verkeer zit gelukkig mee en zo arriveer ik ruim op tijd voor de tweede bekerwedstrijd op de Wolfskamer voor de match tegen S.O. Soest, uitkomend in de tweede klasse zondag. In de bestuurskamer tref ik naast onze voorzitster Gerlinde Podt ook de scheidsrechter van dienst, Max Broekhuizen en diens vader/chauffeur/begeleider/adviseur/bodyguard. Maar dat laatste gelukkig in afnemende mate. Een rijzende ster aan het arbitrale firmament: jong, zelfverzekerd en ambitieus. Ik kan nu al verklappen dat Broekhuizen een prima wedstrijd zou gaan fluiten waarin hij bepaald de aandacht niet op zich wist te vestigen. Scheidsrechters die alleen bij begin- en eindsignaal opvallen, dat zijn gewoon altijd de besten!
  Het blijft puzzelen voor de staf nu er steeds meer spelers beschikbaar komen. Natuurlijk blijven deze wedstrijden ook deel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar de selectie is breed en zo’n bekertoernooi is toch ook een soort van ‘prijs’ om voor te spelen.
  Vandaag valt de keuze op Brian Willemse in de goal. Daarvoor noteer ik eigenlijk zonder nadenken de namen van Danny Benning, Wouter Bonke, Wouter Vente en Hidde van der Veldt als laatste lijn. Maar dan stokt het: op ‘mijn’ middenveld prijken vier namen: Renee Troost, Dennis Lamme, Sebastian van Kammen en Jordey Buitenhuis, terwijl ik voorin eigenlijk alleen de namen van Zakaria el Biyar en Collin Veerkamp weet neer te zetten. Wordt het vandaag een 4-4-2-systeem? Huizen speelt van oudsher 4-3-3 en een ander systeem lijkt op vloeken in de kerk, dus ik vermoed dat er toch één van die vier middenvelders doorgeschoven gaat worden naar de punt van de aanval. Maar wie? Lamme met zijn kopkracht? Van Kammen met zijn ervaring en lepe voetbal? Troost met zijn lengte? Of Buitenhuis die breed inzetbaar lijkt? Ik kom er niet uit en besluit de aftrap maar even af te wachten.
  Op de bank ook vandaag weer een aantal gevestigde namen: Aron Klaassen, Quincy van Waveren en Lucas van Esterik nemen plaats naast reservedoelman O’Niel. Verder zie ik ook dat Thomas Müller op de reservelijst is geplaatst. Ik begreep dat hij afgelopen dinsdag in een tumultueuze wedstrijd al zijn eerste speelminuten en ‘n goal had gemaakt, dus ik hoop op voorhand ook hem vandaag nog even aan het werk te mogen zien. Ik heb hoge verwachtingen van deze jonge spits.
  Bij onze tegenstanders treffen we op de bank al een bekende naam aan: ex-Huizentrainer Gerrit Plomp. Verder zie ik op het wedstrijdformulier de namen van Dwaynley Spijker en Rayendall Bitorina, spelers die ook een Huizen-verleden hebben. Op de tribune halen we gezamenlijk de herinneringen aan deze spelers even op. Bitorina staat ons nog goed bij als een technisch begaafde speler die het net niet redde zich in de basis te spelen. Maar wel een speler die we met lede ogen zagen vertrekken. De algemene conclusie is dat ie wellicht een paar jaar te vroeg de stap naar Huizen had gemaakt.
  Spijker weten we ons te herinneren als de geblokte spits van ons tweede elftal. De meningen zijn verdeeld of hij ook ooit als stormram in ons eerste heeft opgetreden.
  Vandaag ook het debuut van een nieuwe invalster: ladyspeaker: Ellen Kruimer. Haar stem schalt helder en duidelijk over de Wolfskamer en kan wat mij betreft zeker terugkijken op een geslaagd debuut bij ons eerste.

  Overwicht
  Als Broekhuizen het beginsignaal heeft gegeven, constateer ik dat de spitspositie vandaag toebedeeld is aan Sebastian van Kammen. Van alle opties leek me dat ook de meest waarschijnlijke. Lepe voetballer, maar is het ook een centrumspits? Wie weet is het een geniale tactische vondst. Ik zie die jongens immers niet op de training en wie weet heeft Arnold Klein wel aspecten bij Sebas gezien die hem tot spits hebben gebombardeerd.
  Huizen doet wat het doen moet en neemt vanaf minuut één het voortouw tegen deze tegenstander die tegen De Bilt met 3-0 al een stevige afstraffing had gekregen in dit bekertoernooi. Van Kammen trekt in de derde minuut een slimme loopactie uit de kast en maakt zich zo schitterend bereikbaar voor Collin Veerkamp. Van Kammen legt keurig breed op de mee opgekomen Buitenhuis die helaas net even teveel moeite heeft de bal te controleren. De toon is gezet: Huizen valt aan en Soest probeert de boel dicht te houden.
  Even later een herhaling van zetten: opnieuw die slimme loopactie van Van Kammen en weer die steekpass. Helaas is er nu buitenspel geconstateerd, maar zelfs nu na luttele minuten spelen lijkt de openingsgoal voor Huizen een kwestie van tijd.
  Huizen dicteert het spel, maar het heeft doelman Jaime Hensen van Soest nog niet tot grootse daden weten te dwingen.
  Na een kwartier dan een uitval van SO Soest die tot aan Willemse reikt: een vreemde kopbal van Marouane Ghaddari valt simpel in de veilige handen van Brian Willemse. Ghaddari werd eigenlijk meer getroffen door de bal dan dat hij ‘m echt bewust kopte.
  Hensen komt goed weg als met een goed kwartier gespeeld Veerkamp zich tot aan de achterlijn weet te worstelen. De voorzet is scherp en tergend langzaam rolt de bal voor de nagenoeg verlaten goal langs zonder dat er een Huizer voet bij kon om het laatste zetje te geven. Het is eigenlijk de eerste serieuze kans van de wedstrijd en kort daarop komt Veerkamp weer goed naar binnen en dan moet Hensen vol aan de bak om de schuiver uit de hoek te halen.
  We komen dichterbij de goal heerst het op de tribune. Een duwfout net buiten de zestien zet Van Kammen achter ‘het kanon’. De bal krukt fraai over de muur, maar Hensen heeft voorspellende gaven en staat precies op de plek waar de bal binnen zou moeten vallen.

  Openingstreffer
  SO Soest verdedigt met de moed der wanhoop. Bitorina speelt zich prima vrij op het middenveld, maar zodra hij één Huizer heeft weggespeeld, duikt er meteen een ander op en tenslotte verliest hij dan toch de bal. Huizen oogt gretig en jaagt fel af bij balbezit voor de Soest.
  En dat heeft dan in de zevenentwintigste minuut succes als Renee Troost onverzettelijk het duel in gaat. De bal caramboleert via hem voor de voeten van Dennis Lamme die daarmee dan ineens vogeltje vrij voor Hensen opduikt. Met een lepe boogbal weet ons jonge talent de bal keurig tegen de touwen achter de uitkomende Hensen te werken: 1-0 en de ban lijkt gebroken.
  En dus gaan we er eens lekker voor zitten om een doelpuntenfestival mee te gaan maken. Helaas komen we bedrogen uit, want drie minuten na de openingstreffer zien we hoe SO Soest via Jim van den Berg snoeihard de binnenkant van de paal raakt als men zich achterin wat al te makkelijk  laat aftroeven. De bal spat via die binnenkant het veld weer in zonder dat de verbouwereerde en kansloze Willemse er ook maar een hand naar had weten uit te steken. Zowaar had het maar zo alweer gelijk kunnen staan! Dat mag Huizen zichzelf zeker aanrekenen, al geldt er uiteraard ook een van die voetbalwetten die stelt dat zelfs de zwakste tegenstander iedere wedstrijd wel een keer een kans krijgt. Laten we hopen dat dit dan die ene kans geweest is…
  Meteen neemt Huizen dan ook het heft weer in handen. Danny Benning haalt verwoestend uit en zijn diagonale schot wordt door Hensen moeizaam met de benen gekeerd. De corner levert een kopbal op die helaas de richting en de juiste hoogte miste en enkele minuten later legt Huizen een voortreffelijk gecombineerde aanval over vele schijven op de mat nadat Wouter Bonke na een prima ingreep op karakter het halve veld is overgestoken. Dan is de eindpass uiteindelijk net even te scherp en loopt achter. Een aanval die een beter einde had verdiend.

  Rust
  Nadat een slordige uittrap nog in een corner voor SO Soest had geresulteerd die verder niets meer opleverde voor onze gasten, gaan we dan met een veel te magere 1-0 de kleedkamers in. Iets van tegen de tachtig procent balbezit en dan toch maar twee kansen daar uit weten te creëren. Voormijn gevoel is dat toch een beetje het manco van dit Huizen: leuk voetballen, lekker combineren, maar zodra de zestienmeter in zicht komt slaat de boel op tilt. Doelman Hensen moest dus één keer gestrekt naar de hoek, zag één keer de bal voorlangs rollen, moest éénmaal met de benen redding brengen en moest éénmaal vissen. En dat mag Huizen zich nadrukkelijk aanrekenen. Zeker als je bedenkt dat er ook nog een merkwaardige klutsbal aan die ene goal ten grondslag lag en dat er dus eigenlijk geen sprake was van een uitgespeelde kans.
  En dus blijft het een wankele stand: een tegenstander die nog in een resultaat mag blijven geloven, één rare blooper achterin, een bevlieging van bijvoorbeeld die geblokte Dwaynley Spijker of een geniaal moment van Bitorina en we kunnen weer van voren af aan beginnen. Daarbij heb ik met veel plezier naar de acties van de Soester nummero 10 - Niels van der Plaats – zitten kijken. Helaas had hij te weinig steun om een vervolg aan zijn acties te kunnen geven, maar voor de objectieve toeschouwer zeker één van de smaakmakers vanmiddag.
  Bij Huizen kan ik toch niet echt warm worden van het experiment met Van Kammen in de spits. Zijn lepe loopacties waren oogstrelend, maar als het puntje bij het paaltje kwam – of de bal voor de goal – dan zat er toch teveel van een middenvelder in hem en liep hij naar mijn smaak veel te veel op het middenveld te voetballen. Zo’n bal voor de goal langs, dat zou zeker ‘kaassie’ geweest zijn voor de geblesseerd op de tribune achter me zittende Murat Önal.
  Ik ben dan ook benieuwd of en wie Klein de tweede helft het veld in zal sturen. Ik kan me toch niet aan de indruk onttrekken dat Klein toch niet helemáál tevreden die kleedkamer in is gestapt.

  Zelfde laken, zelfde pak…
  Huizen opent de tweede helft ongewijzigd. Ook bij onze tegenstanders merk ik geen opvallende wissels op. Ook het spel oogt hetzelfde: een aandringend Huizen en een tegenspartelend Soest. Pech als Zakaria el Biyar Van Kammen diep stuurt: Soester vlaggenist Roland Mets heeft buitenspel geconstateerd en dus gaat het feest niet door.
  Na drie minuten opnieuw pech als Veerkamp de bal schitterend bij de tweede paal krult. Van Kammen haalt voor een nagenoeg open doel uit met een volley en de bal spat voor de goal van Hensen langs.
  SO Soest wankelt maar weet het hoofd toch boven wat er te houden. Renee Troost wipt de bal fraai voor de goal en Zakaria el Biyar jaagt de bal hard richting goal. Hensen werpt zich er voor en met veel gegrabbel weet de Soester doelman het pleit in zijn voordeel te beslechten. Kort daarop zijn de rollen omgedraaid en is het Van kammen die de achterlijn haalt en goed voorgeeft op Veerkamp. Onze jonge vleugelspits controleert echter niet goed en als hij dan vanuit de draai een wanhoopspoging loslaat verdwijnt de bal jammerlijk naast.
  Het zijn kenmerkende slordigheden in de afwerking. Is het concentratie? Is het motivatie? Geen idee. De concurrentie is moordend en niemand kan zich permitteren er een keertje met de pet naar te gooien. Dus dat kan ik me eigenlijk niet voorstellen. Overconcentratie wellicht? Is het de gedrevenheid bij de spelers om zich ‘te laten zien’ in de jacht op een basisplaats die maakt dat ze wat verkrampen als het moment suprême zich aandient?

  Zakelijk
  En dus moet Huizen ervoor waken niet te gretig op jacht te gaan en dan heel onprofessioneel het deksel op de neus te krijgen. Deze wedstrijd moet gewoon gewonnen worden. Eigenlijk met ferme cijfers, maar als dat niet lukt, dan moet die 1-0 maar gewoon over het eindsignaal getild worden.
  Wouter Bonke zet dan opnieuw goed door en betoont zich andermaal een duidelijke versterking voor onze selectie. De bal gaat naar Van Kammen die goed voorzet. Doelman Hensen tracht te onderscheppen, maar weet de bal niet te controleren. Zakaria el Biyar ruikt een kansje en komt schielings aansnellen. Helaas komt hij net een fractie van een seconde tekort om de bal binnen te kunnen werken. Het is pompen of verzuipen voor onze gasten.
  Ook Hidde van der Veldt laat een stevige pegel los op Hensen die opnieuw moet lossen en wederom is er niemand in de buurt om af te ronden.

  Wissels
  Ondertussen zoekt SO Soest sluw naar de gelijkmaker. Spijker brengt de bal goed bij Jim van den Berg en die jaagt de bal ‘spijkerhard’ over. Ondanks het beeld van de wedstrijd zijn we er op de tribune niet helemaal gerust op. Want als die goal maar niet wil vallen… Ja ja: die andere voetbalwet, he?
  Dan grijpt Gerrit Plomp in en brengt Dani Schmitz voor Dwaynley Spijker en Meme Dore Aminata voor Rayendall Bitorina. Voor mijn gevoel bepaald niet de slechtste mensen vanmiddag, maar wie weet wat Plomp nog voor troeven in de mouw heeft met deze twee nieuwelingen.
  Bij Huizen staan Thomas Müller, Quincy van Waveren en Lucas van Esterik klaar om in te vallen. Einde wedstrijd voor Zakaria el Biyar, Collin Veerkamp en Danny Benning.
  Maar ook met deze verse krachten verandert er weinig aan het spelbeeld. Van Kammen worstelt zich richting doel en wordt even buiten de hoek van het strafschopgebied gestuit. De vrije trap legt hij dan op het hoofd van Jordey Buitenhuis die echter te weinig kracht aan zijn kopbal weet mee te geven zodat Hensen opnieuw als winnaar uit de strijd weet te komen.
  Huizen drukt nog steeds, dringt aan, maar de echte kansen - en dus de goals - blijven nog maar steeds uit.

  Hartverzakking!
  En dan staat daar ineens Marouane Ghaddari alleen voor Brian Willemse! De inzet is goed, maar de reflex van onze doelman nog beter. De rebound wordt met een halve volley opnieuw ingeschoten en opnieuw is daar Brian Willemse die als winnaar uit de strijd komt. Opgelucht zakken we terug in onze kuipstoeltjes, een hartslag van dik boven de honderd en opnieuw komt Huizen met de schrik vrij. Terugdenkend aan die bal op de paal en nu deze 100% kans had Huizen dus ook maar zo met 1-2 achter kunnen staan! En dan steekt er toch iets van irritatie op bij de supporters dat Huizen het zover laat komen: we hadden hier al lang en breed een hopeloos dolende tegenstander aan moeten hebben die snakkend naar het eindsignaal achter de feiten aan hobbelt. Maar in tegendeel: hier loopt een tegenstander die nog alle zicht heeft op een gelijkmakertje tegen alle verhoudingen in. En dat mag, moet en zál Huizen zichzelf nadrukkelijk aan rekenen!
  Achterin maakt Hidde van der Veldt met zijn snelheid veel goed, maar dan heeft hij toch weer even de oplettendheid van de ervaren Wouter Bonke nodig als die snelle Niels van der Plaats hem toch een keer de baas is. En zo lijkt het dan juist Huizen te zijn dat naar het eindsignaal snakt om die magere voorsprong over de streep te trekken.

  Dan toch…
  De klok loopt al stevig naar de negentig als Renee Troost dan ineens de sprintende Quincy van Waveren ziet vertrekken. De pass is op maat en op tijd en dan staat Quincy oog in oog met doelman Hensen. Thomas Müller is goed meegelopen en het tekent het professionalisme van Van Waveren dat hij niet vooreigen succes gaat maar keurig breed legt en Müller in staat stelt de bal simpel binnen te tikken.: 2-0 en de race is nu dan toch gelopen voor Soest.
  Nog even een hilarisch foutje van arbiter Broekhuizen als een hoge bal op de lijn stuitert en door het effect niet ‘uit’ gaat. De bal wordt vervolgens gewoon met de handen gevangen en als uitbal genomen, maar eigenlijk was dit gewoon een klinkklare handsbal. Het is de prima fluitende leidsman echter met alle liefde vergeven!
  Met de 90 minuten inmiddels al enkele seconden op de klok is het opnieuw Van Waveren die de bal panklaar voor Müller legt die daarop kinderlijk eenvoudig zijn tweede binnen kan tikken. 3-0 en als je die uitslag morgen in de krant leest dan vermoed je toch een heel andere wedstrijdverloop dan wij vanmiddag hebben meegemaakt…

  Arnold Klein

  En dan gaat het dus een keer fout met mijn voicerecordertje en staar ik zojuist verbijsterd naar de melding dat er nul opnames op het apparaatje staan…
  Aaiiii!
  Dus even de interviews uit het blote hoofd. Met excuses voor zaken die ik dan vergeten ben of wellicht niet helemaal correct heb weergegeven…
  Ik heb heel leuk voetbal gezien, maar jullie speelde alsof er geen goal op het veld stond: zo weinig kansen als jullie uit dat veldoverwicht wisten te halen!
  “Ja, dat ben ik wel met je eens,” beaamt Arnold Klein. “We hadden ons veel meer en eerder moeten belonen. Ik begon min of meer noodgedwongen met Sebastian van Kammen in de spits nu Murat Önal niet helemaal fit was en ik Thomas Müller nog geen hele wedstrijd wilde inzetten. Dat houdt wel een beetje een andere speelwijze in, waarbij de vleugels wat meer in de spits moeten opduiken. Daar trainen we wel uitgebreid op, maar dat kwam er vandaag nog niet echt uit. De jongens moeten dat ook meer leren ‘zien’. We wilden zeker deze wedstrijd winnen en we zien dit bekertoernooi zeker niet als een veredelde oefencampagne. Ik heb ook aangegeven dat als er geen goals meer bij zouden komen, dat we dan in ieder geval die 1-0 moesten zien vast te houden. Dat scheelde inderdaad weinig met die bal op de paal en die kans voor Ghaddari.
  Dat ik drie wissels tegelijk bracht was niet zozeer vanwege ontevredenheid. Ik wilde gewoon toch nog wat forceren en bracht verse krachten binnen de ploeg. Daarbij heeft Lucas van Esterik toch ook wat meer dreiging naar voren dan Danny Benning, dus vandaar ook die wissel.
  Ik ben wel heel trots op de ploeg dat ze de wedstrijd zo goed hebben gecontroleerd. We hebben ze goed vast gezet en hebben de hele wedstrijd gedomineerd. Behalve die twee kansen hebben we eigenlijk niets weggegeven. En dat vind ik ook wel een compliment waard. Helemaal tevreden ben ik inderdaad niet dus, maar we maken als ploeg wel stappen. Volgende week tegen De Bilt kunnen we zien waar we staan: dat is een goed ingespeelde ploeg waar we eerder deze voorbereiding al een keer van hebben verloren.”

  Renee Troost
  Ook captain Renee Troost vang ik in de catacomben even op: “Je speelt dit seizoen in een nieuwe rol heb ik de indruk, ik heb je eigenlijk alleen op het middenveld in actie gezien.
  “Da’s niet helemaal waar: tegen Ajax speelde ik achterin en ook tegen VVOG heb ik een helft in de laatste lijn gespeeld. Maar ik speel inderdaad wel vaker nu op het middenveld. Dat is inderdaad een andere rol en een echte voorkeur heb ik daarin niet. Er wordt natuurlijk wel wat anders van je gevraagd daar op dat middenveld en daar moet ik best nog wat aan werken.
  Verder ben ik niet echt ontevreden over de wedstrijd van vanmiddag. We moesten tegen een compact verdedigende tegenstander spelen en dan zie je dat ze op het eind toch kansen moeten weggeven. Dus we hebben door onze speelwijze toch ook wel die late goals afgedwongen.
  Ja die eerste goal dat ging een beetje merkwaardig. Ik won eerst een kopduel en daarna kwam die bal weer voor mijn voeten. Zonder er bij na te denken wipte ik ‘m naar voren en toen stond Dennis Lamme ineens vrij voor de keeper en maakte hem keurig af, inderdaad.
  Bij de tweede goal zag ik Quincy gaan en dat was dus wel een hele bewuste. De situatie werd ook goed uitgespeeld verder, dus een terechte overwinning vandaag.”

  Thomas Müller
  Met zijn twee goals kon ik natuurlijk ook niet om Thomas heen.
  “Ja, het waren inderdaad niet de moeilijkste goals, maar daarom niet minder lekker. Eigenlijk zijn dat soort goals misschien nog wel de lekkerste,” glundert hij van oor tot oor.
  “Ik ben inderdaad nog niet helemaal wedstrijdfit,” vervolgt hij. “Ik ben wel fit uit Australië terug gekomen en heb eigenlijk tot mijn vertrek nog volop meegetraind bij de semiprofs daar. Maar ik merk dat mijn lichaam toch wel wat moet wennen aan het kunstgras hier. Ik merk dat mijn knieën toch wat protesteren en deze ondergrond toch nog niet helemaal gewend zijn. In Australië speelden we altijd op natuurgras en dat voelt en loopt toch heel anders. Maar dat is een kwestie van tijd.
  Om diverse redenen heb ik besloten weer naar Nederland terug te keren en heb toen uiteraard gekozen om weer bij mijn oude club te gaan voetballen. Ik ken hier natuurlijk ook al een aantal jongens en ik ben dan ook verder prima opgevangen. Het voelt goed om weer ‘thuis’ te komen.”

  Apenstaartjes kijk op de zaak
  3-0 Winnen en dan toch niet echt tevreden zijn. Het lijkt een beetje in tegenspraak met elkaar. Maar de 3-0 einduitslag verbloemt toch wel een hoop gebrek aan slagkracht in de voorste lijn. Daarbij lieten we deze tweedeklasser veel te lang in leven, veel te lang in de wedstrijd. En ondanks het goede controleren dat Klein roemde, hadden we ook maar zo met 1-2 achter kunnen staan. En dan was het wat mij betreft nog maar de vraag geweest of we die tweede en derde goal dan ook nog gemaakt zouden hebben.
  Maar goed: die 3-0 gaat gewoon de boeken in en we kunnen het ook een zakelijke overwinning noemen. Volgende week dan een zwaardere graadmeter waar we nu staan in deze bekercompetitie. Eerder deze voorbereiding was De Bilt nog een maatje te groot. Ik heb die wedstrijd helaas niet kunnen verslaan, maar Arnold Klein weet het verlies aan het feit dat De Bilt een goed ingespeeld team had waar Huizen nog volop zoekende was. Zaterdag kunnen we dan zien in hoeverre onze ploeg stappen heeft gemaakt op weg naar de competitie waar Huizen op eigen terrein de race opent tegen een Argon dat de messen ongetwijfeld geslepen zal hebben.
  De eerste klasse… Voor mijn gevoel de moeilijkste klasse. Vechtvoetbal gekoppeld aan de nodige kwaliteit. Waar je het tegen tweede klassers gewoon qua kwaliteit moet kunnen uitspelen en er in de hoofdklasse al echt ‘gevoetbald’ wordt, krijg je hier te maken met ploegen die met pure wilskracht en inzet eventuele hiaten in kwaliteit zullen trachten goed te maken. En daar is verrekte lastig tegen te voetballen. Huizen kan dan ook niet echt bogen op een succesvol CV waar het tegenstanders uit de eerste klasse betreft. Klein en zijn staf zullen de borst nat en moeilijke keuzes moeten maken, want de selectie is breed en de diverse keuzes voor de staf ontlopen elkaar niet veel. Het zal een zaak worden van het leggen van de juiste accenten, zorgen dat het geheel meer is dan de som der delen. Ik heb daar best het nodige vertrouwen in. Daarnaast moeten we zorgen dat de selectie zo breed blijft en de keuzes voor Klein en zijn staf zo moeilijk. Maar dat laatste is uiteraard een opdracht aan de spelersgroep…

  Huizen - SO Soest    3-0 (1-0)

  27. Dennis Lamme 1-0
  85. Thomas Müller 2-0
  90+1 Thomas Müller 3-0

   

  Opstelling Huizen
  Brian Willemse, Danny Benning (67. Lucas van Esterik), Wouter Vente, Wouter Bonke, Renee Troost, Zakaria el Biyar (67. Thomas Müller), Jordey Buitenhuis, Sebastian van Kammen, Hidde van der Veldt, Dennis Lamme, Collin Veerkamp (67. Quincy van Waveren)

  Opstelling SO Soest
  Jaime Hensen, Jorney Kappenberg, Rayendall Bitorina (65. Meme Dore Aminata), Thijs Janmaat, Bas Tullemans, Jim van den Berg, Niels van der Plaats, Marouane Ghaddari, Hessel de Goey, Nico Safarov, Dwaynley Spijker (66. Dani Schmitz)