https://www.svhuizen.nl/huizen-niet-bij-de-les-huizen-scherpenzeel-0-1/n4440c168
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  De topper die maar geen topper wilde worden.... In een wedstrijd die geen moment een winnaar verdiende wist Huizen toch aan het kortste eind te trekken. Dat was nog een prestatie op zich... Een verslag...
  huizen-niet-bij-de-les-huizen-scherpenzeel-0-1

  Affiche
  Opnieuw moet Huizen de boog tot het uiterste spannen vandaag. Scherpenzeel mogen we toch wel min of meer medekoploper noemen met dat ene puntje verschil op de ranglijst. Een fraai affiche dus op voorhand: de nummer één tegen de nummer twee. Het weer werkt ook mee: de plensbui die me eerder nog deed besluiten de fiets maar in de schuur te laten staan, heeft plaats gemaakt voor een nagenoeg heldere hemel met een heerlijk najaarszonnetje. Het prima voetbalweertje dat een topper als dit verdient!
  Nog twee wedstrijden te gaan in deze eerste periode en Huizen staat er ondanks de uitglijer tegen Breukelen prima voor. We hoeven ‘slechts’ twee wedstrijden te winnen, waaronder deze tegen Scherpenzeel. En dan snapt u waarom ik dat ‘slechts’ maar even tussen aanhalingstekens zette.
  Scherpenzeel heeft met haar 19 treffers inmiddels wel bewezen het net achter de vijandelijke doelman makkelijk te kunnen vinden. Huizen heeft enerzijds de zekerheid van een hechte defensie en de minste tegentreffers en anderzijds het feit dat we deze periode nog geen tegenstander troffen waar we voetballend de mindere van waren. Dat Breukelen en Roda nu nog van de opluchting lopen te huppelen dat ze een gestolen puntje bij konden schrijven spreekt dan weer wel in ons nadeel…

  (Foto's: Henk Heijnen Fotografie)


  Bij Scherpenzeel zijn de oude vos Kevin Sissing (ex-Bennekom) en zaalvoetbal international Tevfik Ceyar hebben ieder vijf van die treffers achter hun naam staan. Verder doet de naam van Rinke Rozema me een belletje rinkelen. Die naam ben ik ook vaker tegen gekomen in de jaren dat ik nu verslagen schrijf. Rozema was voorheen aanvoerder bij het Nijkerker NSC en mag ook bij Scherpenzeel de aanvoerdersbank om de arm plakken.
  Tegen dat aanvalsgeweld van Scherpenzeel moet Huizen dus haar sterke defensie zetten en gokken op de productie van bijvoorbeeld Dani Schulz. Met ‘slechts’ drie competitietreffers Huizens topscorer. Tegen NITA bewees hij echter aan één helft genoeg te hebben om zo’n aantal te verdubbelen. Een kunststukje dat uiteraard tegen Scherpenzeel niet echt realistisch is te noemen.
  Bij Huizen begint Kroeze weer op de rechtsbackplaats, en dat zet Tim Boterenbrood op de bank met Servanio Martina, Dennis Lamme, reserve doelman Thijs Laan en aanstormend talent Laurens Kooij.
  Terwijl de Scherpenzelers nog in de kring elkaar moed in staan te spreken, gaan de pupilletjes van de week op weg. Het oogt toch een beetje schraal zo met zo’n tegenstander die je volkomen negeert. De ‘eretreffer’ verliest zo voor de mennekes toch wel iets van haar glans. Beetje jammer, Scherpenzeel…
  Het loopt helaas weer niet over qua publieke belangstelling. Opnieuw verzuimde de Gooi en Eemlander het programma te vermelden, maar er zijn toch meer dan genoeg andere bronnen om aan die informatie te komen? Jammer, dit affiche verdient echt wat meer publiek!

  Passing
  En Huizen lijkt meteen zaken te willen doen. Al in de vierde minuut breekt Blaauw door en schiet goed in. Doelman Daan Schennink is helaas attent en weet de inzet met de voeten te keren. De bal springt op en gretig komt Dani Schmitz aangesneld om de klus af te maken. Vol afgrijzen zien we de bal maar ternauwernood voor de goal langs vliegen! De eerste kans kan al in de boeken en Huizen lijkt nu al de bovenliggende partij. Zeker als de Scherpenzelers een uitermate slordig soort voetbal lijken te spelen: eerst zeilt een vrije trap zomaar over onze achterlijn zonder dat er een Scherpenzeler in de buurt was, maar ook lijken de simpelste passes een onoverkomelijk probleem voor onze gasten. Zelfs die geroutineerde Sissing jaagt een bal ‘zomaar’ over de zijlijn. Dat leidt tot veel balverlies en dus balbezit voor Huizen. De passing van onze gasten is erbarmelijk!
  Huizen zoekt dan ook veelvuldig de helft van Scherpenzeel, zonder dat het echter veel werk voor doelman Schennink oplevert.
  Het blijft echter wel oppassen voor die rappe spitsen van de Scherpenzelers: Sergae Kogeldans moet een sprintduel met de gevaarlijke Ismaïl Ouaddouh aangaan. De sliding is perfect en ook in het vervolg is hij de Scherpenzeler de baas.
  Dani Schmitz gaat er dan over onze linkerflank vandoor en laat een krulbal los die maar rakelings over de kruising zeilt. Het lijkt een kwestie van tijd of die treffer moet een keer vallen, want Huizen lijkt met deze tegenstander weinig problemen te gaan hebben. Coach Jürgen Schefczyk schreeuwt zich de longen uit het lijf om zijn ploeg hoger druk te laten zetten en van de eigen goal af te komen. Het is aan dovemans oren gericht en onzeker kruipen de Scherpenzelers terug op de eigen helft.

  Afwachten
  Inmiddels zijn we dan toch al weer in de 22e minuut aangeland en hebben we doelman Schennink eigenlijk nog maar teleurstellend weinig in actie gezien. Dan gaat op een meter of twee buiten ons strafschopgebied Nehkomi Veldt neer en zet Ouaddouh zich achter de bal voor de vrije trap. Dat is toch even oppassen, want dat Ouaddouh een balkunstenaar is dat heeft hij inmiddels wel laten zien. De bal gaat echter hard in de muur en ook de rebound gaat via de muur corner. Als de bal dan voor komt haalt Ouaddouh verwoestend uit en moet Bertje Brons de bal zo ongeveer van het parkeerdek bij de HEMA ophalen.
  Dat Ouaddouh kan voetballen, dat laat hij even later wel zien als hij zijn trukendoos opengooit en er passeerbewegingen uitgooit die alleen met vertraagde beelden een beetje te volgen zijn. Zijn pass op Sissing is dan prima, ware het niet dat de spits de bal in buitenspelpositie ontvangt.
  Het is voor de toeschouwers één van de spaarzame momenten waarop er werkelijk iets te genieten  viel, want van de topper die het affiche beloofde zien we op het veld maar bitter weinig terug. Verbijsterd kijken we elkaar op de tribune aan bij de zoveelste simpele bal over twee, drie meter die zomaar over de zijlijn hobbelt. Het is bedroevend – en voor ons groen-gelen nog het meest dat Huizen zich meer en meer in dat belabberde spel laat meezuigen! Als zelfs een begenadigd technicus als Sebastian van Kammen de ballen ‘n meter van zijn voet laat springen, dan ga ik me toch wel een beetje zorgen maken. Na afloop zou Sebastian verklaren dat de ballen wel érg hard waren opgepompt en dat dat geen gelukkig combinatie met dit kunstgras was. Zou dat dan de belabberde passing verklaren van de beide teams?

  Wissel
  Dan gaat tien minuten voor rust Ceyar neer, een meter of vier buiten onze zestien. Nehkomi Veldt krult de bal naar de achterlijn en het lijkt de zoveelste beroerde pass te worden. Maar één van de Scherpenzelers gelooft er met de moed der wanhoop in en houdt de bal op de achterlijn nog net binnen en Ouaddouh gaat een duel aan met Tristen Kroeze. Het levert hem opnieuw een vrije trap op. De bal kaatst omhoog en Ceyar volleert de vallende bal in één keer naast. Het léék tenminste weer even op voetbal…
  Nu zagen we Dennis Lamme al een tijdje warm lopen en we vermoeden een blessure bij één van onze middenvelders. Van Kammen? Mike van ’t Land toch nog niet helemaal hersteld? Maar dan roept Arnold Klein Hidde van der Veldt naar de kant… Vreemd, het had mij dan logischer geleken om Blaauw naar zijn vertrouwde flank te halen en dan die jonge spits Laurens Kooij te brengen. Want dat we voorin wel wat meer stootkracht kunnen gebruiken dat lijkt ons op de tribune inmiddels als een paal boven water staan! Aan de andere kant kan je je ook afvragen of je een jonge onervaren speler in zo’n stroef lopend elftal moet gaan brengen. Het kritische Huizer publiek heeft er dan een handje van om zo’n speler meteen het etiketje ‘Ongeschikt’ op te plakken als het niet meteen het wondermiddel blijkt te zijn…
  De rust nadert al met rasse schreden als Schmitz een dieptepass slim verlengt. De doelman is echter attent en pareert de inzet. Dan schiet de bal onder de voet van een verdediger door en gaat Blaauw er vandoor. Zou het dan toch nog lukken om voor rust de openingstreffer op het bord te krijgen? Het resulteert in een corner die door de Scherpenzelers verwerkt lijkt te worden. Vanaf een meter of vijfentwintig neemt Mike van ’t Land de bal dan op de slof en pegelt de bal via de bovenkant van de lat achter. Een kans kan je het niet noemen, maar we waren wel weer dicht bij een treffer..

  Rust
  Een topper die maar geen topper wilde worden. De 0-0 is een logisch gevolg van het beroerde voetbal dat beide ploegen op de mat legden. Van beide ploegen speelde Huizen toch nog het minst slechte voetbal en op ‘punten’ zou Huizen dan ook het meeste recht op de openingstreffer gehad mogen hebben. Individueel zijn de Scherpenzelers ons voorin de baas, al hebben we Hensen eigenlijk deze eerste vijfenveertig minuten alleen tijdens de warming up in actie gezien. Die spreekwoordelijke ‘objectieve toeschouwer’ komt er vandaag maar bekaaid vanaf. Je zal toch voor deze draak een uur in de auto hebben gezeten en vijf euro’s bij de kassa hebben neergeteld in de veronderstelling dat je het neusje van de Eerste-Klasse-A-zalm voorgeschoteld zou krijgen…
  Voor de niet objectieve toeschouwers moest vooral de spanning die de 0-0 stand met zich meebrengt veel vergoeden. Maar met beide doelwachters die zo ongeveer een goed boek hadden kunnen uitlezen viel dat toch ook wel wat tegen.

  Tweede helft
  Huizen opent de tweede helft met een pass van Tristen Kroeze die goed ingreep en de bal verlegt naar Olivier Blaauw. Dan volgt er een voorzet die op zich gewoon keurig is, maar waar blijkbaar niemand op gerekend had. Niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat het diezelfde Blaauw is die de spitsenrol voor zijn rekening moet nemen bij ontstentenis van spits Rob Knul.
  Het lijkt erop of Huizen toch nadrukkelijk opzoek wil naar de noodzakelijke openingstreffer, want even later is het Schmitz die nu weer goed voorgeeft. De aanname bij Sebastian van Kammen is echter niet optimaal en de Scherpenzelers weten het schot eruit te halen.
  Scherpenzeel loert nog steeds op de uitval en als Ouaddouh ineens weer veel vrijheid ziet op de vleugel en al de pass dan wat gelukkig via een scheenbeen doorkomt, gaat hij handig liggen. Op twee meter buiten het strafschopgebied gaat nu Nehkomi Veldt achter de bal staan en met een doffe knal pegelt hij de bal in de driemans muur, waarna iedereen overeind blijft tot mijn verbazing.
  Weer zo’n afgrijselijke afzwaaier, uitgerekend van die Ceyar. Ben je zo’n begenadigd technicus en dan zo’n bal!
  Aan de andere kant geeft Sergae Kogeldans de bal perfect voor op Olivier Blaauw. Die is echter duidelijk geen kopper en waar een ferme knik voldoende was geweest voor de openingstreffer neemt hij de bal ergens midden op het hoofd. Nee, ‘Ollie’ is duidelijk geen kopper. Dit zijn de ballen waardoor je later aan geheugenverlies gaat lijden. En dat is misschien maar goed ook, want deze bal zal hij snel willen vergeten!

  Openingstreffer
  Arbiter Bart van den Helder trekt geel als een bal met een sterk effect langs Kevin Schut stuit en Joshua Lo-Asioe even vrij baan lijkt te krijgen. De overtreding is logisch. De vrije trap komt op het kuifje van Dennis Lamme, maar ook die blijkt het koppen wat verleerd en de bal vliegt zonder gevaar voorlangs. Dan begaat Schut opnieuw een overtreding die geelwaardig was. Dat vond Van den Helder echter niet helemaal in de geest van de wedstrijd en hij doet het af met een ernstige reprimande. Tja, aan de ene kant kan ik die beslissing wel billijken, maar aan de andere kant: dit was écht geel! Toch een beetje marchanderen door deze verder onopvallend (en dus goed) fluitende arbiter.
  Coach Schefczyk neemt het zekere voor het onzekere en haalt Schut naar de kant voor Ali Edan. Een gouden wissel, naar al spoedig zou blijken.
  De wedstrijd lijkt door te kabbelen naar een bloedeloze 0-0. Maar dan is er even wat geharrewar aan de overkant in de hoek van het veld. Mike Peters gooit een bal in het publiek en krijgt geel als hij dan ook nog commentaar op de leiding heeft. Het levert uiteindelijk een vrije trap voor doelman Schennink op die de bal in het middenveld brengt waar Scherpenzeel dan ineens elkaar wel goed weet te vinden en Nehkomi Veldt er als een speer vandoor gaat. Kroeze kan ‘m niet echt bijbenen en moet de voorzet toestaan en dan duikt daar als een duveltje uit het bekende doosje invaller Ali Edan op bij de eerste paal om de bal keurig binnen te knikken: 0-1 en Huizen ervaart een mega-domper!

  Slotfase
  Natuurlijk zet Huizen alles op alles om een nederlaag te voorkomen. Martina en Boterenbrood komen in het veld voor Schmitz en Van ’t Land. Invaller Tim Boterenbrood lijkt dan alsnog de gelijkmaker aan te tekenen als hij goed voor zijn man komt en de bal met de zijkant van de voet tegen de paal volleert. Ook een voorzet van Tim Boterenbrood moet door de Scherpenzeler defensie uit de doelmond worden geruimd. Huizen blijft de bal maar voor de goal van Schennink pompen, maar ook Krux en Martina weten hun kopballen geen richting mee te geven. Het ontbreken van een echte spits doet zich nu heel nadrukkelijk gelden.
  Aandringen en alles of niets levert natuurlijk ook aan de andere kant ruimte op en met die handige spitsen van Scherpenzeel is dat natuurlijk levensgevaarlijk. Mart Janssen gaat nog een keer goed door en uit diens voorzet jaagt Veldt de bal nog een keer ruim over.
  Onder luid Gelders applaus wordt ook Sissing vervangen door Mark de Graaf – het is nu gewoon uitspelen voor Scherpenzeel. Veldt, Edan en Ceyar mogen dan een leuk showtje opvoeren in onze zestien, besloten door een schuiver voorlangs van Ceyar en dan fluit Bart van den Helder voor de laatste keer en druipt Huizen voor de eerste keer dit seizoen verslagen en met lege handen  naar de kleedkamers. De uitzinnige Scherpenzelers kunnen hun geluk niet op: een 0-0-wedstrijd winnen is natuurlijk het lekkerste dat er is en al helemaal als dat ook nog eens tegen je directe concurrent is…

  Arnold Klein
  “Ik denk dat Scherpenzeel ons goed bestudeerd heeft,” verklaar Klein na afloop. “Daardoor zat de wedstrijd zeker de eerste helft van beide kanten volledig op slot. Er werden heel veel fouten gemaakt, heel veel foute passes. Dan kom je ook gewoon niet in je wedstrijd als je zoveel onnodige foute passes geeft. Maar goed, ook de tweede helft bleef eigenlijk op slot zitten: zij hadden ons in de tang en wij hadden hen in de tang en zo werd het eigenlijk een typische 0-0-wedstrijd met aan beide kanten eigenlijk nauwelijks kansen. Scherpenzeel heeft een levensgevaarlijke voorhoede en die maakte uiteindelijk het verschil door een goede goal. In dit soort wedstrijden is degene die de eerste goal maakt ook meteen de winnaar…
  Met de vroege wissel van Hidde van der Veldt probeerden we een speler te kunnen brengen die voorin de bal wat langer vast zou weten te houden en we hoopten daar dan mee tot ‘doorvoetballen‘ te komen. Het werd nu min of meer toevallig Hidde, maar ik kon er wel drie of vier wisselen, want het hele elftal vond ik onder de maat spelen. Alleen achterin stond het wel ‘stabiel’ zoals het eigenlijk al weken staat. Voorin hebben we denk ik ook vooral de fysieke duels verloren van hun fysiek sterkere achterhoede.
  Het leek me niet verstandig om Laurens Kooij vandaag voor de leeuwen te gooien. We hebben hem nog niet in een reguliere competitiewedstrijd aan het werk gezien en dan vind ik het te vroeg om hem al als ‘redder’ naar voren te schuiven. Met die vier fysiek sterke verdedigers van Scherpenzeel hebben we gekozen voor een wat meer ‘voetballende’ speler in plaats van de pure snelheid. Daarom brachten we ook de wat langere Servanio Martina in de hoop dat die wat meer duels zou kunnen winnen. Dat lukte ook wel, maar dan valt zo’n bal net op de paal of er net niet in.
  Natuurlijk kijkt men hier vooraf naar als een ‘sleutelwedstrijd’, maar ik denk dat dit gewoon een wedstrijd als alle andere is, een van de zesentwintig. We hebben gewoon in de eerste wedstrijden veel punten gepakt en daardoor krijg je een bepaalde favorietenrol toegeworpen. Dat is logisch en dat mag natuurlijk, maar we moeten nu ook weer niet gaan denken dat hiermee nu ineens alles over en verloren is. Vorige week vond ik het puntverlies erger, want dit soort wedstrijden kan je een keer verliezen. Ik vond ons vandaag gewoon gelijkwaardig aan Scherpenzeel. Zij wonnen hem, maar voor hetzelfde geld hadden wij ‘m gewonnen. De sterkste voorhoede won ‘m vandaag… We misten een Rob Knul die een balletje voorin vast weet te houden en slim is om zaken uit te spelen. Dat is wel onze Achilleshiel op dit moment.
  Nee, we gaan niet op een andere manier trainen na deze nederlaag. We borduren gewoon verder op de manier waarop we momenteel bezig zijn. We moeten ons niet in de war laten brengen door één nederlaag, zeker niet als je ziet dat we vandaag toch echt niet compleet zijn weggespeeld, verre van dat zelfs… Ik heb al eerder aangegeven dat je gewoon moet rekenen op een wedstrijd waarin het gewoon niet wil lukken. Daarin moet je dan zien dat je ondanks jezelf toch één of drie punten over de streep kunt trekken en dat is vandaag dan gewoon een keertje niet gelukt. Het gaat vooral ook om een stukje slimmigheid. Net als vorige week mag een speler weer voor zijn man komen en scoren.”

  Tristen Kroeze
  Ik vond je een goede wedstijd spelen, alleen die tegengoal was een smetje…
  “Ja, we stonden daar verkeerd, hij mag in principe zo nooit buitenom kunnen komen. Bij de actie daarvoor probeerde hij juist tussen ons door te gaan en ik wilde in ieder geval voorkomen dat dat in ieder geval niet zou kunnen lukken. Meestal kan ik dat dan nog wel op snelheid corrigeren, maar hij gaf hem meteen met links perfect voor . Maar ik reken mezelf dat zeker aan.
  Nee, ik had niet het idee dat ik er op dat moment doorheen zat. Aan het einde wel, maar die goal dat was gewoon een verkeerde inschatting van wat hij zou gaan doen. Ik had wel een schop op mijn Achillespees gehad, maar dat voel ik eigenlijk nu pas en niet tijdens de wedstrijd…
  Ja, we laten weer punten liggen tegen een tegenstander dir zeker niet beter voetbalde dan wij. Voorin willen die ballen er gewoon niet in. Ik denk dat dat gewoon botte pech is. Achterin staat het gewoon best goed en ook dit was weer de enige kans die we vandaag eigenlijk weg hebben gegeven. Dat die bal er dan ook meteen in vliegt is misschien nog wel frustrerender dan dat je helemaal overlopen wordt.
  Het was inderdaad geen beste wedstrijd: van beide kanten gewoon veel te onrustig. Misschien dat we allebei te graag wilden winnen. Aan die periode heb ik eigenlijk nog helemaal niet gedacht, ik was gewoon alleen met deze wedstrijd bezig.
  Volgende week zaterdag maar weer gewoon winnen om deze te vergeten!”

  Tim Krux
  “We merken het hele seizoen al dat we moeite hebben om beslissend te zijn in de laatste twintig meter,” analyseert Krux bedachtzaam. “We staan verder gewoon goed en ik denk dat ze tot die goal misschien één kans hebben gehad en die gaat er dan ook nog meteen in. Ik denk dat we daarin toch ook echt nog wat meedogenlozer moeten worden. Voor rust hebben we wel wat kansen gehad waarvan er sowieso minimaal ééntje in moet waardoor je meer je eigen spel kan gaan spelen. Als je dan na rust ook nog een of twee kansen krijgt die er ook niet in gaan, dan wordt het gewoon lastig! Je weet dan gewoon dat ook je tegenstander altijd wel een keer een kans gaat krijgen. We hebben natuurlijk best wel een jonge ploeg, maar we moeten toch wel gaan beseffen dat ‘het’ allemaal niet vanzelf gaat. Het sluipt er natuurlijk ongemerkt toch wel een beetje in dat het allemaal lekker gaat en dat je bovenaan staat.
  Vandaag wisten we dat we beiden voor de koppositie streden. Wellicht dat er dan toch ook wel wat spanning bij komt kijken. Topwedstrijden zijn zelden echt heel fraai om naar te kijken. Ze speelden heel snel de lange bal en wij gingen daar vanzelf ook in mee terwijl er best wel veel ruimte lag om ook gewoon via de combinatie te gaan voetballen. Daarmee maakten we het onszelf gewoon heel lastig. Ik denk niet dat het een kwestie is dat we onszelf in slaap sussen, maar ik denk wel dat we op momenten wat meer ‘beleving’ mogen hebben. Dat begint al bij de warming-up. D’r hing inderdaad al wat matheid over het positiespelletje. Na de warming-up hebben we daar wel wat van gezegd, dat het scherper en feller moest. Maar goed, je kunt een keer verliezen natuurlijk. Scherpenzeel leunt een beetje op die snelle, handige jongens voorin. Als die hun dag hebben, dan zijn ze wel héél lastig te bestrijden. Dat misten we vandaag voorin: een man die de goals voor je kan maken. We moeten ook wat slimmer zijn in de aanvalsopzet. We gaan wel op die goal af, maar er zit nog niet echt een vooropgesteld plan, een bedoeling achter! De doelgerichtheid om die bal er gewoon in te schieten, de gedrevenheid om die bal desnoods dwars door het net heen te rammen. Nu blijven we maar door combineren tot het uiteindelijk fout gaat. Die doelgerichtheid zit er gewoon nog niet in bij ons voorin. Rob Knul had dat natuurlijk wel en het is ook vreselijk jammer dat die weg is gevallen…”
  En waar pas JIJ in die plannen? Ik heb vernomen dat je bij Posthoorn bij je vriendenclubje ook voorin speelde en het net aardig wist te vinden…
  “Haha, ja, vijfendertig zelfs, maar dat is natuurlijk wel op een heel ander niveau he!”
  Natuurlijk, maar je bewijst daarmee wel dat je weet hoe je de trekker over moet halen!
  “Ja, daarom ging ik die laatste vijf minuten ook mee naar voren. Ik had zelf wel iets eerder willen gaan, ik wil gewoon altijd winnen. Met 0-1 verliezen daar heb ik echt geen lol aan. Bij ons is het af en toe toch iets te vrijblijvend allemaal. Natuurlijk hebben we ook wel lichte jongens voorin, lekker snel, lekker dribbelen, maar daar ligt ook wel onze kracht natuurlijk. Daar hebben we natuurlijk ook onze huidige goede positie aan te danken. Maar op momenten zoals vandaag mis je toch wel een echt aanspeelpunt. Ik denk dat als we vandaag met een echte spits hadden gespeeld, dat we sowieso voor rust al gescoord.
  Maar goed: ik denk dat we gewoon door moeten gaan zoals we nu doen: we geven nog steeds niet veel weg en we moeten ook niet in paniek raken van een enkele nederlaag. We vergaten vandaag gewoon ons eigen spel te spelen en te voetballen zoals we dat kunnen. Vandaag verloren we vooral ook een beetje van onszelf!”

  Apenstaartjes kijk op de zaak
  De eerste nederlaag is een feit: een nederlaag tegen de nummer twee en da’s geen schande. Een nummer twee echter die ons voetballend echter bepaald niet overvleugelde. Een wedstrijd die naar beide kanten had kunnen vallen: gaat die bal van Boterenbrood erin, vliegt die bal van Van ’t Land tien centimeter lager, kopt Schmitz in de vierde minuut wél raak, kopt Blaauw wél raak, kopt Martina wél raak, kopt Krux wél raak… Als, als, als…
  En als dat dan niet gebeurt, dan verlies je dus gewoon als de tegenstander dan wél effectief met zijn kansen omgaat.
  Huizen was dus bepaald niet de mindere van het Scherpenzeel dat mij persoonlijk voetballend erg tegenviel. Na afloop analyseerde ook trainer Schefczyk dat het een wat ‘gelukkige’ overwinning was voor zijn mannen.
  Duidelijk is wel dat de spoeling voorin wat dunnetjes aan het worden is. Met Van Waveren en Knul in de ziekenboeg missen we bijna een volledige en hoofdklassewaardige voorhoede. Het is dan ook te hopen dat een Quincy van Waveren weer op de weg terug is en spoedig inzetbaar zal zijn. Zijn vlammende schoten en snelle rushes worden node gemist.
  We moeten ook weer niet in paniek raken nu die eerste nederlaag dan eindelijk(!) een feit is. Troostrijk is de gedachte dat we voetballend nog steeds voor geen enkele tegenstander onder hebben gedaan, ook voor de huidige koploper dus niet, al verloren we ‘m dus wel. We moeten ons gewoon realiseren waar onze zwaktes liggen en daar alert op zijn, scherper. Maar vandaag had een aantal spelers een off-day, dat komt bij de beste clubs wel eens voor. Dan verlies je dus gewoon zo’n wedstrijd die je eigenlijk had moeten winnen. Het is alleen jammer dat daarmee de eerste periode voor Huizen eigenlijk alleen nog in theorie haalbaar is. Zowel WV-HEDW als Scherpenzeel moeten dan hun laatste wedstrijd van deze periode verliezen en dat zie ik helaas nog niet zo 1-2-3 gebeuren. Natuurlijk gebeuren er in deze competitie wel vreemdere dingen. Wat te denken van het onderaan bungelende Woudenberg dat tegen Breukelen ineens in staat blijkt een 1-0 overwinning over de streep te trekken. Scherpenzeel moet in Amsterdam aantreden tegen het toch niet misselijke AFC, en WV-HEDW ontvangt Roda ’46. Op mijn totoformuliertje noteer ik op voorhand twee keer een één, hetgeen de periodetitel bij WV-HEDW zou doen belanden. Huizen moet dan zelf naar Woudenberg, dat dus heel best in staat bleek zich met veel strijd en passie Breukelen van het lijf te houden. Maar zoals een wat hakkelende trainer al eens probeerde op te merken: It ain’t over ‘till it’s over!

  sv Huizen – vv Scherpenzeel 0 - 1 (0 - 0)
  Scoreverloop:

  72. Ali Edan 0-1

   

  Opstelling sv Huizen:
  Jaime Hensen, Sergae Kogeldans, Tim Krux, Jeroen Lamme, Tristen Kroeze, Joshua Lo-Asioe, Sebastian van Kammen, Mike van ’t Land (76.Tim Boterenbrood), Olivier Blaauw, Dani Schmitz (76. Servanio Martina), Hidde van der Veldt (35. Dennis Lamme)

  Opstelling vv Scherpenzeel:
  Daan Schennink, Jacco van den Brink, Björn Cuperus, Ismaïl Ouaddouh, Kevin Sissing (87. Mark de Graaf), Nehkomi Veldt, Kevin Schut (66. Ali Edan), Rinke Rozema, Mart Janssen, Tevfik Ceyar, Mike Peters