https://www.svhuizen.nl/huizen-naar-finale/n4284c167
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Huizen naar finale!
  2 mei 2019
  Ron Tuijnman
  Met een weinig aan de verbeelding overlatende 3-1 overwinning op de Bussumse zondag hoofdklasser SDO heeft Huizen zich na een prima wedstrijd een plek in de finale van de districtsbeker verworven. Een verslag…
  huizen-naar-finale

  Halve finale
  Bekerwedstrijden zijn van het kaliber erop-of-eronder, de dood of de gladiolen. Geen tweede kans, verliezen is einde toernooi. Veelal werden deze wedstrijden in het verleden nog wel eens als veredelde oefenpotjes gezien, nuttig om schorsingen ‘weg te kunnen spelen’ en nieuwe spelers eens in een echte wedstrijd aan het werk te kunnen zien.
  Voor beide coaches van vanavond was daar echter geen sprake van. Toch besloot coach Koen Janssen ‘te dansen op twee bruiloften’ zoals hij dat in een interview voorafgaand aan dit duel in de Gooi & Eemlander noemde en dat hield dus in dat hij toch wat basisspelers spaarde voor het competitietreffen van aanstaande zondag, SDO doet immers nog volop mee in de titelstrijd van de zondag hoofdklasse A. Nu ben ik verre van bekend van de basiself van onze gasten, maar ik liet me door deskundigen influisteren dat het om vijf min of meer basisspelers zou gaan, waaronder topscorer en smaakmaker Joost Heerschop.
  In de krant weigerde Arnold Klein nadrukkelijk de favorietenrol op zich te nemen. Begrijpelijk, we hebben het hier immers over een titelpretendent die een klasse hoger speelt dan Huizen en recentelijk nog onze ‘eigen’ titelpretendent DHCSC uit het toernooi knikkerde. Een tegenstander van formaat dus en derhalve zou jezelf als ‘favoriet’ betitelen wel erg naïef zijn.
  Toch ook bij Huizen een ander gezicht in de basis: Wilco Mackaay die voor de beker de voorkeur krijgt boven vaste doelman Brian Willemse. Een afspraak waar beiden het in konden vinden en nadrukkelijk een beloning voor de inzet en houding van onze reservedoelman.
  Ook ontbreekt Renee Troost vanavond in de basis. Een nekblessure houdt hem aan de kant en dat zet opnieuw Jeroen Lamme centraal achterin in de basis.
  Vorige week wist Huizen derde divisionist Eemdijk op eigen veld met 1-5 een afstraffing te geven en het team lijkt zich dan ook wel in een positieve flow te bevinden.
  Gewapend met het wedstrijdformulier neem ik plaats op de schaars bevolkte tribune, maar allengs loopt het aan en blijft het aanlopen tot er haast geen plekje meer vrij is op onze toch ruim bemeten tribune! Ik heb het hier sinds de derby niet meer zó vol gezien. Gouden tijden voor de penningmeester zou je zeggen, maar vandaag heeft men besloten geen entree te heffen. Als ik daar na de wedstrijd wat verbaasd navraag naar doe weet voorzitster Podt me te vertellen dat er dan allerlei ingewikkelde afspraken gaan gelden aangaande de verdeling van de recette en dat onze eigen mensen dan ook ineens voor deze wedstrijd zouden moeten gaan betalen. Aangezien deze regeling bij weinigen bekend is zou dat denk ik wellicht ook tot vervelende situaties bij de kassa kunnen leiden, dus achteraf kon ik de wijsheid in dit besluit dan toch wel vinden.
  Bij SDO dus enkele invallers. Op het formulier ook de naam van Dwight Oehlers, broertje van Leroy Oehlers aan wie ik nog steeds met betraande ogen terugdenk. Zou deze Oehlers net zo goed zijn? Qua uiterlijk is de gelijkenis in ieder geval treffend.

  (Foto's:Henk Heijnen Fotografie)

  Opening
  Verder geen namen bij SDO die mij wat zeggen en dan gaat het beginnen. Zelfs wat groene fakkels aan de zijlijn: blijkbaar was er nog wat over na de derby. Dat gaat nog wat worden als we het complex strak helemaal rookvrij willen gaan maken…
  SDO is gewend om hoog druk te zetten zoals dat heet: in een  vroeg stadium de opbouw van de tegenstander verstoren en ook Huizen heeft daar de laatste weken blijk van gegeven dat kunstje ook te beheersen. En dat maakt dat beide ploegen er fel op klappen in de openingsfase. Toch kan ik pas na een minuut of vijf het eerste ‘wapenfeit’ noteren: een harde pegel naast van SDO aanvaller Glenn Hemmers.
  Weer vijf minuten later moet Danny Benning ons strafschopgebied ontzetten met een wilde trap naar voren. Hidde van der Veldt weet de bal op het middenveld dan door te koppen. De precie4isie ontbreekt dan echter bij het vervolg en SDO neemt onmiddellijk de aanval over. Op de achterlijn moet Wilco Mackaay zich dapper voor een Bussumer spits storten om erger te voorkomen.
  Een minuut later opnieuw Huizen dat gevaarlijk voor doelman Dion Thomas opdoemt: nu is het Quincy van Waveren die de bal breed legt op Sebastian van Kammen die in één keer uithaalt en zijn schot helaas net wat te weinig richting mee kan geven.
  Huizen begint dan al de overhand te nemen en we hoeven dan ook niet lang op een volgende aanval te wachten: deze keer is het Aron Klaassen die de bal op het hoofd van Hidde van der Veldt deponeert en weer kopt Hidde de bal leep door in de loop van de slim opstomende Quincy van Waveren. Er loopt echter een verdediger van SDO mee en die dwingt Quincy slim naar de zijkant waar hij hem tenslotte wat simpel van de bal af weet te lopen. Jammer, het had een goede kans kunnen worden.

  Raak!
  Dan in de dertiende minuut een fraaie aanvalsopzet vanaf het middenveld. De bal gaat soepeltjes van voet naar voet en dan wordt tenslotte Sebastian van Kammen aan de zijlijn gevonden. Leep speelt hij zich vrij en met een zuivere pass bereikt hij Quincy van Waveren die zich deze keer de kaas niet van het brood laat eten en keurig binnenschuift: 1-0. Niet alleen een fraaie goal, maar ook een staaltje fraai verzorgd combinatievoetbal zoals ik daar zo graag naar mag kijken.
  Twee minuten later weer zo’n prachtactie: een geweldige loopactie voorin, zo een met een boogje dat afbuigt naar de goal, een pass die geweldig op maat is, maar een vlaggenist die er even niet helemaal bij was met het hoofd, want hoewel de loopactie keurig getimed was en op het moment van spelen nog keurig voor de SDO defensie plaatsvond, gaat toch de vlag omhoog en arbiter Thomas Hardeman zou daarmee een van zijn weinige fouten van vanavond maken. Prima arbiter, trouwens.
  De Huizer aanvallen blijven maar op de bedreigde veste van Dion Thomas afrollen en nu is het dan Hidde van der Veldt die doorbreekt en goed naar de zijkant wordt gedrongen door de SDO-verdedigers die erg veel moeite met de snelheid van onze spitsen hadden. Ook Dennis Lamme breekt dan door. Onze middenvelder die qua spel en voorkomen zoveel van Sir Bobby Charlton weg heeft, lijkt zich in kansrijke positie te manoeuvreren, maar heeft dan bij zijn laatste passeerbeweging net iets teveel ruimte nodig en de bal gaat helaas over de achterlijn.

  Wankel
  Huizen heeft deze eerste helft het heft stevig in handen lijkt het. Toch een paar gevaarlijke uitvallen van onze gasten uit Bussum. Zo ook als Roy van Essen de achterlijn haalt en een scherpe, harde voorzet loslaat waar Wilco Mackaay verzuimt te onderscheppen. Gelukkig is er geen Bussums lichaamsdeel in de buurt om de bal achter Mackaay te ketsen.
  Het doet ons echter wel beseffen dat de 1-0 een broze voorsprong is.
  Een foutje van Wouter Bonke op het middenveld die de bal zomaar in  levert. En dan zien we hoe Huizen eendrachtig de rijen sluit en men bereid is voor elkaar te werken, voor elkaar door het vuur te gaan, en de inmiddels al uitblinkende Buitenhuis weet erger met een uiterste krachtsinspanning te voorkomen. Het is typerend voor het Huizen zoals we dat de laatste weken hebben kunnen zien voetballen.
  Huizen blijft aandringen, op zoek naar de tweede. Olivier Blaauw is daar dichtbij als hij een diepe bal schitterende controleert en met die beweging gelijk zijn man uitspeelt. Wellicht zelf nog wat onder de indruk van zoveel klasse jaagt hij de bal dan echter wat wild en ruim over de goal van Dion Thomas.
  Wéér geen voetje van een Bussumer te bekennen als Theo Visser zich gevaarlijk tot aan de achterlijn worstelt. De schuiver is hard en vlak voor de goal van Mackaay langs maar geen van de in fluorescerend Oranje gestoken Bussumers wist er een teentje tegenaan te krijgen. Huizen komt weer met de schrik vrij…
  En zo kantelt de wedstrijd richting de rust wat in het voordeel van SDO. Klaassen heeft dan een overtreding nodig op zijn toekomstige ploegmaat Theo Visser. De vrije trap ligt op een meter of achttien van de goal van Mackaay. Dalley Groenewegen jaagt de bal met een fraaie krul over de muur en de bal lijkt een eenvoudige prooi voor Mackaay te gaan worden. Deze is toch iets verrast – toch wat onzeker misschien? – en met een soort volleybalbeweging blokkeert hij de bal met de borst en bovenarmen. ‘Een goede keeper heeft geluk,’ luidt een voetbalwijsheid en inderdaad: goede keepers dwingen het geluk gewoon een beetje af en ook deze bal kan dan tenslotte zonder verdere schade door onze defensie worden geruimd.
  Een combinatie tussen Rowell van der Meer en Roy van essen levert SDO dan op slag van rust nog een corner op. De bal wordt weggewerkt uit de doelmond en Theo Visser jaagt de rebound blindelings op de goal. Weer zit er iemand met gevaar voor lijf en leden tussen en nog is de bal niet weg. Opnieuw zet Visser in en dwarrelt de bal gevaarlijk dicht bij de lat op het dak van het doel.
  Met ingehouden adem wachten we op het rustsignaal van arbiter Hardeman als Van Waveren nog een keer aanzet voor een snelle actie. Een sliding, Quincy gaat door, maar de snelheid is weg, hinkel, strompel, stap, en dan toch neer. Quincy geveld en Zakaria el Biyar wordt ijlings van de bank gestuurd om zich warm te gaan lopen. Hardeman wacht echter de uitkomst van de blessurebehandeling niet af en fluit dan voor de rust.

  Rust
  Een rust die dus aanbreekt met een broze en wankele 1-0 voorsprong. Huizen had het grootste deel van deze aantrekkelijke eerste helft het beste van het spel en was zonder meer de bovenliggende partij. De voorsprong is dan ook volkomen terecht. Alleen dat laatste kwartiertje voor de rust toen SDO aanzette om een gelijkmaker te forceren baarde me toch wel wat zorgen.
  Het is echter maar te hopen dat die blessure van Quincy meevalt. Hij is aan een sterke periode bezig en als het de hamstringblessure is waar het op leek zijn we hem de rest van het seizoen kwijt.
  Bemoedigend is wel het enorme zelfvertrouwen, de zelfbewustheid die onze ploeg momenteel uitstraalt.
  Ondertussen doet Zakaria een serieuze warming-up. Is dat uit voorzorg of moeten we toch vrezen?

  Marge
  En dat blijkt dus niet uit voorzorg: Zaka komt er meteen in bij de aftrap. Ook bij SDO heeft coach Janssen ingegrepen en brengt twee vaste waarden terug in de ploeg: Joost Heerschop en Micha Fokker komen terug in de ploeg voor Van Essen en Van der Meer.
  En heel even lijkt het er op dat SDO ook meteen zaken wil doen: Dino van Essen moet met een overtreding door zijn toekomstige ploeggenoot Klaassen worden afgestopt, het levert Aron terecht geel op.
  Huizen zet dan de tanden op elkaar en knokt zich onder de druk van SDO vandaan: in de 53e minuut zien we een fraaie combinatie via Dennis Lamme en Olivier Blaauw bereikt Zakaria el Biyar die op zijn beurt Van kammen bereikt. Doelman Thomas werpt zich dapper voor Van  Kammen en ontneemt hem zo de scoringskans.
  Twee minuten later haalt Theo Visser dan aan de andere kant hard uit. De bal gaat via een Huizer been met een rare carambole richting kruising voor de ietwat ver voor zijn doel staande Wilco Mackaay. Ik tel de goal al, maar dan heb ik dus buiten onze onvolprezen doelman gerekend: achterover vallend, strekkend, springend en klauwend weet hij de bal weg te grabbelen uit die hoek. Een schier onmogelijke redding, maar Mackaay flikt het!
  Een minuut later: op het middenveld haalt Danny Benning ineens verwoestend uit! Het is een streep van een meter of vijfendertig en nu is het Dion Thomas die tot een schier onmogelijke redding gedwongen wordt. Ook Thomas betoont zich echter een voortreffelijk doelman en weet de kanonskogel stijlvol uit zijn goal te ranselen.
  Weer een minuut verder als Huizen een soepel lopende aanval over drie, vier schijven opzet. En dan staat er aan het einde van die combinatie ineens Olivier Blaauw die de bal perfect diagonaal binnen weet te schuiven 2-0 en Huizen heeft dan eindelijk de marge waar het naar op zoek was.

  Beslissing
  Opnieuw grijpt SDO coach Janssen in en haalt verdediger Oehlers naar de kant en brengt aanvaller Desley Groenewegen binnen zijn ploeg. Het heeft echter geen zichtbaar effect op het beeld van de wedstrijd, want opnieuw is het Huizen dat de toon zet in de volgende aanval: Klaassen vindt Zakaria el Biyar die op zijn beurt het hoofd van Dennis Lamme weet te vinden. Het lijkt een eenvoudige kans voor onze jonge middenvelder, maar hoewel vrijstaand weet hij toch te weinig kracht en richting aan de bal te geven.
  De aanvallen rollen door: Blaauw is scherp en gaat er goed vandoor vanaf het middenveld. De bal gaat breed op Zakaria die de uitkomende Dion Thomas weet te omspelen. De SDO defensie is echter alert en de doelman krijgt rugdekking waardoor Zakaria helaas niet tot scoren weet te komen.
  En opnieuw Zakaria el Biyar in een hoofdrol als de bal goed breed gaat en hij in kansrijke positie alleen Thomas nog voor zich weet. Hij kijkt en haalt goed uit. Doelman Thomas is al op weg naar de hoek, maar weet nog met het puntje van zijn teen de ingeschoten bal van de doellijn te halen. Ik had het Zaka zo gegund…
  Even hilariteit als Dino van Essen bij het achteruitlopen struikelt zonder dat er ook maar iemand in de buurt is. Telkens als Van essen daarna aan de bal is vliegen hem de opmerkingen als ‘Voorzichtig!’ en ‘Pas op!’ om de oren. Wijselijk laat hij het maar van zijn brede schouders afglijden.
  We schrijven de zeventigste minuut als Jordey Buitenhuis opnieuw bij het uitverdedigen onderuit wordt geveegd. In het verslag van SDO lees ik dat de trainer vond dat zijn ploeg niet genoeg ‘schopjes had uitgedeeld’. Ik geloof dat Jordey zo ongeveer de halve wedstrijd over de grond heeft gekropen na diverse aanslagen – waarbij hij overigens zelf ook bepaald ‘Engels’ voetbalde. Arbiter Hardeman was er duidelijk een uit de ‘Bas Nijhuis school’ en laat ook nu doorspelen en past de voordeelregel toe. Dat biedt Olivier Blaauw de mogelijkheid om snelheid te maken en een aanval op te zetten en richting Thomas op te stomen. Koeltjes legt hij de bal af op de mee opgekomen Hidde van der Veldt die de bal dan maar voor het inschuiven heeft en dat vlekkeloos doet: 3-0 en deze halve finale lijkt zijn winnaar te hebben gevonden!

  Slotfase
  Net een minuut kunnen we genieten en achterover gaan zitten in de verwachting dat SDO nu helemaal door de hoeven zal zakken. Maar niets is minder waar, want na die minuut dringt Jesse van Huisstede ons strafschopgebied neer en in een duel met Wouter Bonke gaat hij leep neer. Begrijp me niet verkeerd: een terechte strafschop, maar wel een waar een lepe spits ‘alert’ op is.
  Jesse van Huisstede gaat zelf achter de bal staan en als er één etiket op die ingeschoten strafschop geplakt mocht worden, dan is het wel het etiket ‘Onberispelijk’! Met een streep in de uiterste hoek laat hij Wilco Mackaay volstrekt kansloos en ineens is SDO dan toch weer wat in de wedstrijd. Nog een tegentreffer en we gaan nog hectische minuten tegemoet! En het roezemoest op die volle tribune. Met enige weemoed denk ik terug aan de tijden dat dit soort bezoekersaantallen gemeengoed waren op de Wolfskamer…
  SDO voelt dat het now-or-never is en dringt aan. Een kopbal van Joost Heerschop uit een prachtige voorzet van Jesse van Huisstede ketst af op de lat naast de kansloze Mackaay. Het eerste oogje van die spreekwoordelijke naald is doorkropen.
  Aan de andere kant gaat Hidde van der Veldt er langs de zijlijn vandoor. Het wordt wel een spreekwoordelijk gezegd, maar Hidde ging er nu echt langs alsof ze letterlijk stilstonden! Helaas kreeg zijn voortzetting niet het resultaat dat deze actie verdiend had, maar het was indrukwekkend en moet die SDO verdediger tot wanhoop hebben gedreven: alsof Max Verstappen een solex inhaalde! Na zo’n actie van je tegenstander lever je je voetbalschoenen in en ga je op dammen.
  Wouter Bonke moet dan ook nog een keer aan de noodrem net buiten de hoek van het strafschopgebied. De vrije trap van Niels Irik teistert de vuisten van Mackaay die gelukkig op zijn post is. Kort daarop lijkt de aansluitingstreffer dan toch te vallen voor onze gasten: Theo Visser (‘n geweldige speler!) legt de bal perfect terug op Van Huisstede. Op een meter van de goal heeft hij met zijn knallende kopbal alleen Mackaay nog voor zich en onze doelman is bij voorbaat volstrekt, maar dan ook volstrekt kansloos. Verbijsterd zien wij – én Van Huisstede – hoe onze schier onpasseerbare doelman ook deze bal onder de lat vandaan haalt met een reflex waar een kat nog een puntje aan zou kunnen zuigen. Ongelofelijk! Een 100% kans - daar slaapt Wilco vannacht op!
  De minuten tikken weg en dan lijkt ook SDO de moed in de schoenen te zijn gezonken. Joshua Lo Asioe komt nog voor Sebastian van Kammen, waarmee Klein voor iets meer defensieve kwaliteiten op het middenveld kiest.
  88 Vermeldt de stadionklok al als Wilco Mackaay een pegel van een  meter of twintig moet lossen. De rebound wordt binnen gewerkt, maar dan blijkt de doelpuntenmaker op het moment van dat eerste schot al buitenspel te hebben gestaan en arbiter Hardeman keurt de goal dan ook af. Ik moet bekennen dat het mij ontgaan was, maar gelet op de geringe protesten van SDO vermoed ik dat de arbiter het bij het rechte eind had. Klaassen gaat even later nog even groggy als Visser een vrije trap spijkerhard in de muur jaagt en dan is de koek op: het eindsignaal van Hardeman zet Huizen in de finale van de districtsbeker waarin het Zuidvogels of Fortuna Wormerveer treft…

  Arnold Klein
  “Wat we vooraf hadden bedacht om SDO aan te pakken, dat kwam er vandaag goed uit,” verklaart Klein de overwinning. “Natuurlijk moet ik erbij zeggen dat ze wel met een iets ander elftal zijn begonnen als dat waar ze normaliter mee spelen en dat bracht toch wat onwennigheid in hun spel. Ik vond ons van meet af aan wel meteen goed opereerden en gevaarlijk waren. Uit dat overwicht maakten we meteen het doelpunt dat we graag wilden. Het laatste kwartier van de eerste helft werden ze wel wat sterker en moesten we zorgen dat we niet voor de rust nog een tegentreffer zouden krijgen. Na rust kwamen ze ook nog even sterk opzetten met die buitenspeler en die laatste man, je zag ook meteen dat er meer ‘drive’ in die ploeg kwam. Maar daarmee gaven ze ook wel heel veel ruimte weg. Die 4, Micha Fokker, is een goede voetballer, die goed staat, maar dus niet echt snel is en daar wisten wij twee keer gebruik van te maken. Daarna hadden we eigenlijk naar vier of vijf nul door moeten stoten, want we kregen zoveel kansen na rust… Die keeper redde natuurlijk wel een paar keer fantastisch…”
  Dit Huizen heb ik helaas veel te weinig gezien dit seizoen…
  “Dat heeft vooral te maken met de tegenstander. In de competitie spelen we eigenlijk vooral tegen ploegen die massaal achter de bal staan. SDO heeft gewoon een goede ploeg en zij geven dan voetballend wat meer ruimtes weg omdat ze zelf ook willen voetballen. En daar zit ‘m wel een nuanceverschil qua spelbeeld. Daarbij zijn we natuurlijk ook iets veranderd qua speelwijze en dat pakt gewoon goed uit waardoor er meer beleving en energie in de ploeg loskomt waardoor je ook dit soort wedstrijden op de mat kunt leggen. Dat is dan natuurlijk ook wel lichtelijk frustrerend dat we dat niet iedere week kunnen afdwingen. Ook die wedstrijd tegen Eemdijk speelde we weergaloos. Natuurlijk speelde Eemdijk toen ook met een paar mutaties, maar ook toen was met name Hidde van der Veldt weergaloos. We hebben op het moment gewoon een aantal spelers in de ploeg die er ‘staan’, die iets ‘extra’s’ brengen.
  De blessure van Quincy van Waveren moeten we even afwachten hoe zich dat ontwikkelt. Dat is natuurlijk een tegenvaller, maar als je dan ook ziet hoe we de wedstrijd met een hardwerkende Olivier Blaauw en Zakaria el Biyar over de streep trekken, dan zie je dat we als selectie dan toch net iets breder zijn en dat er ook anderen kunnen opstaan. Maar het blijft jammer van Quincy natuurlijk die aan een goede periode bezig is.
  Zakaria kan best wel lekker voetballen en brengt ook de nodige energie als hij minuten krijgt, maar hij moet oppassen dat hij zichzelf niet voorbij loopt, té gretig wil invallen. Daarom mist hij denk ik ook die grote kans omdat hij zó gedreven is, zo graag wil
  Ook Jeroen Lamme die als stand-in voor Bonke en Troost fungeert deed het goed. We hebben hem tegen Eemdijk ook bewust negentig minuten laten maken om hem in zijn ritme te laten blijven.
  De laatste twintig minuten laten we toch iets teveel het opportunistische spel van SDO toe en krijgen we gewoon een heel knullig doelpunt tegen. Je weet gewoon dat SDO nooit opgeeft en voor hetzelfde geld wordt het nog uit een van die kansen 3-2 en dan moet je nog met de billen knijpen. We mogen Wilco dankbaar zijn dat hij ons daarvoor heeft behoed en hij maakte ook vandaag het in hem gestelde vertrouwen meer dan waar.
  Nee, ik heb geen voorkeur voor een van de andere twee mogelijke tegenstanders. Zuidvogels is natuurlijk een droomfinale, maar een finale bestaat maar uit één doel en dat is ‘m willen winnen!”

  Jordey Buitenhuis
  “’t Ging wel lekker, ja, vandaag,” beaamt Jordey mijn compliment. ”Ik had er ook wel heel veel zin in en ik was gretig. Bij die derde goal probeerde ik die tegenstander bij me weg te houden en ging neer. Ik weet niet eens hoe die bal bij Hidde terecht is gekomen, maar hij ging er wel lekker in. Dat deed die scheidsrechter goed door daar de voordeelregel toe te passen. Prima arbiter, goed gefloten!
  Ik lag inderdaad vaak op de grond, maar zelf hou ik ook wel van dat felle spel, dus ik vind het niet erg en ga ook niet klagen of zo. Ik ga er zelf ook net zo hard in, dus dat is geven en nemen gewoon.
  Deze finale is inderdaad een mooi afscheid van een toch wat roerig afscheid van sv Huizen. Die beker was voor ons een heel leuk extraatje en we gingen er alle rondes gewoon voor om uiteindelijk deze finale te halen. Het zou helemaal mooi zijn als dat nog tegen de Zuid ook zou zijn, Huizen verlaten na een extra derby, dat zou helemaal lekker zijn, zeker als we hem nog zouden kunnen winnen ook.
  Huizen komt sowieso volgend seizoen uit in de grote bekercompetitie en dat zou zomaar eens een leuke affiche kunnen opleveren. Zo wil ik ook weggaan door wat moois bij Huizen achter te laten. Nee, ik heb nog geen nieuwe club…”
  Nou, dan denk ik dat je vandaag wel een visitekaartje bij SDO hebt afgegeven…
  “Haha! Ach wie weet. Aron gaat er ook naartoe, dus misschien kan die nog een goed woordje voor me doen, we gaan het meemaken… Ik houd in ieder geval alle opties open en er komt vast een mooie club…”

  Wilco Mackaay
  Mijn vrouw zag ooit foto’s van feestende Huizer spelers die in hun blote basten de promotie naar de derde divisie vierden. Ze zag ook Wilco en vroeg mij verbaasd of dat óók een speler was, doelend op zijn destijds niet echt atletisch ogende postuur. En dus gooi ik het Wilco voor de voeten hoe het mogelijk is dat iemand met dit postuur zó explosief kan reageren – doelend op die onmogelijke redding op die kopbal in de slotfase…
  “Haha! Nou, ik ben momenteel wel een stuk meer afgetraind, hoor. Ik ga je mijn sixpack niet laten zien, maar ik heb er nooit flitsend uitgezien… Zo’n reactie, zo’n redding, is natuurlijk ook voor een goed deel intuïtie, voorvoelen wáár die bal gaat komen. Maar ik lig mijn hele leven al altijd hinderlijk in de weg, haha! Da’s denk ik waar ik goed in ben… Maar ik ben eigenlijk wel redelijk fit voor mijn doen, hoor,” verzekert onze goedlachse doelman me. “Het ziet er misschien niet altijd even fit en flitsend uit, maar ook bij die rare dwarrelbal, daar moest ik naar achteren lopen en dan ook nog zien te springen. Ik kwam ook helemaal niet lekker uit, want ik wilde ‘m eerst met mijn rechterhand wegtikken en toen op het laatste moment switchte ik dan maar naar mijn linker toen ik merkte dat dat niet ging lukken. Dat gaat allemaal in een flits, eigenlijk zonder er echt bij na te denken.
  Die vrije trap in de eerste helft daar zat een kleine dwarrel in en ik wilde het risico niet nemen dat ik ‘m zou latenglippen en duwde hem a la Bartèz een beetje met mijn borst en onderarmen weg. Dat heeft natuurlijk ook wel met ritme te maken, normaal ben je zeker genoeg om zo’n bal lekker te klemmen. Maar dat is helemaal niet gek uiteraard en ik ben dan ook dankbaar dat ik deze wedstrijden mag spelen en dat heb ik ook tegen Brian Willemse gezegd dat ik dit zeer op prijs stel…”
  Maar jemig, wat heb je dit verdiend, zeg…
  “Dat is aan jullie om dat te beoordelen. Ik vind het gewoon leuk om hier nog te kunnen helpen. Volgend jaar sta ik bij een andere club onder de lat en kan dit gewoon niet meer. Ik deed het graag voor een fantastische club!”

  Apenstaartjes kijk op de zaak
  Ik gaf het in het interview met Arnold Klein al aan, dat ik toch wat frustratie voel dat ik dít Huizen niet vaker heb gezien dit seizoen. Onwillekeurig bekruipt me toch weer het gevoel dat we ‘mee hadden kunnen doen’ in die eerste klasse. Dit seizoen was een rollercoaster waarbij we van titelkandidaat tot degradatiekandidaat werden en dat deed me zeer als supporter. Vandaag keek ik ook weer met weemoed naar die volle tribune, zoals we die ook ooit tegen clubs als IJsselmeervogels, Spakenburg, Quick Boys, Lisse zagen. Die clubs zijn langzaam maar zeker van ons weggelopen en we kunnen nu alleen maar dromen van een terugkeer op dat niveau. Ik ben een dromer en ik blijf ook dromen. Als je geen dromen, geen idealen meer hebt, dan kan je het boek wel sluiten. Vandaag zag ik toch even een klein droompje uitkomen waar ik eigenlijk al twee rondes niet meer op durfde te hopen: JOS/Watergraafsmeer en SDO stonden toch echt te boek als geweldige tegenstanders en beide ploegen werden door Huizen gewoon weggezet alsof het de gewoonste zaak van de wereld was – alle excuses over gemankeerde elftallen ten spijt.
  Dinsdag  aanstaande wordt duidelijk wie onze tegenstander gaat worden: Zuidvogels of Fortuna Wormerveer. Het is ook mij om het even, al heeft een derby natuurlijk wel iets speciaals.
  Verder rest ons dat het restant van de competitie waarin we ons min of meer ‘veilig’ hebben gespeeld. En dat schamele ‘veilig’ spelen blijf ik toch een teleurstellend resultaat vinden.
  Onze TC is momenteel voortvarend bezig om met de beperkte middelen die hen ten dienste staan een nieuw Huizen op te bouwen voor het komende seizoen. Een nieuw Huizen met veel eigen gezichten en aanstormende talenten uit de regio. Jeroen Lamme liet vandaag zien dat ze daar goed mee bezig zijn, maar ook een Olivier Blaauw is een exponent van dat nieuwe Huizen. De tijd zal moeten leren hoever dat nieuwe Huizen zal gaan reiken.
  De eerstkomende competitiewedstrijd is uit tegen dat altijd lastige Roda dat ons op eigen terrein te slim af was. Tijd voor een sportieve revanche van dit ‘herboren’ team dat de laatste weken zo goed bezig is. Dat verdient steun, dat verdient support. Ik zie u graag zaterdag 11 mei in Leusden!

  Huizen – SDO (Halve finale districtsbeker) 3-1 (1-0)

  13. Quincy van Waveren 1-0
  57. Olivier Blaauw 2-0
  70. Hidde van der Veldt 3-0
  71. Jesse van Huisstede 3-1 (pen.)

   

  Opstelling Huizen:
  Wilco Mackaay, Wouter Bonke, Quincy van Waveren (46. Zakaria el Biyar), Sebastian van Kammen (84. Joshua Lo Asioe), Jordey Buitenhuis, Aron Klaassen, Hidde van der Veldt, Dennis Lamme, Jeroen Lamme, Olivier Blaauw, Danny Benning.

  Opstelling SDO:
  Dion Thomas, Rowell van der Meer (46. Micha Fokker), Dwight Oehlers(58. Desley Groenewegen), Dino van Essen, Dailey Groenewegen, Jesse van Huisstede, Theo Visser, Glenn Hemmers, Roy van Essen (46. Joost Heerschop), Niels Irik, Marion Amankwah