https://www.svhuizen.nl/huizen-morst-punten-in-breukelen/n4434c168
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Huizen morst punten in Breukelen
  26 okt 2019
  Ron Tuijnman
  Hoewel sterker en nagenoeg de hele wedstrijd dominant voetballend, moest Huizen door een late goal toch toestaan dat Breukelen op gelijke hoogte kon komen... Een verslag...
  huizen-morst-punten-in-breukelen

  Breukelen uit: altijd lastig…
  De koppositie is een kwetsbaar fenomeen. Als club moet je volop op je tenen blijven lopen om alle ploegen die je als de uitdaging zien het hoofd te kunnen bieden. Elke tegenstander ziet jou als de te kloppen ploeg en Huizen hoeft met die koppositie op zak écht niet op een makkelijke middag te rekenen. En dan moet je naar Breukelen, de ploeg die met drie puntjes achterstand aan een overwinning met twee goals genoeg heeft om je op de ranglijst voorbij te streven. En dan wéét je dat je het lastig gaat krijgen daar langs de A2…
  Vreemd genoeg maakte Breukelen misstappen tegen relatieve laagvliegers – als je daar in deze beginfase van de competitie al van kunt spreken. BOL stapte met 1-3 gierend van de pret weer in de bus naar Broek en ook tegen ZOB kwam Breukelen niet verder dan een magere 2-2. Op voorhand is Huizen dan ook bepaald niet kansloos vanmiddag, maar ja: die scherpte en motivatie, hè… Weet men die op te brengen na de simpele en zakelijke bekeroverwinning midweeks op NITA? En weet Breukelen wél die scherpte op te brengen tegen de koploper, waar het dat eerder blijkbaar tegen de mindere Goden heeft laten afweten?
  Bij aankomst word ik al door stichtingsvoorzitter Reiprich van het terras geplukt en met alle egards in de bestuurskamer uitgenodigd. Het gebeurt me niet vaak dat ik met zoveel enthousiasme word ontvangen. Onder het genot van een bekertje koffie word mij de lijst met namen en rugnummers al keurig ter hand gesteld. Het deed oude tijden even herleven. Even een ‘genietmomentje’ voor uw Apenstaartje.
  Die namenlijst leert me dat Breukelen nog steeds de geroutineerde Nick Turksma in de goal heeft staan en ook de namen van Daniël Kops, Rachid Maamri en Jantijn Augustin komen me bekend voor.
  Huizen start met de vertrouwde elf, in die zin dat ik verwacht dat Olivier Blaauw als een soort zwervende diepste spits zal gaan opereren en dat Tristen Kroeze weer de voorkeur heeft gekregen voor de rechtsbackpositie. De bank oogt ‘smal’ met Brian Willemse als reservedoelman, geflankeerd door Servanio Martina, Dennis Lamme en Tim Boterenbrood. Martina zou voorin nog wel wat kunnen betekenen, maar verder zie ik niet echt ‘breekijzers’ op die bank zitten.
  De klok hangt boven de tribune, daar heb je óp de tribune dus niet veel aan. De stopwatch wordt dus maar weer uit de mottenballen gehaald. Breukelen heeft geïnvesteerd in een fraai kunstgrasveld. Hoewel mijn voorkeur nog steeds naar een échte grasmat uitgaat, is dit wel een heel aardig alternatief. Groene korrels in plaats van die gemalen autobanden. Ondanks een ‘gaat u maar rustig slapen’ onderzoek van de KNVB blijf ik toch mijn gezondheidsbedenkingen houden tegen die zwarte korrels. Daarbij ‘staat’ het ook gezonder. Zo’n zwarte sluier van rubberkorrels bij iedere opstuitende bal vind ik persoonlijk een aanfluiting voor de voetbalsport.
  Vandaag weer clubgrensrechters. Aanvankelijk had de KNVB arbiter Gino d’Onorio twee objectieve linesmen toebedeeld, maar halverwege de week moest één van hen afzeggen. En bij grensrechters geldt dan ook dat één, dus géén is…
  Een bekend muziekje bij opkomst: Sandstorm van Darude. In de succesjaren van Huizen draaiden we dat altijd in de bus als we gewonnen hadden. Weer even genieten van vervlogen tijden – ik word oud denk ik…

  Openingsfase
  Als het jeugdelftalletje van de week van het veld sprint zien we de eerste blessure ontstaan: een van de mennekes stort ter aarde en moet liefdevol weer op de been worden geholpen.
  Dan neemt Breukelen meteen na de aftrap brutaal het initiatief en wordt Jeroen Lamme door twee man afgejaagd. Lamme probeert het al jonglerend op te lossen waar een simpele tik over de zijlijn meer voor de hand had gelegen. Het kost ons een corner die door doelman Jaime Hensen maar nauwelijks vanonder de lat verlengd kan worden naar veiliger oorden. Daar doet Krux wat Lamme al eerder had moeten doen: bal uit!
  Van meet af aan is Breukelens nummer tien Abdel Zouzou wat geagiteerd en voelt zich bij elk duel tekort gedaan door de arbitrage. Als hij een vrijetrap meekrijgt schiet hij deze wat geïrriteerd tegen Hidde van der Veldt aan, die de bal echter keurig controleert en Olivier Blaauw lanceert. Diens inzet wordt helaas geblokt en als de bal dan na wat omzwervingen aan de rand van de zestien voor de voeten van Mike van ’t Land terecht komt, mist de pegel net de juiste richting om doelman Turksma tot grootse daden te dwingen.
  Zonder dat doelman Hensen zich echt in het zweet hoefde te werken, lijkt deze openingsfase toch voor de thuisclub. Sterker nog: het is nu wel degelijk Turksma die van beide doelmannen het meest handelend op moet treden op een harde schuiver van Hidde van der Veldt die een voorzet van Joshua Lo-Asioe in de korte hoek pegelt.
  Dan lijkt Huizen na een minuut of tien het heft wat meer in handen te nemen. De wedstrijd kantelt en Huizen voetbalt makkelijker dan Breukelen onder de druk van de tegenstander uit en de storm lijkt wat uitgeraasd bij de thuisploeg. Dan ineens ontstaat er op het middenveld ineens een stevig duel waarbij Falko van Doorn goed door de Huizer tackles heen breekt. De bal gaat vervolgens soepeltjes van Zouzou naar Mike Versloot en vervolgens naar Steve Blokland die de bal diagonaal inzet. Hensen wil de voorzet onderscheppen, maar ziet tot zijn afgrijzen de doorgelopen Versloot voor hem opduiken die de bal voor zijn graaiende handen wegkaapt en tot in de goal verlengt: 1-0 en Huizen kijkt voor het eerst deze competitie tegen een achterstand aan. Hoe zal de ploeg dáár op reageren?

  Het zelfvertrouwen en de scherpte
  Huizen oogt onaangedaan door deze tegenvaller. Ongebroken voetbalt het verder en behoudt het overwicht. Wellicht dat Breukelen zich iets meer terug laat zakken bij deze voorsprong, maar Huizen dendert lekker verder en lijkt dus niet ondersteboven door de achterstand. Dat is bemoedigend en tekenend voor het zelfvertrouwen dat er in de ploeg heerst.
  Maar het zelfvertrouwen lijkt wel een beetje ten koste te gaan van de scherpte. Daarbij zit het in de afronding ook niet echt mee: een goede voorzet van Lo-Asioe wordt gevolgd knallende kopstoot van Hidde van der Veldt vanaf een metertje of twee. We juichen al bijna, maar de bal wordt in een onnavolgbare reflex door doelman Turksma onder de lat vandaan geranseld. De eerste 100% kans gaat daarmee verloren. Ook een harde inzet van Schmitz vanaf de rand van de zestienmeter – opnieuw na uitstekend voorbereidend werk van Lo-Asioe – wordt in een uiterste poging geblokt. Het leidt tot een uitval van Breukelen, maar Krux blijkt dan na een lang sprintduel soeverein heer en meester en neemt Versloot met een ontmoedigende zekerheid de bal af. Als je als aanvaller met zóveel zekerheid al je pogingen teniet gedaan ziet worden, dan moet er haast wel iets knappen bij je, denk ik. Dan ben je eigenlijk meteen rijp voor een wissel. Dat Versloot toch doorging was dapper en getuigde van karakter.
  De uitvallen van Breukelen worden spaarzamer en spaarzamer. Een afstandsschot van Falko van Doorn wordt nog door Hensen onder de lat vandaan geplukt en Breukelen moet het meer en meer van dit soort opportunistische acties hebben.
  Als Lo-Asioe net buiten het strafschopgebied van Breukelen neer gaat, levert dat met een dikke twintig minuten op mijn stopwatch een vrijetrap op. Van Kammen zet zich achter de bal en jaagt deze hard en laag binnen. Dat geeft de Breukeler defensie weinig hoofdbrekens en de bal is zo slecht genomen dat ik me afvraag of Sebastian van Kammen niet bewust zo schoot om wellicht een penalty vanwege hands af te dwingen.
  Kort daarop gaat Hidde van der Veldt neer binnen datzelfde strafschopgebied. Persoonlijk zag ik er wel een strafschop in, maar de man die het voor het zeggen had niet en dus rest Huizen slechts een corner. Als Van Kammen dan tergend langzaam naar de cornervlag is geslenterd vraag ik me toch af of Sebas wel doorhad wat de stand was. Tijdrekken doe je toch eigenlijk pas enkele minuten voor tijd en bij een vóórsprong? Of wilde hij onze koppers achterin (Lamme en Krux) de gelegenheid geven om zich in de zestien te vervoegen? De bal komt voor en Lo-Asioe weet er het hoofd tegenaan te krijgen. De bal schiet echter gevaarlijk dicht voor het doel van Turksma langs!
  Huizen behoudt druk op de goal van Turksma en Dani Schmitz weet de bal uit de kluts mee te krijgen. Zijn inzet lijkt naast te gaan, maar wordt toch nog vanaf de achterlijn ingezet. Dan moet de verdediging van Breukelen toch echt vol aan de bak om de bal van de lijn te halen.
  Hensen moet nog even de handschoenen warmen aan een schot van Kops in de korte hoek, vervolgens gaat er nóg een vrijetrap van Van Kammen via de muur over en jaagt Mike van ’t land de bal buiten bereik van Turksma nog een keer tegen de binnenkant van de paal. Ook de inlopende mensen weten daarop de rebound niet tussen de palen te krijgen. Doelman Turksma gaat dan op slag van rust nog een keer stijlvol naar de hoek als Van Kammen opnieuw een vrije trap mag nemen en de bal keurig over de muur heen stuurt. Nét weer niet genoeg snelheid en misschien ook nét niet ver genoeg naar de hoek. Met een beetje meer scherpte had Huizen met drie of vier één de rust in kunnen gaan.

  Rust
  Maar dat gebeurt dus niet en Huizen mag met een 1-0 die volstrekt tegen de spelverhouding in was de wonden gaan likken. “Hoeveel kansen wil je hebben?” verzucht iemand naast me als hij op weg naar de koffie gaat. En inderdaad: Huizen heeft meer dan genoeg mogelijkheden gehad om minimaal langszij te komen en eigenlijk ook wel om Breukelen nu hoofdschuddend naar de douche te doen verlangen.
  Huizen heeft behoudens de eerste tien minuten de wedstrijd volledig in handen gehad en doet zichzelf tekort met deze stand. Breukelen liet zien dat het eigenlijk aan één messcherpe uitval genoeg had om te scoren en dat doet toch weer denken aan die voetbalwet…
  Even filosoferen met wat getrouwen over mogelijke wissels, maar al vlot komen we tot de conclusie dat er met het aanbod van wisselspelers weinig verandering in het verschiet ligt. Hadden we nu bijvoorbeeld spits Laurens Kooij kunnen brengen, dan had het verhaal er wellicht anders uitgezien, maar ‘hadden komt als hebben te laat is’… Ook zien we geen van de wissels serieus aanstalten maken om in te vallen en we verwachten dan ook twee ongewijzigde ploegen voor de tweede helft aan te zullen zien treden.

  Het waren vijf fantastische minuten…
  Beide ploegen arriveren inderdaad ongewijzigd voor de tweede helft. Zal Klein zijn mannen met een motivatiespeech op scherp hebben gesteld? We mijmeren er nog over na als Sergae Kogeldans aan zijn ‘Cannonballrun’ begint. Onstuitbaar stoot hij door van eigen helft tot in het vijandelijke strafschopgebied. Niet zelfzuchtig gaat de bal keurig breed op de meegelopen Olivier Blaauw die de bal maar voor het inschuiven heeft. En dan staat Huizen na twee minuten spelen alweer op gelijke hoogte!
  Dan neemt Breukelen de aftrap en lijdt meteen balverlies. De bal gaat weer voorwaarts via Lo-Asioe en dan rommelt Dani Schmitz zich tussen twee verdedigers door. Via één van hen hobbelt zijn inzet langs de uit positie gespeelde Turksma: 1-2 binnen vijf minuten na de rust! Dat is lekker! Nu doorgaan: erop en erover!
  En dat lijkt er wel op, maar de doeltreffendheid laat Huizen weer in de steek: een prachtige aanval waarbij de bal vanaf de achterlijn wordt teruggetrokken. Helaas dus net te kort voor de inlopende mensen. Het is dan de aanzet voor een uitval van Breukelen die echter goed onderbroken wordt.
  Het is een fase waarin Breukelens David van der Veld nadrukkelijk van zich doet spreken. Deze iets te zware vleugelverdediger blijkt een balvaardige pingelaar en de Huizer defensie heeft er de handen vol aan om hem af te stoppen. Breukelen gaat uiteraard wel op jacht naar de gelijkmaker, maar Huizen lijkt de pogingen al met al toch redelijk onder controle te hebben.
  Ook Huizen gaat uiteraard nog steeds op zoek naar een derde treffer die aan alle onzekerheid een einde zou kunnen maken. Lo-Asioe gaat weer goed door en legt de bal vanaf de achterlijn terug op Olivier Blaauw die de bal in één keer op de slof neemt. Met de moed der wanhoop stort een Breukeler verdediger zich in de baan van het schot. Het zit die arme Blaauw ook voor geen drie centen mee ook.

  Als je ‘m niet kunt winnen dan moet je zorgen dat je ‘m niet verliest…
  We zijn inmiddels in het laatste half uur van deze boeiende partij voetbal aanbeland. Weer die dekselse David van der Veld die soleert en de bal bij Kops bezorgt. Diens voorzet bereikt dan weer Versloot die de bal binnen prikt. Gelukkig voor Huizen heeft arbiter D’Onorio inmiddels al voor buitenspel gefloten en wordt de gelijkmaker dus afgekeurd. Het had een waarschuwing moeten zijn…
  Dan krijgt Olivier Blaauw een ferme tik op het oog en ontstaan er even wat wederzijdse onvriendelijkheden. D’Onorio sust de gemoederen met een gele prent voor Zouzou. Voor Blaauw betekent het wel einde wedstrijd, want hij wordt vervangen door Tim Boterenbrood. Een defensieve wissel, lijkt het, maar Boterenbrood zou een wat aanvallender rol toebedeeld krijgen. Ook Dennis Lamme komt in het veld voor Mike van ’t Land die midweeks ook al wat lichamelijke ongemakken had en daardoor de wedstrijd tegen NITA al miste.
  Huizen probeert het nog wel: Dani Schmitz wordt in volle ren gevloerd en dat levert nog een gele kaart op voor Nick van Nieuwkerk.
  Bij Breukelen komt dan Milan van Nimwegen in de ploeg voor diezelfde Van Nieuwkerk
  We gaan het laatste kwartier in als Hidde van der Veldt zich knap door defensie rommelt. Oog in oog met doelman Turksma is zijn schuiver ronduit goed, maar de reactie van Turksma dan toch weer net iets beter. Wéér laat Huizen een uitgelezen mogelijkheid liggen de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken.
  Ook Tim Boterenbrood gaat nog een keer op avontuur. Op volle snelheid wordt hij toch wat simpel van de bal gelopen. De bal gaat terug op Turksma die dan rakelings langs de doorlopende Boterenbrood uitverdedigt. Het was sowieso geen gelukkige invalbeurt voor onze jonge vleugelverdediger. Mij bevalt ie in de defensie toch beter…
  Nadat een voorzet bij de tweede paal nog maar net door Van der Veldt werd gemist, lijken we de eindstreep dan toch met deze minimale marge te gaan halen als dan toch het noodlot nog toeslaat. Hoewel Huizen heer en meester achterin lijkt, komt de bal toch voor en als Kops dan zo ongeveer op de penaltystip de kans krijgt om aan te nemen en uit de draai uit te halen, dan weet Arnold Klein al dat de gelijkmaker aanstaande is. Door een woud van benen weet de bal dan toch de uiterste hoek te vinden en Hensen opnieuw kansloos te laten: 2-2 en een gestolen puntje voor de Breukelenaren dient zich acht minuten voor tijd dan toch nog aan.
  En dan zet Breukelen zelfs nog aan voor méér: met twee vuisten moet Hensen ingrijpen en zien we wat nervositeit bij het uitverdedigen. Arbiter D’Onorio gaat dan twee keer in mijn ogen in de fout bij het al dan niet toekennen van hoekschoppen: eerst weigert hij Huizen een corner te geven als de bal duidelijk door een verdediger geblokt wordt, kort daarop ziet hij aan de andere kant een corner voor Breukelen waar de bal duidelijk door een aanvaller over de achterlijn wordt gewerkt. Het past allemaal in het chaotische beeld van deze laatste minuten. Nu was het wel zo dat de arbiter niet echt kon bouwen op zijn twee linesmen: Breukelens afgevaardigde langs de lijn blééf maar wapperen en werd na verloop van tijd dan ook regelmatig genegeerd door D’Onorio. Met een huppeltje vierde de goede man de enkele keer dat zijn vlagsignaal nog gehonoreerd werd. Het was kennelijk besmettelijk want de eerlijkheid gebiedt te vermelden dat ook onze grens er een keertje akelig naast zat volgens mij toen hij voor buitenspel vlagde terwijl er nog twee verdedigers echt meters achter de Breukeler spitsen bivakkeerden. Wellicht heb ik een eerdere situatie over het hoofd gezien, maar ik kon me de twijfels van D’Onorio daarin voorstellen.
  De extra tijd brengt ons nog een redding van Hensen op een venijnige inzet van invaller Van Nimwegen en Jeroen Lamme jaagt de bal uit een laatste corner nog ‘Huizenhoog’ over. En dan blaast D’Onorio de twee verliespunten in de boeken. Teleurstellend: opnieuw duur puntverlies tegen een ploeg die we al lang en breed op de rug hadden liggen…

  Arnold Klein
  Met “Ik vond ons de eerste twintig, dertig minuten gewoon niet scherp genoeg,” ontwijkt Klein mijn opmerking dat Breukelen vandaag ‘spekkoper’ was. Hij wil kennelijk vooral over Huizens rol in dit duel praten en het is te prijzen dat hij de hand vooral in de eigen Huizer boezem wilde steken.
  “We waren weifelend in bepaalde acties en ook bij het druk geven was de druk zelden de volle honderd procent. En daar valt ook die eerste goal uit. Ik miste daar het winnen van die tweede bal, het cruciale moment, te weinig bezig zijn met een situatie waar een bal over de zijlijn gaat, soms was het wat apathisch. Pas in de laatste fase van de eerste helft vond ik dat we het goed oppakten en hebben we gewoon botte pech dat bijvoorbeeld die bal van Hidde van der Veldt er door die keeper fantastisch wordt uitgehaald, bal op de paal, ’n breedtepass met twee benen moet gewoon ook een goal zijn en wat we dus niet goed uitspelen vlak voor de rust. We hadden met rust minimaal met 1-2 voor moeten staan, want voor de rust hebben we die eerste helft eigenlijk geen kans meer weggegeven. Maar we hadden gewoon te weinig druk op de ketel, te weinig snelheid in de acties en je helpt ze zelf in het zadel door op 1-0 achter te komen. Dan is Breukelen zeker een lastige ploeg die goed achterover kan leunen en kan gokken op de counter.
  In de rust heb ik aangegeven waar wij onze kansen moeten gaan zoeken en vooral ook anders, scherper, uit de kleedkamer dienden te komen. En gelukkig kwam dat ‘gif’ erin en stonden we binnen vijf minuten met 1-2 voor.
  Dan spelen we eigenlijk een fantastische tweede helft, maar geven we die tweede goal dan weer veel te makkelijk weg! Op het moment dat Kops die bal aannam wist ik al dat het een goal zou worden. Ik ken Daniël Kops al van zijn verleden bij D.O.V.O. en ik zag het al aan de aanname en wist dat ie ‘m in de lange hoek zou spelen…
  Ik ben wel ontevreden over het feit dat we weer zoveel mogelijkheden hebben gekregen om de wedstrijd op slot te gooien en dan die ballen veel te hard of te onzuiver inspelen. We zijn nu zes wedstrijden onderweg en dat is op dit moment wel het voornaamste kritiekpunt van ‘ons’. Maak je vandaag de 1-3, dan is het klaar en dat laten we dus na. We moeten het natuurlijk van wedstrijd tot wedstrijd apart bekijken, maar als je het sec bekijkt dan verspeel je vandaag gewoon twee hele dure punten. Anderzijds mag je zelfs nog van geluk spreken dat Hensen goed oplet en we in de laatste minuut niet ook de 3-2 om de oren kregen, want het werd in die laatste vijf minuten ineens een heel open wedstrijd waarin de winnende aan beide kanten had kunnen vallen. Gezien het spelbeeld over de gehele wedstrijd waarin we bij vlagen heel erg goed hebben gevoetbald, hadden we meer verdiend, maar dan mag je dus niet op 90% beginnen!
  Ik denk niet dat de wedstrijd tegen NITA midweeks nog meegespeeld heeft. Je mist dan uiteraard wel een training waardoor je niet met de hele groep kunt werken en zijn er dus wat spelers die niet aan het werk zijn geweest. Aan de andere kant konden we zo ook spelers even wat rust geven waardoor een speler wellicht wat beter uit de verf kan komen. Ik heb er verder ook geen verklaring voor waarom het de eerste dertig minuten wat te slap was van onze kant…”
  Je had het in het begin van het seizoen over ‘fases’ waarin je zat met de ploeg. Is dit een nieuwe ‘fase’ of gaan we daar nu aan beginnen?
  “We kijken momenteel per week naar de punten waar we wat aan moeten bijslijpen. We zijn daarin al héél lang bezig met het inslijpen van die laatste fases van de aanval om daar doeltreffend uit te gaan worden. Alleen is het verrekte moeilijk om de situaties zo te schetsen zoals we die in de wedstrijd krijgen. We krijgen die situaties soms al vanaf de middenlijn. Tijdens de training werken we vaak op één helft naar de goal toé. Nu ik het er zo met jou over heb, denk ik dat we wellicht toch op een iets andere manier moeten gaan trainen en hoe we dat op de training kunnen gaan invullen…
  Het leermoment van deze wedstrijd blijft natuurlijk dat als je dit volwassen uitspeelt, dat je die drie punten gewoon over de streep had kunnen trekken. Aan de andere kant speelden we toch ook wel weer zo dat je hier toch met een punt weggaat. Vooraf zie je het toch niet als een slecht resultaat tegen een tegenstander die je rustig 70% balbezit laat en je in slaap probeert te laten sukkelen om toe te kunnen slaan in één of twee momentjes, dát is Breukelen ten voeten uit. Daarbij hadden we het vertrouwen van slechts één tegengoal en dat maakt ook dat je daar op gaat leunen en denkt dat je onkwetsbaar bent – dat had ik ook wel een beetje. Tót die aanname van Kops dus...
  De wissels waren vanwege spelers die niet helemaal fit meer waren. Olivier Blaauw had een ferme tik op zijn jukbeen gehad en Mike van ’t Land kampte deze week al eerder met wat ongemakken. Dan breng je dus twee verse spelers.
  Volgende week weer een sleutelwedstrijd als Scherpenzeel op bezoek komt. Wéér erop of eronder…”

  Sergae Kogeldans
  Onze kleine vleugelverdediger was vandaag een van de beste mensen van het veld. Geen enkele Huizer speler liep vrolijk richting kleedkamers na het puntverlies, maar Kogeldans liep nog lang na te foeteren.
  “Ik was kwaad, ja! Aan het einde moeten we gewoon stand houden, maar geven we het uiteindelijk weer weg. Dus hebben we eigenlijk van onszelf verloren met dit puntverlies. We moeten ook gewoon naar onszelf kijken, vind ik. Deze wedstrijden zijn óók belangrijk aangezien we veel ambities en doelen hebben. Fouten kunnen we natuurlijk maken, maar dit is gewoon doodzonde! We hadden Breukelen zeker een half uur helemaal in onze zak en zat de wedstrijd voor ons lekker op slot. Dat moet je dan gewoon vast weten te houden, dat hoort er ook gewoon bij! Dan mag je gewoon niets meer weggeven!
  Het ging op zich niet eens heel slecht, maar op een gegeven moment kregen we te weinig rust voorin waardoor die ballen veel te snel weer terug kwamen. Dat was cruciaal die laatste tien minuten. Ik weet niet of dat te maken had met de wissels, maar we hadden gewoon meer balvastheid voorin nodig om dit over streep te kunnen trekken. Dat maakt me kwaad, want dit voelt als een verloren wedstrijd omdat we de drie punten makkelijk mee naar Huizen hadden kunnen, nee moeten, nemen! Een kritiekpuntje voor ons als defensie was de laatste tegengoal: als we gewoon volwassen voetbal spelen, dan houden we het gewoon bij die ene tegengoal. We hebben onszelf alleen maar tekort gedaan.
  Bij die eerste goal zag ik een openingetje ontstaan en ging daar gewoon voor. Ik zag Olivier meelopen en legde hem af zodat hij in een perfecte positie stond om hem in te schieten.
  Ik denk dat het mee opkomen inderdaad een van mijn sterkere kwaliteiten is. Ik ben er gericht mee bezig als ik naar voren ga. Je hoopt dan dat de bal goed voor iemands voeten valt of dat ik zelf een scoringskans zal krijgen. Deze keer viel hij lekker en lekker vroeg na rust ook!
  Maar goed, we hebben deze twee punten gewoon zelf weggegeven, en daar baal ik stevig van!”

  Dani Schmitz
  Midweeks al vier keer trefzeker en ook nu weer doeltreffend. En ook vandaag weer een smaakmaker voorin: Dani Schmitz…
  Vijf goals in vijf dagen. Jij hebt een lekkere week denk ik zo…
  “Ja, lekker! Voor mezelf is het lekker, ja, maar wel een beetje jammer dat we dus vandaag weer twee punten laten liggen, want zo voelt het wel. We staan op een gegeven moment 1-2 voor en kregen we een aantal mogelijkheden om ook de 1-3 te maken En dan kiezen we dus drie, vier keer gewoon de verkeerde optie, waardoor we Breukelen in de wedstrijd laten. Dan gaan zij natuurlijk de laatste tien minuten drukken, dat weet je van tevoren. En dan valt die gelijkmaker helaas ook nog.
  Ik denk dat iedereen inderdaad dat gevoel wel had dat er geen vuiltje aan de lucht was. Ik denk dat die gelijkmaker daarom juist is gevallen. Ik denk niet echt dat we ‘uit de organisatie zijn gaan lopen’, als ik eerlijk ben. Gemakzucht wil ik het ook niet noemen, maar ik denk dat het meer was - zoals je zelf ook zegt - dat we het gevoel hadden dat de buit al binnen was. Misschien dat we daarom in de slotfase iets minder scherp waren dan noodzakelijk en die goal daarom ook valt.
  Ik kreeg bij die tweede goal de bal teruggespeeld van Joshua Lo-Asioe en kan schieten. Toevallig zit die verdediger er nog half-half tussen. Daardoor viel die bal wat ‘raar’ binnen, maar deze tellen ook! Ik stond zeker geen buitenspel. Of Joshua al buitenspel had gestaan dat weet ik niet, dat kan ik me niet meer herinneren. Maar ik stond zeker geen buitenspel: ik zag de ruimte middendoor en weet zeker dat Joshua hem op tijd gaf. Ik zag die bal ineens voor mijn voeten komen en schoot maar gewoon op de goal.”
  Tegen NITA riep ik na de rust gekscherend tegen je dat je er nog maar even drie moest gaan maken. Je gaf toen al aan met je hoofd al bij Breukelen te zitten…
  “Tegen NITA stonden we inderdaad met rust al 0-3 voor en dan weet je dat de wedstrijd wel gespeeld is en dat je ‘m gewoon rustig moet uitvoetballen. Dan moet je niet voluit meer voor nóg drie goals gaan als je weet dat je zaterdag erop alweer tegen Breukelen aan de bak moet. Voor hetzelfde geld krijg je dan nog een doodschop en mis je deze wedstrijd die toch eigenlijk belangrijker is.”
  Je bent wel heel belangrijk voor dit Huizen. Het lijkt wel of je de enig bent die het net weet te vinden..
  “Haha! Nee ik denk niet dat ik de enige ben in dit Huizen die een goal weet te maken. Ik ben wel heel blij dat ie vandaag weer binnen valt, maar voor de rest zit het gewoon net even niet mee op sommige momenten. Van die momenten waarop de bal ‘net niet goed’ valt. Zulke dingetjes moeten gewoon meezitten, maar ik denk dat dat best wel goed gaat komen!
  Volgende week Scherpenzeel. Dat is inderdaad een cruciaal duel. Ik heb er best zin in! Dat zijn de potjes waar je het voor doet! Nee, daar heb ik me vandaag niet voor ingehouden, haha!”

  Apenstaartjes kijk op de zaak
  Roda: tien kansen voor een dubbeltje: één schamel puntje.
  Breukelen: vijf kansen voor een dubbeltje: één schamel puntje.
  Zelfs Breukelens trainer Kalkhuis was het na afloop met me eens dat dit voor Breukelen min of meer een gestolen punt was.
  En dat zijn dan vier kostbare punten die we gewoon ronduit laten liggen. Laaghangend fruit dat we verzuimen te plukken. Een luxe die we ons eigenlijk niet kunnen permitteren. Gelijkspelen als je je handjes mag dichtknijpen met een punt, daar kan ik mee leven. Maar als de tegenstander juichend de kleedkamer in danst met een ‘gestolen’ punt dan kan ik dat maar moeilijk verteren. Zes wedstrijden gespeeld, geen misselijke tegenstanders gehad, en eigenlijk alle wedstrijden dominant en superieur gevoetbald, waarbij ik AFC en Zwaluwen eigenlijk nog de meeste tegenstand vond bieden. En dan toch vier punten morsen tegen ploegen die je eigenlijk na tien minuten al volledig in de houdgreep hebt. Dat mag eens één keer voorkomen – zelfs het beste paard struikelt wel eens – maar dit gaat lijken op de ezel die die ene steen maar niet weet te ontwijken!
  Ik proef de ambitie van deze ploeg om een gooi te doen naar promotie. Daar hoeven we ons echt niet voor te verschuilen. Natuurlijk is de weg nog lang en ik hoor sommige mensen het al aarzelend hebben over ‘de ploeg geen druk opleggen’. Wie echter bij een club als Huizen wil voetballen, die komt niet voor zomeravondvoetbal. Die komt niet voor een potje om des keizers baard, die komt met ambitie en hoofdklasseaspiraties! Die wil winnen, die weet waar hij aan begint qua druk! Kan je daar niet tegen, dan hoor je op dit niveau niet thuis. Kijk naar de ranglijst en zie de wedstrijden die we tot op heden hebben gespeeld. Zie het overwicht dat we telkens hadden en je moet gewoon beseffen dat áls promotie ooit tot de mogelijkheden zou kunnen behoren, dat dat dan zeker ook dit seizoen is! De ploeg is jong, fris en vol potentie. En daarom heb ik toch een fikse kater van deze tweede uitglijer, want zo mag je dit puntverlies toch echt wel noemen.
  Ik had een scherp en furieus beginnend Huizen verwacht dat Breukelen van meet af aan het mes op de keel zou zetten. Maar het werd dus een kat die met een muis dacht te spelen. Een muis die ineens toch ineens akelig pijnlijk zijn tandjes in de neus van die kat zette.
  Zaterdag tegen Scherpenzeel dus opnieuw een wedstrijd waarbij de mannen van de jongens zullen worden gescheiden, weer alles of niets, weer de dood of de gladiolen. We zijn gewaarschuwd: 99% is niet genoeg! De volle honderd, mannen! Ik reken op jullie!
  Laat onze mannen deze titanenstrijd niet zonder steun ingaan en kom massaal naar de Wolfskamer. De tribune moet geel en groen kleuren en support zo onze mannen naar handhaving van die koppositie waar Scherpenzeel en WV-HEDW op één schamel puntje afstand lelijk aan beginnen te knagen. Ik reken dus niet alleen op onze mannen op het veld, maar zeker ook op U om het veld!

  FC Breukelen - sv Huizen 2-2 (1-0)

  12. Mike versloot 1-0
  48. Olivier Blaauw 1-1
  50. Dani Schmitz 1-2
  82. Daniël Kops 2-2

  Opstelling FC Breukelen:
  Nick Turksma, Jantijn Augustin, Nick van Nieuwkerk (75. Milan vabn Nimwegen), Mark Rutgers, David van der Veld, Falco van Doorn, Daniël Kops, Giorgio Moolenbeek (Eser Özkilit), Mike Versloot, Abdel Zouzou, Rachid Maamri

  Opstelling sv Huizen:
  Jaime Hensen, Tristen Kroeze, Tim Krux, Jeroen Lamme, Sergae Kogeldans, Mike van 't Land (73. Dennis Lamme), Sebastian van Kammen, Joshua Lo-Asioe, Dani Schmitz, Olivier Blaauw (69. Tim Boterenbrood), Hidde van der Veldt