https://www.svhuizen.nl/huizen-laat-zich-opnieuw-aftroeven-tegen-urk/n3777c139
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Ook tegen Urk wist Huizen de punten niet in huis te houden. In een matige wedstrijd werd het 0-3 voor de Urker hoofdmacht. Een verslag...
  huizen-laat-zich-opnieuw-aftroeven-tegen-urk

  Van finale naar finale
  Iedere
  wedstrijd is nu erop of eronder voor Huizen. En niet vanaf vandaag, maar eigenlijk al van voor de winterstop. De wedstrijden na de winterstop leverden Huizen slechts een ‘Staphorster stip’ op en van een inhaalrace is dan ook nog geen moment sprake geweest. Met slechts één schamele competitieoverwinning over dit gehele seizoen en ook in de vriendschappelijke confrontaties weinig resultaten die op een wederopstanding wijzen, verwateren de verwachtingen onder de trouwe supporters toch een beetje tot hopen op een klein wondertje, een wedstrijd waarbij het geluksdubbeltje nou eindelijk eens onze kant op zal rollen.
  Urk is dan - gelet op de stand op de ranglijst - één van die tegenstanders tegen wie dan die weg naar lijfsbehoud ingeslagen zou moeten kunnen worden. Eigenlijk gewoon een duidelijk ‘moeten’!
  Een ‘nieuwe’ tegenstander ook, want de eerste wedstrijd werd afgelast vanwege de hevige sneeuwval en Urk is dan ook dezes competitie nog niet tegen Huizen in de wei geweest. Nieuwe ronde, nieuwe kansen, dus voor de mannen van Erik Assink, die helaas zelf geen acte de présence kan geven vanwege een val uit een boom… Tja, wat moet je daar nou nog op zeggen? Eekhoorns vallen nog wel eens uit een boom, maar Erik is toch echt niet te verwarren met een eekhoorn. Misschien moet ie voortaan dat boomklimwerk inderdaad maar aan de eekhoorns overlaten. Sommige dingen moet je op een gegeven moment gewoon niet meer willen. Maar alle gekheid op een stokje: Erik, ook vanaf deze plek een spoedig herstel gewenst en we hopen je snel weer op de club te kunnen begroeten!
  Urk is dus qua sterkte een verrassing voor ons. De ploeg had een zwakke start, maar lijkt de laatste weken toch de weg naar handhaving te zijn ingeslagen. Doelman Koffeman is de enige naam in de Urker opstelling die me iets zegt, en dat is niet zo heel verwonderlijk, met zijn 35 jaar en zijn achttiende(!!) seizoen bij de Urkers is hij niet alleen een deel van het inventaris geworden, maar ook een zeldzaamheid in het hedendaagse voetbalwereldje waar shirts net zo makkelijk lijken te worden gewisseld als bij een berk de bladeren – om nog maar even in het boomgebeuren te blijven.
  Bij Huizen staan er slechts tien man vermeld in de opstelling op de spelerslijst die ik krijg. Met de hand mag ik daar Joey Papamelodias aan toevoegen die helaas op de lijst is weggevallen. Foutje, zullen we maar zeggen, of probeert invaller-coach Bert Brons zo de tegenstander zand in de ogen te strooien?
  Al puzzelend twijfel ik dan even over de positie van Joey: weer terug centraal in de defensie, het middenveld of zelfs in de spits? Met de herstelde Murat Önal weer in de basis kies ik dan toch voor centraal achterin waardoor Troost weer naar het middenveld zou schuiven.
  Verder weinig verrassende zaken op papier: de bekende vier achterin, O’Niel nog steeds in de goal, Klaassen en Buitenhuis naast Troost of Papamelodias op het middenveld en voorin Murat Önal weer speelfit, en dat scheelt een spreekwoordelijke slok op de al even spreekwoordelijke borrel. Snelheid op de vleugels met Quincy van Waveren en Hidde van der Veldt. Een opstelling die me toch wel een goed gevoel geeft.
  Tien minuten voor tijd heb ik op de tribune het idee dat er een wedstrijd van de beloften op het programma staat, zo weinig mensen hebben deze wedstrijd als invulling van hun zaterdagmiddag gekozen. Een slechte dag voor onze penningmeester en het geeft mij een wat mistroostig gevoel, dat slechts getemperd wordt door het schitterende voetbalweertje waarin deze cruciale wedstrijd verspeeld zal gaan worden. Dáár zal het in ieder geval niet aan liggen…

  Flitsend!
  En WOW! Wat schiet Huizen daar uit de startblokken! Letterlijk vanaf de aftrap legt Önal de bal terug naar Joey Papamelodias – die dus inderdaad vanaf het middenveld speelt – en de lange trap gaat in één keer op de sprintende Van der Veldt. Koffeman stormt zijn doel uit en is net te laat bij de bal die door Van der Veldt in volle spint en met gevaar voor eigen leven voor de aanstormende gigant wordt weggetikt. De bal gaat langs de doelman en ook Van der Veldt weet een omtrekkende beweging te maken, maar dan is daar Dick Hakvoort die de bal weet weg te poeieren voor Van der Veldt weer bij de bal weet te komen. Nog geen tien seconden op de klok (die weer provisorisch tot leven is gebracht) en we hebben de eerste levensgrote kans al kunnen noteren!
  Een minuut later zet Huizen de Urkers opnieuw het mes op de keel als Murat Önal een corner afdwingt. Deze wordt eenvoudig geruimd door de Urker defensie en vormt de opmaat voor een snelle uitval van Urk via Hessel Snoek. Randy Onuoha heeft alle moeite de rappe vleugelspits te beteugelen en de aanval loopt dan vervolgens dood als de voortzetting niet zuiver is. En dan is meteen Quincy van Waveren er weer vandoor. Ook deze aanval eindigt met een voorzet waar alleen de defensie iets mee aan weet te vangen en ik kom ogen en pennen tekort om deze enerverende openingsfase te beschrijven.
  In de zesde minuut zien we dan hoe Hidde van der Veldt een schotpoging waagt als Urk weer in verlegenheid wordt gebracht in het eigen strafschopgebied. De Urkers werpen zich echter massaal voor de bal en het schot smoort in de wirwar van spelers voor de neus van Koffeman.
  Weer een minuut later: een terugspeelbal wordt door Rinaldo O’Niel slecht verwerkt en zijn ketser komt niet lekker van de grond en rolt zo voor de voeten van Gerrit Tol die zich niet bedenkt en het doel van Huizen onder vuur neemt. Vallend en met enige moeite weet O’Niel de bal corner te werken die hij even later dan wel weer vakkundig uit de lucht plukt.
  En zo beleven we daar op de Wolfskamer een heerlijk eerste kwartier waarbij Huizen de toon zet en Urk alle moeite heeft om via uitvallen zich het hoofd boven water te houden.
  Zeventiende minuut: een vloeiend lopende aanval via Papamelodias en Önal eindigt via de nodige schijven in ene corner. De bal komt voor en valt dan ineens voor de voeten van Aron Klaassen. Niet écht lekker en Aron heeft dan iets teveel tijd nodig om de bal te controleren. Een schot wordt het dan niet meer en de kans gaat verloren.

  Helaas…
  Dan gaat Randy Onuoha in de fout achterin: hij tracht als voetballend uit te verdedigen, maar verslikt zich in zijn derde tegenstander. Het mondt uit in een bal van Gerrit Tol die gelukkig ook het vizier niet op scherp heeft en zo de bal over de goal van O’Niel jaagt. Wouter Vente heeft in deze fase de handen even vol, maar betoont zich een rots in de Urker branding.
  Toch kan Gerrit Tol even later opnieuw wat makkelijk al combinerend door onze defensie snijden. Opnieuw zoekt Tol de goal op een andere plek dan waar we hem ooit hebben neergezet.
  Het zijn echter speldenprikjes die de Huizers alert hadden moeten doen zijn: Urk kruipt wat uit de schulp nu men de Huizer openingsstorm zonder kleerscheuren heeft overleefd.
  Huizen is nog steeds onverdroten op jacht naar de openingstreffer en een goede combinatie tussen de sterk spelende Joey Papamelodias en Murat Önal levert een kans voor Papamelodias op. De laatste pass is echter een beetje ‘onder’ hem en daardoor weet Joey niet voldoende richting aan het kunstleer mee te geven. Koffeman ziet opgelucht hoe de bal centimeters naast zijn goal tegen de boarding spat.
  Met een goed half uur gespeeld slaat het noodlot dan toch weer toe…
  Voetbal kan zo onrechtvaardig zijn…
  Eerst brengt doelman O’Niel op de doellijn nog knap redding als een inzet van captain Jan van Slooten door een woud van benen doel lijkt te gaan treffen. De bal verdwijnt naar de zijlijn, wordt nog net binnen gehouden en wordt dan opnieuw ingezet door Riekelt Jan Brands wiens fraaie voorzet een niet te missen herkansing biedt voor Van Slooten. Diens kopbal is hard en zuiver en biedt doelman O’Niel deze keer geen enkele kans: 0-1 en wát een domper weer! Zo lekker spelen, zoveel overwicht en dan ‘gewoon’ die bal weer uit je eigen netje moeten halen. Je moet toch wel een granieten moraal hebben wil je dit soort tegenvallers zonder morele kleerscheuren doorkomen…

  K.O.
  Kort daarop is Urk al dicht bij een tweede treffer als een combinatie via Riekelt Nentjes en Hessel Snoek bij Gerrit Tol komt. Gelukkig had Tol het vizier vanmiddag niet op scherp, want ook deze inzet vindt over de goal van O’Niel een roemloos einde tegen de ballenvanger.
  Vijf minuten voor de rust houdt verdediger Klaas Kramer dan de bal speels een paar keer hoog om hem dan in één keer op de goal van O’Niel te jagen. De bal wordt afgevangen en dan moet Kramer in volle sprint terug om Önal af te stoppen. Dat lukt maar half en onze spits probeert met een leep balletje de uitkomende Koffeman te verschalken. De bal landt echter op het dak van het doel en we zien het pechduiveltje weer eens nadrukkelijk recht in de ogen.
  Zeker als kort daarop een bal op de doellijn verloren wordt door de anders zo betrouwbare Jordey Buitenhuis. Vanaf de achterlijn heeft Hessel Snoek de spelers maar voor het uitkiezen en de bal gaat dan panklaar voor de linkervoet van Jan van Slooten die de bal ongenadig hard de hoek in jaagt. Wederom geen kans voor O’Niel en de misère is nu wel compleet: 0-2. En Huizen speelt dan ineens toch weer een verloren wedstrijd.

  Rust
  Hoofdschuddend over zoveel tegenslag zoeken we dan de kleedkamers op om de wonden te likken.
  Na een spetterende openingsfase kreeg Huizen dan toch ineens weer die deksel op de neus als het bij Urk heel even precies past waar het bij Huizen telkens net niet paste. Dit is dus de hoek waar die klappen vallen en die klappen komen met de week harder aan.
  Weer een tegenstander waar je punten tegen hoopt te pakken en waarbij je die hoop met de rust al min of meer in rook op ziet gaan. Het is om moedeloos van te worden – als we dat al niet waren.
  Wat moet, wat kán Bert Brons nu nog uit de hoge hoed toveren om dit onheilstij te doen keren? Hoe krijg je een moreel geknakte ploeg binnen een minuut of twintig weer strijdlustig tussen de lijnen? Wat moet je hier nou nog aan doen? Stiekem via de zijdeur vertrekken en dat de scheids dan verbijsterd constateert dat de kleedkamer leeg is als hij de ploegen weer het veld op wil sturen?

  Gewoon dóórgaan!
  Het is de mannen en Bert Brons te prijzen dat ze toch weer verschenen en gewoon weer de strijd aanbonden met die demoraliserende 0-2 achterstand.
  Maar de opening van de tweede helft is bepaald geen herhaling van die heerlijke opening van de eerste. We worden nu getrakteerd op slordig voetbal van beide kanten. Urk hoeft uiteraard niet meer zo nodig en Huizen knokt manmoedig tegen de teleurstelling. Ook de arbitrage in de persoon van de grensrechter lijkt heel even in de malaise te delen als een bal overduidelijk via de hak van Joey Papamelodias over de lijn gaat, maar de inworp toch naar Huizen gaat. Het zou zo ongeveer het enige missertje van de verder voortreffelijke arbitrage blijken. Dáár heeft het in ieder geval niét aan gelegen!
  Pas na een minuut of acht in de tweede helft laat Gerrit Tol middels een schot dat ruim naast gaat, het eerste serieus ogende wapenfeit van deze tweede helft optekenen.
  Dan wordt de doorgebroken Randy Onuoha door Lucas Nagel opzichtig vastgehouden en mag Huizen een vrije trap nemen op een meter of dertig van de goal van Koffeman. Dan maar via dit soort ‘kansjes’ gonst het over de inmiddels toch redelijk gevulde tribune. Uiteraard van deze afstand Quincy van Waveren aan de trekker. Zijn stuitende bal wordt door de wat onzeker keepende Koffeman weg gebokst en belandt zo voor de voeten van Aron Klaassen die de bal meteen weer inzet. De inzet is echter te slap en opnieuw weet Koffeman redding brengen. Weer krijgt Klaassen de bal, die hij nu breed legt op niemand. En weer gaat er een kans verloren. Het zal ook eens een keertje meezitten…
  Meteen daarop valt dan het doek voor Huizen: Hessel Snoek neemt ruim buiten de zestien de bal ineens op de slof en verrast daarmee O’Niel die wat laat naar de hoek gaat en daarmee kansloos is: 0-3 – maar eigenlijk was de strijd toen al lang en breed gestreden.

  Wissels
  Een lange lob van Murat Önal die in een flits de wat voor zijn doel staande Koffeman had opgemerkt en van een meter of dertig uithaalt. Koffemans postuur laat hoge sprongen niet echt meer toe en met de nodige moeite weet hij de bal tegen te houden. Tevergeefs lijkt het, want de bal hobbelt richting tweede paal. Met een uiterste poging weet Koffeman echter de bal alsnog bij die tweede paal weg te grabbelen en weer blijft Huizen op die hatelijke nul staan. Weer dat kleine beetje geluk dat onze ploeg als een seizoen of twee lijkt te ontberen. Maar mag je dan nog wel van ‘geluk’ of ‘pech’ spreken als dat noodlot zo structureel is?
  Hessel Snoek duikt dan na een mislopende combinatie op het Huizer middenveld ineens alleen op voor O’Niel die goed blijft kijken en de benen op tijd gesloten heeft op de inzet van de Urker topscorer (11 goals).

  Rood!
  Na ruim een uur zien we dan hoe Dick Hakvoort bij een merkwaardige actie zijn eigen doelman omspeelt. Had hij Koffeman te laat in de gaten? Dacht hij het gewoon wat overmoedig zelf op te kunnen lossen? Na zijn passeeractie struikelt Hakvoort over zijn eigen benen en in een reflex graait hij de bal weg voor de aanstormende Önal. De perfect leidende Gasner ziet er terecht een rode kaart in en fluit af, waar heel misschien het toepassen van de voordeelregel nog een goaltje voor Huizen op had kunnen leveren. Maar Murat moest eerst terug om de bal op te kunnen pikken en de verdedigers waren allemaal al op volle snelheid op de weg terug. Urk dus verder met tien man.
  Koffeman bokst opnieuw wat onzeker de bal die over de muur draait weg en we maken ons op voor de laatste 20 minuten die deze wedstrijd nog resten. Nog twintig minuten tegen tien man. Zou de wedstrijd nog kantelen? Zou Huizen dan toch loon naar werken gaan krijgen? Het is hopen tegen beter weten in.
  Randy Onuoha gaat er dan geblesseerd af en wordt vervangen door Malolepszy. Een aanvaller voor een verdediger. Logisch, want Urk zal met tien man waarschijnlijk lekker achterover leunen op die 0-3 voorsprong.
  Huizen forceert dan een tweetal corners en als Quincy van Waveren de bal opnieuw voor de goal brengt, valt deze wat achter Aron Klaassen die de bal daardoor net niet de juiste richting mee weet te geven. Het oogt in ieder geval hoopvol.
  Trainer Karrenbelt past dan met Dijkhuizen voor Nentjens nog een verdedigende wissel toe en Van Esterik komt erin voor Hidde van der Veldt.
  Die van Esterik heeft dan de 1-3 maar voor het inknikken als de bal door Malolepszy uit een corner goed wordt voorgezet. Lucas ‘vergeet’ echter te knikken en de bal vliegt hem dan ook voorbij.
  Malolepszy gaat dan zijn man een keer goed voorbij. De hoek is lastig maar Thomas haalt toch goed uit. Koffeman bokst de bal weer weg bij de eerste paal. Huizen knokt met de moed der wanhoop voor een aansluitingstreffer. Weer komt de bal voor en weer is het Van Esterik die maar ja! Hoef te knikken voor een treffer. Weer laat hij echter de bal ongehinderd voorbijvliegen. De aanval gaat door en nu neemt Troost Koffeman onder vuur. De bal raakt de imposante gestalte van de Urker doelman en deze heeft na deze ‘redding’ even verzorging nodig.
  Kevin Smit komt dan nog voor Wouter Vente. Brons gaat va banque spelen. In de slotminuten dan nog een typerende bal als een schot van Van Esterik van richting wordt veranderd en de inmiddels op de grond zittende Koffeman de bal boven het hoofd uit de lucht weet te plukken. Het lijkt gewoon maar niet te mogen lukken om die bal erin te krijgen…
  En zo fluit arbiter Gasner opnieuw een nederlaag de boeken in. Voor het verhaal had het leuk geweest als de donkere wolken zich ook letterlijk boven de Wolfskamer hadden samengepakt, maar we houden het dus maar bij de figuurlijke variant: somberheid troef…

  Bert Brons
  “Tja, wat moet ik zeggen tegen die jongens?” blaast onze invaller coach even stoom af na afloop. “Het keerpunt zit ‘m denk ik, in de 0-2… Hoewel we het geloof niet echt verloren – we hebben de tweede helft ook weer volop geknokt en als je ziet hoeveel mogelijkheden we eigenlijk nog hebben gehad om een goal te maken. We missen dan net de kalmte om zo’n moment te benutten en meteen te ‘killen’ en de 1-3 en misschien nog wel de 2-3 te maken. Maar voor mijn gevoel zat het keerpunt gewoon in de 0-2. We hadden voor rust wel vier of vijf mogelijkheden, hun één en de tweede ligt er dan weer meteen in…” klinkt het vertwijfeld.
  We begonnen inderdaad goed! Volgens afspraak zouden we de druk er meteen opzetten en dat hebben we ook gedaan. Dan staat Jordey in een positie waarin hij gewoon geen risico mag nemen. Hij krijgt wellicht een klein schouderduwtje, raakt de bal kwijt en dan ligt gewoon die 0-2 erin…
  Toch kon ik in de rust niet ontevreden zijn over de manier waarop we speelden. We probeerden te voetballen en dat ging bij vlagen helemaal niet zo slecht. We creëerden er naar verhouding dan wel te weinig kansen uit, maar toch hadden we zeker vier mogelijkheden om een goal te maken. Daar hadden we er minimaal één moeten maken, natuurlijk. Gewoon domme pech dat die lob van Murat óp en niet ín de goal valt. Valt die bal er met een beetje geluk in, dan wordt dat verhaal heel anders.
  De tweede helft hebben we risico’s genomen en dan krijg je zo’n onbegrijpelijke goal tegen. Van een meter of vijfentwintig moet een keeper daar bij zitten. Ik denk dat Rinaldo O’Niel hem gewoon niet gezien heeft.
  Nee, Erik Assink heeft ons geen instructies meegegeven. Samen met Pieter Honing en Ron Kortlever hebben we de tactiek voor vanmiddag bepaald. Ik heb dan ook in overleg gekozen voor Joey Papamelodias op het middenveld. We hadden daar al diverse andere mensen geprobeerd, maar we kregen te weinig grip op het middenveld. Vandaar dat ik met de lange bal van Joey daar wat meer opbouw in wilde brengen. Joey is een goede voetballer met het nodige overzicht, kan eventueel direct ‘onder’ Murat Önal komen. Joey traint heel veel en goed, was teleurgesteld dat ie niet zou spelen. Dus hebben we hem die kans gegeven om zich dáár te laten zien. En het werkte voor mijn gevoel wel: we kwamen meer aan voetballen toe. Helaas vertaalde het zich niet in de uitslag. Als de mensen die 0-3 zien staan op teletekst, dan denken ze dat we een pak op de broek hebben gehad. Maar zeker in vergelijking met vorige week tegen Sparta, hebben we vandaag veel meer de wil getoond om te ‘voetballen’. Je kunt niet zeggen dat we deze week weer de passiviteit van vorige week lieten zien. Na een goed eerste half uur wordt het dan beslist via die tweede goal vlak voor de rust. Dan wordt het in de rust wel héél moeilijk om dat nog te repareren. Dan moet je heel snel na de rust de aansluitingstreffer zien te maken, dan kan je nog wat forceren. Maar dat lukte dus gewoon niet…” Aldus een teleurgestelde Bert Brons.

  Joey Papamelodias
  Een van de lichtpuntjes deze wedstrijd was het optreden van Joey Papamelodias op het middenveld. Qua postuur, spelinzicht en traptechniek liet Joey zien dat er wellicht voor hem hier toch wel een toekomst ligt.
  Je rentree, Joey! Op het middenveld. Hoe vond je het afgezien van de uitslag gaan?
  “Ik hoorde donderdag dat ik op het middenveld zou komen te spelen. Ik ben de afgelopen weken hard aan het trainen geweest en ben heel wat kwijtgeraakt aan kilo’s en ben helemaal fit geworden. Als ik naar vandaag kijk, dan denk ik dat ik die plek op het middenveld wel leuk heb ingevuld. Zeker het eerste half uur ging het bij iedereen lekker en zelf vond ik het inderdaad ook lekker gaan. Ik wist dat ik niet achterin zou komen te spelen: Wouter Vente en Renee Troost vormen voorlopig het centrale duo en dat heb ik maar te respecteren en moet dan ook voor andere kansen gaan, dus ik hoop dat deze positie voor mij nog weggelegd is dit seizoen.
  We hadden van tevoren afgesproken dat we meteen de bal in de hoeken zouden leggen en vanaf daar druk zouden gaan zetten. Ik raakte die eerste bal eigenlijk wat verkeerd, maar daardoor viel hij juist perfect. Jammer dat Hidde van der Veldt hem niet meer in de goal wist te tikken, maar het was een grote kans inderdaad. Even later kreeg ik zelf ook nog een grote kans bij die 1-2 met Murat Önal in de zestien. Ik wou hem in de korte hoek prikken, maar de bal was iets te scherp. Dat zijn toch de kansen die erin moeten.
  Tja, misschien zijn dit inderdaad de ballen die er net wél in vallen als je lekker draait als ploeg. Over de hele wedstrijd gezien hebben we gewoon behoorlijk wat kansen gehad: Renee Troost die de bal goed in de zestien binnenschiet, Lucas van Esterik die hem niet op zijn hoofd kan krijgen... Wil je erin blijven, dan moet je deze mogelijkheden gewoon benutten, want dat zijn de goals die we zo broodnodig hebben.”
  Ervaar je op zo’n moment wellicht ook iets van extra druk vanwege de stand?”
  “Als ik voor mezelf spreek, dan is het voor mij überhaupt nieuw, want ik kwam hiervoor zelden of nooit in deze situaties om te kunnen scoren – ik speelde immers altijd achterin. Natuurlijk gaat er dan wel wat door je heen als je je kans op het middenveld krijgt en je zo’n kans voor je voeten krijgt. Zeker als het dan al lekker gaat wil je je zelf belonen met een treffer en zo het team op de goede weg helpen. Maar als dat dan niet lukt, dan geeft dat best wel wat druk.
  Dat eerste half uur vind ik ‘zoek gespeeld’ misschien niet eens een groot woord voor het beeld van de wedstrijd. Dan valt die 0-1 en even later uit een foutje de 0-2 en loop je weer achter de feiten aan. Dan krijg je die 0-3 er nog overheen. We gingen echt de tweede nog wel strijdlustig het veld in. We hebben tegen elkaar gezegd dat we nog vijfenveertig minuten hadden om de boel recht te zetten. Als je dat niet doet kan je maar beter meteen stoppen en dat willen we ook zeker nog niet! Dan hoop je dat een van die kansjes er dan een keertje invliegt, maar krijg je die 0-3 om je oren en zie je koppies toch wel gaan hangen.”

  Apenstaartjes kijk op de zaak
  Voor het tweede seizoen op rij schrijf ik nu al verslagen over degradatievoetbal. Als u weet hoe slecht ik tegen mijn verlies kan, dan lijdt u met mij mee. Het valt me week na week zwaarder om toch weer te zoeken naar lichtpuntjes in die inktzwarte sportieve duisternis die nu al weer voor het tweede seizoen om Huizen heen hangt. Elke week zie ik mijn hoop op een wederopstanding, een ommekeer, in rook opgaan. Ook tegenstanders waar je toch eigenlijk je punten tegen zou moeten gaan pakken, stappen met al dan niet gestolen punten in de tas de kleedkamers uit.
  Ook vanmiddag was weer zo’n wedstrijd die je gewoon -gelet op de stand – gewoon niet mag verliezen, sterker nog: gewoon moet winnen als je voor lijfsbehoud aan het knokken bent! En weer druipt Huizen met lege handen af.
  Bij een aantal trouwe aanhangers proef ik al de berusting dat dit seizoen een kortstondige hernieuwde kennismaking met de hoofdklasse gaat worden. Met nog dertien wedstrijden te gaan lijkt die conclusie toch wel wat voorbarig.
  De ranglijst gaat echter op een gegeven moment ook tegen je spelen. Spelers moeten wel een ijzeren zelfdiscipline hebben om alles te geven op de training, om met geloof in eigen kunnen aan de aftrap te verschijnen, de rug te rechten na een ongelukkige tegentreffer. Ik moet onze mannen een compliment maken dat ik daar op het veld eigenlijk nog weinig van terug zie.
  Ondanks de kansloos ogende 0-2 ruststand vanmiddag, bleef Huizen gaan een resultaat. Zelfs na de 0-3 hebben we Koffeman vaker aan het werk gezien dan O’Niel.
  Volgende week treffen we een strijdlustig Eemdijk op eigen terrein. Deze ‘kleine’ broer van de twee Spakenburgse grootmachten draait gewoon lekker mee in de top van de hoofdklasse, met voetbal dat gestoeld is op opgestroopte mouwen, nimmer versagen en gaan tot het gaatje. Inmiddels staat het fier op een vierde plek en dan gaan de gedachten toch weer even uit naar die eerste wedstrijd die we tegen de ‘Diekers’ speelden: 0-2 voor en toch de pottenbak in met 3-2.
  Toch moet die 0-2 voorsprong ons aan het denken zetten, zelfvertrouwen geven. Het moét gewoon mogelijk zijn om voetballend tot een resultaat te komen tegen deze ploeg. Misschien hoop ik tegen beter weten in, maar ik merk dan toch maar weer eens op: hoop verloren, al verloren…
  Ik hoop dat u ondanks de bedroevende resultaten toch ook weer met mij getuige zult zijn van een hernieuwde poging om de broodnodige punten bijeen te sprokkelen. Onze dappere mannen verdienen uw steun meer dan ooit. Laat ze niet zakken en help ze over het dooie punt heen!

  Huizen - Urk 0-3 (0-2)
  33. Jan van Slooten      0-1
  43. Jan van Slooten      0-2
  59. Hessel Snoek          0-3

  Opstelling Huizen:
  Rinaldo O'Niel, Danny Benning, Wouter Vente (83. Kevin Smit), Joey Papamelodias, Randy Onuoha (69. Thomas Malolepszy), Renee Troost (c), Jordey Buitenhuis, Aron Klaassen, Hidde van der Veldt (80. Lucas van Esterik), Murat Önal, Quincy van Waveren.

  Opstelling Urk:
  Cornelis Koffeman, Klaas Kramer, Lucas Nagel, Hessel Snoek, Dick Hakvoort, Marinus Snoek, Riekelt Nentjes (82. Maarten Dijkhuizen), Gerrit Tol (85. Jelle de Boer), Bennie Dunnink, Jan van Slooten (c), Riekelt Jan Brands

  Foto's: Henk Heijnen Fotografie