https://www.svhuizen.nl/huizen-laat-bonuspunt-uit-vingers-glippen-0-1/n3205c129
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  In een weinig hoogstaande, maar boeiende wedstrijd, heeft Huizen net het onderspit moeten delven tegen de koploper van de 3e divisie, FC Lisse...
  huizen-laat-bonuspunt-uit-vingers-glippen-0-1

  Hoop
  Na twee wedstrijden op rij knarsetandend vanachter de PC te hebben moeten beleven met griepcomplicaties, mag ik dan vandaag weer lijfelijk aanwezig zijn bij onze groen-gele brigade. De omstandigheden zijn gunstig: fris, maar niet koud, bewolkt, maar wel droog, weinig wind. Kortom: ideaal voetbalweer voor een topper zoals dat toch is wanneer koploper Lisse op bezoek komt.
  Ondanks de nederlaag in de heenwedstrijd (3-1) ben ik toch niet echt pessimistisch gestemd voor vanmiddag. Niet alleen lijkt Huizen toch her en der wat punten te sprokkelen, maar ook koploper Lisse lijkt een beetje van slag en pakte de laatste weken ook maar moeizaam de punten áls er al punten werden gepakt. Maar goed: als de concurrentie dan verzuimt om van je misstappen te profiteren, dan blijf je dus nog wel gewoon koploper van de derde divisie. En dus belooft het een interessante wedstrijd te worden.
  Trainer Van de Pol heeft voor vandaag zijn keuze van de basiself niet laten vallen op Joey Papamelodias, Aron Klaassen, de gebroeders Etwi en ook Danny Benning mag vanaf de bank beginnen en plaats nemen naast reserve doelman Wilco Mackaay. Dat betekent daarmee een basisplek voor Sam Doeve die centraal achterin een goede indruk heeft achtergelaten, maar ook voor Hidde van der Veldt en Jorik van Ruiswijk die vorige week een aanzienlijk aandeel in de overwinning op Almere hadden. Dat levert een laatste lijn op waarin van rechts naar links Van Ruiswijk, Vente, Doeve en Leroy Oehlers zullen acteren.
  Daarvoor lopen dan Arnoud van Toor en Bilal Laoikili op het middenveld en met de punt naar voren staat daar dan Guido de Graaf die om diepste spits Denny van Loen heen moet spelen. Met Zakaria el Biyar en Hidde van der Veldt op de flanken staat daar dan de formatie waarmee we vandaag de koploper te lijf zullen gaan.
  Als je wint heb je vrienden en dat is ook goed te zien bij onze gasten: spandoeken zijn achter de doelen aan de hekken geknoopt en men heeft een heus confettikanon aan laten rukken.
  De pupillen van de week jagen de bal vol overtuiging achter doelman Van der Werff van Lisse. Een overtuiging die ik helaas maar al te vaak gemist heb bij de voorwaartsen van onze hoofdmacht. Laat het een goed voorbeeld zijn dat goed doet volgen vanmiddag…

  Lekker
  Huizen heeft weinig ontzag voor de koploper en met name Zakaria el Biyar heeft er in die beginfase ‘zin an’: na goed doorzetten forceert hij een corner en kort daarop heeft Lisse een overtreding nodig om zijn aanvallende aspiraties een halt toe te roepen. De bal wordt goed in de doelmond gebracht waar Arnoud van Toor een fractie tekort komt om de bal voor doelman Van der Werff weg te snoepen.
  Aan de andere kant zien we hoe Luciano Dompig een vrije schop te nemen krijgt en een balletje produceert waar Johan Verkerk bepaald geen nerveuze aandoening van krijgt en de bal dus eenvoudig verwerkt.
  Lisse voetbalt wat makkelijker en Huizen komt maar moeizaam tot vloeiende combinaties maar blijft wel redelijk eenvoudig overeind. Leroy Oehlers redt uitstekend als de gasten een scherpe voorzet lanceren die maar voor het intikken lijkt, maar onze Arubaanse international zit er voortreffelijk tussen en redt ten koste van een corner die door Verkerk routineus wordt weggevangen.
  En dan is Huizen weer ‘los’: Hidde van der Veldt draait zijn directe tegenstander dol en versiert opnieuw een corner en even later geeft diezelfde Van der Veldt een voorzet af waarop Van der Werff wat vreemd aan het grabbelen is. Helaas is er geen Huizer die de grabbelbal tot doelpunt weet om te zetten.
  Met een kwartier gespeeld zien we dan hoe een ogenschijnlijke achterbal blijkbaar nog net op de lijn wordt ingehouden. Alles en iedereen was al gestopt met voetballen en als de bal dan alsnog ineens voor komt, en ingetikt wordt zien we hoe Johan Verkerk achterover vallend de bal nog net naast de paal weet te duwen.
  En zo golft het spel continue heen en weer in een aantrekkelijke wedstrijd waarin alleen de échte doelkansen ontbreken. Toegegeven: onze gasten voetballen wat makkelijker en zetten ook iets meer druk dan onze eigen helden, maar het verschil tussen nummer één en nummer zeventien van de ranglijst zien we op het veld niet echt terug.

  Kansjes
  Dan zien we hoe Zakaria el Biyar een prachtige voorzet loslaat waar Hidde van der Veldt in gelooft. Zwaar gedekt gaat hij het kopduel aan en hij ziet zijn dappere poging helaas naast de goal van Van der Werff stranden. Meer dan een corner levert het helaas niet op, maar we waren er in ieder geval even dichtbij.
  Even voor we een half uur gespeeld hebben zien we dan dat onze nijvere middenvelder en aanvoerder Bilal Laoikili geblesseerd gaat zitten. Henk van de Pol laat Aron Klaassen warm lopen, maar Bilal kan de wedstrijd gelukkig voortzetten en we zien hem samen met Guido de Graaf achter de bal gaan staan wanneer scheidsrechter Te Hennepe een vrije schop toekent als een fraaie aanvalsopzet via Zakaria el Biyar en Guido de Graaf middels een overtreding tot staan wordt gebracht. Van der Werff staat als aan de grond genageld als Bilal Laoikili de bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal krult. Veel dichterbij waren we nog niet bij een treffer geweest.
  ook Lisse komt een paar keer dreigend voor Verkerk opdoemen. Zo lijkt de bal in de zevenendertigste minuut maar voor het intikken, maar zien we hoe onze defensie geconcentreerd een doelpoging verijdelt en kort voor rust krijgt koen Fokkema via een prachtige steekpass nog een doelkans en ziet ook hij zijn inzet gekraakt door de Huizer defensie die zich deze eerste helft uitstekend staande wist te houden. Wouter Vente symboliseert dit nog maar eens door veel feller op een crosspass te reageren dan de Lissers en zo de bal ‘op karakter’ weg te snoepen uit de Lisser aanvalslinie.

  Rust
  En zo breekt de rust aan met een 0-0 die bepaald passend is bij de eerste helft die we zojuist gezien hebben .Zoals gesteld liet het verschil op de ranglijst zich niet weerspiegelen in het vertoonde spel. Lisse is wat sterker, voetbalt wat soepeler, maar Huizen stelt daar de verbetenheid en wilskracht tegenover die het evenwicht herstellen. En dat maakt dat de 0-0 een prijzenswaardige prestatie voor Van de Pol en zijn mannen te noemen valt.
  Het is te hopen dat Huizen dit in de tweede helft weet voort te zetten en er wellicht nog eentje weet in te prikken, want de standen op de andere velden zijn bepaald niet prettig: O.D.I.N. staat met 1-0 voor tegen ONS Sneek, Capelle staat doelpuntloos gelijk tegen Scheveningen en het is dan ook zaak hier vandaag met minimaal een punt van het veld te stappen. Een bonuspunt, uiteraard, want als je tegen de koploper speelt, dan is ieder punt er een waar je op voorhand niet op rekent. We beginnen dus hoopvol gestemd aan de tweede helft…

  Spanning
  Het is vooral de spanning die deze wedstrijd aantrekkelijk maakt voor de toeschouwers. Ik kan me echter voorstellen dat je als objectieve toeschouwer wellicht wat te weinig ‘voetbal’ te zien krijgt en dat mag uiteraard vooral de koploper zich aanrekenen. Ondanks het gemis van spits Steven Olsthoorn hadden de toeschouwers meer aanvallende daadkracht van de mannen uit Lisse mogen verwachten. En zo zien we dus hoe de tweede helft opent met een weinig overtuigende schuiver van Martin van Eeuwijk die een simpele prooi vormde voor Johan Verkerk en de als immer weer knetterhard werkende Denny van Loen doelman Van der Werff bijna de bal afsnoept.
  Zakaria el Biyar verdedigt schitterend uit met een steekpass tot in het middenveld en hij staat dan ook weer aan het einde van deze aanval als hij de bal weer knullig inlevert. Maar het tekent de werklust van Zakaria die voor en achter te vinden was, niet te beroerd om ‘vuile’ meters te maken.
  We houden ons hart vast als diezelfde van Eeuwijk de bal goed doorsteekt naar de op snelheid liggende Luciano Dompig. Binnen de zestien is er contact en Dompig gaat gewillig naar de groene kunstvezels. ‘Daar gaan we weer!’ gonst het over de tribune, wéér een strafschop tegen, het zal toch niet? Maar gelukkig hebben we deze keer een arbiter die niet zo goedgeefs is naar onze tegenstanders en gewoon door laat spelen. Heel eerlijk rook het wel naar een penalty en waren de protesten ook wel terecht denk ik vanaf de tribune, zeker als kort daarop een inzet met de arm tot corner gewerkt lijkt te worden. Maar mag het ons ook eens een keer méézitten? Van Eeuwijk kan dan zijn mond niet houden tegen arbiter Te Hennepe en ziet daar een gele prent als beloning tegenover staan.

  En dan toch…
  Mokkend over zoveel onrecht neemt Lisse dan de corner na de vermeende handsbal. De bal wordt voorgezet en dan duikt daar bij de eerste paal ineens verdediger Niels Buijs op die de bal tussen alle verdedigers door binnen weet te koppen… 0-1 en een ferme domper voor de mannen in het geel-groen die tot dat moment eigenlijk nog weinig van onze opponent te duchten hadden gehad.
  Lisse trainer Robbert de Ruiter die bepaald geen tevreden indruk maakte wisselt dan Murat Önal voor Rowdy van der Putten en Huizen zet aan voor de jacht op de gelijkmaker waar het gezien het beeld van de wedstrijd gewoon recht op heeft.
  Weer is het Zakaria el Biyar die een perfecte voorzet geeft. De bal gaat ‘over de hele’ naar de opstormende Hidde van der Veldt. Deze durft echter de gewaagde volley in één keer niet aan en de mogelijkheid gaat helaas verloren.
  Het is meteen de laatste actie van onze jonge vleugelaanvaller, want hij wordt naar de kant gehaald voor Iry Etwi.
  Huizen zet druk: een schotpoging van Arnoud van Toor uit een goede voorzet leidt tot niets als Van Toor de bal niet lekker ‘vol’ weet te raken en ook Aron Klaassen mag zijn opwachting maken voor aanvoerder Laoikili. Zo tracht Van de Pol de bakens aanvallend nog wat meer naar Huizer voordeel te verzetten.
  Bij onze gasten moet Dompig geblesseerd worden vervangen door Oliver Rifai, maar aan het beeld van de wedstrijd verandert dat niets: Huizen blijft drukken op zoek naar de gelijkmaker. Een gelijkmaker die er dan ineens lijkt te komen als Zakaria el Biyar na een fraaie aanval via De Graaf en Van Loen de achterlijn weet te halen. Zijn schot dwarrelt vervaarlijk richting kruising en doelman Van der Werff moet alle zeilen bijzetten om de bal of er de deklat te tikken. Van Loen komt even later centimeters tekort om te kunnen koppen, Etwi gaat er goed op snelheid langs en sleept een corner uit het vuur die door de Lisser defensie maar ternauwernood bij de tweedepaal kan worden verwerkt.

  Alles of niets!
  Dan gooit Van de Pol zijn laatst troef op tafel: hij wisselt Zakaria el Biyar en brengt Rudy Etwi die de positie van Jorik van Ruiswijk inneemt. Jorik schuift daarmee naar voren naar de positie van Zakaria, waarmee Van de Pol gokt op een herhaling van vorige week toen Van Ruiswijk de beslissende binnen wist te schieten.
  Huizen blijft de aanval zoeken en dat geeft invaller Van der Putten de gelegenheid tot een fraaie actie. De bal komt voor op Rik Vermeulen die vanaf een meter of zestien rakelings naast schiet.
  In de slotfase zien we dan nog een rare grabbelbal van doelman Van der Werff. Het lever ons een corner op die helaas weer over gekopt wordt. Een vlammend schot van Sam Doeve smoort in de Lisser defensie en een inzet van Denny van Loen wordt gekraakt door de inmiddels met man en macht verdedigende koploper.
  En nadat hij eerst een hopeloze voorzet achter heeft zien gaan is daar dan ineens in de blessuretijd Jorik van Ruiswijk die op volle snelheid diep gaat en de bal meekrijgt. De Lisser defensie gaat in de achtervolging, maar lijkt geslagen. We houden ons hart vast en veren op als Jorik uithaalt in een dappere poging het kunststukje van vorige week te herhalen. Het is een bal waar de term ‘de dood of de gladiolen’ voor lijkt te zijn uitgevonden: óf je wordt op de schouders van het veld gedragen, óf een geïrriteerde materiaal man verzoekt je na afloop wel even mee te zoeken naar de bal…
  Helaas werd het dus het laatste – al weet ik niet of Bert en Dirk Jorik nog hebben laten zoeken. En zo bleef Huizen dus puntloos achter na een wedstrijd waar zeker een bonuspuntje in het verschiet had gelegen. Maar zoals zo vaak dit seizoen bleef het bij de complimenten en de constatering dat er meer in had gezeten..

  Henk van de Pol
  Met “Als voetbal een jurysport was geweest, dan hadden we nu lekker in de middenmoot gestaan,” geef ik Henk een voorzetje.
  “Tja, maar we doen het gewoon weer zelf,” relativeert Henk. “We staan de eerste helft gewoon goed en is er niets aan de hand, maar dan komen we gewoon heel slecht uit de kleedkamer en gaan we dingen doen die we gewoon niet moeten doen! We verwerken dan ineens geen ballen meer en dan blijft de bal bij ons en geven we Lisse de gelegenheid druk te gaan zetten en dan wéét je dat je cornerballen en vrije ballen tegen gaat krijgen en dat gebeurde dus.”
  “Die 0-1 is dan ook eigenlijk het enige verschil tussen Lisse en ons. Ik zag vandaag niet echt het verschil terug tussen nummer één en nummer zeventien…”
  “Mwoah, ik denk dat Lisse iets comfortabeler aan de bal was dan Huizen, individueel zijn ze aan de bal denk ik wat beter dan wij. Maar ik heb geen ploeg gezien die ons - om het zo maar te zeggen - ‘de duimschroeven aan wist te draaien’. We hebben na die tegentreffer de rug wel gerecht, maar goed, dit is wat het is, dit zijn wij en als wij dan iets te veel willen, dan gaat het gewoon mis. We willen soms teveel en blijven dan niet bij de basis, denk ik dan gewoon. Vorige week bleven we normaal de ballen verwerken en dat deden we vandaag een periode niet en dus verlies je met 0-1 en da’s achteraf een lullige uitslag dan…
  Natuurlijk houd je daar vooraf rekening mee als je tegen Lisse speelt, maar we hadden vandaag minimaal met een punt van het veld af kunnen stappen. Hoe langer je zelf de nul houdt, des te groter is de kans dat je die wedstrijd zelf kunt gaan winnen. Dan moeten hun komen omdat ze toch willen winnen en dan moeten ze risico’s gaan nemen. En dat hebben we dus niet op kunnen brengen, dat hebben we gewoon heel simpel niet goed gedaan…
  Nee, we hebben goede afspraken binnen de groep over die transferperikelen. Misschien dat het in de hoofden van de jongens zelf speelt, maar daar heb ik vandaag niets van teruggezien… Wij moeten gewoon keihard werken voor de punten en dat is het. Als ik naar vandaag kijk, dan heb ik er nog steeds vertrouwen in dat we twee ploegen onder ons zullen weten te houden!”

  Jorik van Ruiswijk
  Verloren, maar ik vond toch dat jij persoonlijk een knappe wedstrijd hebt gespeeld…”
  “Dank u wel! Ja ik heb inderdaad een wat moeizaam seizoen gekend. Het was eigenlijk een kopie van vorig seizoen: wat langdurige blessures, maar ik heb nu wat meer tijd genomen om volledig te herstellen. Nu heb ik de kans gekregen en ga ik voor die kans. Ik was blij dat ik vorige week mocht spelen en nu dus ook weer. Helaas dat de wedstrijd zo is verlopen, er had meer in gezeten. Maar hier moeten we op voortborduren.
  Ik kreeg inderdaad nog een goede kans in de blessuretijd. Ik wist helaas niet hoeveel tijd ik had op dat moment. Ik had het gevoel dat die rechtsback van hun in mijn nek zat te hijgen en dat ik ‘m dus ineens moest nemen. Uiteindelijk bleek dat ik hem nog aan had kunnen nemen. Vorige week pakte het goed uit en vandaag dus iets minder… Dit soort ballen houden altijd en zeker risico in en niet geschoten is altijd mis, dus nam ik hem maar. Ineens was ik in die positie en moest ik in een split-second beslissen. Maar helaas, dus…
  Ja, ik begon in de defensie, maar ik heb al eerder als buitenspeler inge3vallen. Het is me dus niet helemaal vreemd. Ik ben linksbenig en heb wat snelheid, dus beide posities liggen me wel voor mijn gevoel. Maar ik speel waar de trainer me wil gebruiken op dat moment.”
  Wat heb jij toch met je gebit? Elke week zie ik je neergaan als je weer een tik op je snavel hebt gekregen…”
  “Hahaha! Ja, ik kreeg vandaag ook weer een tik op mijn mond. Het is nu gelukkig alleen maar een tand door mijn lip. Ik ben denk ik gewoon niet zo groot, zodat waar een elleboog bij een ander op de borst terecht komt, hij bij mij op mijn gezicht eindigt. Misschien moet ik voortaan met een bitje gaan spelen! Haha!
  Nee, ik ben er nog niet helemaal uit met Huizen voor wat betreft volgend seizoen. Van beide kanten is er wel de intentie om door te gaan. Dat ik nu weer kan spelen is voor mij het belangrijkste. Ik wil graag weten wat er van deze groep overblijft volgend seizoen en ik wil weten wat mijn kansen zullen zijn volgend seizoen. Ik zit ook nog een beetje met mijn werk, maar ik probeer gewoon drie keer per week te trainen…”

  Apenstaartjes kijk op de zaak
  Met nog twaalf wedstrijden te gaan in deze competitie zitten er in principe nog 36 punten voor Huizen in de pot. Wie denkt dat we die er ook zullen vissen, die is rijp voor deskundige hulp. Maar aan de andere kant zijn het voldoende mogelijkheden om in die slotfase nog de nodige punten te pakken.
  Probleem blijft echter dat onze concurrenten ook punten blijven sprokkelen en het zal er dan ook wekelijks om spannen die broodnodige punten te gaan pakken. De wedstrijd van vandaag liet toch zien dat Huizen stappen heeft gemaakt. Het verschil met de koploper was op het veld niet echt zichtbaar en dat geeft hoe dan ook toch hoop voor de komende wedstrijden.
  Volgende week naar Groningen. Daar kan je op voorhand helemaal niets van zeggen: wie staan er in deze keer? Deze speelronde maakten ze gehakt van SteDoCo (0-4!) maar in de thuiswedstrijd herinner ik me nog die 2-2 met die bal van Hidde van der Veldt die zomaar de overwinning had kunnen – en moeten – betekenen. De week erop DVS thuis. Uit in de negentigste minuut op 0-1 staan en dan in blessuretijd toch nog verslagen worden smaakt naar een sportieve revanche die niet onmogelijk moet worden geacht. Dan volgt VVOG uit. ‘n Sterke ploeg waar we het altijd moeilijk mee hebben, maar ook hier acht ik een stuntje niet uitgesloten. 11 Maart staat dan Capelle op het programma. Hoewel ik de indruk heb dat Capelle wat onder zijn stand leeft, is het toch een directe concurrent en zal Huizen er dus vol op moeten klappen en ook hier een resultaat uit het vuur moeten slepen.
  Kortom: de race is met een complete periode te gaan nog bij lange na niet gelopen. Het zal moeilijk worden en Huizen zal iedere wedstrijd tot het gaatje moeten gaan. Ik hoop dat de mannen dat zullen kunnen blijven opbrengen!
  Ik was blij er weer bij te zijn en ben ondanks de nederlaag toch hoopvol gestemd. Ik hoop dat u met mij de lange rit naar Groningen zult willen maken om als twaalfde man mee te werken aan een van die broodnodige overwinningen die ons vlaggenschip in de derde divisie zullen moeten gaan houden!

   

   

   

   

   

   

  Scoreverloop:
  52. Niels Buijs 0-1

  Kaarten:
   Bilal Laoikili (Huizen). Boyd Stevens, Martin van Eeuwijk (FC Lisse).

  Opstelling Huizen:
  Johan Verkerk, Leroy Oehlers, Wouter Vente, Sam Doeve, Jorik van Ruiswijk, Arnoud van Toor, Bilal Laoikili (c) (72. Aron Klaassen), Guido de Graaf, Hidde van der Veldt (60. Iry Etwi), Denny van Loen, Zakaria el Biyar (83. Rudy Etwi).

  Opstelling FC Lisse:
  Brian van der Werff, Niels Buijs, Robert van Boxel, Tom Zoontjes (c), Lars Rauws, Rik Vermeulen (88. Justin Valk), Koen Fokkema, Martin van Eeuwijk, Murat Önal (59. Rowdy van der Putten), Boyd Stevens, Luciano Dompig (77. Oliver Rifai).