https://www.svhuizen.nl/huizen-koploper/n4087c163
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Huizen koploper!
  27 okt 2018
  Ron Tuijnman
  Na een 0-3 die enerzijds maar zo nog veel hoger uit had kunnen vallen, maar anderzijds veel moeizamer tot stand kwam dan de uitslag zou doen vermoeden, heeft Huizen de kopppositie op de ranglijst gepakt!
  huizen-koploper

  Voetbalweertje
  Aan het weer zal ’t vandaag niet liggen: zonnetje erbij, niet te warm, niet te koud, droog ondanks sombere voorspellingen, kortom: als het begrip ‘voetbalweertje‘ nog niet bestond dan moest het voor van vandaag worden uitgevonden.
  En dat is gunstig, want ook vandaag wacht er weer een pittige tegenstander – de nummer twee van de ranglijst – en je moet er toch niet aan denken dat je dit soort wedstrijden bij min tien en een snijdende oostenwind moet gaan spelen. Koning voetbal kan dan ook heel wreed zijn.
  Huizen is bezig aan een seizoen dat getekend is door wisselvalligheid: twee thuiswedstrijden gingen verloren en drie maal stapten we met winst van het veld. Zo’n half om half score duidt op een plek in de middenmoot, maar aangezien in deze competitie iedereen van iedereen lijkt te kunnen winnen zou een overwinning vandaag gewoon weer aansluiting bij de koplopers betekenen. Voeg daarbij dat de verloren wedstrijden gespeeld werden tegen tegenstanders waar we gezien het spel zeker niet van hadden hoeven te verliezen, en we moeten realistisch constateren dat Huizen niet in valse bescheidenheid moet vervallen en dus niet van die kopposities weg hoeft te kijken.
  Ik weet: het seizoen is nog lang en pas na de winterstop kunnen we iets van een realistische balans opmaken, maar ‘de manier waarop’ Huizen voetbalt dwingt ons gewoon in een favorietenrol.
  ‘Van A naar Beter’ heeft weer eens toegeslagen en het is even puzzelen voor we een route naar de stad van de bloemenveiling hebben gevonden. Maar het lukt onze chauffeur weer perfect en zo staan we dan keurig op tijd op dat prachtige complex aan de Beethovenlaan. Voor mijn gevoel ben ik hier nog nooit geweest en dat lijkt te kloppen, want het complex is pas twee jaar in functie. Ook het kunstgrasveld ligt er stralend ‘vers’ bij. Het kon wel eens een mooie voetbalmiddag worden.
  De opstelling van onze krijgers vertoont geen verrassende elementen. Het lijkt erop dat Klein en zijn staf inmiddels de ideale formatie bijeen gesprokkeld hebben. Dat betekent dat Önal, Van der Veldt, Jeroen Lamme, Olivier Blaauw, Ben Honing en reservedoelman Risheet Lal vandaag op de bank beginnen. Reservespits Thomas Müller speelt in het tweede dat we zojuist met 1-3 van het tweede van Aalsmeer hebben zien winnen. Een koppositie zonder puntverlies voor de mannen van het tweede, met achttien punten uit zes wedstrijden een prestatie van formaat. Ook hier werkt die brede bank dus door.
  De spelerslijst van Aalsmeer vermeldt wel enkele bekend klinkende namen: Kogeldans, Campbell en trainer Van Garderen. De eerste twee namen komen echter veelvuldig voor en wellicht dat me dan ook voetballende neven, vaders of broers voor de geest staan.
  Ook een bekende naam op het formulier bij de leiding: grensrechter Pieterse – de man die zo ongelukkig ten val kwam bij AZSV dat hij zijn been op meerdere plaatsen brak – is gelukkig weer actief aan het grensrechteren en zal vandaag wederom langs de lijn rennen met zijn vlag. Geweldig dat deze sportman weer actief kan zijn na zo’n zware blessure.

  Houten kont
  De tribune van de Aalsmeerders heeft bepaald geen gelijke tred gehouden met de rest van de accommodatie: de houten plankjes bezorgen me voor de wedstrijd goed en wel begonnen is al een ‘houten kont’. Ook is vanaf de tribune de klok met scorebord niet zichtbaar, dus ben ik aangewezen op mijn stopwatch.
  Huizen verschijnt in de blauwe uitshirts. Een fraai tenue, maar ik vraag me dan toch af waarom we niet in de eigen clubkleuren spelen: het ‘Zuidvogels’ tenue van de Aalsmeerders vertoont geen enkele gelijkenis met het geel-groen waar we ons normaliter in hullen.
  De openingsfase van de eerste helft biedt helaas ook weinig aanleiding om van die harde banken te komen: Klaassen verovert in de tweede minuut met een sterke ingreep de bal op het middenveld en bereikt Troost die op zijn beurt Quincy van Waveren diep stuurt. Diens voorzet bereikt echter niemand, al leidt het wel het begin van een kleine omsingeling in. Helaas weet Huizen daarbij niet echt die lange doelman Nick van der Wiel te beproeven.
  Aalsmeer loert op de counter en hanteert graag de lange bal. Dan is voorzichtigheid geboden. Als er balverlies op de vleugel wordt geleden is daar meteen een van die gevreesde vleugelspitsen van de Aalsmeerders er vandoor. Ik meen het rugnummer 17 te herkennen aan de overzijde, maar dat is een van de reserves op mijn formulier. Ik houd het dus maar bij Martin Campbell die met nummer 7 over het veld draaft, of Giliano Eijken met 11,  die de bal gelukkig ruim voorlangs jaagt.
  Een paar minuten later is het vast en zeker Campbell die diep gestuurd wordt. Willemse is echter attent en voorkomt erger. Ook Berry Kramer en Daan van Huffel mogen in deze fase hun geluk beproeven op het doel van Willemse. Hoewel beide schoten de richting missen, geeft het wel aan dat Huizen op dit moment lichtelijk in de verdrukking zit. Als dat bankje niet zo hard was, dan had ik het zeker even over ‘billenknijpen’ gehad. Maar dat was met een gevoelloos achterwerk helaas onmogelijk.
  We zijn een kwartier onderweg en veel hebben beide doelwachters nog niet te doen gehad. Beide ploegen opereren toch wat ‘behoedzaam’ waarbij Huizen het wat meer in de combinatie en Aalsmeer het wat meer in de lange bal zoekt. Dat geeft toch een spelbeeld van een wat sterker Huizen dat daarmee toch iets langer in balbezit is dan de thuisclub. Maar veel valt er nog niet te genieten daar aan de Beethovenlaan en dan wordt het dus ‘een lange zit’, waarbij alleen de doelpuntloze stand voor spanning zorgt.

  Kansjes
  Pas in de eenentwintigste minuut zien we voor het eerst iets dat op een goede kans voor Huizen lijkt: Benning gaat er langs de flank goed lang en zijn voorzet komt perfect op het hoofd van spits Renee Troost. Hoewel Troost nagenoeg ongedekt in kon koppen, weet hij de bal toch te weinig richting mee te geven. Was de voorzet dan wellicht tóch iets te hoog? Gevalletje gebrekkige timing? Ik weet het niet, maar de bal had zeker op het doelvlak gericht moeten zijn.
  Zeven minuten later kopt Troost een voorzet van Buitenhuis keurig terug op Quincy van Waveren die meteen afdrukt. Me zo’n bal moet je een beetje mazzel hebben, maar die mazzel was dus voor Van der Wiel die de bal naast zijn goal zag spatten. Huizen komt ‘dichterbij’ lijkt het.
  Dan toch ineens weer kansen voor de goal van Willemse: een voorzet bereikt spits Sander Aznar Martinez, maar dan is daar Vente die er goed tussen glijdt en erger voorkomt.
  Drie minuten later is Danny Benning ver opgedrongen als we balverlies lijden. Campbell gaat er als een speer vandoor en deze keer is het de prima spelende Buitenhuis die redding brengt. Daarmee geeft hij meteen de aanzet voor een tegenaanval die een schietkans voor Dennis Lamme oplevert welke tot corner wordt gewerkt.
  Ook Wouter Bonke moet stevig aan de bak bij een uitbraak en we beleven nu dus eindelijk een wat aantrekkelijker fase in de wedstrijd. Nog steeds overigens zonder dat beide doelwachters zich bovenmatig hoeven in te spannen. En dat hoort er toch eigenlijk wel een beetje bij als je een aantrekkelijke wedstrijd wilt hebben.
  De beide defensies kraken in hun voegen, maar houden goed tegen. Zo ook bij schoten van Van Kammen en El Biyar
  We zitten al bijna tegen de rust aan als van Kammen na een heerlijke pass van Van Waveren neer gaat in de zestien. Was het te makkelijk? Ik weet het niet, maar arbiter Bart van de Helder ziet er geen strafschop in. En die had het vandaag daar in Aalsmeer dus voor het zeggen…

  Rust
  En zo gaan we na een eerste helft zonder wezenlijke hoogtepunten de rust in met een 0-0 die recht doet aan het spelbeeld van deze eerste helft. Natuurlijk zagen we wel wat onvoldragen pogingen tot de doelwachters te geraken, maar beide keepers zullen hun zweethanddoekje niet nodig gehad hebben. De wedstrijd kantelde een aantal keren van de een naar de ander, maar dus zonder dat we nu echt grote kansen voorbij hebben zien trekken.
  Op de tribune waar we opgelucht even de benen kunnen strekken uitgebreide discussies hoe het nu verder en vooral beter moet. De naam van Olivier Blaauw valt herhaalde malen. Enkelen hadden hem al in de basis verwacht na zijn sterke optreden midweeks voor de beker tegen Nederhorst.
  Als ik even bij de bosjes als wildplasser actief ben geweest zie ik Olivier serieus rek- en strekoefeningen doen. “Ja, maar niet meteen,” verklaart hij als ik hem vraag of hij in gaat vallen. De andere vraag die ik mezelf dan stel is wie ik er dan voor hem uit zou gaan halen.

  Wissel
  Meteen na de rust kruipen we al door het oog van de naald als een van richting veranderde bal zomaar binnen lijkt te slaan. Volledig gestrekt weet Brian Willemse er echter letterlijk een teen tegenaan te krijgen en de bal gaat tot onze opluchting corner. We zagen de spreekwoordelijke bus al starten op dat al even denkbeeldige parkeerterrein.
  Aan de andere kant mag Aalsmeer vrouwe Fortuna bedanken als doelman Van der Wiel de bal buiten zijn strafschopgebied wegkopt en de bal voor de voeten van Aron Klaassen hobbelt. Deze haalt meteen uit voor een lange bal maar heeft dan de pech dat Dennis Lamme exact datzelfde van plan is. En dus ketst de bal via de hakken van Lamme naast de goal van de opgeluchte Van der Wiel.
  Vijf minuten hoefde Blaauw slechts te wachten voor Klein hem inbrengt voor Zakaria el Biyar. Zakaria verrichtte veel ondankbaar loopwerk, maar was ook een paar keer ongelukkig in zijn acties. De wissel was dan ook begrijpelijk.
  Dan moet Van der Wiel stevig aan de bak en krijgen we dan eindelijk die fel begeerde keepersacties te zien. Eerst moet hij stijlvol naar de hoek op een schot van Van Kammen en meteen daarop moet hij weer voluit gaan bij de rebound van Wouter Bonke. Van der Wiel hield op dat moment zijn ploeg nadrukkelijk in de race.
  Ondertussen is er op de tribune meer commotie ontstaan over de achterstand van onze buurvereniging dan over onze eigen prestaties. Kan er niks aan doen, maar dat vind ik dan toch een beetje triest… Sta je zelf met 0-0 feitelijk met lege handen, ga je je zitten verkneukelen over de achterstand van de buurclub. Zal wel komen omdat ik als import-Huizer die rivaliteit niet met de paplepel ingegoten heb gekregen, denk ik…
  Zes minuten had Olivier Blaauw slechts nodig om zijn stempel op deze wedstrijd te drukken: een fraaie aanval leidt een corner in. De bal komt voor en dan weet Blaauw slim voor de doelman te kruipen en in een woud van spelers de bal tot in de goal te verlengen: 0-1 en de bevrijdende eerste treffer is een feit.
  Uiteraard wil Aalsmeer het daar niet bij laten en luttele minuten later moet Wouter Vente dan ook met een wilde sliding redding brengen als Aalsmeer dreigend voor Willemse opdoemt. Het kost hem (terecht) geel, in de categorie ‘nuttige overtredingen’.
  Huizen krijgt nu wat meer ruimte. Een vrije schop van Klaassen gaat over dertig meter perfect op de ‘stropdas’ van Quincy van Waveren. Die komt meteen dreigend naar binnen gedribbeld en we zien zijn schot een half metertje over de deklat vliegen.
  Een minuut later weer Klaassen die een schitterende 1-2 opzet die hem rand zestien een vrije schietkans oplevert. Klaassen deed heel veel goed deze wedstrijd, maar nu haalt hij onbesuisd uit en die bal zijn ze nu nóg aan het zoeken… Na afloop merkte Aron schuldbewust op: “Die misser komt zeker ook in het verslag, he?” en inderdaad, Aron: ik kan er echt niet omheen, sorry…

  Afstand nemen
  De 0-1 blijft uiteraard een wankele stand met een tegenstander die alles op alles zet om weer op gelijke hoogte te komen. Ook slaat de frustratie een beetje toe bij Aalsmeer als dat maar niet wil lukken: Aznar Martinez maakt een grove sliding van achteren als Troost de bal bij de zijlijn binnen wil houden. Ook geel dus voor Aznar, en ook hier volkomen terecht.
  Met een dik uur op de klok brengt Klein dan Murat Önal voor Dennis Lamme. Een aanvallende wissel om de wedstrijd definitief in het slot te gooien.
  Huizen voert de druk wat op en we zien hoe Renee Troost vrij wordt gespeeld bij de eerste paal. Troost heeft echter zijn handen nodig om de bal te controleren en dat was iets waar arbiter Van den Helder niet omheen kon en de kans gaat dan ook verloren.
  Dan ook geel voor Klaassen als een speler dreigt door te breken. Geen grove charge, maar opzichtig vasthouden. Opnieuw geel en wederom een 100% terechte. Hoewel Van den Helder hier en daar wat pietluttig floot en wat ongelukkig was met het toepassen van de voordeelregel, was er op zijn kaarten weinig aan te merken. Dan wordt hij bij de grensrechter geroepen en na een kort overleg is dan ook Van der wiel aan de beurt voor geel. Zal wel iets geroepen of gezegd hebben, maar mij is niet duidelijk waarvoor deze prent werd uitgedeeld. Het maakte grensrechter Daniel Ruiter niet echt populair bij de paar Aalsmeerfans die de tribune rijk was.
  Als met al verzuimt Huizen dus nog steeds afstand te nemen en die tegengoal, dat ene uitglijertje, dat ene bloopertje, blijft dus nog steeds op de loer liggen.
  Dan gaat Blaauw er weer vandoor en wordt grof in de rug gebeukt binnen de zestien. De arme Blaauw wordt zo ongeveer gekatapulteerd! Ik heb strafschoppen voor minder zien geven…
  Troost beukt de bal dan op de paal als een voorzet doorschiet en Troost zich niet bedenkt en uithaalt. Huizen maakt zich op voor de beslissing – maar dan moet die er toch echt wel een keertje in!
  Meteen daarop drukt Önal af en weer is het Van der Wiel die in de weg staat. De bevrijdende tweede goal lijkt maar niet te willen vallen… Een schot van Quincy van Waveren dwingt Van der Wiel opnieuw tot een knappe redding, Murat Önal speelt zich weergaloos vrij, koeltjes zien we hem kijken om de hoek uit te zoeken. Dit soort ballen is normaliter een kolfje naar de hand van onze spits, maar nu schiet hij tot onze verbijstering zomaar recht op Van der Wiel!
  Hoeveel kansen moet je hebben voor een goal? Huizen springt er veel te kwistig mee om en dan dringt die eerste voetbalwet zich toch weer aan ons op op de tribune.

  Dan toch…
  We schijven als de vijfentachtigste minuut als Renee Troost Quincy van Waveren lanceert. De voorzet op Önal is goed, maar die heeft zijn misser van zojuist nog te vers in het geheugen en dus legt hij de bal breed op de geheel vrijstaande Blaauw. Deze kiest slim zijn hoek en deze keer is er geen kans voor Van der Wiel: 0-2!
  Daarmee is de wedstrijd natuurlijk gelopen. Aalsmeer heeft de hele wedstrijd veel moeten lopen door het combinatiespel van Huizen en de eigenlange ballen. De krachten zijn dus al enige tijd weggevloeid uit de equipe van Cor van Garderen. Deze ploeg gaat er geen twee meer inleggen in de resterende vijf minuten.
  Klein brengt dan Van der Veldt Quincy van Waveren om zo verse snelheid te brengen en waarschijnlijk ook om Van der Veldt te belonen voor zijn inzet.
  Danny Benning pakt dan een gele kaart als de bal te ver voor hem uitspringt en hij dat wild tracht te corrigeren. Opnieuw een gele kaart die volkomen te billijken valt. Het worden er echter toch wel wat veel inmiddels. Drie gele kaarten vandaag die ons wellicht nog gaan opbreken in de loop van het seizoen. En dan ben je toch wel blij met die kwalitatief sterke en brede bank.
  Brian Willemse mag zich dan ook nog even onderscheiden als de vrije trap van Junior Tiller zomaar de hoek in dreigt te zeilen, onze doelman was paraat en verwerkt de bal tot corner.
  We zitten al in de negentigste minuut als de bal nog een keer voor de goal van Van der Wiel getrokken wordt. En daar duikt dan Hidde van der Veldt op die de bal netjes binnen prikt voor de 0-3. Een goal voor de statistieken, want de wedstrijd is al lang en breed gelopen, maar wel lekker voor Hidde, die daarmee weer even een hart onder de riem gestoken kreeg.

  Arnold Klein
  “Tja, een prettige overwinning. Als je iets wilt in de competitie dan moet je minimaal een gemiddelde van twee punten per wedstrijd halen en daarvoor hadden we deze overwinning dus gewoon nodig. We wisten dat we een moeilijke tegenstander zouden krijgen die wilde voetballen. In het eerste deel van d wedstijd hadden we best wat moeite met het oppikken van het fysieke spel, maar wij groeiden wel in de wedstrijd. Toch vonden we de voetballende oplossing nog niet die eerste helft.
  Ik heb in de rust aangegeven dat ik vond dat we voetballend beter zijn dan Aalsmeer, maar dat we de vrije man meer moesten zoeken. Dat lukte de eerste helft niet, maar de tweede helft dus wel waardoor we eenvoudiger zijn gaan voetballen en die ‘man meer situatie’ makkelijker vonden. Ook hebben we Aalsmeer beter geblokt op hun goede kant. Dat vond ik de eerste helft ook niet helemaal goed gaan. Daardoor kwamen we steeds beter in de wedstrijd en moesten we gewoon het geduld en de rust bewaren. Dan scoren we dus uit een corner als Olivier Blaauw voor de keeper staat.
  Ik bracht Murat Önal omdat zij een rechtsback hadden die niet echt ‘diep’ ging, waardoor ik een extra spits wilde creëren. Dat leverde inderdaad de nodige kansen op en ik ben het met je eens dat je jezelf eerder moet belonen – als schat ik deze ploeg hoog in en denk dat ze zeker bovenin mee gaan draaien. Gelukkig hebben we heel erg weinig weggegeven en stond het achterin en op het middenveld heel solide, zeker toen we Renee Troost en Aron Klaassen wat meer naar achteren haalden. Leuk dat Hidde van der Veldt nog een goaltje meepikt. Die moet toch ook even door de zure appel heen bijten nu hij even naast de basis staat. Een goede invalbeurt, niet alleen voor hemzelf, maar ook voor het hele elftal. Ook Olivier Blaauw heeft prima ingevallen. Olivier is een speler die uitstekend bij de club past en er vanaf minuut één alles aan gedaan heeft om zijn steentje bij te dragen. Hij heeft ook nog de kwaliteit dat hij als een absolute rechtsbuiten kan voetballen en het rendement waar men het heel vaak over heeft, dat hééft hij! Hij ziet heel goed de mogelijkheden voor de goal en dat kom je vaak maar weinig tegen bij buitenspelers. Natuurlijk had ik hem graag eerder en vaker willen brengen, maar als hij dan wéér zijn hamstring afscheurt, dan ben ik hem tot ver na de winterstop kwijt.
  We hebben nu iedereen fit en moet je knokken voor je plek. Soms zal je misschien fantastisch spelen en er toch de volgende week naast staan omdat we gewoon tactisch andere keuzes maken, dat zie je aan wat er met Hidde is gebeurd… Ook een Jordey Buitenhuis is zo’n speler die gewoon accepteert dat hij niet op zijn vaste plek speelt en gewoon kei-en-keihard wil werken. Of een Zakaria die vandaag speelde op de buitenkant en dan zie je hem toch gewoon keihard werken. Hij was dan wellicht wat af en toe ongelukkig in zijn acties, maar hij schikt zich toch maar in die rol en doet zijn stinkende best. Ook Aron Klaassen maakte de eerste helft vaak verkeerde keuzes. Ballen op links waar er rechts iemand vrij aanspeelbaar was, dat ging de tweede helft veel beter. Dat geldt ook voor Dennis Lamme. Die is ook nog heel erg jong en dan ligt wisselvalligheid natuurlijk wat op de loer. Maar ook daar ben ik zeker niet ontevreden over.
  Ik vind het niet echt een luxe‘probleem’, die brede selectie. Bij Spakenburg had ik op een gegeven moment eigenlijk geen keuzes meer qua spelers. Dan verlies je toch een beetje de grip op zo’n groep. Nu heb ik gelukkig een staf waarmee ik prima kan samenwerken en waarmee ik eigenlijk eensluidend over het spel denk. Ik hoef ook nooit aandacht aan mijn wissels te geven en kan me gewoon op het spel concentreren. Achter mijn rug worden dan de spelers keurig door de andere trainers geïnstrueerd. Daarbij is het gewoon een kwaliteit van deze groep dat de sfeer gewoon prima is. Er is totaal geen ‘eilandjesgevoel’ binnen de groep, je ziet dat ook terug in de beleving op de trainingen, die zijn al heel anders dan in het begin van het seizoen. We zijn nog steeds bezig met dat proces dat ik al eerder aanhaalde, en dat proces is nog steeds gaande, we moeten nog steeds groeien en we zijn nog lang niet waar ik met de groep naartoe wil. Maar als je iets wilt, dan moesten we vandaag koste wat het kost winnen en dat hebben we dus keurig gedaan!”

  Olivier Blaauw
  In de Aalsmeerkantine heerst een voortreffelijke sfeer waaraan je zeker niet zou opmaken dat het vlaggenschip vandaag een stevige oorwassing heeft ondergaan. Een volkszanger luistert een en ander op met de bekende Nederlandstalige nummers, maar dat laat verder weinig ruimte voor een interview. En dus neem ik Olivier even mee naar buiten naar het fraai overdekte terras.
  “Ja, wat gebeurde er toen… Ik probeer natuurlijk mijn uiterste best te doen en te laten zien dat het vertrouwen van de trainer niet misplaatst was. Ik kom natuurlijk terug van een blessure en ik had eigenlijk nog niet verwacht dat ik al zo vlug in mocht vallen. Ik had echt nog niet verwacht dat ik vandaag al in de basis zou komen te staan, maar hoopte uiteraard wel op een invalbeurt. Ik was daar dan ook heel blij mee en ik wilde dat vertrouwen natuurlijk terugbetalen. En dan is het natuurlijk heerlijk dat je dat met twee doelpunten kunt onderstrepen en bekronen. Die goals braken de wedstrijd lekker open, daarna ging Aalsmeer meer druk zetten en achterin één-op-één spelen. Dan kun je met snelle jongens als Quincy van Waveren - en Hidde van der Veldt die er later bijkomt – gebruik maken van de ruimte die er bij hun achterin ontstaat. We sloegen dus zakelijk toe in de slotfase.
  Dinsdag ging het inderdaad heel lekker in de beker tegen – met alle respect – zondag derde klasser Nederhorst. Het voelde goed dat ik negentig minuten kon spelen en ik was er ook zeker blij mee, maar ik hechtte er niet al te veel waarde aan vanwege de tegenstand. Ik had wel zo iets van dat ik het ook in de competitie nog wilde laten zien. En dat smaakt zeker naar meer!”

  Jordey Buitenhuis
  “Het is inderdaad een vreemd seizoen voor me. Eerst in de basis, toen er even uit en nu er weer in. Vandaag ging het voor mijn gevoel ook weer lekker. Verdedigend stond het vandaag überhaupt wel goed en we hebben weer de nul weten te houden, dat is toch ook belangrijk voor het zelfvertrouwen.
  Dan moet je uiteraard nog wel je eigen kansen afmaken en ik de twijfel sloeg toch wel heel even toe toen die ballen er maar niet ingingen. Maar toen ging die bal van Blaauw erin en kregen we alleen nog maar kansen en hadden we ook nog een penalty moeten krijgen, maar als je met 0-3 van het veld stapt dan is dat gewoon heel lekker.
  Bij Hercules speelde ik ook al rechtsback, dus helemaal vreemd was het niet voor me. Mar het was toch wel raar: vorig seizoen eigenlijk het hele seizoen op het middenveld gespeeld en nu dan ineens achterin. Maar goed: ik vind het ook wel prettig om aanvallend ook wat bij te dragen dus ik vind het lekker om mee op te kunnen komen. Verdedigend vind ik het echter ook lekker om mijn man uit te schakelen en dat is centraal achterin of op het middenveld net zo.
  Nee ik vind het niet zo heel gek dat je stelt dat de breedte van onze bank straks gaat bepalen waar we gaan eindigen. We hebben nu een hele brede selectie met veel kwaliteit. Je ziet dat aan Olivier die invalt en er gewoon twee inlegt, Hidde die invalt en scoort, dus die wissels zijn wel degelijk heel belangrijk.
  Ja de sfeer in de groep is inderdaad heel erg goed. Maar ja, je weet: als je wint dan heb je vrienden. Natuurlijk heb je de teleurstelling die ik in het begin van het seizoen ook voelde toen ik er naast kwam te staan, maar dat gaat niet ten koste van de sfeer. Iedereen weet dat ie het gewoon moet laten zien als ie er in komt…”

  Apenstaartjes kijk op de zaak
  Wie maandag de krant openslaat en die 0-3 tussen de uitslagen ziet staan, die zal denken dat het een eenvoudige overwinning voor Huizen is geweest. Hoewel Huizen er rustig nog drie of vier bij had kunnen maken was het toch geen ‘makkelijke’ overwinning. Ik ben het met Klein eens dat dit wellicht één van de betere ploegen is in deze competitie en heel eerlijk vind ik ze beter dan het AFC en het Argon waartegen we dus gewoon tegen een nederlaag aanliepen.
  Klein heeft het vaak over het proces waar hij met de mannen mee bezig is. Dat proces zie je inmiddels ook terug in de opstelling die momenteel redelijk vaste vorm heeft gekregen. Willemse speelde een degelijke wedstrijd in de goal en lijkt wat mij betreft daarmee de strijd voor de plek onder de lat te hebben beslist.
  Ook het voetbal an sich neemt met de week vaster vormen aan: de patronen worden duidelijker, vaster en raken meer en meer ingeslepen. Dat resulteerde dus deze week voor het eerst in de koppositie. De twee nederlagen zijn weggepoetst in een competitie waarin iedereen van iedereen te kunnen winnen. En dat is meteen het grote gevaar dat er voor Huizen op de loer ligt: het ‘grote Huizen, koploper en recentelijk nog derde divisionist – is daarmee natuurlijk de te kloppen ploeg. Er stapt geen ploeg meer de wei in tegen ons met het idee dat men dit varkentje wel eens eventjes zal gaan wassen. Alle tegenstanders zullen tot op het bot gemotiveerd zijn om een resultaat te pakken tegen die geel-groenen. En dat houdt in dat ook Huizen zich geen moment van onderschatting, verslapping of half werk kan permitteren. Huizen zal iedere wedstrijd met het mes tussen de tanden aan moeten treden en gaan tot het gaatje. Het is aan Klein en zijn staf om de mannen scherp te houden: wie niet 100% is of geeft komt er gewoon naast te staan. De vervangers staan te trappelen en verschillen kwalitatief weinig tot niets met de basisspelers.
  Nog twee wedstrijden en dan kan Huizen de eerste periode pakken. Een speler merkte na afloop op dat ploegen die de eerste periode pakken vaak in de tweede seizoenshelft helemaal wegzakken. Toch ben ik daar niet echt bang voor met deze ploeg. Dus laten we er toch maar gewoon voor gáán!

  Apenstaartje

  FC Aalsmeer - sv Huizen 0-3 (0-0)

  56. Olivier Blaauw 0-1
  85. Olivier Blaauw 0-2
  90. Hidde van der Veldt  0-3

  Opstelling FC Aalsmeer:
  Nick van der Wiel, Eder Medina Delgado, Burak Sitil (60. Thomas Harte), Sander Aznar Martinez (60. Mark Ruessink), Sergae Kogelans, Junior Tiller, Berry Kramer, Daan van Huffel, Martin Campbell, Jordy de Groot (80. Daan Vaneman), Giliano Eijken
  Opstelling sv Huizen:
  Brian Willemse, Danny Benning, Wouter Vente, Wouter Bonke, Jordey Buitenhuis, Aron Klaassen, Sebastian van Kammen, Dennis Lamme (66. Murat Önal), Quincy van Waveren (85. Hidde van der Veldt), Renee Troost, Zakaria el Biyar (50. Olivier Blaauw)