https://www.svhuizen.nl/huizen-knokt-zich-naar-een-verdiend-punt/n3740c139
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  In de openingswedstrijd van de tweede seizoenshelft moest Huizen het opnemen tegen het op de derde plaats staande Staphorst. Een verslag...
  huizen-knokt-zich-naar-een-verdiend-punt

  Vertrouwen
  Of hij me een ‘belangrijke’ vraag mag stellen, vraagt de bezoeker van de bestuurskamer me. ‘Of ik er vertrouwen in heb voor vanmiddag,’ luidde de vraag. Helaas – of eigenlijk gelukkig – heb ik er verder part noch deel aan en raken mijn voorspellingen veelal kant noch wal. Toch grappig dat men belang stelt in mijn verwachtingen.
  Met slechts één competitieoverwinning op ons conto en een potentiële titelkandidaat als tegenstander, kon ik niet stellen dat ik overliep van vertrouwen in een goede afloop voor vanmiddag, ondanks het achteraf uiterst verdienstelijke 2-2 gelijkspel in het uitduel. Maar goed: hoop verloren is al verloren en zolang er leven is, is er hoop.
  De namenlijst leert me dat Quincy van Waveren nog geblesseerd is en dat ook aanwinst Randy Onuoha nog niet van de partij kan zijn. Dat heeft Erik Assink doen besluiten tot een basiself waarin captain Renee Troost een rol centraal achterin heeft gekregen vanwege de schorsing van Joey Papamelodias. Samen met Wouter Vente vormt hij het hart van de verdediging die op de flanken bemand wordt door Nino van Jaarsveld op links en Danny Benning op zijn vertrouwde rechter stek.
  Op het middenveld toch wel wat verrassend een basisplaats voor Bob Brilleman die midweeks zo’n uitsteken de indruk achterliet tegen Loosdrecht. Toch wel wat verbazend, want Bob is fysiek niet van het boomstammenkaliber en als ik het me goed herinner denderden er bij Staphorst toch de nodige kolossen op dat middenveld rond. Bob krijgt steun van Jordey Buitenhuis en Aron Klaassen in de slag om dat middenveld. Voorin moeten Hidde van der Veldt, Murat Önal en Thomas Malolepszy de score in ons voordeel uit doen vallen.
  Ondanks dat we tegen een van de toppers uit deze klasse spelen hebben toch niet al te veel mensen de weg naar de Wolfskamer gevonden en de tribune vertoont nog flink wat lege gaten als ik mijn vertrouwde plekkie inneem.

  Vertrouwen
  Mijn herinnering had me niet in de steek gelaten: de Staphorsters torenen in zeker acht van de elf gevallen boven hun Huizer opponent uit. Toch opent Huizen fris van de lever en zonder enig ontzag. Dat voorkomt echter niet dat de eerste mogelijkheid voor onze gasten is als in de tweede minuut Danny Benning al een met een voortreffelijke ingreep snode plannen van Mark Schra moet dwarsbomen. Het resulteert uiteindelijk wel in een corner, die met veel kunst-en-vliegwerk via doelman O’Niel en de inderdaad in de defensie opererende Renee Troost wordt geruimd.
  Maar Huizen dartelt over het veld. Aron Klaassen zet vanaf het middenveld een fraaie aanval op die via een fraaie aanname van Murat Önal en een dito dieptepass Hidde van der Veldt wegstuurt. Voor de verdedigers is er dan geen houden maar aan als Van der Veldt de turbo erop zet. Doelman Rutger Mulder moet alle zeilen bij zetten om eerder bij de bal te komen dan onze rappe vleugelspits. Dat lukt hem op het nippertje en hij jaagt de bal snoeihard de tribune in, waar Jan van der Poel nog maar net zijn bril weet te redden.
  En dat kunststukje herhaalt Murat even later nog een keer maar nu aan de andere kant waar hij Thomas Malolepszy wegstuurt. Deze wordt echter goed van de bal gehouden door de potige verdediger die hem vanmiddag onschadelijk moest maken.
  Als dan even later Hidde van der Veldt de bal nog eens goed voor weet te krijgen en Bob Brilleman bereikt dan neemt het vertrouwen in een goede afloop toch al wat toe. Ondanks dat Bobs inzet gekraakt werd, laat Huizen zien geen ontzag te hebben voor deze tegenstander en toont het beeld van de wedstrijd geen moment het verschil in stand op de ranglijst tussen beide ploegen. Sterker nog: Huizen is eigenlijk de bovenliggende partij!

  Vertrouwen
  Even de adem inhouden als een voorzet van Reinier Crediet op de borst komt van Danny Benning en de luidruchtige Staphorster bank opvliegt om een penalty te claimen. De uitstekende leidende scheidsrechter Bos geeft echter keurig aan dat het hier een bal op de borst betrof. Het vormt de inleiding voor een vermakelijke verbale controverse tussen Staphorst-trainer Jan Vlap en het Huizer gedeelte op de tribune.
  Met een klein half uur gespeeld gaat Huizen weer in de aanval. Malolepszy galoppeert langs de lijn, laat de verdediger achter zich en ziet dat Murat Önal leep met hem mee is gekomen en zich in kansrijke positie bevindt. ‘Malo’ trekt de bal keurig naar binnen, maar helaas wel wat áchter Önal, die daardoor in moet houden, draaien en daardoor zijn kansrijke positie verliest. De inzet wordt geblokt, Önal gaat neer en heeft verzorging nodig. Strompelend wordt hij naar de kant geleid en we vrezen het ergste. Murat is echter een bikkel en tot onze opluchting zien we hem weer het veld betreden. Wel wat trekkebenend, maar we hopen dat hij de pijn ‘eruit weet te lopen’.
  Weer een fraaie aanval als Van der Veldt die eenzaam in de hoek goed balbezit weet te houden en de bal aflegt op de opkomende Danny Benning. De bal zwaait goed voor, Murat Önal verlengt knap en de Nino van Jaarsveld jaagt de bal snoeihard en rakelings naast de goal van de kansloze doelman Mulder.
  Dan nog een kopbal van de ijverige Aron Klaassen die twee handen in zijn rug voelde op een voorzet van Malolepszy en daardoor de richting miste om de openingstreffer te kunnen laten noteren.
  En met Klaassen noem ik dan toch een van de onopvallendste, maar o zo nuttige spelers. Met zijn dieselende inzet is hij een speler die zonder op te vallen zo ontzettend veel nuttig werk doet: net een voetje ertussen en balletje breed, afjagen waardoor de tegenstander niet tot een vooruit, maar achteruit gaat, kopballetje verlengen tussen twee reuzen op het middenveld, gaten dicht lopend of juist gaten trekkend… Acties waarvoor hij de handen niet op elkaar zal krijgen, maar zó verrekte nuttig!
  En zo ‘buffelt’ heel Huizen zich een slag in de rondte. Achterin staan Vente en Troost als een huis, geassisteerd door de geconcentreerd spelende Benning en Van Jaarsveld. Brilleman, Buitenhuis (wat een versterking is dát zeg!) en eerder genoemde Klaassen doen veel ondankbaar werk op dat middenveld, voorin houden Önal, Malolepszy en Van der Veldt de Staphorster defensie goed bezig. Alleen doelman Mulder zien we wat te weinig in actie naar mijn smaak. Maar we zijn nu een goed half uur bezig en ik heb me nog geen minuut verveeld in deze open en snelle wedstrijd.
  Kort voor rust houden we de adem weer in als Bob Brilleman de bal op de slof neemt na een goed lopende aanval via Jordey Buitenhuis. De bal gaat richting kruising, maar stijgt daar helaas rakelings overheen.
  Murat gaat dan nog een keer over de knie bij Reinier Crediet en dat levert Huizen een vrije trap op net buiten het strafschopgebied. Murat neemt de bal zelf maar weet er onvoldoende vaart en richting aan te geven om doelman Mulder te verontrusten. Het is overigens de eerste keer dat de Staphorstdoelman zijn handschoenen vuil moest maken…

  Rust
  De rust breekt aan nadat Malolepszy nog een schuiver loslaat na een aanval die hij zelf opzette. De hoek is moeilijk, maar iedere rechtgeaarde spits had zijn kans waargenomen. Doelman O’Niel bezorgt ons dan nog even een hartverzakking als hij op slag van rust onder een corner doorgaat en Renee Troost opnieuw als reddende engel op moet treden.
  Met de 0-0 mag Huizen zich het meest ontevreden tonen, al zullen er zonder meer objectieve toeschouwers zijn die het een terechte ruststand vonden. Maar als diezelfde objectieve toeschouwers hadden moeten raden wie van deze twee ploegen er derde staat en wie er onderaan bungelt, dan hadden velen Huizen die derde plek toebedeeld.
  Een heerlijke eerste helft, dus waarbij alleen het ontbreken van keeperswerk als minpuntje genoemd moet worden. Fysiek heeft Staphorst meer in de schaal te leggen, maar voetballend is Huizen geraffineerder en heeft het een optisch overwicht.
  Vooralsnog zie ik geen redenen voor Assink om al te gaan wisselen, of het moet de aangeslagen Murat Önal zijn die niet geheel okselfris meer oogde.

  Vertrouwen
  En inderdaad zien we na de rust Lucas van Esterik zich aan de aftrap zetten. Murat Önal is inderdaad geblesseerd in de kleedkamer achter gebleven. En was Murat al geen ‘reus’, met Van Esterik gaan we er zeker qua lengte niet op vooruit.
  Mannetjesputter Van Esterik laat zich echter na een minuut of vijf al gelden: op de achterlijn gaat hij op wilskracht en inzet door en worstelt zich vrij, de voorzet is goed op de onvermoeibare Klaassen die voor en achter te vinden was. De inzet is goed, maar via een verdediger houden we er toch slechts een corner aan over.
  Met het vertrek van Önal lijkt ook een beetje het voetbal uit de ploeg te zijn verdwenen. Is dat een kwestie van vertrouwen? In ieder geval is het nu Staphorst dat de bovenliggende partij aan het worden is. Eerst zien we hoe spits en aanvoerder Rob Mijnheer zijn inzet gekraakt ziet in de Huizer defensie, kort daarop gaat een kopbal van diezelfde Mijnheer rakelings naast uit kansrijke positie.
  Huizen moet zich meer en meer beperken tot tegenhouden en het vertrouwen in een goede afloop daalt zienderogen op de tribune. Een gevaarlijke uitval in de 62e minuut en de mensen grijpen al naar het hoofd. ‘Daar gaan we!’ klinkt het benepen voor me. Gelukkig krult de bal in handen van doelman Rinaldo O’Niel en blijft het bij een waarschuwingsschot.
  Bepaald geen waarschuwingsschot als Mike Reuvers de bal op luttele meters voor O’Niel panklaar op de slof krijgt. Zijn uithaal is vernietigend en tot onze verbijstering wordt de bal door doelman O’Niel in een waanzinnige reflex gekeerd. De redding is zo waanzinnig dat ik me afvraag of O’Niel die bal überhaupt wel gezien heeft of dat zijn keepersinstinct hem in de baan van het schot bracht. ‘n Wereldredding!

  Vertrouwen
  En zo tikken de minuten weg en worden we op de tribune tussen hoop en vrees heen en weer geslingerd. Assink brengt dan Garrett Jones voor de leeg gespeelde Malolepszy die van pure uitputting steeds meer ruzie met de bal kreeg. En diezelfde Jones krijgt dan een minuut later de bal uit een corner van Danny Benning perfect op de pommadekuif. Jones doet verder ook alles goed en de tribune veert al op als de bal bij de verre paal binnen lijkt te slaan. Helaas verdwijnt de bal langs de verkeerde kant van die paal en teleurgesteld zakken we weer terug in onze kuipstoeltjes.
  Aan de andere kant laat Martijn Brakke een goede voorzet op het hoofd van Ewald Koster vallen en ook deze bal lijkt maar voor het inknikken. Als Koster dan ook de juiste richting niet weet te vinden begint het vertrouwen in een goede afloop toch weer wat toe te nemen.
  Ook Kevin Smit mag dan zijn opwachting maken voor Hidde van der Veldt.
  Een vrije trap wordt door O’Niel dan moeizaam verwerkt. De bal valt voor de voeten van een Staphorster aanvaller, maar diens rebound is dan een prooi voor de gretig keepende O’Niel.
  Inmiddels heeft Van Esterik zijn draai wel gevonden en bikkelt en kleunt er zonder enig ontzag in tegen de reuzen die hem de voet dwars trachten te zetten. Onverzettelijk blijft hij in balbezit en wint het ene persoonlijk duel na het andere. Dan gaat hij op avontuur in de zestien van Staphorst en wordt hij getoucheerd en gaat neer. Van Esterik claimt luidkeels een strafschop, zulks tot grote verontwaardiging van de verdediger die hem wel degelijk aan tikte. De eerlijkheid gebiedt me te vermelden dat ik het vanaf de tribune wel een wat licht vergrijp vond voor een strafschop en die mening is ook arbiter Bos toegedaan. Onze arbitragedeskundige Gert van der Roest claimde echter na afloop dat dit zonder meer een strafschop op had moeten leveren en zijn Gert dicht ik dan toch iets meer kijk op dit soort zaken toe dan mijn eigen kijk op de zaak. Huizen moet het dan maar stellen met de corner die het gevolg is van Van Esteriks actie. Deze zwaait vervaarlijk voor de goal van Mulder maar eindigt tenslotte toch in een achterbal.
  De minuten tikken weg en een verdienstelijk punt gloort aan de horizon. Geen gewenste en hard noodzakelijke driepunter, maar tegen de nummer drie is een puntje toch lekker meegenomen.
  Aron Klaassen kopt dan nog een keer precies in handen van doelman Mulder en onder druk van de luidkeelse protesten van trainer Vlap kent schiedsrechter Bos nog een vrije trap toe aan onze gasten. Het zal toch niet wéér, he? Gonst het over de tribune. De nagels gaan zo ongeveer per kilo als Rémon Kroes de bal dan gevaarlijk inzet. Met vereende krachten weet Renee Troost het hoofd boven water te houden en stelt zo het dik verdiende puntje voor Huizen veilig. En dat geeft tegen de nummer drie toch het nodige vertrouwen voor de toekomst.

  Erik Assink
  Onze hoofdtrainer wordt door een reporter van een lokale Huizer krant al bij het veld opgevangen. Terwijl Gijs Moerman van de Gooi & Eemlander en ik braaf bij de kleedkamers staan te wachten. En dus besluit ik onze hoofdtrainer straks nog maar even apart te nemen en begin eerst aan de spelersinterviews.
  Erik Assink is echter ondanks zijn aversie tegen interviews toch uitermate breidwillig om zijn verhaal nogmaals te doen. Als ik aangeef dat ik het een aantrekkelijke wedstrijd met twee gezichten vond en dat ik het een verdiend punt vond beaamt Assink mijn zienswijze. Een verdiend punt waarbij er -  met name in de eerste helft - meer dreiging van Huizen voor de goal was dan andersom. Assink noemde in de tweede helft nog expliciet de kopbal van Jones die net voorlangs zeilt en de al dan niet strafschop die ook Assink terecht had gevonden omdat Van Esterik tegen de voet wordt getikt. Daar tegenover stelde Staphorst één gevaarlijk moment waar Rinaldo O’Niel goed op zijn post is.
  Assink moest inderdaad Önal vanwege een blessure wisselen. Hij had een fikse tik opgelopen bij de matige voorzet van Thomas Malolepszy. Doordat de bal achter Önal gespeeld werd moest hij in het duel komen en niet naar de goal toe door kon stomen. Hij moest terug draaien en krijgt dan een ferme tik van de Staphorster verdediger. Ook weer een moment waar Assink van vindt dat we weliswaar dreiging hebben, maar weer tekort schieten qua uitvoering. “Daar was méér uit te halen,” verzucht Assink. Maar ook de voorzet van Hidde van der Veldt waar niemand paraat is om de bal binnen te tikken, allemaal momenten die allemaal zomaar een goal op hadden moeten leveren.
  Dat we de tweede helft wat minder uit de verf kwamen wijt Assink aan de eerste seizoenhelft, waarin we heel vaak aardig mee konden komen, maar uiteindelijk toch onderuit gingen. Dat was in Staphorst destijds net zo: daar hadden we voor de rust misschien wel met 0-3 voor moeten staan. Ook daar mochten we na de tweede helft gewoon blij zijn dat het 2-2 gebleven is want ook toen zat er heel veel druk van Staphorst op die tweede helft. Staphorst is hoe je het wendt of keert een ploeg die niet heel goed hoeft te voetballen om toch een goal te maken. Ze kiezen bijna direct voor de lange bal – zelfs een inworp gooien ze al zo ongeveer voor het doel – al die ballen zijn dan haast niet meer tegen te houden. Als je ook ziet wat er dan allemaal in komt lopen: Mijnheer, Koster, Uuldriks, allemaal fantastische koppers.
  Assink vond het echter geen ‘aantrekkelijke;’ wedstrijd. Met name voetballend vond hij er niet veel aan te genieten, waarbij hij heel veel momenten van ‘voetbal’ gemist had: wegwerken: Boem! Wegwerken: Boem! Vooral in de tweede helft zag hij meer werkvoetbal dan technisch verzorgd spel.
  Als ik Assink vraag of hij tevreden is met het punt, dan moet onze trainer even nadenken. “Ik heb tegen de jongens ook gezegd: beter een half ei dan een lege dop. Zo simpel is het eigenlijk! Ook tegen Genemuiden en Excelsior heb je het verschil in de ranglijst niet kunnen zien. Met heel veel ploegen kunnen wij ons gewoon meten. Alleen komen we vaak toch net iets gogme tekort, krijgen we bijvoorbeeld eigenlijk te weinig vrije trappen mee.”
  De invalbeurt van Lucas van Esterik kon Assink prima bekoren. Hij had de bal vaak en gebruikte zijn lichaam uitstekend en zette zijn ‘poot’ er ook gewoon in. Hij knikt natuurlijk met zijn postuur niet maar zomaar de voorzetten binnen en dat vergt dus wel een bepaalde manier van spelen. Garrett Jones was ook een optie geweest in de spits, maar Jones heeft de eerste helft van de competitie met een blessure rondgelopen, heeft pas vijf of zes keer volledig meegetraind, dus wat dat betreft was Lucas van Esterik die het hele seizoen al volop meetraint verder.

  Lucas van Esterik
  Met zeer veel genoegen heb ik de verrichtingen van deze kleine terriër gadegeslagen. Brutaal en voor de duvel niet bang. In het vorige verslag had ik hem abusievelijk de voornaam van zijn broer gegeven en dat werd in huize Van Esterik met zeer veel hilariteit ontvangen. Waarvoor alsnog mijn excuses.
  “Vanwege dat bikkelen en kleunen had de trainer me ook ingezet. Ik moest gewoon een beetje ‘oorlog’ maken en de bal voorin vast houden. Dat is ook waar ik het als voetballer vooral van moet hebben: strijd en inzet.”
  Je hebt geloof ik alleen nog niet gekeept…
  “Hahaha, ik heb inderdaad op heel veel plekken al gespeeld. We zijn nu ook aan het zoeken wat de plek is waar ik me op moet gaan focussen, maar ik heb in de jeugd ook zo ongeveer op alle plekken gespeeld, voor, midden, achterin…”
  Voor een trainer is dat natuurlijk wel een hele luxe situatie als je zo’n lekker stukkie stopverf hebt waar je de gaten in je opstelling mee kunt vullen…
  “Voor de trainer is dat wel handig inderdaad, maar ik vind het wel voor mezelf wat onhandig omdat ik gewoon niet weet waar ik me op moet richten. Dus ik hoop dat daar de komende maanden wel wat meer duidelijkheid over ontstaat. Ik hoop op een plek voorin. Daarbinnen heb ik niet echt een voorkeur.
  Mijn eigen optreden vandaag vond ik ook wel lekker gaan. Ik had natuurlijk wel de mazzel dat Murat geblesseerd raakte. Dat is uiteraard wel heel jammer voor hem, maar ik kreeg daardoor de kans de hele tweede helft te spelen en dat is toch lekkerder dan dat je er maar tien minuutjes in staat. Dat we de tweede helft voetballend wat minder begonnen heeft natuurlijk ook met de tegenstander te maken die de tweede helft sterk op kwam zetten. Je probeert er natuurlijk altijd wel voetballend uit te komen, maar soms moet je gewoon de bal maar naar voren pompen om onder de druk uit te komen. En ja, een puntje tegen Staphorst overhouden als begin van de tweede helft van de competitie is natuurlijk best lekker. Uiteraard hadden we liever gewonnen, maar als dat er niet in zit, dan maar een punt pakken….”
  En dan het moment van de strafschop…
  “Tja, hmmm, hoe moet ik het zeggen, ik werd diep gestuurd en ging langs mijn man. Toen tikte hij me wat aan. De scheidsrechter zat er goed bij, dus… “
  Ik zie je lachen, dus denk ik: ‘n versierpoging?
  “Hahaha, voor mijn gevoel zou het een wat makkelijk gegeven strafschop zijn geweest, inderdaad. Maar goed: voor het zelfde geld geeft ie ‘m wel en win je zo’n wedstrijd. Ik denk dat de scheidsrechter het in dit geval wel goed had gezien. Ik ben gewoon ook niet iemand die makkelijk schwalbes maakt, ik hou daar helemaal niet van. Hij tikte me wel degelijk aan en dus kwam het nu zo uit en ging ik wat ‘makkelijk’ neer. Dus het is niet zo dat ik de scheids nu op ga staan wachten… Hahaha!”

  Bob Brilleman
  Ik noemde hem de ‘olie’ die de machine beter deed draaien. En vandaag mocht hij dan vanaf de aftrap beginnen.
  Volgens mij je eerste basisplek, Bob… Hoe is dat bevallen?
  “Ja dat klopt! Het is me prima bevallen, maar het was wel een zware wedstrijd waarin veel de lange bal gespeeld werd. Dat is toch niet echt ‘mijn spelletje’, maar ik heb toch wel een paar momenten lekker een steekbal kunnengeven, dat voelt voor mij beter inderdaad. Voetballend kom ik dan beter tot mijn recht.
  Ik vind dat we als team goed hebben gespeeld, achterin stond het heel erg goed.
  Ik zag pas bij de wedstrijdbespreking mijn naam op het bord staan, dus het was voor mij ook een verrassing dat ik mocht beginnen.
  In het begin moest ik vooral zoeken naar mijn rol en daardoor was ik wat trager aan de bal voor mijn gevoel. Dat ging gelukkig gaandeweg beter en heb ik me goed herpakt. Eerst hard werken en dan mooi voetballen. Bij die bal die ik rand zestienmeter zomaar weg poeierde, dat is zeker niet ‘des Bobs’. Maar ik wilde nu zeker geen risico nemen in deze wedstrijd waarin we zo goed aan het knokken waren als team. Dan zou het wel héél erg zuur zijn als iemand net voor de eigen zestien een foutje maakt en je de wedstrijd weggeeft. En zeker als debutant wil je je dat niet laten overkomen!
  Maar het smaakt zeker naar meer!”

  Apenstaartjes kijk op de zaak
  Vertrouwen is het kernwoord voor dit team. Tegen Staphorst werd eens te meer duidelijk dat dit team wanneer het met dit vertrouwen en deze inzet speelt, eigenlijk voor geen ploeg hoeft onder te doen. Het punt vandaag was meer dan verdiend en mijn groen-gele brilletje had er eigenlijk wel een overwinning in willen zien. Een driepunter die met de week noodzakelijker wordt, want ondanks de verdienstelijkheid van dit punt tegen deze sterke tegenstander schieten we er toch niet veel mee op. Beter het halve ei dan de lege dop, mijmerde onze hoofdtrainer terecht. We lopen een puntje in op onze buren die nu direct boven ons staan, maar concurrent NSC loopt er weer twee uit. De beide Huizer ploegen staan dus gebroederlijk op directe degradatieplekken, met daarboven de twee Nijkerker ploegen die inmiddels zes punten meer hebben vergaard. Huizen zal dus minimaal twee driepunters moeten gaan scoren wil het op gelijke hoogte komen. De eerste ploeg die zich momenteel rechtstreeks veilig zou spelen (CSV Apeldoorn) heeft met zestien punten exact twee keer zoveel punten bijeen gevoetbald als Huizen.
  De stand blijft dus onverminderd zorgelijk, al geeft de wedstrijd tegen Staphorst meer dan voldoende aanknopingspunten om niet te wanhopen.
  Zaterdag gaan we op bezoek in Genemuiden. Weer een loodzware wedstrijd tegen de koploper. We hebben het geluk dat topscorer Kavak zich te buiten is gegaan en met twee (!) keer rood van het veld werd gestuurd. De kans is groot dat deze dus in de selectie tegen Huizen zal ontbreken en dat lijkt me toch wel een spreekwoordelijke slok op de borrel die Genemuiden is. Laten we ons echter niet rijk rekenen: er lopen nog wel wat meer schutters daar in de rondte bij Genemuiden. Met de instelling die we tegen Staphorst zagen moeten we Genemuiden toch zeker het vuur aan de schenen kunnen leggen.
  Ik hoop dat u met mij getuige zult zijn daar in Genemuiden van de wederopstanding van een getergd en gemotiveerd Huizen!

  Huizen - Staphorst 0-0 (0-0)

  Opstelling sv Huizen:
  Rinaldo O'Niel, Danny Benning, Wouter Vente, Nino van Jaarsveld, Renee Troost (C), Murat Önal (45. Lucas van Esterik), Jordey Buitenhuis, Thomas Malolepszy (67. Garrett Jones), Hidde van der Veldt (81. Kevin Smit), Aron Klaassen, Bob Brilleman.

  Opstelling vv Staphorst:
  Rutger Mulder, Frank van de Burg, Ewald Koster, Reinier Crediet, Mark veldmate, Rémon Kroes, Dennis Rosink, Rob Mijnheer (C), Martijn Brakke, Mark Schra (88. Heine Uuldriks), Mike Reuvers (79. William de Boer).

  Foto’s: Henk Heijnen Fotografie