Zalmkado Huizerkaas BC Zuyderzee Slokker IT Services MECO groep
 • Lid worden
 • Webshop
 • Businessclub
 •  

  Huizen JO19-1 wint overtuigend!

  Gepubliceerd op:

  Huizen JO19-1 heeft ook haar 2e wedstrijd gewonnen. Tegenstander WV-HEDW (Wilhelmina Vooruit Hortus Eendracht Doet Winnen) deed haar naam geen eer aan en werd met 4-0 naar Amsterdam teruggestuurd. Voorafgaand aan dit duel werd er best naar deze tegenstander opgekeken. WV-HEDW heeft een sterke jeugd en had vorige week met maar liefst 5-0 gewonnen. Voor onze jonge ploeg zou dit een zware wedstrijd worden.

  Al snel bleek W inderdaad een goed voetballende ploeg te hebben. Met 2 snelle behendige buitenspelers en een goed voetballend middenveld tikten ze het balletje prima rond. Huizen voetbalde zelf ook prima mee en de wedstrijd ging gelijkwaardig op. Op rechts werd Lars diep gestuurd, passeerde op snelheid zijn tegenstander en gaf een mooie assist op Rowdy: 1-0. Dit gaf Huizen extra vertrouwen en strijdlust. Uit een voorzet die de keeper pakte ontstond een vreemde penalty. De keeper had de bal al vast maar gaf een Huizen speler een klap na en de scheidsrechter gaf een gele kaart en een penalty. Tijmen schoot hard en hoog in maar had pech; de keeper bleef staan en stopte de penalty prima.

  WV-HEDW drong nu meer aan maar gaf achterin wel meer ruimte weg. Lars profiteerde van deze ruimte en passeerde een tegenstander en keeper en hield goed overzicht door de bal op Robbie te spelen. Hij kon snel door dribbelen naar de goal en schoot hard de 2-0 binnen. Een heerlijke 1e helft om naar te kijken met 2 leuke elftallen. En wat een onverwachte ruststand, zit er dan toch een resultaat in vandaag?

  Na rust voetbalden beide ploegen toch wel wat minder. W was wat onzorgvuldig wat mede kwam door de regen en het daardoor snelle kunstgrasveld. Huizen had de 1e helft veel kracht verspeeld en hoefde niet meer zo nodig. W creëerde wel enkele kansen maar deze werden dan gestopt door de sterk keepende Olivier. Je voelde wel aan dat de volgende goal belangrijk zou worden: zou Huizen de wedstrijd beslissen of lukt het W om de aansluitingstreffer te maken?

  Het was gelukkig Huizen dat de wedstrijd besliste. Na een schitterende pass van Miquel was het Emre die met een prachtige volley de bal in de hoek schoot. Wat een goal en wat een ontlading want nu was het beslist. In de slotfase scoorde Jerome na goed doorzetten nog de 4-0. Een prachtige overwinning die terecht heel enthousiast werd gevierd en 6 punten na 2 wedstrijden!

  Huizen JO19-1 heeft een hecht team o.l.v. Haris Bantvawala en zijn ass. Mitch en Vincent. De spelers werken hard en hebben iets voor elkaar over. Met een sterk keepende Olivier, goede kort dekkende backs Miquel en Davey/Sidney en een centrum in balans met Tijmen en Sem stond het achterin vandaag prima. Op het middenveld is er ook veel balans. Boris, Stijn, Robbie en Chris V. brengen veel loopvermogen om hun verdedigende werk te doen, maar kunnen ook voetballen en de aanvallers aan het werk zetten. En met Rowdy en Lars heeft Huizen 2 snelle aanvallers die enorm dreigend en effectief zijn. Als je dan vandaag ook nog prima spelers in kunt brengen als Jerome, Emre, Chris B., Noah en Cas dan geeft dit vertrouwen voor de toekomst!

  En niet te vergeten Milan die helaas door een blessure al 2 weken niet heeft kunnen spelen. Daarnaast heeft Huizen de luxe met een 2e talentvolle keeper Milo en een vaste grensrechter (Lars W.)

  Als onze jongens over een paar maanden meer aan het hogere niveau en het hogere tempo gewend zijn, kunnen ze ook de 2e helft blijven brengen wat ze nu de 1e helft doen, hier kunnen we straks nog een mooie stap maken.

  Gerelateerde artikelen

  26 september 2021

  Huizen J019-1 wint openingswedstrijd

  Het piepjonge Huizen J019-1 met vrijwel allemaal 1e jaar spelers heeft de uitwedstrijd bij RKAVV in Leidschendam met 3-5 gewonnen....