Acties

Huizen wint souverein en pakt de koppositie weer terug
abcoude-jo11-1-huizen-jo11-1-0-6-0-4
Huizen verliest van zichzelf
huizen-jo11-1-rkavic-jo11-1-1-3-0-1

Onder een vieze miezer en lelijke wind starten we vol vertrouwen de 3e competitiewedstrijd tegen…Ja tegen wie eigenlijk? Volgens het programma tegen RKAVIC maar waarom staan er dan blauw geklede jongens op het veld? De kleuren van RKAVIC zijn immers zwart, wit en oranje. Bij navraag blijkt hier een compleet team van de Wooter Academy te staan die om competitie te kunnen spelen, gebruik maakt van de ‘licentie’ van deze 100 jaar oude Amstelveense vereniging. Opmerkelijk en verwarrend dat je het dan als vereniging ook nog toestaat dat er in een ander tenue dan het eigen clubtenue wordt gespeeld kan worden. Wie vertegenwoordig je dan eigenlijk

De wedstrijd start voortvarend en het 1e kwartier is volledig voor de groengelen. De jongens vergeten zich echter te belonen met 2 of 3 doelpunten. Het lijkt een kwestie van tijd dat de goal gaat vallen. Huizen gaat echter te geforceerd op zoek naar de voorsprong, gaat steeds slordiger spelen en vergeet de gemaakte afspraken grotendeels na te komen. Het spelen als team lijkt uit het oog verloren te worden wat leidt tot veel balverlies. Eerlijkheidshalve dient ook te gezegd te worden dat er weinig geluk is in de afwerking. Maar ook dat is scherpte. Tot overmaat van ramp treedt dan een oude voetbalwet in werking en valt de goal, totaal onnodig en nog steeds tegen de verhouding in, aan de andere kant. We gaan rusten met een onverwachte 0-1 achterstand en zullen opnieuw gefocust op het veld terug moeten keren. De tegenstander lijkt echter bloed geroken te hebben en doet er fysiek nog een stapje bovenop. In plaats van de duels te vermijden gaat Huizen echter mee in het spel mee en verliest daardoor haar eigen voetbal volledig uit het oog. De tegenstanders zoeken de grens van het toelaatbare op en gaan er zo nu en dan ook overheen. Dit resulteert in een wedstrijd die meer en meer onvriendelijk wordt. Vanwege natrappen wordt er dan volledig terecht een speler van RKAVIC uitgestuurd voor 5 minuten. Wat er dan gebeurt overschrijdt alle grenzen van het fatsoenlijke. Ouders en coach van de tegenpartij stormen dreigend het veld op richting de scheidsrechter om hun onvrede over deze juiste beslissing kracht bij te zetten. Een schandalige wanvertoning die zich minutenlang afspeelt onder de ogen van 10-jarige pupillen. Nadat de rust lijkt wedergekeerd merkt scheidsrechter op dat de uit het veld gestuurde speler zonder toestemming het veld heeft betreden en wordt wederom terugverwezen. Opnieuw ontploft een ouder en rent in woeste razernij op de scheidsrechter af om verhaal te halen. De overige niet achter de hekken staande ouders laten zich hierop volgend weer volledig gaan. In plaats van de wedstrijd te beëindigen besluit de scheidsrechter nadat de rook is opgetrokken toch door te spelen. De uiteraard hevig geschrokken spelers van Huizen spelen met angst in het lijf verder en verliezen deze uiteindelijk door zwak ingrijpen met 1-3. De 1-4 wordt nog afgekeurd omdat deze gescoord wordt door de van het veld gestuurde speler die opnieuw zonder toestemming het veld betrad.

Een wedstrijd om snel te vergeten maar wat mij betreft nog een staartje mag krijgen. Het is in en in triest dat dergelijke toestanden zich nog steeds op en langs velden afspelen. Wat mij betreft zouden deze gefrustreerde types de toegang ontzegt moeten worden tot alle sportvelden. Helaas is dat echter niet te handhaven.

Huizen wint eenvoudig in een slordige oefenwedstrijd
huizen-jo11-1-sdo-jo11-1-14-4-7-1
Huizen wint ook tweede competitiewedstrijd
huizen-jo11-1-uvv-jo11-1-11-2-4-1