https://www.svhuizen.nl/huizen-houdt-aansluiting-argon-huizen-1-2/n4515c168
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Het was bijblijven of afhaken voor aanvang van ARGON - Huizen. Niets minder dan een overwinning was deze eerste wedstrijd na de winterstop nodig om een klein beetje in het spoor van de koplopers te blijven. Een verlag....
  huizen-houdt-aansluiting-argon-huizen-1-2

  Bijblijven of afhaken
  ‘Snarrepes koud’ vandaag. Hoewel de thermometer de nul nog niet heeft gepasseerd, maakt het venijnige windje dat het buiten bepaald onaangenaam vertoeven is. Ik prijs me gelukkig dat ik niet degene ben die vanmiddag in zo’n dun tricotje op dat veld in de rondte hoeft te rennen. Het windje doet me de tranen over de wangen biggelen en ik hoop maar dat dat de enige tranen zullen zijn die vandaag bij het voetbal zal vergieten, want na de toch wat verontrustende 0-2 tegen Waterwijk gaat het nu dan weer om ‘de knikkers’ en de mannen hebben mij vorige week meermaals verzekerd dat ze er vandaag weer zullen staan nu het er écht om gaat.
  Op voorhand een lastige pot, al hebben we ARGON als enige tegenstander deze competitie nog niet ontmoet. De stand is bedrieglijk: ARGON staat negende en Huizen vierde, maar het verschil bedraagt slechts twee(!) punten. Ook onze buren en AFC zijn met diezelfde die afstand in de achtervolging. Verliezen is dan ook geen optie als je de rest van het seizoen niet voor baard van die beruchte keizer wilt spelen. Slechts een overwinning kan dus voor Huizen de juiste toon zetten voor deze tweede seizoenshelft.
  Huizen opent die seizoenshelft vanaf een vierde plek en verlies zou dus maar zo een duikeling op die ranglijst kunnen betekenen die ons ineens weer gevaarlijk dicht bij het rechterrijtje zou brengen. Winst daarentegen zou Huizen maar zo op gelijke hoogte met Scherpenzeel kunnen brengen als dat de punten aan ZOB zou laten. Of dat laatste helemaal realistisch is waag ik te betwijfelen, maar het geeft wel aan hoe dicht de ploegen bijeen staan op de ranglijst. We gaan er dus maar vanuit dat die vierde plek voorlopig even het hoogst haalbare is en als je zelf je punten nou maar steeds pakt dan kon dit seizoen nog wel eens een vrolijk staartje kunnen krijgen.

  Bertje
  In de bus word ik even aangeschoten door Bertje Brons, onze onvolprezen hulptrainer. Tijdens de winterstop had hij even wat problemen met zijn gezondheid en lag hij een paar dagen in het ziekenhuis om te worden gedotterd.
  “Ik heb zo ontzettend veel leuke reacties gehad dat ik ze niet allemaal persoonlijk heb kunnen bedanken,” vertelt hij. “Jouw stukkies worden door veel mensen gelezen, dus zou ik daar graag even gebruik van willen maken om al die mensen te bedanken. Dus bij deze mijn dank aan de selectie, het bestuur, de staf en verder alle supporters en medewerkers van sv Huizen en verder iedereen daaromheen, die me een hart onder de riem heeft gestoken met z'n hartverwarmende reacties! Het heeft mij geweldig gesteund!”

  Opstellingen
  Nadat chauffeur Paul mijn bewondering geoogst had door achteruit met dat gevaarte vlekkeloos het nauwe gangetje in te schuiven naar de ingang van het sportpark, is de ontvangst in de bestuurskamer van ARGON hartelijk en bereidwillig. Een nieuwe lading papier wordt aangerukt en dan rolt het wedstrijdformulier keurig uit de printer.
  Bij Huizen ontbreekt vandaag Mike van ’t Land die kort voor de wedstrijd thuis een ‘huishoudelijk ongelukje’ kreeg en zich op de eerste hulp moest laten behandelen. Verder ontbreekt Tim Boterenbrood die de hele week afwezig was geweest vanwege een schoolreis naar de sneeuw. Er zijn echter meer verrassende ontwikkelingen: zo zie ik Olivier Blaauw weer in de basis verschijnen en ook Jasper van Vark heeft zijn goede optreden beloond gezien met een basisplek. Aangezien ik de ‘fabulous four’ ook gewoon op het wedstrijdformulier zie staan, vraag ik me even af of we soms met vijf verdedigers gaan beginnen. Dan wordt mij ingefluisterd door de ingewijden dat de snelle Kogeldans een linie doorschuift. En dus noteer ik Kroeze, Krux, Jeroen Lamme en Van Vark in de laatste lijn. Maar dat verschuift het probleem naar het middenveld, want daar zie ik ook Dennis Lamme in de basis genoteerd staan! Van Kammen, Lo-Asioe, Lamme én dus Kogeldans! Of zou Klein de snelle Kogeldans nóg een linie verder naar voren schuiven? Ik houd het er maar op dat het 4-3-3 systeem vandaag kennis maakt met de mottenballen en dat er 4-4-2 gespeeld gaat worden.
  De opstelling van ARGON bevat wel enkele namen die me belletjes doen rinkelen: Ian Refos en Ilias Latif komen me akelig bekend voor. Even googelen levert me dan een schat van informatie op, voornamelijk dat Latif nog met Abdelhak Nouri gespeeld heeft en dat Refos onder meer bij jong Utrecht gespeeld heeft en karakter toonde bij een relletje dat de pers haalde.

  Spetterend
  Nadat het pupilletje van de week toonde over een gouden linkerbeentje te beschikken met een schuiver waar Jaime Hensen ook in een wedstrijd nog kansloos op geweest zou zijn, gaat het dan los: beide ploegen kletsen erop! Dat levert nogal ‘Engels’ voetbal op waarbij van twee kanten de aanval wordt gezocht met lange ballen en geen risico achterin. Het is Huizen dat het eerst het vaste land weer opzoekt qua voetbal als een hele serie een-tweetjes begint bij Jasper van Vark en via de nodige tussenstations eindigt op de hak van de sprintende Blaauw. Pech, want een doorbraak voor onze rosse aanvaller had er bijna ingezeten.
  De eerste écht serieuze kans is echter voor de thuisploeg als een bal van de zijkant voor wordt geslingerd en Refos er het hoofd tegenaan kan zetten. Met ogen als theeschoteltjes van afgrijzen ziet het publiek (meer Huizers dan Mijdrechters zo op het oog) de bal er al invliegen in die derde minuut. Het zal toch niet wáár zijn?!
  Dan is daar echter Jaime Hensen die schitterend reageert en Refos bedremmeld met een cornertje afscheept dat hij dan ook nog eens met speels gemak wegvangt.
  Het visitekaartje van Hensen is afgegeven:

  Hensen, Jaime – Doelman - Wonderbaarlijke reddingen met een glimlach

  Die glimlach is echter wel even zoek als hij zijn verdediging even van onder uit de zak geeft, want het gemak waarmee deze kans tot stand kwam baarde hem en mij absoluut zorgen.
  Het tempo van de wedstrijd blijft hoog en ondanks de kou zal ook de objectieve toeschouwer zich vermaakt hebben met deze sprankelende openingsfase.
  We zijn een minuut of zes onderweg als Olivier Blaauw dan tijdens het afjagen rechtsback Kingsley ongelukkig raakt. Terwijl verzorger Hoogenboom Kingsley aan het oplappen is, komt arbiter Peter de Waard even informeren bij Blaauw wat diens kijk op deze botsing was. Gelukkig weet Olivier De Waard te overtuigen van zijn onschuld, want de arbiter - die voor mijn gevoel uit zou groeien tot een van de beste mensen van het veld – houdt het geel op zak. De Waard liet veel toe en dwong met zijn natuurlijke autoriteit de grenzen als vanzelfsprekend af, waardoor de wedstrijd nimmer zou ontaarden, ondanks het (bijna volledig) uitblijven van kaarten.

  Zinga!
  Een man die ook zijn eigen hoofdstukje wel verdiende was Ritchie Zinga, de nummer 10 van de Mijdrechters. Als Huizer supporter kreeg ik de zenuwen van die vent, maar als voetballiefhebber hield hij me continue op het puntje van het houten bankje, daar op de tribune in Mijdrecht. Een waar genot om naar te kijken en een pluim voor Tristen Kroeze die de schier onmogelijke taak toebedeeld had gekregen deze ‘voetballende wervelwind’ aan banden te leggen.
  We zijn elf minuten onderweg als hij met een geweldig kunststukje op het middenveld de bal aan een draadje lijkt te hebben. Spelers van Huizen vallen her en der om hem heen weg alsof het dominostenen waren en draaiend en kappend weet hij de bal vrij te spelen en de flank te bereiken. Als het weerlicht is hij dan weer ter plekke om de voorzet in te koppen. Deze keer is het de lat die redding brengt, maar als de bal dan het veld weer in kaatst, lijkt de bal van een meter of drie een simpele intikker te worden voor Latif. En dan is daar opnieuw de man die eigenlijk ook een eigen hoofdstukje verdiende: Jaime Hensen: dapper stort hij zich op de spijkerharde inzet van Latif en weet opnieuw Huizen voor een zeker lijkende achterstand te behoeden.

  Zoals De Waard is vertrouwt hij zijn assistenten
  Geen ‘triootje’ vandaag. Arbiter De Waard heeft vandaag aan onze zijde de onkreukbare Gert van der Roest ter assistentie en dus ook aan ARGON-zijde een Mijdrechter vertegenwoordiger die de vlag ter hand heeft genomen. Ongetwijfeld zullen de Mijdrechters ook over ‘onze Gert’ wel wat aan te merken hebben, dus ik wil het de goede man niet euvel duiden, maar een paar keer zat hij er volgens mij toch wel wat naast. Ook een keer in ons voordeel overigens, maar daarover later meer.
  Helaas ook in de dertiende minuut als via de opnieuw sterk spelende Van Vark Kogeldans lanceert, waarna deze een fraaie treffer laat aantekenen. Het heeft er alle schijn van dat er geen sprake is van buitenspel, maar toch gaat de vlag omhoog en ziet De Waard zich genoodzaakt dat vlagsignaal te honoreren. Mensen die op gelijke hoogte langs de lijn stonden verzekerden me na afloop dat er hier een glaszuivere goal werd afgekeurd.
  Nogmaals: verder geen kwaad woord van de vlaggenist van ARGON: als ik zie wat er geblunderd wordt door objectieve en betaalde vlaggenisten in het betaalde voetbal, dan ga ik zonder meer uit van de mans goeder trouw en dat hij de situatie gewoon oprecht verkeerd beoordeelde. Maar ‘zuur’ was het zeker deze fraaie treffer geannuleerd te zien worden.

  Het ijs is gebroken!
  Beide ploegen zijn dus naarstig op zoek naar de openingstreffer en ARGON was daar dus al twee keer akelig dichtbij. Het is dan ook een doffe dreun voor de mannen van coach Van Boksel als er in de vijfentwintigste minuut slordig wordt uitverdedigd. De gretige Kogeldans is er dan als de kippen bij om dit onverwachte graantje op te pikken en in paniek wordt er achterin bij ARGON aan Kogeldans en dus aan de noodrem getrokken. De Waard kan nu niets anders dan de bal op de stip leggen. Ook hier houdt hij de kaarten op zak en gezien zijn stijl van fluiten in deze wedstrijd kan ik dat alleszins billijken.
  Nassir Maachi zet zich achter de bal en met een keurige trap laat hij doelman Antonioli kansloos: 0-1 en Huizen lijkt nu toch aan het langste eind te gaan trekken.
  Jasper van Vark blijft dan twee minuten later rustig als de bal vreemd over de springende Krux heen dwarrelt: met een gedegen uithaal ruimt hij de bal voor het opnieuw gevaarlijk kan worden voor Hensen en kort daarop zien we hoe Joshua Lo-Asioe de bal maar centimeters voorlangs jaagt. Huizen wil nog voor rust ’zaken doen’.
  Dan blijkt de botsing met Blaauw toch teveel problemen op te leveren voor Richard Kingsley en nadat hij nog even was gaan zitten voor wat extra verzorging, moet hij nu dan toch het strijdperk verlaten en zich laten vervangen door Timo van der Meer. Het levert even wat positiewisselingen op bij ARGON waar Huizen echter onvoldoende van weet te profiteren. Zeker als Nassir Maachi de bal uit de kluts ineens voor zijn voeten krijgt. Hij staat echter met zijn rug naar de goal en in die rug zit dan ook de wanhopig grabbelende Antonioli. Maachi probeert te draaien, maar dat is wat veel gevraagd in deze onvoorziene situatie en de kans gaat dan ook verloren.
  De rust is al aanstaande als Zinga het weer op zijn heupen heeft en door dreigt te breken. In volle ren krijgt hij een zetje mee en duikt misschien wat al te theatraal tussen de rubberkorrels. De Waard is er vandaag echter de arbiter niet naar om deze duikeling te honoreren en tot ongenoegen van het Mijdrechter publiek laat hij gewoon doorspelen. Wij halen opgelucht adem. Ik heb ze wel voor minder zien geven…

  Rust
  Nadat Olivier Blaauw bij een uitbraakpoging nog een keer stevig getorpedeerd werd in de middencirkel, is er zelfs bij De waard een grens overschreden en ziet Bas Boelhouwer het enige geel van deze wedstrijd.
  En zo gaan we na deze aantrekkelijke eerste helft rusten met een wankele 0-1 voorsprong waarbij we onze doelman op handen mogen dragen. Ik durf dan ook niet te stellen dat onze voorsprong volledig verdiend was, het had ook maar zo in het voordeel van ARGON uit kunnen pakken vanmiddag. Maar goed: we hebben ook zo vaak aan kortste eindjes getrokken na een prima wedstrijd, dus andersom mag het ook wel een keer. Daarbij heeft Huizen ook wel mogelijkheden gehad om de voorsprong verder uit te bouwen, dus helemaal onverdiend was het nou ook weer niet.
  We openden met opportunistische lange halen, maar langzaam maar zeker kroop toch ook het verzorgde voetbal weer terug in het spel. Daarmee leek echter ook ARGON weer wat sterker in de wedstrijd te komen zonder dat ze overigens meer wisten te creëren dan die twee schitterende kansen die Hensen voor ze om zeep hielp.
  Het optreden van Kogeldans op het middenveld is verrassend en effectief. Een experiment dat wat mij betreft naar meer smaakt, zeker met een prima bikkelende Van Vark op de back-positie.
  Ik zie geen Huizer reserves die serieus aanstalten maken aan de aftrap te gaan verschijnen, dus ik verwacht zo een ongewijzigde manschaft aan de aftrap. Ik zou ook niet echt spelers bij Huizen aan kunnen geven die ik voor een wissel in aanmerking vond komen.

  Gelijk…
  Inderdaad begint Huizen ongewijzigd aan de tweede helft. En vrijwel meteen gaat Blaauw er als een speer vandoor: deze keer lijkt het wel degelijk buitenspel, maar nu geeft de ARGON-vlaggenist niet thuis en mag Blaauw door. De weg naar Antonioli lijkt vrij, maar Blaauw komt van de flank en moet dus naar binnen snijden. Met de complete ARGON-defensie in volle galop achter hem aan schiet Blaauw dan voor mijn gevoel iets te gehaast en biedt zo Antonioli de kans redding te brengen. Geen verkeerde keeper overigens, die Antonioli!
  Een gelukje voor Huizen als Latif half naast de bal maait als die schuin van achter hem wordt ingespeeld. Zonder geluk vaart niemand wel en we kunnen dus weer opgelucht adem halen.
  Ook Dennis Lamme rammelt weer nadrukkelijk aan de poort van de basisopstelling, want ook hij liet vandaag zien zeker niet te misstaan in de hoofdmacht van Huizen. Met een klein uur gespeeld toont hij ongenaakbaar kappend en draaiend de wilskracht die eigenlijk heel Huizen vandaag ten toon spreidde. Als hij de bal vrij heeft gespeeld stuurt hij met een fraaie pass Maachi weg. Die verslikt zich echter een beetje in zijn eigen lichaamsschijnbeweging en laat de bal doorschieten.
  Ook ARGON laat zich niet onbetuigd en draait Huizen de duimschroeven aan. Gedisciplineerd weerstaat Huizen de blauwe aanvalsgolven, maar het is duidelijk dat we onder deze druk vandaan moeten zien te voetballen willen we de drie punten veilig stellen.
  Krux gaat dan neer in een duel met Latif maar kan gelukkig verder. Krux kunnen we nu zéker niet missen!
  Het Huizer aanvalsspel komt nu steeds meer neer op speldenprikjes vanuit de gesloten en onder druk staande defensie. Maachi haalt nog maar eens uit voor een schot en ziet zijn inzet rakelings langs de verkeerde kant van de paal schieten, Hensen moet met twee vuisten redding brengen als Kenzo Brown en Ritchie Zinga Bas Boelhouwer in stelling brengen en een corner uit het vuur slepen. Dit kan niet lang goed gaan met nog zeker een half uur te spelen.
  En dan gaat het dus inderdaad fout: opnieuw wordt die dekselse Zinga gelanceerd. Kroeze zit hem op de hielen, maar gelijk zo’n goochelaar met drie bekertjes waaronder één balletje wordt die arme Kroeze helemaal dronken gespeeld. Het was met het oog haast niet te volgen wat die Zinga allemaal uitvrat daar aan die achterlijn. Dan wipt die balkunstenaar de bal met een achteloze beweging richting tweede paal en laat Refos eindelijk Hensen volslagen kansloos bij die tweede paal. 1-1 En op dat moment zeker volledig verdiend.

  Tekenen!
  Ineens lijkt alles te lukken bij ARGON: Boelhouwer geeft een op het oog idiote bal breed die kansloos over de zijlijn lijkt te dwarrelen. Dan is daar echter Ian Refos die de bal zo uit de lucht in één keer meeneemt om Van Vark in één vloeiende beweging te passeren. Een lust voor het oog, al zal Jasper daar heel anders tegenaan gekeken hebben…
  Huizen moet in deze fase oppassen niet volkomen overlopen te worden door een ontketend ARGON. Het is op dat moment dat ik met de ogen dicht voor die 1-1 einduitslag zou hebben getekend.
  Ineens is dan weer Maachi er vandoor. Ook hij moet vanaf de flank naar binnen. Oog in oog met Antonioli haalt hij verwoestend uit. Als voormalig doelwachter werd ik vandaag echt verwend met het vertoonde keeperswerk, want opnieuw is het een fantastische reflex van doelman Antonioli die een treffer voorkomt: met één hand pareert hij de inzet om zich vervolgens in tweede instantie over het kunstleder te ontfermen. Natuurlijk had Maachi de bal ook af kunnen (moeten?) geven, maar welke spits laat zich daar oog in oog met de doelman nou toe verleiden?

  Wissel
  Dan haalt Arnold Klein met nog een klein kwartier te spelen Hidde van der Veldt van de bank en mag Jasper van Vark zijn plek afstaan. Kogeldans gaat weer terug naar zijn vertrouwde stek en Van der Veldt gaat voorin lopen. Een slimme zet, want met de snelheid van Van der Veldt heb je opnieuw snelheid als wapen tegen een ARGON dat toch al de eerste tekenen van slijtage begon te vertonen: de bewegingen van Zinga werden langzaam maar zeker ‘doorzichtig’ en ook achterin begon het bij tijd en wijle wat te haperen.
  Toch blijft Kogeldans gevaarlijk opduiken en met nog een minuut of tien te gaan jaagt hij de bal via een verdediger spijkerhard en rakelings over de kruising. Geen Antonioli die daar nog iets aan had kunnen redden. De corner wordt geruimd en weer ingebracht door een scherp acterend Huizer middenveld. De bal gaat naar de tweede paal en daar duikt Lo-Asioe dan als een snoek op een aasvisje op om in te koppen. Het was een ultieme poging en op zich al een kunststukje om die bal überhaupt te raken, zodat Antonioli uiteindelijk toch weer redding weet te brengen.

  Alle Hensen aan dek!
  De minuten tikken weg en de 1-1 lijkt inmiddels een haalbare kaart nu de storm van ARGON een beetje is gaan liggen. Verslappen is echter geen optie en als Zinga en Boelhouwer een klein feestje bouwen in de hoek van het strafschopgebied, waarbij de bal met speels gemak weer even ‘balletje-balletje deed’ krult Boelhouwer de bal met meetkundige precisie richting verre hoek en lijkt daarmee de Huizer nederlaag tot een kwestie van tijd terug te brengen.
  In die Marvel-comics met superhelden is er zo’n figuur die van elastiek gemaakt is, die zijn ledematen tot ongekende proporties weet uit te rekken. Hensen kan ongeschminkt op voor die rol, want hij gaat naar de hoek en die arm blijft maar strekken, strekken en strekken tot hij het tenslotte onmogelijke verricht en de bal uit te uiterste bovenhoek tipt. Wat een safe! Je zou haast denken dat Hensen in het dagelijks leven met de knokkels over de grond zou moeten slepen als hij wandelt, zo lang leek die arm wel te worden!
  Niet alleen redt Hensen zo een punt voor Huizen, hij bezorgt de bal ook aan de basis van een uitval. Hidde van der Veldt die op volle snelheid niet meer te achterhalen is door de uitgespeelde ARGON-defensie breekt door. Schreef ik eerder dat geen rechtgeaarde aanvaller de bal breed zou leggen in zo’n situatie? Hidde bewijst mijn ongelijk en keurig gaat de bal breed naar de attent mee opgekomen Olivier ‘Goudhaantje’ Blaauw die daarmee de hoek maar voor het uitzoeken heeft en dat dan ook feilloos doet: 1-2 en met nog slechts enkele minuten te spelen lijkt Huizen de overwinning haast niet meer te kunnen ontgaan.
  Aart Jan van Boksel brengt dan nog Elgreenio Dorade voor Arnoud Schonis en bij Huizen mag Servanio Martina de laatste minuten volmaken voor de leeg gespeelde Maachi, maar het mag allemaal niet meer baten voor ARGON: Huizen pakt hier een felbevochten driepunter en mag zich nog steeds tot de kopgroep in eerste klasse A rekenen!

  Arnold Klein
  De overwinning wordt uitbundig gevierd. De muziekbox wordt in de gang gezet tot groot ongenoegen van de mensen van ARGON voor wie de druiven uiteraard uitermate zuur zijn. Gefrustreerd trekt een van de passanten de stekker er dan ook uit. Het mag de feestvreugde niet drukken: alsof ‘t het behalen van de titel betrof werd de overwinning gevierd in de kleedkamers.
  In dat rumoer is het niet mogelijk een interview af te nemen, en dus neem ik Arnold Klein even mee naar boven om daar in betrekkelijke rust even te bevragen.
  Als ik hem voorleg dat de mannen woord hebben gehouden – doelend op de toezeggingen vorige week dat ze er vandaag zouden stáán – moet Klein even grinniken. ”Ik heb ARGON vorige week ook even bekeken en die speelden toen net als wij in een totaal ander tempo dan dat ze vandaag deden. Ik kan niet anders dan de spelers een geweldig compliment geven voor de instelling en de inzet waarmee ze vandaag gespeeld hebben. Het was vanaf minuut één een wedstrijd waarbij je zag dat er twee ploegen op het veld stonden die beide heel graag wilden. Beide ploegen speelden bij vlagen heel leuk voetbal. In de eerste fase zag je echt twee ploegen die snel de diepte zochten om te proberen een opening te forceren. We probeerde een ‘man-meer-situatie’ te creëren en dat lukte een paar keer goed en daar scoren we eigenslijk ook die eerste goal uit als Sergae attent is. Daarvoor worden we dan wel twee keer gered door onze doelman. Ik kon vanaf mijn positie niet constateren of die afgekeurde goal van Sergae Kogeldans buitenspel was, maar dat doet ook verder niet meer zoveel ter zake: de manier waarop die kans ontstond kwam gewoon omdat we op dat moment goed mee konden spelen met ARGON en dat we daardoor ook een verdiende 0-1 konden maken. We verzuimden alleen in die fase ook de 0-2 te maken. Na rust hadden we met die situatie van Olivier - die een-op-een met de keeper komt - eigenlijk ook die 0-2 moeten maken en ook Nassir komt nog een keer een-op-een met de keeper te staan. Pas daarna kwam er een fase in de tweede helft waarin we eigenlijk niet meer onder de druk vandaan kwamen en we de bal voorin niet meer op de juiste manier wisten vast te houden en de juiste keuzes wisten te maken. Die nummer 10 werd elke keer opgezocht omdat ARGON in de gaten had dat dáár het gevaar vandaan kwam. Dat deed ARGON goed.
  Na die 1-1 luwde de aanvalsdrift van ARGON weer wat en kwamen wij weer wat meer opzetten. Dan moet je eigenlijk de juiste keuzes maken en een beetje geluk hebben en hopen dat zo’n bal dan een keer goed valt. Na die geweldige versnelling van Hidde van der Veldt en zijn perfect breedtepass die de 1-2 inleidde, zijn we eigenlijk niet meer echt in de problemen geweest. Daarin zie je ook weer dat stukje extra ervaring van een Krux die dan Tristen Kroeze wat meer rugdekking weet te geven zodat die 10 het niet meer kon belopen. We waren conditioneel sterk en wisten het daardoor goed overeind te houden in die slotfase.”
  Toch wat opmerkelijke aanpassingen in vergelijking met vóór de winterstop. Van Vark, Blaauw, Dennis Lamme weer in de basis. Kogeldans op het middenveld…
  “Daar waren wat dingetjes aan vooraf gegaan. Spelers die te laat waren gekomen en Mike van ’t Land die thuis een ongelukje kreeg en op het laatste moment af moest bellen. Daardoor moesten we als staf daar op acteren en aangezien we power op bepaalde posities wilden hebben zijn we tot deze oplossingen gekomen. Jasper van Vark stond vorige week goed zijn mannetje, waardoor we Sergae Kogeldans min of meer vrij in konden zetten. Het was wel een wat vreemde positie voor hem, maar ik vond dat hij het goed heeft ingevuld. Hij kan veel meer zijn dan de simpele linksback die eroverheen dendert, hij kan echt wel voetballen!
  We zien op het moment een soort generatieverschuiving plaatsvinden met Van Vark, Kroeze, Ziessen, jonge jongens die al een tijdje meetrainen en nu steeds meer stabiliteit gaan vertonen door die trainingen en de coaching van de meer ervaren spelers. En er komen er nog meer aan van Onder19. Voor die jongens is ‘t het belangrijkste dat ze het geduld bewaren, maar ik begrijp goed dat dat soms heel lastig kan zijn als je al een paar jaar tegen die selectie aanhangt of er zelfs bij zit. Ik ben dan ook zeer tevreden over Jasper van Vark die die mentaliteit heeft getoond, maar ook een Dennis Lamme die voor zichzelf een mentale slag heeft gewonnen. Na de winterstop zeiden Marcel van Vark en ik al tegen elkaar ‘Dennis is er mentaal doorheen!’ Dat heeft hij vorige week laten zien, op de training laten zien en dat heeft hij vandaag laten zien. Dat is een geweldig compliment voor hoe hij vandaag gevoetbald heeft! Natuurlijk kunnen er voetballend altijd nog wel bepaalde dingen beter gaan, maar we hebben vandaag vooral een geel-groen tenue gezien dat gestreden heeft voor minimaal een punt en uiteindelijk ook voor meer!
  Natuurlijk focussen wij ons op nummer één, maar voor de winterstop is dat gat negen punten geworden en dat is wel erg veel. We moeten dan ook de nadruk leggen op de doorontwikkeling van onze eigen ploeg en het is gewoon mooi om te zien hoe we de draad na de winterstop weer op hebben gepakt.”
  De euforie en de viering na afloop deed denken aan het behalen van een prijs. Heeft dat wellicht ook te maken met de manier waarop jullie naar deze wedstrijd toegeleefd hebben?
  “Ja, natuurlijk! Na Torremolinos hebben we een geweldige sfeer binnen de ploeg opgebouwd en waren we er allemaal op gebrand om een goed resultaat neer te zetten en de toon te zetten voor de tweede seizoenshelft. Als je daar met zijn allen keihard voor werkt, dan voelt dit resultaat heerlijk, zeker ook omdat we zware momenten gekend hebben voor die 1-1. Als je dat dan weer om weet te zetten naar een overwinning, dan komt dat uiteraard als een bevrijding. De sfeer binnen de ploeg is geweldig, maar we moeten dat wellicht nog wat nadrukkelijker op het veld kunnen vertalen… Maar vandaag hebben we dat gedaan!”

  Olivier Blaauw
  Je hebt er lang op moeten wachten, op die basisplek. Dan moet het dubbel zo lekker smaken om dan ook meteen de scoren en dan ook nog de winnende meteen…
  “Haha! Jazeker! Van tevoren stond ik niet eens in de basis, maar zoals het gezegde luidt: de een zijn dood is de ander zijn brood! Doordat er mensen te laat kwamen kwam er een plekje in de spits vrij en mocht ik beginnen. Dus eigenlijk een geluk bij een ongeluk. En dan is het helemaal lekker als je dan ook nog eens de winnende weet te maken. Dat smaakte extra lekker inderdaad! Ik moet zeggen dat ik hem perfect van Hidde van der Veldt voorgeschoteld kreeg, ik zou haast zeggen dat iedereen hem had kunnen maken…”
  Dat zeg je nou wel, maar ik heb dit soort kansen toch ook aan de lopende band zien missen, alleen een ‘Goudhaantje’ prikt ze erin!
  “Hahaha! Dat zijn jouw woorden, maar ja, het was wel een teamdoelpunt: via Jaime Hensen ging de bal naar Sebastian van Kammen die de bal doorkopt op Hidde die er dan de sokken in zet en hem perfect afgeeft, waardoor ik de hoek maar voor het uitkiezen had. We hadden zeker de eerste helft genoeg kansen om het al af te maken, maar ik vond ook dat we periodes in de tweede helft met de rug tegen de muur hebben gestaan. Ik denk dat met jou vele anderen getekend hadden voor die 1-1! Doordat ze gingen drukken vielen er ook bij ARGON gaten achterin. Met de wissel van Hidde kregen we weer twee snelle spitsen voorin en dat betaalde zich dus gelukkig ook uit.”
  De eerste helft vond ik je wel hard werken, maar wel wat onopvallend spelen…
  “Dat ben ik wel met je eens. Vandaag gingen we voor het eerst met 4-4-2 spelen en dan krijg je als spits wat minder de gelegenheid voor het inzetten van een goede actie. Als buitenspeler in 4-3-3 heb je eigenlijk maar één man voor je en hoef je die maar voorbij om een voorzet te kunnen geven. In 4-4-2 moet je twee man bezig houden en is het wat lastiger om in een goede actie te komen. Inderdaad: als je niet in de wedstrijd zit kan je wel gewoon je stinkende best doen, maar dat doe ik eigenlijk altijd wel…
  Mijn blessure van voor de winterstop is gelukkig helemaal genezen. De rust heeft ‘m goed gedaan. Vorige week heb ik voorzichtig een half uurtje meegedaan en verder geen last gehad. Ik kan gewoon weer voluit spelen!”

  Sergae Kogeldans
  Hij was vandaag één van de smaakmakers op het middenveld. Een nieuwe rol voor Kogeldans die hij echter zeer naar mijn tevredenheid invulde.
  “Ik heb het zelf ook als goed ervaren,” glundert onze kleine gigant. “Ik ben er wel blij mee dat je het naar ‘meer vond smaken’. We moesten wat aanpassingen maken op het middenveld omdat Mike van ’t Land niet kon spelen, vandaar dat ik naar die linkshalf positie ben doorgeschoven. Ik heb er zelf eigenlijk ook wel van genoten. Ik wil me gewoon 100% inzetten voor het elftal en dan maakt het me niet uit op welke positie de trainer me neerzet..”
  Keeper?
  “Hahaha, dat zou ik als trainer niet zo snel doen, maar als het echt moet zou ik ook dat nog wel doen!
  Ja, we zagen de wedstrijd van vandaag ook als een kwestie van bijblijven of afhaken en ik hoop dat dat ook te zien was in ons spel. We gingen er met volle kracht tegen aan, heel anders dan bijvoorbeeld tegen ZOB. Als je ook kijkt naar de stand, dan zie je gewoon dat het vandaag erop of eronder was. Als je de drie punten oppakt dan draai nog mee, maar als je verliest dan ga je onderin zwemmen. Ik ben dus zelf heel tevreden met vandaag!”

  Apenstaartjes kijk op de zaak
  Mijn scepsis van vorige week werd nadrukkelijk afgestraft vandaag. Ik zag een heerlijke, spannende wedstrijd van twee ploegen die vol voor de overwinning streden. Een strijdlustig Huizen dat een zwaar bevochten overwinning behaalde op een sterk ARGON.
  Maar ook als voetballiefhebber heb ik genoten van het voetbal en dan ook niet in de laatste plaats van spelers als Kenzo Brown, Ritchie Zinga en Ian Refos bij onze tegenstander. Voetballers die maar zo een klasse hoger zouden kunnen spelen. Het was bepaald geen ‘lullig’ team dat ARGON!
  Bij Huizen heb ik genoten van Jaime Hensen, maar ook van Dennis Lamme en de keihard buffelende Van Vark en Kroeze. Spelers die ‘de haver’ vaak niet krijgen, maar die werken als paarden. Werken zonder morren, zich schikkend in de rol die ze toebedeeld krijgen. Hulde aan deze ‘stille krachten’ die een elftal een extra impuls geven zonder dat ze daar zelf erg weet van hebben.
  Genoten ook van Maachi die ik uitermate gedreven vond spelen, van de hardwerkende Blaauw waar ik toch altijd een zwak voor heb en die ik zijn goal dan ook van harte gunde.
  En zeker ook van arbiter Peter de Waard: een no-nonsens arbiter in de trant van Bas Nijhuis. Veel arbiters hebben ‘De ziekte van Nijhuis’ en laten onder het mom van hun Nijhuis-imitaties een wedstrijd volkomen uit de hand lopen en moeten dan alsnog aan de arbitrale noodrem gaan hangen om de zaak in het gareel te houden. Niet arbiter Peter de Waard, die met een natuurlijke autoriteit een mannelijke wedstrijd liet ontstaan zonder op zijn strepen te hoeven staan. Zo eentje wil je er elke week wel!
  Huizen behoudt dus zijn vierde plek. Het zag Scherpenzeel met 1-0 winnen van ZOB, maar ook WV-HEDW onverwacht verliezen bij Breukelen. Ook zag het dat AFC en Zuidvogels nog volop in de achtervolging zijn en hun hete adem in de nek van Klein en zijn mannen blijven blazen. Beide ploegen sloten deze speelronde winnend af en Huizen mag zich gelukkig prijzen dat het met drie punten uit Mijdrecht weg wist te rijden.
  Volgende week wacht ons dan het thuisduel tegen Roda ’46 waar we in de uitwedstrijd zo nadrukkelijk de overhand hadden, maar wel met slechts één schamel puntje teleurgesteld afdropen. De Leusdenaren veegden deze speelronde met maar liefst 6-1 de vloer aan met BOL en zijn dus nadrukkelijk op oorlogspad! Twee puntjes voor op Huizen en voorwaar dus opnieuw geen tegenstander om al te licht over te denken. Wéér is een overwinning van het grootste belang, dus ik hoop niet dat de euforie de mannen naar het hoofd gestegen is en dat ze ook volgende week weer dat onderste uit die kan weten te halen zonder dat de deksel op de neus klettert.
  Eens kijken of we ook thuis weer tot het gaatje weten te gaan. Ik hoop dat het thuisspelen de mannen niet met extra druk opzadelt en dat ze gewoon hun eigen spelletje zullen spelen. Als het niet fraai kan, dan maar lelijk. Als die drie punten bijgeschreven worden dan praat niemand meer over het vertoonde spel. Dus om nog maar eens met Youp van ‘t Hek te spreken: NIKS SPEL! KNIKKERS!...

  ARGON - Huizen 1-2 (0-1)

  25.  Nassir Maachi (pen) 0-1
  64. Ian Refos 1-1
  85. Olivier Blaauw 1-2

  Opstelling ARGON:
  Romero Antonioli, Richard Kingsley (29. Timo van der Meer), Teun Gortenmulder, Yannick van Doorn, Kenzo Brown, Arnoud Schonis (87. Elgreenio Dorade), Bas Boelhouwer, Rahcad Madi, Ilias Latif, Ritchi Zinga, Ian Refos

  Opstelling Huizen:
  Jame Hensen, Jeroen Lamme, Tim Krux, Dennis Lamme, Olivier Blaauw (87. Dani Schmitz), Sebastian van Kammen, Sergae Kogeldans, Nassir Maachi (89. Servanio Martina), Jasper van Vark (78. Hidde van der Veldt), Kristen Kroeze, Joshua Lo-Asioe.