Na een goede eerst helft, ruststand 1-0, heeft Huizen uiteindelijk de punten moeten delen met Sportlust `46. De ploeg uit Woerden was in de tweede helft de bovenliggende partij.
    huizen-en-sportlust-46-delen-de-punten-1-1

Na een goede eerst helft, ruststand 1-0, heeft Huizen uiteindelijk de punten moeten delen met Sportlust '46. De ploeg uit Woerden was in de tweede helft de bovenliggende partij.

Huizen treft op deze ietwat druilige zaterdagmiddag dus Sportlust ´46 uit Woerden. Nou niet direct een tegenstander waar je als Huizen supporter met een gerust hart bij langs de lijn staat. Ik herinner mij diverse ontmoetingen tussen beide ploegen waarin Huizen vaak de sterkere ploeg was, maar Sportlust uiteindelijk al winnaar van het veld stapte. Maar dat was meestal in Woerden; op de eigen vertrouwde Wolfskamer moet het toch wel lukken om een goed resultaat te bereiken? Ook de voorbeschouwing op de website en in het programmablad stellen mij gerust. Vorig jaar verloor Huizen inderdaad in Woerden van Sportlust, maar thuis werd een 1-0 zege behaald..
    Tegen de achtergrond van de zich toch wel imposant onwikkelende contouren van de nieuwbouw begint Huizen goed aan de wedstrijd. Danny Benning start uit voorzorg op de bank, voor de rest is de opstelling logisch en met de nog steeds forse blessurelijst in ogenschouw nemend ook wel de sterkst denkbare.
    Na 8 minuten staat het al 1-0 voor de thuisploeg. Aron Klaassen ontlucht de Huizer verdediging met een lange trap naar voren. Omar Limon ziet de mogelijkheid en toont zich in het rechtstreekse duel sterker dan zijn tegenstander Thijs Binnerts. Wat de spits daarna doet is van ongekende schoonheid. Uitgeweken naar de linkerkant krult hij de bal weergaloos van buiten het strafschopgebied langs Sportlust doelman Balk, richting de verre hoek. Via de binnenkant van de paal caramboleert de bal in het doel. Een ovationeel applaus is Omar´s terechte loon.
    Huizen probeert nu door te drukken en de wedstrijd zo in een vroeg stadium te beslissen. De ploeg speelt goed, zit continue kort op de tegenstander en combineert er lustig op los. De tweede treffer lijkt dan ook een kwestie van tijd. Aron Klaassen krijgt daarvoor dé kans, als hij na een goede interceptie binnen lijkt te kunnen schieten. Helaas mist het schot van de jongeling kracht en overtuiging, waardoor doelman Balk redding kan brengen.Daarna nog enkele kansjes voor Huizen, zonder van echte grote mogelijkheden te kunnen spreken. Sportlust komt wat meer uit de verdedigende stellingen en snelt een aantal malen dreigend richting Huizen doelman Willemse.
    En Sportlust heeft natuurlijk Guus Verhoef. Ik herinner mij hem nog uit de tijd dat hij bij Huizen actief was en regelmatig liet zien goed te kunnen voetballen, maar ook de keren dat Guus er kennelijk niet zo´n zin in had, waardoor je je afvroeg of hij überhaupt wel mee deed. Herinneringen aan prachtige acties en doelpunten, maar ook aan het weigeren warm te lopen als invaller. Vandaag speelt Guus anoniem, maar vlak voor rust etaleert hij toch even zijn klasse door vrijwel vanaf de achterlijn, uit een onmogelijke hoek dus, de bal vol op de lat te peren.

´ t Is nog wat zuinig, oordeelt de Huizen aanhang in de rust.  Er zal snel een doelpunt bij moeten komen, want anders kan het nog wel eens lastig worden. Dat blijkt helaas maar al te waar te zijn.

Met een heerlijk patatje van Jan Vet nog maar net achter de kiezen schaar ik mij tussen de getrouwen aan de zijlijn. Ik zie tot mijn ontsteltenis echter een totaal onherkenbaar Huizen.Trainer Volkers heeft de sterk spelende Tarik Divarci noodgedwongen in de kleedkamer achter gelaten. De routinier liep in de eerste helft tegen een gele kaart op na een onschuldige handsbal, maar dat kan toch niet de enige verklaring zijn voor de ommekeer bij Huizen? Ligt het soms aan Sportlust dat nu opeens wel de duels wint, het middenveld in handen krijgt en overtuigend op jacht gaat naar de gelijkmaker?
    Die gelijkmaker valt dan ook, al mag de Huizer verdediging zich dat aanrekenen. Yannis Karafilakis deponeert met veel gevoel een corner in het doelgebied, waar Thijs Binnerts hard maar vrijwel ongehinderd mag binnenkoppen.
    Huizen is de kluts nu volkomen kwijt. De mooie combinaties uit de eerste helft zijn verdwenen. Het is nu voetballen met de billen tegen elkaar geworden, met lange trappen die de voortwaartsen ´op hoop van zegen´ aan het werk moeten zetten. Over de verdedigende afspraken bij corners van de tegenpartij zal de komende week nog wel nader gesproken worden. Tot drie keer toe belandt een corner van de uitblinkende Karafilakis kansrijk in het Huizer doelgebied en dit levert prompt even zoveel doelrijpe situaties op. Gelukkig voor Huizen weet Sportlust geen raad met deze kansen. Kort voor tijd toch nog een kansje voor Omar Limon, maar verdiend zou een overwinning dan al lang niet meer zijn geweest. Sam Doeve vestigt nog even de aandacht op zich door in een kort tijdsbestek tegen twee gele kaarten op te lopen (de eerste overigens wat ongelukkig), maar meer valt er voor de toeschouwers niet te beleven.

Na de goede eerste helft mag Huizen op basis van de tweede helft niet ongelukkig zijn met het ene puntje, al was vooraf op meer gehoopt. Zaterdag a.s wacht in Putten de herkansing.

Scoreverloop:

08. Omar Limon 1-0
    67. Thijs Binnerts 1-1

Bijzonderheid:

Rode kaart voor Sam Doeve (Huizen) na 2x geel.

Opstelling Huizen:

Brian Willemse, Tarik Divarci (46. Danny Benning), Robbert de Graaf, Vincent Verbond, Leroy Oehlers, Sam Doeve (c), Aron Klaassen (80. Rayendall Bitorina), Gino Heerings, Iry Etwi (73. Garrett Jones), Omar Limon en Gilermo Pengel.

Opstelling Sportlust '46:

Aaron Balk, Rory van Gulik, Maarten Cieremans, Thijs Binnerts, Kevin Blonk (80. Quincy Allée), Yannis Karafilakis, Dimitri Djollo, Jorn Uittenbogaard, Guus Verhoef (61. Evert Bauman), Mike Verhagen en Jeroen Merk (61. Jaap Smeeing).

Foto's Henk Heijnen