https://www.svhuizen.nl/huizen-dramatisch-onderuit-tegen-jong-volendam-0-3/n3387c129
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Na de eerdere 1-2 overwinning op de Volendammers, waren de verwachtingen hoog gespannen. Het liep uiteindelijk uit op een deceptie...
  huizen-dramatisch-onderuit-tegen-jong-volendam-0-3

  Eindstreep
  Naarmate de eindstreep nadert, worden je laatste stappen belangrijker. Zo ook vandaag wanneer er tegen Jong Volendam gewoon zonder meer gewonnen moet worden om nog een reëel zicht op divisiebehoud te houden. De mannen uit Volendam zullen echter gewaarschuwd zijn voor onze equipe vanwege de 1-2 overwinning die we daar in het Krasstadion behaalden. Dat zal ze niet lekker gezeten hebben en van ‘onderschatting’ zal dan ook ondanks de deplorabele stand op de ranglijst geen sprake zijn. Ondanks die nederlaag heeft Volendam zich keurig in de subtop van de ranglijst genesteld en spelen ze alleen nog voor de sportieve eer. Wellicht dat dat toch tot een iets verminderde ‘drive’ bij de Volendammers zou kunnen leiden.
  Huizen staat sinds vorige week stijf laatste en alleen een serie overwinningen kan daar verandering in brengen. Met Volendam, SteDoco, Quick Boys en O.D.I.N. als resterend programma kan dat eigenlijk alleen maar als een helse klus worden omschreven. Voor vandaag hoop ik dan ook op de verbetenheid en vastberadenheid die onze mannen de afgelopen weken met wisselend succes aan de dag hebben gelegd. Ik hoop dat dat stukje extra motivatie van ‘het moeten’ van Huizen versus ‘het mogen’ van Volendam zich ook op het veld vertaalt.
  Bij Huizen is de weer herstelde Zakaria el Biyar tot mijn genoegen weer in de basisopstelling terug te vinden. Zijn creativiteit werd node gemist in ons laatste treffen tegen ASWH. Verder ontbreekt Danny Benning vanwege een knieblessure en zit Leroy Oehlers een schorsing van één wedstrijd uit. Dat levert toch een wat aangepaste defensie op. De positie van Benning wordt uiteraard moeiteloos ingevuld met Desmond Mensen, aan de andere kant vermoed ik Jorik van Ruiswijk op de plek van Oehlers. Verder is de invulling van Henk van de Pol logisch en vertrouwd.
  Bij onze tegenstanders zie ik geen opvallende namen die zouden kunnen duiden op de inzet van mensen uit de Volendammer hoofdmacht
  Als ik de trap naar mijn commentaarpositie beklim zie ik dat ik vandaag opvallend gezelschap heb: de geschorste Leroy Oehlers zit er pontificaal met opengeklapte laptop in de aanslag en ik vrees heel even concurrentie. Zouden ze nu wekelijks iemand afvaardigen om nou eens écht objectief verslag te doen?
  Maar ik kan gerust zijn: Leroy is bezig met de trainersopleiding TC2 en moet een wedstrijd analyse maken en zo zitten we dus gebroederlijk naast elkaar als de wedstrijd begint…

  Hoopvol
  En hij kan meteen beginnen met te noteren dat Huizen lekker uit de startblokken kwam. De eerste aanval loopt soepeltjes tot in de Volendammer zestien. Na mogelijkheden voor Van Toor en De Graaf om de trekker over te halen, gaat de bal dan uiteindelijk naar de buitenkant vanwaar een slap rollertje naast wordt geproduceerd. We kunnen er nog goed mee leven: we zijn net begonnen en deze aanval geeft in ieder geval aan dat Huizen op jacht gaat naar een driepunter!
  Dan krijgt de Volendammer nummer 11 – Kay Tejan de bal. Hij was alleen niet groen en zijn broek was niet gescheurd, maar verder was de gelijkenis met de Hulk opvallend. Onstuitbaar als een Rinoceros denderde hij over het veld. De Huizer pogingen hem in zijn opmars te stuiten van zich af stuiterend alsof het pingpongballen betrof. En ik hield mijn hart vast: als de Volendammer coach dit ‘beest’ – in de goede zin des woords - naar de spitspositie zou dirigeren, dan was er geen houden meer aan geweest! Als kegels vielen de verdedigers om hem heen om en het was aandoenlijk om te zien hoe de kleine Zakaria el Biyar met waren doodsverachting de strijd aanging. David en Goliath revisited – en deze keer kwam Goliath als winnaar uit de strijd…

  Op en neer
  Het spel golft zo deze eerste vijftien minuten lekker heen en weer in een aantrekkelijke en snelle wedstrijd. De eerste serieuze kans is echter voor onze gasten als Gijs Smal een lastig schot afvuurt dat via de buitenkant van de paal naast gaat.
  Heel even lijkt Huizen van de leg en een minuut later wordt er dan achterin opzichtig geschutterd. De bal schiet door en kan uiteindelijk toch met de nodige moeite geruimd worden. Maar niet voor lang: meteen wordt de bal weer voor gegeven en lijkt maar voor het intikken. Pas als Volendam dat verzuimt en Verkerk uiteindelijk de volgende inzet weet te pakken, kunnen we weer opgelucht adem halen.
  Dan zien we met een klein half uur op de klok ineens hoe Bilal Laoikili een onbedoeld hoogstandje uit de hoge hoed tovert. Hij weet daarmee echter onverwachts toch balbezit op het middenveld te behouden en zijn pass gaat naar de gretig opstomende Zakaria el Biyar die een goede voorzet afgeeft waar Denny van Loen net iets op tekort komt.
  Een minuut later opnieuw Zakaria die de bal goed voorgeeft. Deze keer is het Guido de Graaf die de bal voor het inknikken heeft. Hij zoekt het doel echter niet helemaal op de juiste plek en de bal gaat dan ook roemloos naast. Weer een kans die Huizen laat liggen om de score te openen.
  Volendam laat daarna weer van zich spreken als Rihairo Meulens zich vrijspeelt. De bal wordt in een uiterste poging geblokt door de onverzettelijke Joey Papamelodias. Het levert Volendam wel een corner op. Spits Steltenpool stapt slim over de bal heen waarna Rafik el Hamdi(?) de bal hoog over de goal van Verkerk jaagt.
  Dan is het Sam Doeve die bij een gevaarlijke uitbraak van Volendam zich vol in de baan van het schot werpt en daarmee een zeker lijkende treffer weet te voorkomen. Meteen daarop herhaalt Joey Papamelodias dat kunststukje en zet een blocktacle in. Als de bal dan uit dat duel voor zijn voeten komt te liggen haalt hij van een meter of zestig uit in een poging doelman Michaelis van Volendam te verschalken. De bal mist echter richting en ook deze poging levert niet meer dan een ingehouden adem op.

  Blessure
  Dan gaat het fout bij onze aanvoerder Bilal Laoikili. Hij zet aan en voelt wat knappen. Hij gaat n eer en de scheidsrechter laat verzorging toe en heel even lijkt het of Bilal weer verder kan. Maar dan wordt alras het tegendeel duidelijk en Aron Klaassen moet na amper een paar seconden warmlopen het veld in. Aron moet uiteraard zijn hulpstukken nog aan- en omdoen en dus wordt de wedstrijd hervat met tien Huizers in het veld. En zoals zo vaak: dan wil die bal maar niet uit en lijkt de scheidsrechter voor je gevoel ineens geen overtreding meer te kunnen constateren. Maar dan gaat de bal uiteindelijk toch uit en kan Aron zich in de strijd mengen zonder dat Huizen qua score averij heeft opgelopen.
  En zijn eerste bijdrage aan de wedstrijd is een schitterende: hij lanceert Denny van Loen met een splijtende pass – ‘n Ziyech-waardig!
  Onze lange spits gaat op volle snelheid op doelman Mitchel Michaelis af en komt oog in oog met de Volendammer sluitpost te staan. Deze blijft echter goed kijken en als Van Loen dan inzet, weet de doelman die ook in de vorige wedstrijd al zo’n sterke indruk maakte, de bal met de voeten te keren.
  Een 100% kans die je op dit niveau en in deze situatie gewoon moét verzilveren, want zoveel krijg je er niet van dit kaliber…
  Kort voor rust is er dan nog een inzet van spits Steltenpool die door Joey Papamelodias fraai geblokt wordt en meteen wordt omgezet in een soepel lopende aanval. Jorik van Ruiswijk zet goed voor, De Graaf zit er met het hoofd bij, maar weer is het Michaelis die als winnaar uit de strijd komt.
  Dan wordt er achterin weer geblunderd en dat zet Steltenpool opnieuw vrij voor Verkerk. Van een meter of twee wordt zijn inzet met het zitvlak gestopt door onze doelman die daarmee eens te meer zijn onschatbare waarde voor Huizen bewees.

  Rust
  En daardoor wordt deze enerverende eerste helft besloten met een saai ogende 0-0 die geen recht deed aan het vertoonde spel. Beide ploegen konden terugzien op enkele goede tot 100% kansen waar aan weerskanten slordig mee om werd gesprongen. Vooral de kans van Denny van Loen had een beter lot verdiend.
  Huizen is bij vlagen dominant, maar moet donders goed oppassen voor de snelle voorwaartsen van Volendam.
  In deze situatie verwacht ik geen wissels van Henk van de Pol. De enige die echt warm loopt is Aron Klaassen die alsnog wat oefeningen doet om de spieren los te maken.

  Slordig
  En daar wordt ik niet in teleurgesteld. Ook nu start Huizen weer ongewijzigd. Garrett Jones, Hidde van de Veldt, Lucas van Esterik en Shaquille Wilsterman blijven Wilco Mackaay gezelschap houden in de dug-out.
  Huizen is echter de draad een beetje kwijt, lijkt het wel. Kort na het beginsignaal van scheidsrechter Van der Laan start Rihairo Meulens een sprintduel met Joey Papamelodias. Na enkele passen wordt al snel duidelijk dat de Rappe aanvaller dat duel gaat winnen en Wouter Vente stormt aan om rugdekking te verlenen. Of het bewust gebeurde of niet dat durf ik niet te stellen, maar Wouter mist de bal en daardoor rolt de bal gevaarloos over de achterlijn. Het is een eerste waarschuwing voor het slordig en ‘armoedig’ spelende Huizen van na de rust. Onzorgvuldige passing, misverstanden alom, maar Volendam lijkt daar weinig mee te kunnen doen – sterker nog: het gaat een beetje mee in deze voetballende malaise.
  En dan is Huizen ineens weer gevaarlijk aanwezig in het strafschopgebied van Michaelis. De bal komt voor en we menen op de tribune een overduidelijke duwfout te constateren als Van Loen de lucht in wil gaan om de bal binnen te koppen. Scheidsrechter Van der Laan ziet er echter niets in en laat doorspelen. Die wet die stelt dat je aan het einde van het seizoen altijd net zoveel voor als tegen hebt gekregen kan nu écht wel de prullenbak in, of de laatste drie wedstrijden van Huizen moeten vanaf de penaltystip worden verspeeld…
  Ook een op het oog vreemde beslissing van Van der Laan als hij Huizen aanvankelijk voordeel geeft. De bal gaat diep en Klaassen is op volle snelheid als hij alsnog affluit voor de overtreding en dus zijn voordeelregel niet doorzet. Maar had Klaassen die bal wel kunnen halen? Heel objectief was dat op zijn minst uitermate twijfelachtig, dus was de beslissing van Van der Laan wellicht toch wat minder ‘vreemd’ dan menigeen op de tribune meende te constateren.

  Zelfs het beste paard struikelt wel eens…
  Met ruim een uur gespeeld haalt Volendamaanvoerder Rafik el Hamdi de achterlijn na een fraaie passeeractie. Geheel vrij mag hij vanaf de achterlijn de bal voortrekken. Maar weer is daar Johan Verkerk die als een snoek de bal onderschept voor de spitsen van Volendam er iets mee aan hebben kunnen vangen.
  Twee minute later pakt Nick Zeijlmans dan geel als hij Denny van Loen in zijn actie stuit door hem opzichtig vast te pakken. De Vrije schop wordt goed ingezet en de aanval levert een paar goede mogelijkheden voor eens schotpoging op, maar telkens hebben de Huizer aanvaller teveel tijd nodig om de trekker over te halen.
  Ingehouden adem als Jordy Hilterman maar ongehinderd op mag stomen. Zijn schuiver wordt echter weer keurig onschadelijk gemaakt door Johan Verkerk en kort daarop lijkt Jorik van ruiswijk de bal achter zijn eigen doelman te gaan werken als hij moeizaam ingrijpt op een ogenschijnlijk gevaarloze voorzet.
  De opluchting is echter van korte duur, want als de corner genomen wordt wordt de bal gegrepen door de straffe wind. Johan Verkerk strekt zich tot het uiterste om het zwabberende leer over zijn heiligdom te werken, maar tot ons aller ontzetting ploft de bal via zijn vingertoppen toch binnen! Een ouderwetse inswinger waar onze klasbak zich toch lelijk op verkeek… 0-1 en uiteraard ontzettend zuur dat het uitgerekend onze betrouwbare sluitpost is die hier zo ontzettend in de fout gaat. Maar er is geen speler die we deze fout zo makkelijk zullen vergeven als Johan Verkerk, de man die ons er zo vaak doorheen heeft gesleept en tegenstanders toto wanhoop dreef met zijn reddingen. En ook vandaag was hij weer op cruciale momenten prima aanwezig – alleen nu dus even niet… Ook het beste paard struikelt wel eens…

  Over en sluiten
  Kort daarna heeft onze doelman bijna weer het nakijken als Jordy Hilterman de kunst van Joey Papamelodias heeft afgekeken en een bal van grote afstand probeert. Verkerk oogt kansloos, maar tot onze – én die van Johan -opluchting valt de bal naast de goal.
  Huizen gaat op zoek naar de gelijkmaker met nog een goed kwartier te spelen. Op de tribune roept men om Garrett Jones, maar Henk van de Pol negeert de wanhoopskreten stoïcijns.
  Dan verzuimt Huizen een aanval om te zetten in een volwaardige doelpoging en Kevin Owusu Asare en Aaron Eyoma verschijnen dreigend in onze zestien. De bal gaat keurig breed en Eyoma lijkt de bal maar voor het inschuiven te hebben. Weer is het Verkerk die ons er door sleept door de harde schuiver schitterend te pareren.
  Toch nog een kans voor Huizen als Van Ruiswijk de bal prachtig voorgeeft en Van Loen de bal maar voor het inkoppen heeft. Maar net als bij zijn eerste kans heeft hij het vizier vandaag niet op scherp en de bal vliegt langs de verkeerde kant van de tweede paal naast.
  Dan mag in de eenentachtigste minuut Kevin Owusu Asare de bal hoog achter de kansloze Verkerk jagen als de bal knullig op het middenveld verloren gaat: 0-2 en Huizen kan het moede hoofd in de schoot leggen… Het is over en uit.
  En dat blijkt nog maar eens als drie minuten voor tijd invaller Richie Owusu-Ansah nagenoeg ongehinderd door de defensie mag slalommen om zijn hoek uit te kiezen en dat vlekkeloos doet: 0-3…
  En zo lijdt Huizen een pijnlijke nederlaag die het zich eigenlijk niet kon permitteren.

  Henk van de Pol
  Is het suggestie of zie ik inderdaad wat ‘berusting’ in de ogen van onze hoofdtrainer?
  “Tot aan die eerste goal speelden we prima. Volendam speelde gedurfd met een soort 4-2-4 opstelling, waardoor we gedwongen werden om zo ongeveer overal één-op-één te gaan spelen. Dat ging ons de eerste helft goed af en we wisten goed door te dekken.
  De tweede helft gingen we echter te ‘kort’ spelen. Volendam joeg ons goed af en dan moet je de bal naar voren blijven spelen, anders trek je ze alleen maar naar je toe. En ja, dan is het uitgerekend onze redder in de nood die dan de fout maakt die ons de 0-1 kost, dat is vreselijk zuur. Maar Johan heeft ons zo ontzettend vaak gered, mag hij dan ook eens een keer een fout maken?
  Nee, ik heb besloten niet verder te wisselen. Ik hoor de mensen op de tribune achter me wel roepen, natuurlijk - ik ben niet doof! Maar die mensen snappen blijkbaar niet dat ik die jongens ook door de week op het trainingsveld zie en dat ik er als ik er een inbreng dat ik er dan ook een uit moet halen. Want als je die schreeuwerds vraagt wie er dan uit moet, dan blijft het vaak oorverdovend stil.
  Ik koos ervoor om Jorik van Ruiswijk dieper te laten spelen en zo de aanvallende druk wat op te voeren. Ik had niet het gevoel dat ik met het inbrengen van een van de wissels dat we daar sterker op zouden worden. Natuurlijk denk ik dan aan een Garrett Jones, maar die komt pas van een zware blessure terug. De jongens die warmlopen weten dat ze wellicht voor niets gaan lopen. Het is tenslotte derde divisie waar ze spelen en niet bij ‘Bal Op Het Dak 8’!
  Maar goed, we hebben nog drie wedstrijden om nog de PD te halen,” klinkt het nog strijdlustig uit de mond van onze hoofdtrainer. “Ik had vandaag gedacht dat er minimaal een punt mogelijk moest zijn vandaag en dat is dus duidelijk verkeerd uitgepakt. Almere stijgt door de laatste overwinningen ineens door naar veilige haven, maar de rest verliest vandaag ook, dus hebben we het allemaal nog in eigen hand met naaste concurrenten SteDoCo en O.D.I.N. nog voor de boeg…”

  Aron Klaassen
  Hij viel sterk in, maar hij was het wel die de bal verspeelde op het middenveld waardoor Volendam op 0-2 kon komen. Gemengde gevoelens dus bij onze jonge middenvelder:
  “Ja, dat laatste was een beetje miscommunicatie met Denny waardoor ik even aarzelde en daardoor te laat was. Dat moet beter natuurlijk, maar ja, het is gebeurd…
  Die eerste bal op Denny van Loen was inderdaad wel heel lekker. De aanname was ook heel goed en ik kon gelijk Denny van Loen wegsturen en hem alleen voor die keeper zetten. Maar de tweede helft was het toch ook weer een aantal keren slordig van onze kant, ik kreeg nog een kans en was toch iets te gehaast, en nee, dat had niet te maken dat ik amper warm gelopen had. Ik had in de rust ook nog even gelopen.
  Johan heeft ons al zo vaak gered dit jaar, dus ja… Die wind slaat onder die bal en dan valt ie er zomaar in. Da’s natuurlijk vreselijk zuur. Daarna zijn we het eigenlijk helemaal kwijt en winnen we amper nog duels.
  Ik kan dat verschil in ons spel voor wat betreft de eerste en de tweede helft niet helemaal goed verklaren. Misschien toch de wind die ons parten speelde, die maakte het toch lastig om een bal lekker naar voren te verwerken. En ja, na die goal zakte het gewoon helemaal in, gingen er toch wat koppies hangen…”
  Voor jou breekt er nu toch een drukke periode aan, want met al die blessures mag jij toch weer hopen op wat meer basisplaatsen…
  “Ja, ik hoop dat ik er weer in sta. Niet voor die blessures, natuurlijk, maar voor mij is het toch al weer enige tijd gelden dat ik in de basis mocht starten, dus ik heb er zeker zin in!
  Het is natuurlijk heel lastig als je steeds op de bank moet beginnen. Maar je wilt natuurlijk ook het beste voor het team. Als je er dan inkomt moet je er ook meteen stáán en daar moet je dan hard voor trainen. Je moet het ook gewoon laten zien op de trainingen dat je er in hoort. Ik heb gewoon ook de afgelopen weken mijn stinkende best gedaan op de trainingen, dus als de trainer mij nodig heeft, dan moet ik er gewoon staan!”

  Zakaria el Biyar
  Eigenlijk had ik Joey Papamelodias nog even willen interviewen. ‘Joe’ is zo klaar, wordt me verteld, maar dat blijkt dan ‘Jo’han Verkerk te zijn. Misverstandje: Joey zit al in de auto omdat hij mee kon rijden…
  Als onze lange sluitpost naar buiten komt, trekt hij meteen het boetekleed aan: “Het was gewoon een fout van mij. Natuurlijk heb ik Huizen wel een paar keer gered, maar in deze fase, in deze situatie mág je dit gewoon niet overkomen…”
  Als voormalig doelman wéét ik echter dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan. Ook in de eredivisie zie ik keepers bij dit soort ballen in de fout gaan. Keepen blijft natuurlijk een ondankbaar vak. Alleen scheidsrechters hebben een ondankbaarder taak op het veld. Johan speelde een prima wedstrijd en werd dus toch de schlemiel. Vandaar dat ik besloot het hem maar niet nogmaals in te wrijven met een interview, dat verdient hij niet. Ongeacht hoe dit seizoen ook afloopt: na de laatste wedstrijd moeten we Johan op de schouders van het veld dragen!
  En dus tref ik Zakaria nog als enige in de kleedkamer. Na zijn ziekte van twee weken geleden nu gelukkig weer in de basis en hij kon meteen terug zien op een goede rentree. Weliswaar zonder goals, maar toch met een aantal goede voorzetten en acties.
  “Ja ik moest in de rust even een pufje nemen, da’s voor mijn longen, ik heb een vorm van astma. Een keer in de zoveel tijd speelt dat gewoon op en dan ben ik vreselijk benauwd en kortademig. Daar heb ik al van jongs af aan al last van. En die adem heb ik wel nodig, want ik moet best veel arbeid verzetten in een wedstrijd. Het is op en neer, ik ben wat ze noemen een box-to-box speler. Ik moet mijn steentje zowel verdedigend als aanvallend bijdragen…”
  Over dat verdedigende, ik zag je een paar keer heel dapper de strijd aangaan met die kale reus, die nummer elf…
  “Ja, die was fysiek heel sterk! Je zag gewoon dat hij meerdere jongens gewoon opzij zette. Maar goed, voor zo iemand ga ik ook niet aan de kant. Ja, ik ben dan fysiek wel de mindere van hem, maar dat was ook tegen IJsselmeervogels zo en wel meerdere malen dit seizoen. Hier speelt gewoon een aantal grote sterke kerels, maar daar ga ik gewoon niet voor aan de kant.
  Tegen ASWH kon ik er helaas dus niet bij zijn. Vandaag heb ik weer een paar goede voorzetten kunnen afleveren. Acties binnendoor en buitenom horen nu eenmaal bij mijn manier van spelen. Helaas heeft dat vandaag niet het gewenste resultaat opgeleverd. Maar goed: je zag dat toen die 0-1 op een hele vervelende manier viel, toen knapte er wel wat bij een aantal jongens. Iedereen probeerde elkaar toch wel weer op te peppen, maar dan valt die 0-2 en dan is het gewoon een grote chaos op het veld. Uiteindelijk klinkt die 0-3 best wel als een grote uitslag, maar zo lagen de verhoudingen vandaag niet…
  Ik geloof er nog wel in. Anders kan je maar beter stoppen en je uit de competitie terugtrekken. We krijgen SteDoCo en O.D.I.N. nog uit en Quick Boys nog thuis. Dus IK heb er nog hoop op, zeker!”

  Apenstaartjes kijk op de zaak
  Vooraf trok ik de eerlijke conclusie dat we hier met drie punten van het veld zouden moeten stappen om nog serieus over verlenging van die derde divisie te mogen praten. En nu staan we dan met lege handen. De frustratie is groot onder de aanhang, de officials praten elkaar moed in en houden naar buiten toe de rug recht en houden vol er nog in te geloven.
  De selectie begint nu ineens uit te dunnen: een aantal spelers zullen we dit seizoen niet meer ineen groen-geel shirt zien opdraven en Henk van de Pol zal een stevig beroep op zijn creativiteit aan moeten spreken om een team met overlevingskansen de wei in te kunnen sturen.
  Bert-Jan van Oel merkte in de Gooi & Eemlander op dat het een ‘slap handje’ was als het gaat om de opmerking van Henk van de Pol dat we het nog steeds in eigen hand hebben. En dat is natuurlijk ook zo. Beide ploegen (SteDoCo en O.D.I.N.) zitten natuurlijk in het zelfde schuitje als Huizen qua resultaten. Ook daar zullen schorsingen en blessures aan de orde van de dag zijn. Rijnvogels won recentelijk nog van SteDoCo, pakte een punt tegen Jong Groningen, maar zag daarvoor ook zeven wedstrijden op rij verloren gaan.
  O.D.I.N. pakt echter met enige regelmaat punten en dat zal op de laatste speeldag zonder meer een lastige klip- worden om te omzeilen.
  SteDoCo haalde uit de laatste tien ontmoetingen ook slechts vijf punten.
  Huizen deed dat met elf punten uit die laatste tien wedstrijden toch aanzienlijk beter.
  Wedstrijden o het scherp van de snede zijn altijd lastig. Ook in die laatste drie wedstrijden zullen we twee tegenstanders treffen voor wie het lijfsbehoud op het spel staat en die dus vol tot het gaatje zullen gaan. Alleen Quick Boys met een veilige negende plek die verder geen uitzicht meer biedt op de titel speelt alleen nog voor de sportieve eer. Maar zien we dat op het veld terug? Vandaag in ieder geval niet echt. Huizen knakte door zijn hoeven na de dramatische 0-1 en 0-2. Het is de vraag in hoeverre onze mannen nog kunnen en willen gaan voor die drie laatste strohalmpjes. Ik heb de indruk dat het ‘m niet zal zitten in het ‘willen’… Maar heeft Huizen nog voldoende kwaliteit in huis om deze Houdini-act tot een goed einde te brengen?

  Volendam Thuis

  Foto's: Henk Heijnen Fotografie