https://www.svhuizen.nl/huizen-doet-zichzelf-tekort-in-nijkerk-2-1/n1093c93
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Het eerste elftal heeft de uitwedstrijd tegen koploper Sparta Nijkerk met 2-1 verloren. Daarmee deed de ploeg van Tijs Schipper zichzelf tekort, een punt had minimaal op zijn plaats geweest.
  huizen-doet-zichzelf-tekort-in-nijkerk-2-1

  Het eerste elftal heeft de uitwedstrijd tegen koploper Sparta Nijkerk met 2-1 verloren. Daarmee deed de ploeg van Tijs Schipper zich tekort, een punt had minimaal op zijn plaats geweest.

  Sportpark “De  Ebbenhorst” de thuishaven van de trotse koploper van de hoofdklasse ligt er vandaag zonovergoten bij. Het gezellige dakterras voor de kantine is al ver voor de wedstrijd druk bevolkt. “Bij vorst betreden van het dakterras op eigen risico” prijkt er op een bordje. Een ietwat overbodige boodschap onder deze omstandigheden zo lijkt het, maar je weet het natuurlijk maar nooit.

  “Klaar voor de topklasse?” is onze vraag in de bestuurskamer van Sparta Nijkerk. Daar wordt niet direct volmondig mee ingestemd door de aanwezige Sparta bestuurders. Laten we eerst vandaag maar eens kijken en daarna zien we van wedstrijd tot wedstrijd wel verder, zo luidt het nuchtere commentaar. De positie van Sparta Nijkerk op de ranglijst is echter florissant te noemen. Liefst 7 punten voorsprong op de naaste belager houdt in dat voor de oranjehemden een mindere dag niet direct onoverkoombaar hoeft te zijn. 

  Huizen heeft er zin in. Gesteund door het feit dat de belangrijke twee laatste wedstrijden (tegen SDV Barneveld en Montfoort) beiden de volle winst opleverden kan de ploeg van interim trainer Schipper vandaag frank en vrij voetballen. En dat doen de geelgroenen dan ook.  Met vaak oogstrelend combinatievoetbal wordt telkens de snelle buitenspelers Iry Etwi en Gilermo Pengel gezocht. De kansen komen dan ook; de allergrootste is voor de vandaag ijverig maar ietwat ongelukkig spelende Pengel. Hij verschijnt na een kleine twintig minuten alleen voor doelman Kevin Rijnvis maar de uitstekende Sparta-goalie weet Pengel’s inzet met zijn lichaam te keren. Als supporter van Huizen, weet je dat in een wedstrijd tegen de koploper dit soort kansen eigenlijk moet benutten maar helaas, dat lukt dus niet. Ook Aron Klaassen krijgt nog een behoorlijke kans, maar ook de jonge middenvelder moet zijn meerdere erkennen in Rijnvis. Sparta Nijkerk kijkt bewonderend naar het Huizen-spel en kan er eigenlijk niet veel meer tegenover zetten als een flink portie wilskracht en het veelvuldig hanteren van de lange bal. Middenvelder Sebastian van Kammen, jarenlang de regisseur op het Huizen middenveld, maar nu spelend bij Sparta Nijkerk, moet er soms moedeloos van worden. Het lukt hem op deze manier niet de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Maar dan is daar opeens, tegen de verhouding in toch de openingstreffer voor de thuisploeg. Robbert de Graaf kopt in zijn poging een bal weg te werken de bal tegen een speler van Sparta Nijkerk aan, waardoor Dave Huymans opeens vrije doortocht krijgt naar Brian Willemse. (1-0)

  Het teleurgestelde Huizen gaat nu iets te krampachtig op zoek naar de gelijkmaker, hetgeen het veldspel van de geelgroenen in deze fase niet ten goede komt. Sparta Nijkerk voelt dat de genadeklap wellicht nog voor de rust kan worden uitgedeeld en schakelt een tandje bij. In de 39e minuut leidt dat tot de 2-0 voorsprong voor de thuisclub ook al is de manier waarop deze treffer tot stand komt een beetje schlemielig te noemen. Zeker voor rechtsback Danny Benning die de bal bij een correct verdedigende sliding onbedoeld tegen zijn hand aan krijgt. Arbiter Karremans is echter onverbiddelijk en wijst naar de stip. Frank Tervoert laat Brian Willemse vervolgens kansloos.

  De tweede helft is nog maar net begonnen als diezelfde Tervoert alleen voor Brian Willemse verschijnt. Die laat echter zijn klasse zien en houdt de aanvaller met een goede redding van scoren af. Daarmee voorkomt de doelman een defintieve beslissing van de wedstrijd en houdt Huizen hoop op een aansluitingstreffer. Naarmate de  wedstrijd vordert gaat de ploeg daar met een hartverwarmende inzet dan ook vol voor. Het gaat nu ook weer gepaard met goed voetbal en dat is wel zo prettig om naar te kijken. Huizen is eigenlijk gewoon de betere ploeg, maar kan dit vooralsnog niet in de score uitdrukken. Garrett Jones komt als extra aanvallende versterking in de plaats van verdediger de Graaf en Huizen gaat drukken en drukken. Kansen voor Limon, Jones en Heerings leveren echter geen van allen de zo verdiende tegengoal op. Huizen spits Omar Limon, dit seizoen regelmatig  de man van belangrijke doelpunten, kan vandaag niet excelleren. De spits probeert het wel, etaleert een aantal malen zijn klasse, maar meer zit er vandaag niet in. Nu heeft Sparta Nijkerk een paar verdedigers lopen waarvoor de neutrale voetballiefhebber niet naar de Ebbenhorst komt. Fysiek sterk, bonkig en zonder enige franje maar wel zeer effectief in het verdedigende werk. Voor Limon was er dan ook af en toe geen doorkomen aan.

  De technische staf bij Huizen besluit nu tot het inbrengen van Peter Vastenhouw voor de moegestreden Aron Klaassen. De robuuste verdediger, voor het eerst in competitieverband in het geelgroen na een langdurige knieblessure, gaat er direct stevig in en krijgt zelfs de kans om zijn debuut nog meer glans te geven als hij de bal op een presenteerblaadje op de rand van strafschopgebied krijgt aangereikt. Zijn harde schot verdwijnt echter over het doel. In de 88e minuut weet Sam Doeve dan toch de dikverdiende 2-1 te scoren. Zijn schot vanaf de rand van de zestien verdwijnt in de uiterste hoek naast Rijnvis. Scheidsrechter Karremans besluit tot een terechte toegift van 7 minuten, maar helaas voor de fel meelevende Huizen supporters wordt het net niet meer gevonden.

  Schuifelend in de rij vanaf de tribune hoor ik de commentaren om mij heen. Die zijn van vriend en vijand eigenlijk eensluidend “Huizen had vandaag meer verdient”. Het vervelende is dat we daar helemaal niets voor kopen. De 2-1 staat en kijkend naar de ranglijst lijkt dit een ‘normale’ uitslag. Hoe die tot stand is gekomen, daar hoor je over 14 dagen niemand meer over.

  Toch moet Huizen het goede gevoel van het veldspel in deze wedstrijd vasthouden. Als je zo dominant kan spelen in een uitwedstrijd tegen de koploper dan heb je veel in je mars. Dat zal de komende wedstrijden (nog) meer gestalte moeten krijgen, te beginnen met de thuiswedstrijd van volgende week tegen ODIN ’59.

  Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd.

  Scoreverloop:

  16. Dave Huymans 1-0
  39. Frank Tervoert (penalty) 2-0
  89. Sam Doeve 2-1

  Opstelling Sparta Nijkerk:

  Kevin Rijnvis, Ivo te Velthuis, Tim Krux, Tim Muller, Bilal Amarzagouio, Wouter van der Molen (55. Stefan Fredriksen), Rick Knoop, Dave Huymans (83. Richard Rademaker), Sebastian van Kammen, Sefanja Davids en Frank Tervoert (74. Guido de Graaf).

  Opstelling Huizen:

  Brian Willemse, Danny Benning, Robbert de Graaf (58. Garrett Jones), Vincent Verbond, Rudy Etwi, Sam Doeve, Gino Heerings, Aron Klaassen (79. Peter Vastenhouw), Iry Etwi, Omar Limon en Gilermo Pengel.