Huizen deelt punten met Bennekom in laatste thuiswedstrijd In een aantrekkelijke wedstrijd heeft Huizen zaterdagmiddag met 1-1 gelijkgespeeld tegen Bennekom. Beide ploegen kregen veel mogelijkheden om te scoren, maar de punten werden gedeeld.
    huizen-deelt-punten-met-bennekom-in-laatste-thuiswedstrijd-1-1

Een heerlijk voorjaarszonnetje; een fris windje, een redelijk aantal toeschouwers en twee ploegen die alletwee minimaal nog een punt, liefst 3, aan het totaal wilden toevoegen. Zie hier de ingredienten van een leuke Huizen - Bennekom. Na een aarzelend begin pakte Huizen het initiatief en trok ten aanval richting het doel van Bennekom doelman Sjoerd Rensen. Deze goalie zou zich in het verloop van de strijd ontpoppen als de grote sta in de weg voor Huizen. Na 45 minuten aantrekkelijk voetbal was de ruststand 0-0 en dat was eigenlijk onvoorstelbaar. Een groot aantal mogelijkheden en kansen aan Huizen zijde maar zeker ook een paar messcherpe counters van Bennekom waar ook een aantal goede mogelijkheden uit ontstonden. De toeschouwers verveelden zich dus geen moment. Er gebeurde van alles: juichende Huizen spelers bij vrijwel zeker schijnende doelpunten die op het laatste moment toch werden verijdeld of om zeep geholpen, een paar prachtige reddingen van Sjoerd Rensen, maar ook een paar prima reacties van Huizen doelman Brian Willemse. Scheidsrechter Huis in ’t Veld deed even zo vrolijk een duit in het spreekwoordelijke zakje met een aantal verrassende beslissingen. Het mocht het plezier van de vele toeschouwers niet vergallen. Het was gewoon een lekker potje voetbal onder prima omstandigheden en tussen twee ploegen die wilden en durfden te voetballen.

Na het kampioensbal in de rust, waar s.v. Huizen op een prachtige manier alle kampioenen in het zonnetje zette maakten de toeschouwers zich op voor een hopelijk even leuk tweede deel van de wedstrijd. Aanvankelijk een ongewijzigd spelbeeld met opnieuw de meeste kansen aan Huizen zijde. In de 56e minuut werd het dan toch 1-0 voor de thuisploeg. Nadat Rensen alweer een paar keer handelend moest optreden, was hij kansloos tegen de strakke schuiver van Gilermo Pengel die na een prachtige aanval alleen voor hem opdook. Alles rond s.v. Huizen verwachtte dat de ploeg nu door zou drukken en daarmee de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tot een waar feest zou maken. Dat liep echter anders. Vijf minuten na de openingstreffer brak Bennekom uit via de gevaarlijk linkervleugel. Het rechterverdedigingsblok van s.v. Huizen zag er even niet goed uit en even later lag de bal panklaar in het Huizen doelgebied. Met een uiterste krachtsinspanning werd een doelpunt voorkomen, maar de arbiter had in de scrimmage –terecht- een overtreding geconstateerd. De toegekende strafschop werd feilloos benut door Rogier Wissink, waardoor Huizen weer opnieuw kon beginnen. Dat probeerde de ploeg met verve; er kwamen ook kansen voor o.a. Iry Etwi, Guido de Graaf en Omar Limon, maar zonder succes. Sebastian van Kammen en Kurt Elshot probeerden het nog van afstand, ook dat zonder resultaat. Het bleef 1-1.

Volgende week wacht nog de uitwedstrijd bij ODIN’59, waarna de balans kan worden opgemaakt van een seizoen met twee gezichten.  Voor de winterstop een dolend Huizen en na de winterstop een bij vlagen uitstekend voetballende ploeg waar bijna niet van was te winnen.

Na afloop van de wedstrijd nam s.v. Huizen bij monde van voorzitter Sjaak Veerman afscheid van de vertrekkende spelers en trainers.  Onder hen een paar echte s.v. Huizen jongens zoals Arnold Klein, Sebastian van Kammen en Benny Honing. Verder ook het trainersduo Tijs Schipper en Marc de Vries en natuurlijk ook de grootmeesters van de medische verzorging Anne Kos en Bert Flierman. De laatste verdiend een aparte vermelding. Na ca. 38 jaar zet Bert een punt achter zijn rijke carriere bij s.v. Huizen. Hij zal nog wel de medische staf blijven coördineren, maar op ‘de bank’ zien we hem niet meer terug. Een denkbeeldige ‘gouden spons’ voor deze echte clubman !

vdZ

Scoreverloop:

57. Gilermo Pengel 1-0, 61. Rogier Wissink (penalty) 1-1.

Opstelling Huizen:

Brian Willemse, Rudy Etwi (90. Benny Honing), Kurt Elshot, Wouter Vente, Danny Benning, Arnold Klein (69. Garrett Jones), Guido de Graaf, Sebastian van Kammen, Iry Etwi, Omar Limon en Gilermo Pengel.

Opstelling Bennekom:

Sjoerd Rensen, Gökhan Yilmaz, Mamoudou Kaba (82. Geert van der Heijden), Roel Kamphorst, Marco van Rooijen, Rogier Wissink, Rogier Gerritsen, Tjalling Kamerman (66. Reza Ngarigota), Mo Bendadi, Nordin Al Mansouri (82. Mick Zwolle) en Kevin Sissing

Foto's Henk Heijnen