https://www.svhuizen.nl/huizen-boekt-moeizame-overwinning-op-montfoort-3-1/n1066c93
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Het eerste elftal heeft een hele moeizame overwinning weten te boeken op Montfoort. Ondanks twee rode kaarten aan de kant van de gasten, bleef het lang spannend op de Wolfskamer.
  huizen-boekt-moeizame-overwinning-op-montfoort-3-1

  Het eerste elftal heeft een hele moeizame overwinning weten te boeken op Montfoort. Ondanks twee rode kaarten aan de kant van de gasten bleef het lang spannend op de Wolfskamer.

  Een schuchter zonnetje beschijnt de voor mij zo vertrouwde Wolfskamer als ik deze middag arriveer. Kort na mij arriveert de selectie en het bestuur van Montfoort in een schitterend beplakte touringcar. Het ziet er indrukwekkend uit als het gezelschap onder aanvoering van de markante voorzitter Dick ten Hoonte uit deze bus naar de toegangshekken van ons sportpark komt. Het geeft direct zo’n gevoel dat Huizen vanmiddag niet eenvoudig zal winnen van dit Monfoort. Los van de indruk van de bus, ben ik daar sowieso niet zo gerust op, want Huizen heeft het altijd moeilijk tegen Montfoort. De uitschieter eerder dit seizoen in Montfoort, waar Huizen met maar liefst 1-7 de wedstrijd winnend afsloot, zie ik toch een beetje als een incident mede door de rode kaarten die er toen werden uitgedeeld.

  Alsof Montfoort mijn gedachten heeft begrepen schiet de ploeg direct fel uit de startblokken en creëert in de beginfase meteen de nodige kansen die echter geen van allen worden benut. Doelman Surainy Carolus onderscheidt zich daarbij een aantal malen in positieve zin. Carolus vervangt vandaag vaste waarde Brian Willemse die grieperig is, maar wel op de bank zit. Klasse Brian! Kwade tongen beweren dat Brian zo teleurgesteld is over de aangekondigde komst van doelman Johan Verkerk voor volgend seizoen dat hij het daardoor niet op kan brengen om vandaag te keepen. Dat is natuurlijk onzin. Brian is daar veel te veel sportman voor en zal er, voor zover ik dat in kan schatten, alles aan blijven doen om dit seizoen tot een goed eind te brengen. Volgend seizoen zien we dan wel weer verder.

  Nadat dus de openingsfase voor Montfoort is, herpakt Huizen zich enigszins. Iry Etwi snelt langs zijn directe tegenstander en laat een prachtige voorzet los, waarop Gilermo Pengel laat zien wat hij echt niet kan: koppen. Ook Danny Benning laat nog een kopkans onbenut, maar in de 16e minuut is daar dan toch de 1-0 voorsprong. En opnieuw staat Iry Etwi aan de basis; zijn steekpass wordt door Omar Limon op waarde geschat, waarna de spits de bal schitterend over de uitlopende Montfoort doelman Vianen in het doel werkt. Maar nog geen vijf minuten later is het al weer gelijk. Leroy Oehlers maakt een overtreding op een niet zo handige plek, vlak buiten het strafschopgebied, recht voor het doel. De door Huizen geformeerde muur lijkt nergens op en Joey van Ede plaatst de bal eenvoudig maar fraai in de volkomen vrijgelaten hoek. Het is weinig fraais wat de ploegen in het restant van de eerste helft laten zien, waardoor de 1-1 een logische ruststand is.
  In de rust wordt de wat ongelukkig spelende Leroy Oehlers vervangen. Danny Benning verhuist van het middenveld naar de linksback-positie en Rayendall Bitorina komt als nieuwe man op het middenveld, waardoor er in ieder geval wat meer creativiteit ontstaat in de opzet van de Huizer aanvallen, waar de geblesseerde smaakmaker Aron Klaassen node wordt gemist.
  Vroeg in de tweede helft ontvangt Montfoort verdediger van Wijngaarden een terechte rode kaart na het onderuit halen van Iry Etwi. De toegekende vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied levert niets op en nog eens  6 minuten is het zelfs 11 tegen 9 als Monfoort verdediger Nicolai Verbiest ook mag inrukken na een schoppende beweging richting Huizen speler Iry Etwi. Het lijkt voor Montfoort nu een schier onmogelijke zaak om met een goed resultaat uit Huizen weg te komen. Ondanks vele kansen duurt het echter tot aan de 73e minuut voordat Huizen op een meer dan verdiende voorsprong komt. Juist op het moment dat de heren achtervolgers met goud over de finish van Sotsji  glijden toont invaller Garrett Jones zich weer eens het goudhaantje door een prima voorzet van Rayendall Bitorina met het hoofd af te ronden. Wie verwacht dat Huizen in de resterende minuten wel even over het negental van Montfoort heen zal lopen komt bedrogen uit. De oranjehemden formeren een soort handbalverdediging waar het moeilijk doorheen komen is. En als dan ook nog een paar schier onmogelijk te missen kansen toch worden gemist hoor je het Huizen publiek als het ware knarsetanden. Maar in de 90e minuut weet Huizen dan eindelijk de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Opnieuw is Garrett Jones de gelukkige als hij na een goedlopende aanval koeltjes de verlossende 3-1 weet binnen te tikken.

  Ik tref geen montere Montfoorters na afloop in de bestuurskamer. De scheidsrechter en zijn assistenten hebben wat uit te leggen dat is duidelijk. Scheidsrechter van de Ketterij wil er echter niet al te veel woorden aan vuil maken en na de analyse van beide hoofdtrainers vertrekt de Montfoort-delegatie spoorslags weer naar de bus die er nu opeens veel minder indrukwekkend uit lijkt te zien.
  Een matige wedstrijd, zo bevestigen beide trainers in hun korte analyse. Montfoort trainer Emanuel Sluis geeft toe eigenlijk te teleurgesteld te zijn voor een nuchtere analyse en ad interim trainer Marc de Vries (Tijs Schipper is op vakantie) geeft aan rekening te hebben gehouden met de tactiek die Montfoort met name in de beginfase hanteerde, maar dat zijn ploeg daar desondanks de nodige moeite mee had. Blij met het resultaat dat is duidelijk en dat geldt voor iedereen in het Huizen-kamp. Na de 6 punten uit de laatste twee wedstrijden vinden we Huizen nu opeens op de 5e plaats in de rangschikking en daar mogen we best trots op zijn. Nu nog wat beter voetbal en het kan alsnog een leuk seizoen worden!

  Scoreverloop:

  16. Omar Limon 1-0
  19. Joey van Ede 1-1
  72. Garrett Jones 2-1
  90. Garrett Jones 3-1

  Bijzonderheden: Rode kaart voor Nicolai Verbiest en Remco van Wijngaarden (Montfoort).

  Opstelling Huizen:

  Surani Carolus, Rudy Etwi, Robbert de Graaf (64. Garrett Jones), Vincent Verbond, Leroy Oehlers (46. Rayendall Bitorina), Danny Benning, Sam Doeve, Gino Heerings, Iry Etwi, Omar Limon en Gilermo Pengel.

  Opstelling Montfoort:

  Robin Vianen, Nicolaï Verbiest, Don Mimpen, Miquel Ballo (Max Verweij), Joey van Ede (79. Chanan Brandsma), Joost van Apeldoorn, Remco van Wijngaarden, Denny van Loen (59. Nashel Marchena), Billal Laoikili, Kafel Voorn en Christiaan Resida.

  Fotografie Henk Heijnen