https://www.svhuizen.nl/huizen-boekt-hele-belangrijke-overwinning-in-almere/n3189c129
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Een hardwerkend Huizen heeft in Almere een zeer belangrijke overwinning geboekt op naaste concurrent Jong Almere City FC. De Almeerders nemen nu de laatste plaats van Huizen over...
  huizen-boekt-hele-belangrijke-overwinning-in-almere

  Omniworld
  Huizen speelde de uitwedstrijd in het Yanmar Stadion van Almere City. Circa 10 jaar geleden speelde Huizen op dezelfde plek een oefenwedstrijd tegen Almere City dat toen nog Omniworld als naam had. Sinds deze naamswijziging zijn de clubkleuren ook veranderd en komt Huizen dan ook uit tegen een Jong Almere City FC dat speelt in rode shirts.
  Ten opzichte van vorige week begint Hidde van der Veldt, met zijn eerste basisplaats, in plaats van de geblesseerde Iry Etwi. Daarnaast vervangt Jorik van Ruijswijk de geschorste Danny Benning waarbij Leroy Oehlers is doorgeschoven naar de rechtsbackpositie. Ten slotte begint de weer fitte Arnoud van Toor in de plaats van Aron Klaassen.
  Ook Almere heeft veranderingen doorgevoerd ten opzichte van de vorige wedstrijd. Zo ontbreekt voorin topscorer Van der Water en wordt het doel vandaag verdedigd door Mike Grim in plaats van Roy Pistoor.

  Een slechte start is een goed begin
  Almere begint voortvarender aan het duel en combineert er lustig op los wat in de vijfde minuut leidt tot een goede kans. Hiervoor en hierna zijn er ook enkele mogelijkheden voor Almere welke echter niet tot echte kansen leiden. Almere weet dit overwicht echter toch al snel om te zetten in doelpunt: in de tiende  minuut krijgt Almere een corner die in eerste instantie nog wordt afgeslagen. Uiteindelijk is dit toch de opmaat tot het openingsdoelpunt dat al een beetje in de lucht hing. Het is Daan Ibrahim die scoort als Huizen achterin veel te veel ruimte weggeeft: 1-0.
  Dit doelpunt lijkt - hoe gek het ook klinkt - Huizen heel goed uit te komen, het elftal lijkt de beseffen dat de knop om moet en het zet deze dan ook direct om. Dit leidt 2 minuten later al tot een vrije trap voor Huizen. De inzet lijkt in eerste instantie bijna in het doel te verdwijnen via een speler van Almere. In het vervolg van deze situatie weet Guido de Graaf de bal door te koppen naar aanvoerder Bilal Laoikili die uithaalt en zodoende drie minuten na de openingstreffer Huizen alweer op gelijke hoogte brengt: 1-1!

  Doortrekken
  Huizen probeert het goede spel door te trekken maar desondanks zijn er ook aan de kant van Almere mogelijkheden: in de 17de minuut zien we hoe een schot in niemandsland verdwijnt. Het had toch een waarschuwing moeten zijn...
  In de 20ste minuut heeft Leroy Oehlers een goede individuele actie maar wordt uiteindelijk door Daan Ibrahim van Almere gestopt in het strafschopgebied.
  Kort daarna dwingt Huizen een corner af. Deze wordt afgeslagen en Almere zet de poging direct om in een tegenaanval. Dat leidt tot een corner welke uiteindelijk wordt weg gebokst door doelman Johan Verkerk. Kort hierna forceert Almere opnieuw een aantal corners die echter weinig gevaar opleveren. Even later wordt er achterin bij Huizen niet hard genoeg ingegrepen maar sticht ook dit schot geen gevaar. Rond de dertigste minuut vangt Johan Verkerk twee keer een schot op. Enkele minuten later weet Huizen het strafschopgebied van Almere te betreden waarna men ondanks een soort van scrimmage toch niet weet te scoren.

  De rust in zicht
  In de laatste 10 minuten voor rust heeft Almere duidelijk het overwicht en lijkt Huizen steeds meer naar de rust te snakken. Almere komt er een aantal keer goed doorheen en weet met name de ruimte te vinden die Huizen rechts achterin vrij lijkt te laten. Huizen houdt gelukkig stand en weet zodoende het gelijke spel mee te nemen naar de rust.

  Een vliegende start
  Vanuit de kantine zie ik dat de spelers het veld betreden en loop richting het veld voor de start van de tweede helft. Nog voordat ik het veld helemaal zie hoor ik gejuich en blijkt Denny van Loen Huizen binnen de twee minuten op voorsprong te hebben geschoten (1-2)! Via onze onvolprezen Twitterverslaggeving verneem ik dat Van der Veldt strak voor had gelegd waardoor Van Loen makkelijk kon binnentikken. Kort daarna krijgt Denny van Loen opnieuw een grote kans die eigenlijk had moeten leiden tot een 1-3, maar deze kans gaat helaas verloren.
  Almere beseft dat het in actie moet gaan komen voordat de wedstrijd definitief gespeeld lijkt te zijn. Almere komt in actie en hoe: zes minuten nadat Denny van Loen Huizen op voorsprong heeft gezet is het Danny van Haaren die de bal haast uit het niets voor zijn voeten krijgt en hiervan weet te profiteren door Almere op gelijke hoogte te brengen: 2-2.

  Jacht op de overwinning
  Aan een gelijkspel heeft Huizen niets wil het van die laatste plek af komen en wil het hier dan ook niet bij laten zitten. De mouwen worden nogmaals opgestroopt en men gaat op jacht naar de overwinning. Jorik van Ruiswijk gooit er in de 58ste minuut een goede actie uitmaar wordt hierbij afgestopt door de verdediging van Almere. Vervolgens moet Johan Verkerk op zijn beurt twee keer redding brengen.
  In de 64ste minuut ligt het spel even stil om de ingebrachte wisselspeler van Almere (Khalid Tadmine) niet voorkomt op het wedstrijdformulier. De scheidsrechter besluit na wat geharrewar om de wedstrijd te hervatten en in de 69ste minuut is het opnieuw Denny van Loen die een wereldkans krijgt via Zakaria El Biyar. Maar helaas weet Denny van Loen ook deze kans niet te benutten.
  Het spel golft snel op en neer  en ook nu komt Almere er snel uit en dwingt zodoende Johan Verkerk tot een goede redding. Dan is Huizen er weer snel uit, maar uit de corner die volgt komt echter te weinig gevaar.

  Slotfase
  Trainer Henk van de Pol grijpt in door Rudy Etwi binnen de lijnen te brengen voor debutant Hidde van der Veldt, die met zijn goede voorzet bij de tweede goal terug kan zien op een geslaagd debuut. Rudy Etwi gaat op de plek van Hidde van de Veldt spelen en daarmee voorkomt Henk van de Pol dus dat er wijzigingen in de verdedigingslinie moeten worden doorgevoerd.
  In de 74ste minuut krijg Almere een vrije trap die uiteindelijk wordt overgeschoten en twee minuten later krijgt Huizen een corner. Huizen kiest bij het nemen van de corner voor een korte variant. De bal belandt bij Jorik van Ruiswijk en jaagt hem met een keiharde streep in de kruising: 2-3! Huizen staat deze middag voor de tweede keer op voorsprong en nu is het zaak die voorsprong weer een keer over het eindsignaal te trekken.
  Na goed voorbereidend werk van Rudy Etwi heeft Guido de Graaf in de 83ste minuut net iets te veel tijd nodig en weet zodoende niet tot scoren te komen. Vervolgens voert Henk van de Pol nog twee wissels door en in de 86ste minuut wordt een corner goed voorgegeven door Huizen, alleen staat er niemand om de bal binnen te koppen. Johan Verkerk vangt vervolgens nog een corner van Almere op. In de blessuretijd is het Rudy Etwi die een dot van een kans krijgt, maar hij zou vanmiddag het net helaas niet weten te vinden.
  Naarmate de laatste minuten wegtikken stijgt de spanning, maar desondanks weet Huizen wel de overwinning over de streep te trekken!

  De rode lantaarn
  Door de overwinning mag Huizen, in ieder geval totdat Almere de wedstrijd van vorige week inhaalt, de rode lantaarn overdragen aan Almere. Tegelijkertijd verloor Odin ’59 van de beloften van FC Groningen waarmee Huizen Odin ’59 tot twee punten heeft weten te naderen (achttien om twintig) en houdt zodoende zicht op in ieder geval de nacompetitie en zodoende het ontlopen van rechtstreekse degradatie. Hierbij wacht volgende week de thuiswedstrijd tegen koploper Lisse. In de uitwedstrijd heeft Huizen in het eerste half uur laten zien Lisse aan te kunnen. Net als vanmiddag wist Huizen echter onvoldoende te profiteren van de gecreëerde kansen. De grootste uitdaging voor de komende wedstrijd(en) is dan ook het vaker profiteren van de gecreëerde kansen om zodoende de tegenstander pijn te doen en zelf de felbegeerde punten te verdienen.

  Met dank aan Boudewijn Vlot die ook deze week de honneurs voor me heeft willen waarnemen. Ik hoop er volgende week weer gewoon bij te zijn als Huizen tegen Lisse aantreedt!

   

   

   

   

   

  Scoreverloop:
  10. Daan Ibrahim 1-0
  13. Bilal Laoikili 1-1
  46. Denny van Loen 1-2
  52. Danny van Haaren 2-2
  77. Jorik van Ruiswijk 2-3

  Opstelling Jong Almere City FC:
  Mike Grim, Dyllan Lanser, Tom Noordhoff (c), Maarten Davids, Jasper Waalkens, Shaquill Sno (78. Nicky van Hilten), Rafael Boer (83. Adriaan Kruisheer), Danny van Haaren, Daan Ibrahim, Emre Bal (61. Khalid Tadmine), Jean-Willy Mapinga.

  Opstelling Huizen:
  Johan Verkerk, Leroy Oehlers, Wouter Vente, Sam Doeve, Jorik van Ruiswijk, Arnoud van Toor, Bilal Laoikili (c), Guido de Graaf, Hidde van der Veldt (72. Rudy Etwi), Denny van Loen (83. Aron Klaassen), Zakaria el Biyar (83. Shaquille Wilsterman).

  Foto's: Henk Heijnen Fotografie