De eerste thuisoverwinning van Huizen in het seizoen 2013-2014 is een feit. Na een matige eerste helft, waarin de ploeg uit Ermelo vele grote kansen miste, liep Huizen in de tweede helft uit naar 3-0.
    huizen-boekt-grote-thuisoverwinning-op-dvs-33-3-0

De eerste thuisoverwinning van Huizen in het seizoen 2013-2014 is een feit. Na een matige eerste helft, waarin de ploeg uit Ermelo vele grote kansen miste, liep Huizen in de tweede helft uit naar 3-0.

Het mocht een wonder heten dat de er in de eerste helft niet werd gescoord. Na een kans voor Huizen (Gilermo Pengel kon een voorzet van Iry Etwi net niet binnenkoppen) kreeg DVS 33 Ermelo een paar riante mogelijkheden om de score te openen. Het aluminium en doelman Brian Willemse stonden echter in de weg. Rond de twintigste minuut leek echter ook Brian Willemse kansloos toen Henk Baum de bal na een corner hard en hoog in kon schieten. Huizen aanvoerder Tarik Divarci wist echter op de doellijn koppend redding te brengen. Na deze fase in de wedstrijd waarin DVS ’33 duidelijk de boventoon voerde hervond Huizen zich en werd het initiatief weer enigszins teruggenomen. Kort voor rust een fraai uitgespeelde aanval van Huizen met al eindstation Sam Doeve. De middenvelder, hard werkend als altijd, kwam echter niet verder als een geplaatst schot waarmee DVS’33 doelman Huiskamp geen moeite had.

In de tweede helft startte DVS´33 opnieuw goed maar het was Huizen dat scoorde. Omar Limon wist een van doelman Huiskamp terugkomende bal resoluut tot doelpunt te promoveren. Huizen begon daarna steeds beter te spelen en kwam in die fase ook verdiend op 2-0. Gilermo Pengel zette vanaf links voor, waarna Omar Limon de bal bij de eerste paal schitterend inkopte. Doelman Huiskamp wist met een uiterste krachtsinspanning nog redding te brengen maar de instormende Gino Heerings schoot de rebound verwoestend hard tegen de touwen.
    DVS’33 probeerde daarna krampachtig de bakens alsnog te verzetten. Daar slaagde de ploeg echter niet in. Huizen speelde inmiddels als een onverzettelijke vechtmachine, die maar één ding wilde namelijk de voorsprong over de eindstreep trekken. Een kwartier voor tijd forceerden de gasten toch nog een grote kans, maar toen ook die resulteerde in een schot dat huizenhoog overvloog werd het duidelijk dat de thuisploeg vandaag de drie punten bij zou schrijven. DVS’33 Ermelo liet de kopjes hangen en het slotakkoord was voor s.v. Huizen. Gilermo Pengel scoorde na een prachtige aanval.

Na afloop circuleerden in het businesshome van s.v. Huizen bekende voetbalwijsheden als “we hebben van onszelf verloren” en”als DVS ’33 de kansen gewoon had benut krijg je een heel andere wedstrijd”. Zelfs de uitspraak van een Amsterdamse grootmeester “als je niet scoort ken je niet winnen” passeerde de revue. Dat mocht allemaal best zo zijn, feit is dat Huizen met name in de tweede helft de betere en efficiënter spelende ploeg was. 3-0  is natuurlijk ook een uitslag die weinig discussie over een al of niet terechte winnaar overliett. DVS’33 trainer Hennie in ’t Hoff had er in zijn analyse maar moeilijk mee. Hij complimenteerde het arbitrale trio en de tegenstander, verslikte zich bijna in een opmerking uit de zaal, maar zocht vooral wanhopig naar een verklaring voor de onverwachte nederlaag. Huizen trainer Joeri Volkers kon eindelijk de microfoon in het businesshome gebruiken als winnende coach en genoot daar zichtbaar van. De overwinning was er één van het collectief en bereikt door keihard werken. Daar was geen woord aan miszegd. Wel waarschuwde de coach voor de komende wedstrijden tegen Volendam, SDC Putten en Sportlust’46. Ondanks het feit dat deze ploegen niet hoog op de ranglijst staan mag er zeker geen sprake zijn van onderschatting, aldus de winnende trainer. Eerst maar genieten van deze 3 punter !

Scoreverloop:

56. Omar Limon 1-0
    64. Gino Heerings 2-0
    82. Gilermo Pengel 3-0

Opstelling Huizen:

Brian Willemse, Tarik Divarci, Robbert de Graaf, Vincent Verbond, Leroy Oehlers, Sam Doeve, Aron Klaassen, Gino Heerings, Iry Etwi, Omar Limon (88. Tim Klaassen-Bos) en Gilermo Pengel (85. Garrett Jones).

Opstelling DVS'33 Ermelo:

Daan Huiskamp, Milan van der Maaten, Edmund Mijnheer, Richard Terpstra (85. Roelof de Groot), Roald de Vries, Mike Ahrens (58. Yasin Kurt), Maurice de Ruiter, Okan Soykan, Ali Akla, Henk Baum en Ali el Haddadi.

Foto's Henk Heijnen