https://www.svhuizen.nl/huizen-boekt-belangrijke-driepunter-in-groningen-0-2/n3229c129
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Terwijl bijna al het voetbal in Nederland werd afgelast, ging de verre uitwedstrijd tegen Jong FC Groningen gewoon door. In het hoge noorden boekte Huizen een belangrijke 0-2 overwinning...
  huizen-boekt-belangrijke-driepunter-in-groningen-0-2

  Winters
  Met de kerstdagen had ik de aanblik van die witte wereld nog wel kunnen waarderen, al zal ik nooit écht ’n liefhebber van sneeuw en ijs worden, vrees ik. Een wond’re witte wereld buiten waarin alleen een arrenslee en een Kerstmannetje lijken te ontbreken. Schrikken: drie uur uitgetrokken voor de rit plus voorbereiding en dan geeft Google-maps een reistijd van drie-en-een-half uur aan! In de wetenschap dat de hele wedstrijd live zal worden uitgezonden overweeg is serieus dan maar mijn verslag te baseren op de beelden en me lekker die barre tocht en anderhalf uur blauwbekken langs de lijn te besparen. Maar dan klik ik nog even op vervoermiddel auto en wordt de reistijd gereduceerd tot anderhalf uur. En dan kruipt het bloed toch weer waar het eigenlijk niet zou moeten gaan en hijs ik me toch maar schielijk in het thermo-ondergoed en ga op weg naar het verre Groningen.
  De reis valt me achteraf mee: eenmaal in de polder is de sneeuw eigenlijk al verdwenen en heb ik alleen nog last van de plakken sneeuw die van mijn motorkap loslaten.
  Onderweg het droeve nieuws dat een van mijn jeugdhelden het tijdelijke met het eeuwige heeft verwisseld: Pietje Keizer mocht slechts 73 jaar worden. R.I.P…
  Het sportpark waar de Groninger beloften hun wedstrijden afwikkelen roept bij mij herinneringen op aanmijn eigen voetbaljeugd: uitgestrekte, kale sportparken met kleine noodkantines. Groningen speelt zijn wedstrijden op de velden van een gastclub en ik kan me voorstellen dat voor het relatieve handjevol toeschouwers dat deze wedstrijden bezoekt, dat men niet het hele Noordlease stadion opengooit. Maar het is na de hartelijke ontvangst in de knusse bestuurskamer bij een heerlijke bak koffie en dito cake wel even slikken als ik met een kantinestoeltje onder mijn arm naar het veld ga.
  gezeten naast de commentator van Podium TV die dus een live verslag van de wedstrijd via het internet uitzendt zit ik ondanks mijn warme kleding te vernikkelen in die snerpend koude wind.
  Samen met jong Volendam is dit de enige wedstrijd in onze poule die doorgaat. Onbegrijpelijk dat de KNVB niet is overgegaan tot algehele afgelasting! Wie doe je nou een plezier met een wedstrijd bij een gevoelstemperatuur van -10? Daarbij ontstaat er een scheefgroei in het competitieverloop waarvan men zich kan afvragen of dit niet zo ongeveer in de categorie competitievervalsing valt.

  Opstellingen
  Met de absentie van Bilal Laoikili vanwege een schorsing en Iry Etwi die niet helemaal fit uit een middagje karten is gekomen levert dat basisplaatsen op voor Aron  Klaassen en Hidde van der Veldt.
  Op de bank naast Iry Etwi vandaag Desmond mensen, Shaquille Wilsterman, reservedoelman Wilco Mackaay en…. Thomas Müller!
  Ik ken Thomas van zijn optredens bij de beloften en ben onder de indruk van zijn drive en power. Daarbij is het ook nog eens een makkelijk scorende spits. Ik ben dan ook zeer verheugd dat men de afgelastingen op de andere velden heeft benut om deze A-junior bij de wedstrijdselectie te trekken.
  Verder de bekende namen op het formulier: Verkerk, Benning, Vente, Doeve, Oehlers, Van Toor, De Graaf, El Biyar en Van Loen.
  Bij de tegenstander vallen me de namen van Ajdin Hrustic en Michael Breij op. Hrustic moest in de thuiswedstrijd per ambulance worden afgevoerd, maar navraag leverde gelukkig al vlug het nieuws op dat hij weer helemaal in orde was. Vandaag start hij ook weer vanaf het middenveld. Breij herinner ik me vooral nog vanwege moeder Breij die destijds vlak voor me op de tribune zat en er geen stoel of bank te vinden was waar ze haar adoratie voor zoonlief onder wenste te steken. Maar vandaag begint Michael vanaf de bank, wat me wel wat verbaast aangezien hij destijds een van de smaakmakers was en ook nog scoorde. ’n Vormdipje bij 'Mikey'?

  El Salvador Johan Verkerk
  Beide ploegen openen gedreven en willen vlug ‘zaken doen’. Al na drie minuten zien we hoe een combinatie tussen Yassine Zakir, Robbert Vos, David Browne en weer Yassine Zakir vanaf een meter of elf afstand een schietkans voor Zakir oplevert. Het schot gaat vervaarlijk richting bovenhoek maar Johan Verkerk heeft een magistrale reflex en pareert de inzet waarna Wouter Vente de bal verder weet weg te werken.
  Ook Huizen laat zich ni9et onbetuigd: heel even vergeten we de snerpende koude wind als Zakaria el Biyar de bal bij een vrije schop slim een zetje geeft waarna Sam Doeve de bal vrijelijk in de doelmond kan brengen. Guido de Graaf dwingt dan doelman Borgman van Groningen tot een moeizame redding bij de tweede paal, terwijl ook Denny van Loen klaar stond om de voorzet binnen te werken.  Het levert een corner op die verder geen zoden aan de dijk zette.
  Vier minuten later is Huizen opnieuw dicht bij een treffer als een goed genomen vrije schop Borgman opnieuw aan het werk zet. Dan onderschept Groningen op het middenveld een korte pass en gaat er als een speer vandoor. Zakir haalt van net buiten de zestien uit en weer lijkt de bal richting bovenhoek te gaan. De grote gele 'S' en de cape ontbraken, maar wéér was daar Verkerk die zijn vuist onder de bal krijgt en ook deze poging onschadelijk maakt.
  Huizen is bepaald niet onder de indruk van Groningen deze eerste tien minuten en legt de thuisploeg bij tijd en wijle geheel zijn wil op. De ploeg is toch ‘rijper’ geworden dit seizoen, gegroeid en volwassener geworden.
  Dan breekt er toch even een periode aan waarin Groningen Huizen de duimschroeven aandraait. Er volgen twee corners op rij die Huizen goed overleeft. Browne houdt dan een bal knap binnen en stoomt door richting achterlijn, de bal gaat naar Gerald Postma die de bals vanaf de achterlijn goed voorlegt waar Tim Waterink bij de eerste paal opduikt en de bal goed in de hoek plaatst. Maar Johan Verkerk verkeerde vandaag in een bloedvorm en weet dus ook deze inzet weer te keren.
  Tussen deze bedrijven door heeft Doeve een vrije schop gedragen op de ijzige wind gevaarlijk over de goal van Borgman geplaatst en kopte De Graaf nog een keer voorlangs.

  Spannend
  En zo kijken we naar een wedstrijd die meer spannend dan hoogstaand is en ons de kou daardoor af en toe eventjes doet vergeten. Even schrikken als David Browne de hand van Leroy Oehlers raakt. Gelukkig wordt de bal buiten de zestien gelegd door arbiter De Bruijn en weer is Verkerk op zijn post.
  Een snelle uitbraak en Hidde van der Veldt lijkt op weg naar Nick Borgman. Helaas wordt er buiten spel geconstateerd en gaat het feest niet door. Maar het is en blijft spannend daar op sportpark Corpus den Hoorn.
  Zonder verder iemand tekort te willen doen verdienen naast onze onvolprezen doelman ook Leroy Oehlers en Wouter Vente een eervolle vermelding. Sterk, scherp, fel maakten zij de Groninger aanvallers het leven zuur. Maar eigenlijk zou ik iedereen moeten noemen, want Huizen opereerde gedisciplineerd als één man: vastberaden, verbeten en gedreven. Schoten van Van der Veldt en Van Toor worden gekraakt, de daarop volgende corner levert niets op. Vente troeft de gevaarlijk ogende Hrustic af, Tim Riksman schiet nog een keer gevaarlijk voorlangs en krachtmens Oehlers stuit nog een keer diezelfde Riksman in zijn pogingen Verkerk het leven zuur te maken.

  Rust
  En zo breekt dan de rust aan met een 0-0 die maar zo 3-1 had kunnen zijn als Verkerk niet in zo’n bloedvorm had gestoken. Eigenlijk hadden we onze doelman op de schouders de kleedkamer in moeten dragen, hij was het vooral die de Groningers tot wanhoop dreef.
  Voetballend is Huizen bepaald niet de mindere en de wedstrijd kan nog alle kanten uit. Wat dat betreft is de gelijke stand wel een terechte afspiegeling van de krachtsverhoudingen op het veld.
  Op het middenveld zien we een andere uitblinker: Aron Klaassen die zowel voor als achter te vinden is, maar ook als spelverdeler op het middenveld uitstekend werk verricht. Nu moeten er alleen voorin nog potten worden gebroken en daarin vestig ik toch heel stiekem mijn hoop een beetje op Thomas Müller. Het is echter de vraag of Van de Pol het aandurft deze jongeling voor de leeuwen te gooien.

  Penalty!
  We zijn maar nauwelijks van de rust bekomen, of Aron Klaassen gaat op avontuur. Hij onderschept de bal op het middenveld, slalomt het strafschopgebied van de Groningers binnen en ontwijkt twee, drie man en wordt dan opgevangen door Gerald Postma. OP zich lijkt er niet zoveel aan de hand en oogt het meer als een ongelukkige botsing, maar dan wijst scheidsrechter de Bruijn nar de stip! Na bijna twee seizoenen zonder ook maar één strafschop vóór te hebben gekregen en na vele makkelijk gegeven, of zelfs volkomen onterechte exemplaren tegen te hebben gekregen –recentelijk nog tegen Rijnvogels – lijkt het er dan toch op dat vrouwe Fortuna de balans een beetje aan het rechttrekken is en valt het lot ons nu dan óók eens een keer in de schoot.
  Maar wie gaat ‘m nou nemen? HEBBEN we eigenlijk na al die tijd nog wel een strafschoppennemer?
  Dan legt Guido de Graaf de bal zorgvuldig op de stip. Zijn aanloop is gedecideerd en de bal spat keurig in de rechter bovenhoek! 0-1!
  Het is een bevrijding en Huizen lijkt zelfs een tandje bij te zetten. Hidde van der Veldt wacht net één stapje te lang met zijn uithaal en ziet zijn poging gekraakt. Er rolt een uitval uit waaruit Waterink eerst rakelings naast kopt en uit de daarop volgende corner nog eens rakelings over kopt, maar dan is het opnieuw Huizen dat toeslaat: weer is het Klaassen die deze keer aan het einde van een fraai opgezette aanval staat. Verkerk trapt ver uit op Van Loen, die de bal uitstekend doorkopt op Guido de Graaf. Dan gaat de bal snel naar de opstomende Zakaria el Biyar die zich vast dreigt te lopen bij de cornervlag. Maar Zakaria draait zich keurig vrij en speelt terug op de alom aanwezige Klaassen. Met lange passen stevent Aron het strafschop gebied in. Een korte een-twee met De Graaf en dan staat Aron ineens in kansrijke positie voor Borgman. Met een bekeken schuiver laat hij de Groninger sluitpost kansloos en zet zo de 0-2 op het niet aanwezige scorebord!
  Wat een weelde!
  En nog lijkt de koek niet op.: een pegel van de onstuitbare Aron Klaassen gaat net naast als de bedrijvige Van der Veldt goed heeft voorzet. Groningen wankelt en lijkt rijp voor de slacht.

  Slotfase
  Dan grijpt Groningen-coach Alfons Arts in en brengt Michael Breij voor Ajdin Hrustic. Naar ik verneem moet Hrustic nu spoorslags naar de Kuip voor het treffen van de hoofdmacht tegen Feyenoord. Maar die Breij is geen verkeerde om er bij te hebben en hij neemt meteen Groningen op sleeptouw. Op een vrije schop van Breij komt de invliegende Waterink net een teenlengte tekort en het lijkt er op of Groningen aanzet voor een offensief om de achterstand recht te trekken.
  Zakir gaat er alleen vandoor en laat een schuiver los die uiteraard weer een prooi is voor onze doelman. Het is nu code rood voor onze mannen en eendrachtig en vastberaden zetten de mannen de schouders onder de verdediging van hun benauwde veste.
  Nog een aanvaller erbij: Gijs Jasper komt voor verdediger Joël Amakodo, het is alles of niets voor Groningen!
  Danny Benning (ook een solide en uiterst betrouwbare wedstrijd vandaag!) kopt weg Brown gevaarlijk kan worden, een uitval van Huizen via El Biyar, De graaf en tenslotte Van der Veldt levert een afzwaaier op. Huizen probeert gebruik te maken van de ruimte die de Groningers nu weg moeten geven op jacht naar de aansluitingstreffer, maar vooralsnog is het houden van die nul de voornaamste doelstelling. De Graaf probeert van grote afstand doelman Borgman te verschalken als die wat ver voor zijn goal staat. Maar zoals zoveel van dit soort pogingen eindigt de bal tegen de reclameborden.
  Dan grijpt ook Van de Pol in en brengt Desmond Mensen voor Arnoud van Toor. Desondanks houdt de druk van Groningen aan in deze slotfase. Een schot van invaller Jasper wordt door onze standvastige defensie gekraakt, een kopbal van Waterink vliegt nog naast, maar de minuten verstrijken. Pier Veldman wordt nog door Arts gebracht voor Robbert de Vos, maar het mag niet baten voor de thuisploeg. Nadat Verkerk nog eenmaal een vrije schop oppakt alsof het een trainingsballetjes was en Thomas Müller nog anderhalve minuut zijn opwachting en daarmee zijn debuut mag maken, fluit scheidsrechter de Bruijn onze overwinning in de boeken. Een welverdiende en dapper bevochten driepunter waarmee de hoop op klassebehoud nog steeds levend blijft.

  Henk van de Pol
  Met “’n Verdiende overwinning, maar Verkerk redt je de eerste helft,” open ik in de warme bestuurskamer het gesprekje met onze hoofdtrainer.
  “Natuurlijk redt Johan ze goed, maar ja, daar staat ie voor! Hun keeper haalt er ook ballen uit, dat hoort er nou eenmaal bij. Ik vond de eerste helft de wedstrijd opener dan de tweede helft. De tweede helft hebben we geen kans meer weggegeven. Dat kwam natuurlijk ook omdat we al vlot met 0-2 voor kwamen en via Aron Klaassen – die een beslissende rol in dit duel speelde – eigenlijk de 0-3 hadden moeten maken.
  We hebben vijftien, zestien spelers die min of meer vaste waarde zijn en daar vanuit kan ieder van die jongens spelen. We misten vandaag Jorik van Rijswijk,Siemen Eijkemans, Bilal Laoikili en Joey Papamelodias, en dan nog hebben we dus een heel behoorlijk elftal staan. Ik denk dat we het als team gewoon goed gedaan hebben vandaag – ik vond ons zeker de eerste helft ook goed voetballen. Ik ben vandaag zeer tevreden met het team op zich, er zat een bepaalde flair en durf in en dat vond ik wel mooi om te zien. Ook de wilskracht, dit is sowieso een groep jongens die voor elkaar door het vuur gaat, dat vind ik mooi om te zien, dat is denk ik de kracht van deze groep. Vorig jaar zag je dat en nu vandaag zie je dat wéér. En dat vind ik echt heel knap van de groep.”
  Ik had verwacht dat je Thomas Müller wat eerder zou brengen, met name toen Denny van Loen het een beetje aan de stok kreeg met de arbitrage na wat felle charges...
  “Als ik Denny van Loen wissel, dan lever ik een kopper in. En die hadden we gewoon nodig omdat hun alles met vrije ballen voor de goal gingen pompen, dus dan kan ik geen kopper inleveren. Daarbij heeft hij het verder heel netjes gedaan en heeft hij zich goed aan de opdrachten gehouden.
  Het is alleen jammer dat we er niet nog één of twee bij hadden geprikt. Als we het beter hadden uitgespeeld, dan had dat er zeker ingezeten. We moeten ook ons doelsaldo in de gaten houden:  alles wordt op doelsaldo beslist in deze klasse: rechtstreekse degradatie, PD, kampioenschap, periodetitels, alles! En ons doelsaldo is gewoon niet goed: min veertien op het moment… Dus daar moeten we aan werken. Als we dat goed doen worden het vijftien wedstrijden, vijftien finales, als we het heel goed doen worden het er maar elf en als we het slecht doen worden het er ook maar elf. Zo simpel is het gewoon. Het is puntje voor puntje sprokkelen. Als je ziet hoe lullig we na de winterstop verloren hebben, hoe we er bij Rijnvogels ingefloten zijn, hoe lullig we van Lisse hebben verloren terwijl we zeker niet minder waren, als je dan ziet hoe we hier vandaag winnen van Groningen, hoe we wonnen van Almere, dan zijn we als groep toch gewoon goed bezig. Volgende week tegen DVS gewoon weer een nieuwe ronde, nieuwe kansen!”

  De reddende engel
  Een hele nuttige driepunter vandaag, waarvan ik er zeker twee op jouw conto zou willen schrijven…
  “Haha, dat zijn jouw woorden, hoor! Tja, het was koud en we moesten zo’n lange rit helemaal naar het noorden, dus daar moest ik me wel even toe zetten, maar als je dan na vijf minuten al een paar belangrijke reddingen kan maken, dan kom je wel lekker in de wedstrijd. In het begin hadden we het wel even lastig, maar daarna ging het eigenlijk wel prima, vond ik. Wat mezelf betreft ging het inderdaad wel lekker: veel hoge ballen en daar kon ik goed bij komen. Die eerste redding daar kon ik inderdaad net nog mijn hand achter krijgen, dus dan kom je lekker in de wedstrijd. Ja, ik merkte ook dat het vertrouwen bij de doelpogingen een beetje wegebde bij de Groningers, daarbij hebben we ze de tweede helft eigenlijk geen echte kansen meer weggegeven.”
  Dat maakt het voor ons toch wel extra zuur dat we je zien vertrekken. Is er niet toch nog een streepje licht tussen die gesloten deur en de sponning?
  “Nee, dat is een keuze die nu gemaakt is. Onze doelstellingen lagen een beetje te ver uit elkaar. Ik kan geen drie keer in de week trainen in combinatie met mijn werkzaamheden. Maar ik vind het op zich jammer, ik heb het hier erg goed naar mijn zin gehad – en nog steeds! Maar ik wil gewoon weer dichter bij huis gaan voetballen, het is veertig minuten rijden van mijn huis naar hier. Ik kom om een uur of zes thuis en dan moet ik snel naar trainen en kom ik pas tegen elven weer in huis en als je dan meer dan full-time werkt, dan is het gewoon niet leuk meer om te combineren. Het is gewoon niet anders…”

  Uitblinker
  Zonder verder iemand tekort te willen doen – ik had er nog wel tien kunnen interviewen als uitblinker vandaag – schiet ik in de kleedkamer Aron Klassen nog even aan voor een gesprekje.
  Ik zag vandaag weer een weergaloze Klaassen…
  “Dank je wel voor het compliment, inderdaad een penalty veroorzaakt en een goal gemaakt, dus, ja… Lekker!”
  Dat niet alleen, het leek ook wel of je ‘bevrijd’ voetbalde. Heeft dat met je contractverlenging te maken?
  “Mwoah, dat weet ik niet. De eerste helft vond ik me niet opvallend spelen. Als je dan de tweede helft scoort, dan ga je toch wat lekkerder voetballen. Je krijgt meer vertrouwen en dan loopt het gewoon lekkerder. Ik vond dat ik de eerste helft nog wel een paar keer slordig balverlies had, maar wellicht dat dat bij mezelf een beetje meer blijft hangen. Maar ik zat er inderdaad een paar keer goed tussen – een lekker potje weer! Bilal Laoikili was geschorst en dus moet je er dan staan. Dan is het lekker als je ook meteen belangrijk kunt zijn. Ik werd bij die penalty aangetikt en wilde eigenlijk nog doorlopen, maar toen gaf de scheidsrechter hem alsnog. Guido schoot hem er lekker in!”
  Je doet er wel heel luchtigjes over, maar je goal was er een van grote klasse, een volleerde spitsengoal!
  “Ik kreeg hem perfect van Guido de Graaf aangegeven dus ik kon hem gewoon goed met rechts binnenschuiven. Maar een volleerd spits dat ben ik nog niet hoor, haha!
  Tja, we hebben 0-2 gewonnen, de nul gehouden, dus we gaan vol vertrouwen op naar DVS. Dat is zeker geen makkie, een goede ploeg. Maar we hebben wat recht te zetten na die late nederlaag daar, en we ruiken bloed, hé! Haha!”

  Apenstaartjes kijk op de zaak
  Een heerlijke overwinning. Voetbalopzaterdag.com spreekt van een ‘verrassende’ overwinning, maar heel eerlijk gezegd kijk ik er toch niet zo heel erg van op. Natuurlijk: je speelt tegen voetballers die met één been in de eredivisie staan, spelers waarvan een aantal in hun eentje net zoveel kost als de complete eerste selectie van Huizen plus nog een beetje. Maar toch: koploper Lisse gaat met een gestolen overwinning opgelucht huppelend de bus weer in. De profs van Almere en Volendam werden al aan de zegekar gebonden. Rijnvogels had een arbitrale dwaling nodig om ons op de knieën te krijgen. Kortom: Huizen maakt progressie.
  Ik memoreerde al na de oefenwedstrijd tegen Sparta Nijkerk dat Huizen stappen gemaakt heeft, dat het volwassener is gaan voetballen. En laten we nou wel zijn: wanneer zijn we dit seizoen nou kansloos van het veld gestapt? Rijnsburg uit? IJsselmeervogels uit? Maar steeds bedroeg de marge slecht twee goals. ASWH is met zijn 0-3 overwinning gewoon onze zwaarste nederlaag dit seizoen. Verder was de marge altijd te overzien, het spel vaak gelijkwaardig en waren het details, een enkel individueel slippertje, dat ons de das om deed.
  Ook in de thuiswedstrijd tegen de Groningers had Huizen eigenlijk aan het langste eind moeten trekken. Een ongelukkig bal op de paal in de slotfase kostte ons toen twee punten. Coach Alfons Arts benadrukte toen in zijn commentaar nog maar eens dat zijn ploeg een voorbeeld aan de strijdlust en wedstrijd mentaliteit van Huizen kon nemen. Ook voor deze wedstrijd had hij zijn  mannen op het hart gedrukt dat er van onderschatting geen enkele sprake kon en mocht zijn. En desondanks won Huizen toch tot zijn groot ongenoegen. En dat is gewoon de verdienste van Huizen en een compliment waard.
  Een goede groep! En dat is vooral te zien aan de manier waarop de spelers die ons zullen gaan verlaten zich volledig voor het team inzetten. Van Loen zwoegt en sleurt als altijd, Doeve gaat voorop in de strijd, Zakaria loopt zich de benen uit het lijf, Verkerk oversteeg zichzelf vandaag, Benning bleek vandaag weer onverzettelijk. Hulde mannen!
  Hulde ook aan de getrouwen die de barre toch naar het hoge noorden weer maakten. Eigenlijk zouden alle Huizer aanwezigen het lintje van verdienste moeten krijgen, want het was gemeen koud daar op sportpark Corpus De Hoorn.
  Met dank aan de KNVB is de competitie nu echter een onoverzichtelijke warboel aan het worden. Alleen Groningen en Huizen hebben nu de complete tweede periode uitgespeeld, de rest loopt één tot zelfs drie wedstrijden achter. Voor een ploeg in nood zijn dat in de slotfase van de competitie gewoon negen potentiële punten waarbij Huizen dan alleen maar handenwringend af kan wachten hoeveel daar van worden binnengeharkt met het mes tussen de tanden. Virtueel (op verliespunten) staan we helemaal onderaan. Maar de ‘anderen’ zullen die extra wedstrijden eerst nog maar eens in punten om moeten zetten. Deze competitie staat echter bol van de opmerkelijke uitslagen en dus is het nog steeds onzekerheid troef. Huizen kan niet meer doen dan zelf de punten te pakken waar het kan en dan maar zien waar - en óf - het schip strandt.
  Het blijft in mijn niet altijd even bescheiden mening dan ook onverklaarbaar wat de KNVB heeft bewogen om bij min tien gevoelstemperatuur en slechts twee wedstrijden die doorgang kunnen vinden, niet gewoon tot algehele afgelasting over te gaan. Prettiger voor de toeschouwers, beter voor het competitieverloop, aangenamer voor de spelers…
  Wie het weet mag het zeggen…
  Het deed pijn langs de lijn… Maar de punten smaakten er niet minder door!

   

   

   

   

   

   

  Scoreverloop:
  50. Guido de Graaf (strafschop) 0-1
  54. Aron Klaassen 0-2

  Kaarten:
   Tim Waterink (Jong FC Groningen), Leroy Oehlers (Huizen).

  Opstelling Jong FC Groningen:
  Nick Borgman, Roland Baas (c), Ajdin Hrustic (58. Michael Brey), Joël Amakodo (71. Gijs Jasper), Robbert de Vos (81. Pier Veldman), Amir Absalem, David Browne, Gerald Postma, Tim Waterink, Yassine Zakir, Tim Riksman.

  Opstelling Huizen:
  Johan Verkerk, Danny Benning, Wouter Vente, Sam Doeve (c), Leroy Oehlers, Arnoud van Toor (78. Desmond Mensen), Aron Klaassen, Guido de Graaf, Hidde van der Veldt (90+1. Thomas Müller), Denny van Loen, Zakaria el Biyar.