Huizen bekert verder
    23 okt 2018
    Ron Tuijnman
    Op voorhand zou een derde klasser geen obstakel mogen zijn in de districtsbeker. Maar Nederhorst was uiteraard toch niet voor niet zover gekomen. En dus trad Huizen deze oktoberavond aan tegen een gemotiveerd Nederhorst... Een verslag
    huizen-bekert-verder

Wisselingen
    In dit bekerduel begint Huizen met veel wisselingen ten opzichte van het basiselftal van afgelopen zaterdag. Murat Önal start vandaag in de spits en Renee Troost schuift dan ook door naar achteren. Risheet Lal is vandaag doelman en voor hem vormen Benny Honing, Jeroen Lamme, Jordey Buitenhuis en Hidde van der Veldt de verdediging. Op het middenveld spelen Olivier Blaauw en Aron Klaassen en Colin Veerkamp en Zakaria el Biyar spelen op de vleugels. Nederhorst zakt vooral in tijdens de wedstrijd waarbij het middenveld en de aanval van Huizen dan ook dynamisch acteren op de ruimte die ontstaat, al dan niet met behulp van steekpasses en snel overtikken.
    Nadat de eerste aanval voor Nederhorst is schakelt Huizen goed om en wordt een steekpass gegeven op Hidde van der Veldt die de bal vervolgens weer terugkrijgt na een 1-2 met Murat Önal. Hij benut deze kans optimaal en zorgt dan ook voor een droomstart door binnen twee minuten op voorsprong te schieten: 0-1!
    Kort daarop is er nog een tweede kans voor Olivier Blaauw als een pass van Dennis Lamme goed bij de rappe vleugelaanvaller uitkomt. Het zou echter geen goal opleveren. Ook een bal van Murat Önal komt via de binnenkant van de paal het veld weer in en levert dus geen treffer op voor de superieur spelende geel-groenen.
    In het begin van de wedstrijd zagen we nog wel wat kansen voor Nederhorst, maar Nederhorst zakte naarmate de wedstrijd vorderde echter meer en meer in. Huizen miste, net als Nederhorst, wat scherpte en de wedstrijd heeft dan ook veel weg van een groot foutenfestijn. Wat bij Huizen vooral opvalt is dat er veel teruggaat, o.a. veel ballen van Hidde van der Veldt, die wat onwennig speelt op de positie als rechtsback.
    Ondanks de vroege voorsprong mag er toch verwacht worden dat Huizen aanvallender speelt tegen een tegenstander van dit kaliber.
    Naar mate de rust in zicht komt begint Huizen wat scherper te spelen en weet Murat voor rust gelukkig de 0-2 te maken. Al met al is Huizen heer en meester in de eerste helft en moet zichzelf vooral kwalijk nemen dat het de wedstrijd niet lang en breed in het slot heeft gegooid voor rust.

Hervatting
    Huizen blijft na rust (zwaar) de bovenliggende partij. Smet is een corner die door de handen van de Huizer goalie glipt, waardoor Nederhorst nog wat terugkomt en nog mag hopen op een bal die goed valt.
    Daarna stelt Huizen echter definitief orde op zaken en loopt zodoende toch nog uit naar een ruime score. Een score die verdiend is gezien het speelbeeld en die vooraf verwacht ‘kan’ worden als je tegen een 3de klasser speelt. Maar je moet ze wel eerst maar zien te maken. En van die taak heeft een professioneel opererend Huizen zich dan ook keurig gekweten.

Met dank aan Boudewijn Vlot voor de verslaggeving.

Opstelling Huizen: Risheet Lal, Benny Honing, Jeroen Lamme, Renee Troost, Hidde van der Veldt, Jordey Buitenuis (64. Dennis Lamme), Aron Klaassen (64. Wouter Vente), Colin Veerkamp, Olivier Blauw, Zakaria El Biyar (64. Quincy van Waveren), Murat Önal

Opstelling Nederhorst: Wesley van der Helm, Steven Stijvers, Pepijn Schols, Lars van Wijk (60. Ruben Hogenberg), Bob de Bruin, Quiziano Blijd (46. Milan Alkaisy), Lars Huussen, Luuk van Huisstede, Idris Atesci, Stefano Holwijn, Joris van Tol

Gele kaarten: Pepijn Schols (Nederhorst)

Rode kaarten: geen