Het eerste elftal heeft de poulefase van de districtbeker afgesloten met een 4-2 overwinning op het Amsterdamse Zeeburgia. Met deze overwinning bekert Huizen verder.
    huizen-bekert-verder-na-overwinning-op-zeeburgia-4-2

Het eerste elftal heeft de poulefase van de districtbeker afgesloten met een 4-2 overwinning op het Amsterdamse Zeeburgia. Met deze overwinning bekert Huizen verder.

Opdracht 1 was ‘de volgende ronde halen’, opdracht 2 was ‘heel blijven’ vertelde hoofdtrainer Joeri Volkers na afloop van de bekerwedstrijd tegen Zeeburgia. Aan de eerste opdracht werd overtuigend voldaan en op een lichte blessure van Aron Klaassen na werd ook aan de tweede opdracht naar tevredenheid ingevuld..

De eerste helft van de ontmoeting tussen s.v. Huizen en zondag eersteklasser Zeeburgia was niet opwindend te noemen. Beide ploegen acteerden matig en de 0-0 ruststand was daar een logisch gevolg van. In de tweede helft gaf Huizen even gas en liet in die fase duidelijk zien over meer inhoud dan de opponent te beschikken. Zes minuten na de hervatting resulteerde dat al in de openingstreffer.  Tarik Divarci stoomde weer eens op langs de zijlijn, gaf een prima voorzet die door Omar Limon hard werd ingeschoten. Nog geen drie minuten later was het weer raak. Nu was Omar Limon de aangever; zijn voorzet werd binnengekopt door Iry Etwi. In de 68e minuut besliste Omar Limon het duel definitief; na een vrijwel vrije doorgang van eigen helft schoot hij de bal koeltjes achter de Zeeburgia-goalie.

Huizen nam daarna even gas terug; Joeri Volkers wisselde Omar Limon voor Garrett Jones en de ploeg leek freewheelend naar het eindsignaal te ballen. Zaterdag wacht immers DOVO in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen en dat zal ongetwijfeld andere koek worden. Invaller Jones wilde zich echter toch nog wel even laten zien. Na een actie in de 71e minuut waarbij hij de bal door de benen van de doelman speelde, plaatste Garrett de bal gedecideerd tegen het net: 4-0!

Een kwartiertje voor tijd deed Zeeburgia middels een doelpunt iets terug en vlak voor tijd werd het na een foutje van de verder prima spelende Brian Willemse nog 4-2. Het kon Huizen niet meer verontrusten; de volgende ronde was met zeven punten uit drie wedstrijden binnen!

Scoreverloop:

51. Omar Limon 1-0
    54. Iry Etwi 2-0
    68. Omar Limon 3-0
    75. Garrett Jones 4-0
    77. Zeeburgia 4-1
    88. Zeeburgia 4-2

Opstelling Huizen:

Brian Willemse, Tarik Divarci (62. Leroy Oehlers), Robbert de Graaf, Vincent Verbond, Danny Benning, Sam Doeve, Aron Klaassen (39. Hamza Konus), Rayendall Bitorina, Iry Etwi, Omar Limon (71. Garrett Jones) en Gilermo Pengel.