Huizen behoudt ongeslagen status in 2013 tegen Volendam (1-1) Huizen heeft in de uitwedstrijd tegen Volendam de ongeslagen status van 2013 behouden. Met de uitslag (1-1) deden de geelgroenen zich echter veel te kort.
    huizen-behoudt-ongeslagen-status-in-2013-tegen-volendam-1-1

Huizen heeft in de uitwedstrijd tegen Volendam de ongeslagen status van 2013 behouden.  Met de uitslag (1-1) deden de geelgroenen zich echter veel te kort. Huizen was verreweg de betere ploeg en had deze wedstrijd eigenlijk gewoon horen te winnen, maar onzorgvuldigheid in de afwerking en toch ook wel een beetje pech zorgden er voor dat de anders zo productieve ploeg vandaag slechts één treffer wist te produceren uit een werkelijk legio aantal kansen.

Al na 6 minuten was het raak voor de ploeg van Tijs Schipper. Omar Limon legde de bal keurig neer voor Sebastian van Kammen die de bal hard in de bovenhoek spijkerde. Nog geen twee minuten later was het echter weer gelijk. Jaap Molenaar pingelde zich richting het Huizen doel, routinier Kurt Elshot hield de aanvaller nadrukkelijk voor zich, waarna ‘Snelle Japie’ besloot tot een boogbal richting Brian Willemse. Met een wonderschone curve draaide de bal onhoudbaar voor de jonge Huizen goalie in de uiterste bovenhoek. De toeschouwers gingen er eens goed voor zitten; twee fraaie goals die met elkaar wedijverden om de schoonheidsprijs en dat binnen tien minuten; dat beloofde wat ! Net als vorige week tegen VVA’71 raakte Huizen ook nu niet van de kook van de snelle tegentreffer. De verdediging van Volendam werd onder druk gezet en de één na de andere aanval rolde op het Volendam doel af. Gilermo Pengel reageerde goed op een fraaie dieptepass en verscheen oog in oog met de Volendamse goalie. Helaas verdween de bal net aan de voor Huizen verkeerde kant van de paal. Daarna probeerde Danny Benning het maar eens met een afstandschot. De opnieuw sterk spelende verdediger zag zijn snoeiharde inzet echter buiten bereik van doelman Tol tegen de paal belanden. Het was slechts een voorbode van een veelheid aan kansen en mogelijkheden die Huizen zich creëerde. Omar Limon leek een goede voorzet van Gilermo Pengel zomaar binnen te kunnen lopen maar opnieuw de paal stond succes van de spits in de weg. Bij deze actie raakte Limon overigens ook zelf de paal, maar de lichamelijk schade viel gelukkig mee.

In de rust waren vriend en vijand het erover eens: Huizen had minimaal met 1-3 voor moeten staan; maar het scorebord wees helaas iets anders uit.

De tweede helft was nog nadrukkelijker voor de Huizers. Volendam koesterde het ene punt tegen de sterkere opponent en koos voor een soort handbalverdediging, waar heel moeilijk doorheen te komen was. Toch ontstonden er weer mogelijkheden voor o.a. Limon, van Kammen en Elshot; zonder het gewenste resultaat. Tijs Schipper bracht Garrett Jones voor de moegestreden Limon, maar ook Garrett kon in de overgebleven tijd het verschil niet maken. Guido de Graaf  kopte nog in twee instanties tegen de lat, waarna Iry Etwi zo’n 8 minuten voor tijd toch de beslissing leek te forceren. De kleine aanvaller kopte een voorzet vlak voor Tol prima binnen, maar met een uiterste reflex wist de Volendamse goalie de bal uit de hoek te tikken. Het was om moedeloos van te worden. Volendam was de gehele tweede helft nauwelijks over de middenlijn geweest, maar in de allerlaatste minuut leek dat te gebeuren waar je in dit soort wedstrijden altijd bang voor bent. Vele kansen onbenut laten en dan uiteindelijk zelf een tegengoal incasseren.  Het gebeurde bijna, ware het niet dat Brian Willemse in blessuretijd een inzet van invaller Jan Smit met een katachtige reactie net over zijn doel wist te tikken.

vdZ

Scoreverloop:
    6' Sebastian van Kammen 0-1, 8' Jaap Molenaar 1-1.

Opstelling Volendam:
    K. Tol, Kluessien, Jonk, Koning, N. Molenaar, Jonkerman, Keizer (77' Hidden), Visscher (77' Smit), J. Tol, El Yakoubi en J. Molenaar (84' Veerman).

Opstelling Huizen:
    Willemse, R. Etwi, Vente, Elshot (85' Poepon), Benning, Klein, de Graaf, van Kammen, I. Etwi, Limon (69' Jones) en Pengel.