https://www.svhuizen.nl/huizen-2-promoveert-na-dubbele-zege-in-derby/n2761c123
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Ze hadden aan het begin van de competitie één doel. Na een lang seizoen met ups en downs is dat doel behaald: Huizen 2 is gepromoveerd naar het hoogste niveau, de reserve hoofdklasse...
  huizen-2-promoveert-na-dubbele-zege-in-derby

  Tweeluik
  Huizen en ‘Zuid’ in de strijd voor die ene plek in de reserve hoofdklasse. Zuid knokkend om erin te blijven, Huizen na een goed seizoen waarin het lang voor de titel leek te gaan, nu in de rol van ‘uitdager’. 
  Na de keurige, maar nipte 1-2 zege van vorige week, moest dan nu op eigen terrein de klus worden afgemaakt. De publieke belangstelling valt wat tegen als ik op de Wolfskamer arriveer. Slechts een handjevol toeschouwers. Maar het is natuurlijk nog vroeg en de wedstrijd begint pas over drie kwartier.
  Dan komt Michiel Kos de kleedkamer uit, gebukt en wurmend als een soort Quasimodo. Hij probeert onder het lopen nog even de laatste hand aan zijn uitrusting te leggen, maar ziet toch kans me even de hand te schudden. Michiel maakt de cirkel vandaag ‘rond’: hij eindigt zijn actieve voetbalcarrière waar hij hem ooit begon: bij Huizen. Want Michiel speelt vandaag zijn laatste wedstrijd. Blessures en operaties hebben een te zware wissel getrokken en hem doen besluiten zich nu aan zijn jonge gezin te gaan wijden. Alsnog mijn dank voor de vele mooie rushes die ik me van hem herinner en het ga je verder goed! We kijken nu al uit naar kleine Kos Junior!
  Bij Huizen vandaag Onur Batman onder de lat, want zowel Wilco Mackaay als Gianni Hermans zijn al met vakantie gegaan. We zijn als vereniging toch maar gezegend met zoveel jong keeperstalent aan boord!
  En zo neem ik dan plaats op de lege tribune op mijn vertrouwde stekje. En als het moment van de aftrap nadert, zie ik tot mijn genoegen toch nog een aanzienlijk aantal toeschouwers binnendruppelen.

  Domper!
  Huizen opent zoals het aan de andere kant van de Wolfskamer was geëindigd: aanvallend voetballend en de tegenstander scherp afjagend. De eerste de beste aanval is het Jorik van Ruiswijk die goed doorgaat en Maruan Halouchi in stelling brengt. De aanval loopt helaas dood, maar we zien tot onze ontzetting dat Jorik kreupel op de grond ligt en naar de hamstring grijpt. Ondanks de inzet van de wondertas van verzorger Jan van den Dungen, is het toch na die ene minuut al einde wedstrijd voor onze kleine nijvere middenvelder. Tot mijn verbazing is het dan de zeventienjarige B-junior Batuhan Ciyhan die zich in zijn shirt hijst en zich aan de zijlijn meldt. Hij zou ons echter niet lang in onzekerheid laten over de reden van deze uitverkiezing…

  Opsteker!
  Onze jonge vriend staat nog maar luttele minuten in het veld of die beresterke Jamil Held geeft me daar een wereldpass en stuurt daarmee Batuhan de diepte in. De voorzet lijkt in eerste instantie door de Zuidvogelsdefensie te worden geruimd, maar dan valt de rebound voor de voeten van de mee opgestoomde Nino van Jaarsveld. Diens pegel is zuiver, hard en genadeloos en laat doelman Schaap volstrekt kansloos: 1-0!
  Een heerlijke opsteker zo vroeg al in de wedstrijd. Zuidvogels zal er nu minstens twee moeten maken om op gelijke hoogte te komen en net als in de eerste ontmoeting ziet dat er bepaald niet naar uit dat ze dat zal lukken.
  En dan wordt het toch smullen daar op die inmiddels toch aardig volgelopen tribune. Een genot van een aanval als Batuhan zich weergaloos vrijspeelt, zijn tegenstander het bos in stuurt en fraai de ruimte vindt bij Desmond Mensen die slim in de middencirkel geposteerd stond. Mensen controleert de bal fraai en snel en geeft dan bijna in één beweging een schitterende crosspass over veertig meter op Hidde van de Veldt. Uiteindelijk bloedt de aanval helaas toch dood, maar het was puur genieten van een staaltje hogeschoolvoetbal.
  Kort daarop is Desmond Mensen nadrukkelijk aanwezig bij Zuidvogels-doelman Schaap als de bal hoog voorkomt. Ik weet niet wat Desmonds moeder destijds met de kikker van die proef heeft gedaan, maar de knul heeft een sprongkracht waar je akelig van wordt. In ieder geval doelman Schaap, want als Mensen met hem mee springt komt hij handen tekort om de bal te verwerken. Via Mensen caramboleert de bal uiteindelijk bovenop de lat en komt Zuidvogels alsnog met de schrik vrij.

  Hier ga je voor naar het stadion
  Ik herinner met het gevoel dat ik had toen ik Nordin Amrabat voor het eerst bij Huizen zag voetballen. De kracht, het genie, de techniek, het gogme, die pure ziekmakende eenvoud die de acties van hele grote talenten kenmerkt. Hetlijkt allemaal zo natuurlijk en simpel. Ik had dat gevoel vanmiddag weer, nu door de bewegingen van die zeventienjarige B-junior die zijn tegenstander op alle fronten de baas was. De simpele bewegingen waarmee hij zich vrijspeelde, het inzicht om de bal dáár te brengen waar de ruimte en de mogelijkheden liggen. Alleen maar goede keuzes die een geweldig spelinzicht doen vermoeden en een techniek om daar een passend vervolg aan te geven. Kreten van extase rolden over de tribune na de ene na de andere heerlijke actie van deze Batuhan Ciyhan. Zo ook weer in de achttiende minuut als hij weer schitterend doorzet en een majestueuze pas geeft op Hidde van de Veldt en hem zo vrij voor doelman Schaap zet. Helaas zoekt v.d. Veldt het doel net aan de verkeerde kant van de paal, maar wat was dit fraai! Om met Kees van Kooten te spreken: 'Ooooo.... Ik heb ballen in mijn buik!..."
  Deed Zuidvogels dan niets terug?
  Nou, eigenlijk niet. Een vrije schop na een ongelukkige handsbal van Jamil Held wordt door Jarmo Matitahatiwen ruim over de goal van Batman gejaagd, maar verder had Onur deze eerste helft slechts een figurantenrolletje.
  Niet alleen Batuhan stal de show vanmiddag: aan de andere kant loopt daar dus ook die Hidde van de Veldt een heerlijke partij te voetballen. Ook een voetballer naar mijn hart: voor dit soort voetballers ga ik naar het stadion. Aanvoerder Brilleman stuurt V.d. Veldt diep en al rommelend zet hij de bal voor. Het was duidelijk bedoeld als voorzet, maar de bal scheert de lat boven doelman Schaap die het inmiddels voor zijn ogen moet zien duizelen.

  Karakter
  Dan moet ook Marouan Halouchi het veld verlaten met een blessure. Het lange seizoen begint zijn tol te eisen van de spelers en dus moet ook deze speler de strijd staken. Hij wordt vervangen door Issam Bounou die als een van zijn eerste acties een gele kaart pakt als hij te fel reageert op de frustraties van een Zuidvogelsspeler. Want ondanks de nog steeds niet kansloze stand, begint de frustratie bij een aantal spelers van de Zuid nu  toch wel wat de kop op te steken. Over en weer zijn er dan wat onvriendelijkheden en scheidsrechter Bult heeft er zijn handen vol aan de zaken in goede banen te leiden.
  V.d. Veldt gaat er dan maar weer eens na een fantastische balaanname vandoor en verzendt een schitterende pass om even later de bal weer terug te krijgen en tussen twee man door te laveren alsof het pylonen op een trainingsveldje waren. Hij verschaft zich een open schietkans en dan is het enige dat hij fout doet de afzwaaier die er dan volgt. Een heerlijk stukje voetbal dat eigenlijk een beter einde had verdiend.
  Batuhan gooit er dan ook maar weer eens een hoogstandje uit en brengt de toeschouwers in extase met zijn actie. Het leidt nog tot niets, maar wat zitten we hier te genieten!
  En weer stuift hij langs de zijlijn weg. Zijn voorzet is goed maar Schaap en zijn defensie zijn attent. Dan draalt de doelman met uitschieten en wordt hem de bal bijna ontfutseld. Hij komt uiteindelijk met de schrik vrij. Het tekent het karakter van onze ploeg, de wilskracht om te winnen en de tweede goal hangt daarmee nadrukkelijk in de lucht!
  Colin Helstone is daar dicht bij als hij de schitterende pass van Mats Kreek tien minuten voor rust al even schitterend controleert. De afwerking gaat dan helaas weer mis als hij de bal niet lekker raakt en zijn schot niet de verre hoek maar de reclameborden raakt.
  Diezelfde Mats Kreek gaat dan hard en fanatiek het duel in als de bal midden in het niemandsland valt. En zogenaamde 'ziekenhuisbal' en dat lijkt het voor Mats dan ook heel even te worden als hij het duel wel wint, maar toch geblesseerd achterblijft. Gelukkig kan onze noeste verdediger verder, maar ook dit tekende weer de wilskracht die de ploeg vanmiddag uitstraalde.

  Rust
  En nadat we nog hebben kunnen genieten van een fraaie langlopende aanval waarbij Zuidvogels zowel het spreekwoordelijke kastje als de muur van dichtbij moesten aanschouwen, breekt dan de rust aan met die toch weer veel te magere 1-0 voorsprong.
  Genoten hebben we wel, vooral van Jamil Held en onze twee buitenspelers Batuhan en Hidde v.d. veld, waarvan onze jonge B-junior zonder meer de harten van het publiek én de show stal.
  De 1-0 is slechts een magere afspiegeling van de gang van zaken op het veld. Als Huizen niet verslapt kan het haast niet anders of deze marge zal de tweede helft nog wat vergroot worden want doelman Schaap mocht deze eerste helft verschillende malen zijn handjes dichtknijpen dat het slechts bij één treffer bleef, terwijl Onur Batman zo ongeveer een snippermiddag had tot dusver.

  Toch nog spannend?
  En diezelfde Onur Batman moet dan twee minuten na de rust inderdaad voor het eerst echt in actie komen: Zuidvogels breekt door en Batman moet ingrijpen op een scherpe voorzet. Batman staat zijn mannetje, maar de bal belandt voor de voeten van Zuidvogel Steven van der Vlist die vernietigend hard uithaalt. De bal spat net naast de goal. Het had een waarschuwing moeten zijn, maar Huizen volhardt in het wat nonchalante voetbal waarmee het na rust de kleedkamer is uitgekomen. Zuidvogels daarentegen lijkt zich toch juist wat meer in de wedstrijd te knokken en met die magere 1-0 is er uiteraard nog van alles mogelijk.
  Weer een Zuidvogels-aanval als Roy van Dijk Jaimy Haage vindt en onze Rick van Putten alle zeilen moet bijzetten om erger te voorkomen. Het kost hem wel even een blessurebehandeling.
  Batuhan test op zijn beurt doelman Schaap dan nog maar een keer na een prachtig uitgevoerde counter, maar daarna is het Zuidvogels al weer dat via Stephan Campbell gevaarlijk voor Batman opduikt. Nu is het de meeverdedigende invaller Issam Bounou die ten koste van een corner redding weet te brengen. Als Batman die corner netjes wegvangt lijkt het leed geleden.
  Dan besluit Zuidvogels coach Michel Strating tot zijn eerste wissel om deze wederopstanding van de Zuid kracht bij te zetten. Hij brengt Michiel Wentink voor Jarmo Matitahatiwen en de invaller doet meteen van zich spreken als hij goed doorgaat met een fraaie actie en alleen middels een overtreding tot staan gebracht kan worden. De vrije schop van Edmar Parera leidt dan vervolgens tot een fraaie omhaal van diezelfde invaller die het doel echter wel wat te hoog zoekt.

  Wissel
  Dan brengt Frank Spermon Niels van der Velde binnen de lijnen voor de volkomen leeg gespeelde smaakmaker Batuhan. Als je Niels ziet, dan vermoed je er qua postuur bepaald geen spits in, hooguit een doelman. Maar het is wel een mannetjesputter die zich niet makkelijk opzij laat zetten. Die kan wel ‘oorlog’ maken in de spits!
  Een vrije schop wordt door Roy van Dijk nog ruim overgeschoten nadat Van der Vlist zomaar tussen vanuit de ruimte tussen linies door mocht zetten en onreglementair gestuit moest worden, maar dan is het de beurt aan die bonkige spits Niels van der Velde: een diepe bal wordt door hem keurig op de middenstip met het hoofd(!) verlengd en stuurt daarmee Issam Bounou weg die op snelheid de Zuid-defensie achter zich laat en alleen voor Schaap koel blijft. Met een droge schuiver in de rechter benedenhoek brengt hij Huizen dan eindelijk op de marge waar het eigenlijk de hele eerste helft al recht op had: 2-0!

  Beslist
  En daarmee is deze wedstrijd en deze eindronde als zodanig eigenlijk wel beslist. Twee goals zou Zuidvogels wellicht nog kunnen maken als er paniek uit zou breken bij een tegentreffer en er zo’n hectische slotfase zou uitbreken. Maar met deze 2-0 is het over en uit bij onze gasten.
  Coach Strating probeert het nog met het inbrengen van André Teeuwissen voor verdediger en aanvoerder Koen Roozeboom, maar de koppies zijn gaan hangen, zoals de fanatieke tweeling die voor me is neergestreken scherp opmerkt.
  Teeuwissen gaat nog een keer door op doelman Batman, die dapper zijn doel uitkomt en licht geblesseerd raakt bij de botsing die dan het gevolg is. Geen kwade opzet en Batman kan de wedstrijd gewoon vervolgen.
  Dan dolt Colin Helstone zijn man en bezorgt de bal bij Jamil Held die vervolgens zijn achternaam op indrukwekkende wijze gestalte geeft door aan een rush vanaf eigen helft te beginnen en 1, 2, 3, 4, 5 man passeert alsof het etalagepoppen waren! De geblokte verdediger staat dan nagenoeg op de achterlijn en vanuit een moeilijke hoek prikt hij de bal keurig langs doelman Schaap om de 3-0 op het bord te zetten! WAT EEN ACTIE!
  Daarmee is de wedstrijd natuurlijk helemaal in het slot gegooid. Beide doelwachters krijgen nog even de gelegenheid hun klasse te etaleren: Batman als hij een schot van Jeroen Smeets keurig onder de lat vandaan tikt en Schaap die een kopbal van de vlak voor hem opduikende Niels van der Velde spectaculair onschadelijk maakt. Dan vindt scheidsrechter Bult het welletjes en zonder noemenswaardig tijd bij te trekken fluit hij Huizen 2 de reserve Hoofdklasse in.
  Als ik na de festiviteiten op het veld in de gang naar de kleedkamers sta te wachten op de spelers die ik wil interviewen trekken de Zuidvogelsspelers geslagen voorbij. Sportief en berustend wensen ze Huizen veel sukses. Ze hadden geknokt voor wat ze waard waren, maar dat was tegen Huizen dus duidelijk niet genoeg. Huizen was over twee wedstrijden onmiskenbaar de betere ploeg en gaat volstrekt verdiend aan dit nieuwe avontuur beginnen!

  Frank Spermon
  Nog volop druipend van dat al dan niet vrijwillige bad dat een coach na het behalen van een titel of promotie altijd lijkt te moeten krijgen, staat Frank me buiten op het terras te woord: “Ja, intens gelukkig! Natuurlijk al omdat we een hele goede eerste seizoenshelft hebben gedraaid. Helaas is de tweede seizoenshelft door diverse omstandigheden wat anders verlopen, waardoor we een voorsprong zagen verwateren tot een achterstand, waardoor we feitelijk de titel door onze vingers hebben laten glippen. Jammer, want dat was onnodig aangezien we over het algemeen gewoon de betere ploeg hadden. Dus is het des te prettiger dat we het dan toch in die nacompetitie hebben kunnen doen. We hadden ons in de eerste wedstrijd tegen Zuid al wat ruimer kunnen belonen, maar nu hebben we het met 3-0 lekker afgemaakt.
  We moesten ook wel promoveren, want met je eerste team dat derde divisie speelt kan je niet met je tweede elftal in de eerste klasse blijven hangen, dan wordt het niveauverschil gewoon te groot.
  Maar goed, we krijgen daarbij nu ook wat meer aansprekende tegenstanders dan de ploegen waar we dit seizoen tegen hebben gespeeld, dat is ook een stimulans. De doelstelling is nu om volgend seizoen bij de bovenste zes te eindigen. Je moet je immers toch altijd een doel stellen.
  Ik heb donderdag pas besloten om Batuhan bij de ploeg te halen. Die moest heel snel al invallen en op een gegeven moment zag je ook dat hij ‘op’ was en toen bracht ik Niels van der Velde. Dat bleek een gelukkige wissel want hij verlengt de bal netjes op Issam die dan de 2-0 scoort.
  Op basis van deze twee wedstrijden is het voor mijn gevoel wel terecht dat we doorgaan. Je gaat zo wel een stuk lekkerder op vakantie mag ik wel zeggen,” glundert onze succescoach van oor tot oor…

  Hidde van de Veldt
  Een van de absolute smaakmakers was voor mij dit seizoen Hidde van de Veldt. Nog wat fragiel ogend toch een speler waar ik bij de beloften al van heb zitten genieten en die ook deze twee confrontaties met de Zuidvogels nadrukkelijk zijn stempel drukte.
  “Ik vond het vandaag wel wat minder gaan dan vorige week – met name toen de tweede helft,” opent ons aanstormende talent bescheiden. “Ik had vandaag ook geen beslissende actie gemaakt. Maar het was wel een hele belevenis, want ik denk dat ik nog nooit voor zoveel publiek heb gevoetbald.
  Ik hoop volgend jaar wat dichter bij de eerste selectie te kunnen komen. Ik train nu nog niet met de eerste selectie mee en ik stel me voor komend seizoen toch wel tot doel daar aan toe te gaan komen. Als dat niet lukt moet ik denk ik mijn conclusies trekken en maar zien of ik via een andere weg voetballend hogerop kan komen. Maar voorlopig start ik volgend jaar gewoon in het tweede.
  Ik heb best wel ontspannen naar deze wedstrijd toegeleefd. De vorige wedstrijd hebben we wel laten zien dat we de betere ploeg zijn. Zuidvogels heeft ook amper kansen gehad en pas toen we drie nul voor stonden en de wedstrijd eigenlijk al gespeeld was, toen hebben ze nog wat kansjes gehad. Er zat natuurlijk door die magere score van vorige week nog wel wat druk op de wedstrijd, maar omdat we al heel vroeg de 1-0 scoorden viel die druk wat weg en konden we laten zien dat we de betere ploeg waren.”
  Aldus deze talentvolle speler die ik graag nog langer in dat fraaie groengele shirt wil zien acteren. Huizen let op uw zaak!

  Batuhan Ciyhan 
  Ik begin hem maar eens met naar zijn naam te vragen. Batuyhan Ciyhan, of Ciyhan Batuhan?
  “Haha, nee Batuhan is mijn voornaam,” lacht onze absolute smaakmaker. “Ik was wel erg nerveus. Ik heb wel al twee keer met de beloften meegedaan, maar vandaag was er natuurlijk ook de promotie die nog speelde, dat gaf wel ‘extra’ druk. Daarbij heb ik ook ramadan. Dat maakte het extra zwaar, maar ik heb gewoon doorgezet.
  Ik was ook verrast dat ik meteen voor Jorik in moest vallen. Ik had eerste Issam verwacht, maar toen hoorde ik mijn naam roepen en mocht ik er in.
  Dit smaakt zeker naar meer. Ik denk wel dat ik gewoon eerst naar de A-junioren ga en niet meteen doorga naar het tweede. Ik denk dat ik me daar het beste verder kan ontwikkelen en hoop dan zo naar de eerste selectie toe te groeien. Ik ben wel wat klein en in het eerste lopen veel grotere voetballers, maar het gaat niet altijd om de lengte…”
  “Nee, Jesper Olsen was ook niet zo groot…”
  En dan zie ik het onbegrip in zijn ogen. Beleefd knikt hij en dan realiseer ik me dat ik oud word en dat deze naam hem dus helemaal niets meer zegt. Over Simon Tahamata zal ik dan maar helemaal niet meer beginnen…
  Weer een talent waar we als club zonder meer gezegend mee zijn. Een knul met een grote toekomst voor zich als hij zich goed blijft ontwikkelen en het geduld kan opbrengen zijn kansen af te wachten. Maar een blinde kan zien dat we hier met een supertalent te maken hebben!
  Batuhan Ciyhan (spreek uit als ‘Jiehan’) – onthoud die naam!

  Apenstaartjes kijk op de zaak
  Het was vandaag een feest om hier bij te mogen zijn. Kreten van extase heb ik geslaakt om zoveel voetbalgenot. Natuurlijk is het weer een kers op de taart die dit seizoen voor Huizen vormde. Bijzonder heb ik genoten van onze talenten Nino, Bob, Batuhan, Desmond, Jorik, Hidde, Colin, Jamil en zo kan ik eigenlijk nog wel even doorgaan. Spelers die weliswaar nu nog niet allemaal al helemaal klaar zijn voor het grote werk, maar waar ik zeker een beroep op zou doen in voorkomende gevallen. Alle kaarten gaan mee naar volgend seizoen en nu heb ik het niet helemaal paraat, maar ik begreep dat er her en der toch wel wat spelers met een schorsing beginnen. Dan zou ik toch die Jamil Held eens in de voorbereiding inzetten, zou ik toch al vlug die Hidde eens een paar keer mee laten trainen, zou ik toch ook die dekselse B-junior eens mee laten trainen en wellicht zelfs een paar minuten in de voorbereiding laten meemaken. Wat goed is komt snel, zegt men. Vandaag was ie als de bliksem!
  Afgaande op wat ik ook dit seizoen weer van onze beloften heb gezien, gaan we voetballend als vereniging absoluut een zonnige toekomst tegemoet!
  Rest mij u alleen een hele fijne vakantie toe te wensen enhoop ik u volgend seizoen weer gebruind en gezond langs de lijn te treffen bij ons aller s.v. Huizen.
  Het was weer fijn langs de lijn!

  Ron Tuijnman
  Op- en aanmerkingen, correcties en aanvullingen, reacties als altijd van harte welkom via RON apenstaartje RTPSOFTWARE punt NL

  Huizen – Zuidvogels: 3-0
  5. Nino van Jaarsveld 1-0
  68. Issam Bounou 2-0
  72. Jamil Held 3-0

  Opstelling Huizen:
  Onur Batman, Rick van Putten, Mats Kreek, Jamil Held (85. Jerryl Korthuis), Jorik van Ruiswijk (1. Batuhan Ciyhan, 65. Niels van der Velde), Hidde vd Veldt (85. Gino van Veenendaal), Colin Helstone, Bob Brilleman, Marouan Halouchi (23. Issam Bounou), Desmond Mensen, Nino van Jaarsveld.

  Opstelling Zuidvogels:
  Jasper Schaap, Stephan Campbell, Berwout Toonen, Koen Roozeboom (70. André Teeuwissen), Edmar Parera, Jeroen Smeets (84. Jeffrey Sluis), Jarmo Matitahatiwen (60. Michiel Wentink), Steven van der Vlist, Michiel Kos, Roy van Dijk, Jaimy Haage (75. Stefan Koster)