https://www.svhuizen.nl/huizen-1-geflatteerd-onderuit/_430_n__139_NL_3754_____
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Huizen 1 ruim langs SDO Combinatie
  19 aug 2018
  Ron Tuijnman
  Een wat merkwaardige aanvangstijd en een wat merkwaardige tegenstander: terwijl de eerste selectie van SDO een bekerduel tegen Urk afwikkelt, speelt Huizen een oefenwedstrijd tegen een samengestelde SDO-combinatie. Een verslag…
  huizen-1-ruim-langs-sdo-combinatie
  De Zuiderzeecup is een sterk bezet toernooi waarin Huizen twee tegenstanders trof die beide twee klassen hoger spelen. Was Huizen daarmee kanonnenvoer? Geenszins! Een verslag...
  huizen-verdienstelijk-vierde-in-zuiderzeecup
  Met een stevige 0-4 nederlaag verwees het Rotterdamse XerxesDZB Huizen onverbiddelijk naar de eerste klasse... Hallo Zuid, Daar zijn we weer...!
  eerste-klasse-is-een-feit-huizen-xerxesdzb-0-4
  D-day: Huizen-DFS
  26 mei 2018
  Ron Tuijnman
  Een seizoen lang stond Huizen stijf onderaan. Een seizoen lang leek degradatie de enig logische uitkomst. Na een bewonderenswaardige eindspurt kon het op die laatste beslissende speeldag nog rechtstreekse degradatie voorkomen door een ticket voor de nacompetitie te veroveren.
  d-day-huizen-dfs
  We leven nog! HZVV-Huizen 2-4
  19 mei 2018
  Ron Tuijnman
  Huizen had vandaag maar één taak: zelf winnen van HZVV in Hoogeveen. Een verslag...
  we-leven-nog-hzvv-huizen-2-4
  Nadat Huizen tot het gaatje moest in Aalten om een zwaar bevochten punt uit de strijd te kunnen slepen, moest het nu dan aantreden tegen titelkandidaat Berkum. Een verslag...
  naar-het-slappe-koord-berkum-huizen-2-1
  Karakter! AZSV - Huizen 2-2
  10 mei 2018
  Ron Tuijnman
  Een punt dat smaakte naar een overwinning. Na een schier kansloos ogende 2-0 achterstand knokte Huizen zich met een bewonderenswaardige strijdlust naar een punt dat mogelijk nog wel eens cruciaal zou kunnen blijken in de strijd tegen rechtstreekse degradatie.
  karakter-azsv-huizen-2-2
  Gladiolen: NSC - Huizen 2-4
  25 apr 2018
  Ron Tuijnman
  Ondanks dat Huizen het laatste half uur van de wedstrijd met tien man kwam te staan, wist het juist in die fase afstand te nemen van het aandringende NSC. Een verslag...
  gladiolen-nsc-huizen-2-4
  Een prima wedstrijd spelen en toch de pottenbak ingaan. Het overkwam Huizen tegen AZSV. Een verslag...
  die-ellendige-eerste-wet-huizen-azsv
  Strohalm: Urk - Huizen 1-3
  14 apr 2018
  Ron Tuijnman
  Een wilskrachtig spelend Huizen gaf Urk niet de gelegenheid op eigen veld te domineren. Onder het motto één voor allen, alleen voor één hielden de groen-gelen de thuisploeg onder druk en trokken de wedstrijd naar zich toe. Een verslag...
  strohalm-urk-huizen-1-3
  Je kunt het een zespuntenwedstrijd noemen als je in een rechtstreeks duel tegen je naaste concurrent voor degradatie uit moet komen. Winnen is dan een eerste vereiste. Maar helaas. Een verslag...
  cruciale-nederlaag-huizen-csv-apeldoorn-3-4
  Een derby zonder hoogtepunten...
  31 mrt 2018
  Ron Tuijnman
  Hoewel Huizen de punten meer dan nodig heeft, wist het tegen Zuidvogels toch niet verder te komen dan een 0-0 `nederlaag`. Niet dat Huizen erg veel aanspraak op een overwinning mocht maken, werd de 0-0 toch als een nederlaag ervaren....
  een-derby-zonder-hoogtepunten
  Een kwartiertje hoop: Huizen - Ajax 0-5
  25 mrt 2018
  Ron Tuijnman
  Huizen wist een kwartier lang de hoop op een resultaat levend te houden tegen titelkandidaat Ajax. Het mondde uiteindelijk uit in een vernederende 0-5 nederlaag. Een verslag...
  een-kwartiertje-hoop-huizen-ajax-0-5
  Voetje voor voetje: Huizen-Putten 3-0
  10 mrt 2018
  Ron Tuijnman
  Voetje voor voetje schuifelt Huizen dichter naar de aansluiting toe. Zou het dan toch? Een verslag...
  voetje-voor-voetje-huizen-putten-3-0
  De verwachtingen waren vooraf niet hooggespannen tegen de kampioen van de eerste periode. Toch lieten de Huizer mannen zich daar niet door imponeren en knokten voor wat ze waard waren. En dat bleek uiteindelijk meer dan menigeen had gedacht!
  heroisch-knokkend-huizen-boekt-langverwachte-driepunter
  Het noodlot lijkt Huizen nadrukkelijk op de hielen te zitten. In een wedstrijd waarin Huizen volgens vriend en vijand minimaal een punt had verdiend, trok het toch weer aan het kortste eindje...
  de-hoek-waar-de-klappen-vallen-huizen-eemdijk
  Ook tegen Urk wist Huizen de punten niet in huis te houden. In een matige wedstrijd werd het 0-3 voor de Urker hoofdmacht. Een verslag...
  huizen-laat-zich-opnieuw-aftroeven-tegen-urk
  Huizen moest koste wat het kost winnen tegen Sparta Nijkerk. Erop of eronder was het motto. Een verslag...
  pover-huizen-verliest-cruciaal-duel-van-sparta-nijkerk
  Huizen 1 geflatteerd onderuit
  28 jan 2018
  Ron Tuijnman
  Tegen koploper Genemuiden was een kleine nederlaag niet geheel onterecht geweest. De 4-0 die het scorebord na afloop aangaf was volgens vriend en vijand echter erg geflatteerd. Een verslag...
  huizen-1-geflatteerd-onderuit

  Genemuiden
  Met de tong op mijn schoenen kom ik aanhollen om met de bus mee te kunnen. Drukke bezigheden en wat tegenslag drukten een zwaar stempel op mijn ochtendagenda en dus word ik bestraffend toegesproken door trainer Assink die me de voor de hand liggende raad geeft vroeger van huis te gaan. Hijgend en puffend zink ik naast TC-lid Erwin Hautmann neer en de reis kan beginnen. De rit naar het Overijsselse Genemuiden, waar de plaatselijke SC als trotse lijstaanvoerder van de hoofdklasse B onze tegenstander van vandaag is.
  De rit verloopt voorspoedig, al had de TomTom van onze chauffeur niet helemaal in de gaten dat hij in een bus zat, waardoor er wegen werden gekozen waarvan de architect nimmer had bevroed dat er ook ooit wel eens een bus overheen zou moeten gaan. Maar onze chauffeur is een kunstenaar en loodst het gevaarte zonder noemenswaardige problemen naar de parkeerplaats van sportpark De Wetering.
  De lijst met namen en rugnummers leert me dat we een complete aanvalslinie in de ziekenboeg hebben lopen. Spits Önal is nog niet helemaal hersteld van de aanslag van vorige week, Quincy van Waveren kampt nog met de naweeën van een spierblessure en ook vleugelspits Thomas Malolepszy ondervindt problemen met het kapsel van zijn knie. Een zware aanslag voor de toch al niet brede selectie van Erik Assink die tot mijn genoegen afgelopen week zijn ja-woord aan een vervolg bij onze sv heeft gegeven. Goed bezig, TC!
  Wél aanwezig is onze nieuwe aanwinst Randy Onuoha wiens ontstoken teen inmiddels een optreden toe staat, al begint onze nieuw aanwinst vanaf de bank waar hij gezelschap zal krijgen van Joey Papamelodias, Lucas Pelgrum, Garrett Jones, Desmond Mensen en onze redder in de keepersnood Wilco Mackaay.
  Dat brengt een opstelling met zich mee waarin ik een achterste lijn verwacht met Danny Benning, Wouter Vente, Renee Troost en Nino van Jaarsveld. Daarvoor een linie met Jordey Buitenhuis, Aron Klaassen en Bob Brilleman. Voorin moet het volgens mijn namenlijstje vandaag gebeuren met Lucas van Esterik, Kevin Smit en Hidde van der Veldt, waarbij ik het vermoeden heb dat Van Esterik de ondankbare taak toebedeeld zal krijgen om Önal vandaag te doen vergeten.
  Bij onze tegenstanders ontbreekt uiteraard topscorer Kavak die vorige week met twee(!) keer rood van het veld waas gestuurd. Een aderlating voor de ploeg uit Genemuiden en daar vestigen we dan nu dan toch maar een beetje onze hoop op. Maar ja: ook zonder Kavaks zestien(!) goals, produceerde het overige tiental toch ook nog het respectabele aantal van vierentwintig goals – zelfs drie meer dan onze totale productie dit seizoen.

  Onbevangen
  En na een heerlijke actie van de pupil van de week die met een sluw hakballetje doelman Rinaldo O’Niel verschalkt gaan we dan van start. Huizen opent onbevangen en er is niets te merken van angst of ontzag voor de koploper. Met name Hidde van der Veldt gaat er op pure snelheid tot twee keer aan toe brutaal vandoor, zonder overigens tot een vruchtbare voortzetting te komen.
  Tot mijn verbazing staat de als reserve aangemerkte Garrett Jones in de spits. Zulks ten koste van Kevin Smit die op de bank begint.
  Dan gaat Jordey Buitenhuis even neer als hij een bal ongelukkig in zijn gezicht krijgt. Hij heeft even verzorging nodig en dat biedt Genemuiden meteen even de gelegenheid om de bakens te verzetten. Genemuiden wordt daarbij geholpen door geknoei achterin waar men maar steeds naar de voetballende oplossing blijft zoeken en zichzelf zo onnodig in de problemen brengt. Het is even druk in de Huizer zestien, maar uiteindelijk weten we er zonder kleerscheuren weer uit te komen.
  Een aanval van Huizen nu over de andere kant via Van Esterik brengt de bal voor de goal van Genemuiden doelman Raymond Beukeveld, maar net áchter de aanstormende Hidde van der Veldt die daardoor weinig meer met de voorzet kan beginnen.
  Genemuiden antwoordt dan met een aanval waarbij de bal op het nippertje voor de achterlijn wordt binnengehouden en voor wordt getrokken. Joran Pot jaagt de bal gelukkig voor de goal van Rinaldo O’Niel langs.
  En zo ontwikkelt er zich een wedstrijd die het vooral van opportunisme en hard werken moet hebben. Naast me belt er iemand naar het thuisfront dat ie wel thuis kan blijven: ‘Blief moar thuus, d’r is hier gien kloetn an, 0-0!’ luidt het ondubbelzinnige oordeel. Geen hoogstaande wedstrijd, nee, maar voor ons als Huizensupporters blijft het door de stand en de mogelijkheden die voor beide doelen ontstaan toch een spannende match. En Huizen doet voetballend in deze fase niet echt voor de koploper onder.
  Wel is de koploper wat doortastender in de voorste lijn en komt zo wat vaker dicht bij een doelpunt. Zo ook in de dertiende minuut als een diepe bal van Frank Kuurman richting spitsen gaat. O’Niel is echter attent en schiet als een snoek van zijn doellijn af om de bal net voor de aanstormende spitsen weg te kapen.

  Helaas
  Ook een kopbal van de sterke verdediger Dirk Muis weet maar net de juiste richting naar de bovenhoek achter O’Niel niet te vinden. Dan na een minuut of twintig even een onzekerheidje centraal achterin en gelegenheidsspits Sijmon Eenkhoorn mag ineens alleen op O’Niel af. We houden ons hart vast en het ‘daar gaan we!’ ruist over het groen-gele deel van de tribune. Weer is het O’Niel die dapper keepend de bal van de voeten van Eenkhoorn plukt en ons voor een achterstand behoedt.
  Aan de andere kant zien we even later hoe Danny Benning een corner leep teruglegt op de inkomende Brilleman. Die brengt de bal vervolgens gevaarlijk op de penaltystip, waar Garrett Jones helaas net naast de bal kopt en we zien de bal vervolgens naast de goal van Beukeveld verdwijnen.
  Volgens het principe ‘vrouwen en kinderen eerst’ biedt Huizen dan vervolgens het hoofd aan een Genemuider stormloop die tot drie keer aan toe een corner opleverde voor de bal eindelijk geruimd kon worden. Kort daarop moet Renee Troost echter even aan de noodrem hangen en zien we hoe Erik Rotman de toegekende vrije trap rakelings over onze deklat jaagt.
  Het is uitstel van executie, want twee minuten later is het dan toch raak voor de koploper als Wouter Vente stevig een duel in gaat en de bal tussen de twee spelers omhoog caramboleert. Vanaf de tribune leek het wel of de bal door het effect tegen onze noeste verdediger op ‘klom’. Eenkhoorn is er dan als de kippen bij om de bal achter Vente op te pikken en alleen op doelman O’Niel af te stuiven. Deze keer is onze dappere doelman kansloos  op diens inzet en diagonaal vliegt de bal binnen: 1-0…

  En nu?
  Een fikse domper voor het dapper knokkende Huizen dat echter voorin maar steeds geen echte vuist weet te maken. Doelman Beukeveld heeft het toch echt nog niet dun door de broek voelen lopen en beleeft een redelijk relaxte middag met rek- en strekoefeningen op de rand van zijn strafschopgebied om warm te blijven in dat gure windje dat over De Wetering waait.
  Natuurlijk werpt Huizen bepaald de handdoek niet, maar het lijkt vandaag wel of we onze A1 hebben gestuurd: in vergelijking met de potige Genemuiders steken onze mannen er wat ‘lichtjes’ uit. En ik kan me goed voorstellen dat Lucas - van Esterik – die hard en verbeten knokte, maar aanvallend toch wat flets overkwam - oog in oog met die Dirk ‘Goliath’ Muis het dan toch maar met een schot in plaats van een passeeractie probeerde. Het schot is echter slechts wat tijdverdrijf voor doelman Beukeveld en ook deze ‘bijna-kans’ gaat dan ook simpel verloren.
  Geel dan voor Danny Benning als deze er stevig ingaat. Eerder was Benning al aan geel ontsnapt toen de goed leidende arbiter Rozendal een handsbal van onze verdediger door de vingers had gezien. De optelsom was simpel en Benning accepteert gelaten de gele prent.
  Meteen daarna ook geel voor Robert Boes als hij de op volle snelheid voorbij spurtende Van der Veldt tegen het kunstgras smakt. Ook hier is de gele kaart een logisch gevolg.
  De vrije trap die dat oplevert wordt verrassend laag ingezet en in de menigte in het strafschopgebied vliegt de bal alle kanten op maar ontbreekt het aan het beslissende zetje over de doellijn. Daar gaat de bal dan uiteindelijk toch overheen, maar niet tussen de palen, helaas. Dichter was Huizen nog niet bij een doelpunt geweest en de corner is dan ook een schrale troost als ook deze op niets uitloopt.

  Rust
  En nadat Anne van der Kolk na een voorzet van de doorgebroken Jacco Riemens de bal nog maar eens voor de goal van O’Niel heeft langs gejaagd, gaan we dan met een terechte, maar zeker niet onoverkomelijke 1-0 achterstand aan de thee. Zoals gesteld oogde het spel van de Genemuiders voorin wat doortastender en dreigender. Genemuiden was dan ook vaker dicht bij een treffer dan Huizen en dat maakt de 1-0 verteerbaar. Huizen ‘voetbalt’ echter niet minder dan de thuisploeg die veel en vaak de lange bal hanteerde op die sterke voorwaartsen. Huizen probeert het vooral via de flanken en gebruikt daar iets meer de combinatie voor. Maar het is daarmee te steriel: behoudens die scrimmage heeft deze eerste helft doelman Beukeveld bepaald geen hartkloppingen bezorgd.
  Assink zal ongetwijfeld in aanvallend opzicht iets meer stootkracht willen creëren. De vraag is of hij dat doet via het inbrengen van Kevin Smit of zelfs Randy Onuoha – die naar verluidt ook op de vleugel goed uit de voeten zou kunnen. Maar veel mogelijkheden heeft Assink niet meer op de bank om dit tij nog te kunnen keren…

  Randy Onuoha
  En inderdaad heeft Assink ingegrepen: Garrett Jones moet zijn plek afstaan aan Randy Onuoha die daarmee dan zijn eerste minuten in Huizen 1 kan gaan maken. Dat brengt Van Esterik in de spitspositie.
  De eerste actie van Onuoha is een prima ingreep op het middenveld. Met oog voor de situatie legt hij de bal keurig op de inlopende Van der Veldt die schuin voor de goal de bal niet in één keer op de slof durft te nemen maar breed legt. Een bal voor de dood of de gladiolen: of je jaagt hem zo ongeveer het sportpark af, of je maakt een wereldgoal. Van der Veldt durfde het echter niet aan en de bal rolt zo voor de voeten van Danny Menting die daarop dan ook simpel uit kon verdedigen.
  Even later haalt Randy zélf maar een keer uit. Het vizier is echter nog wat stoffig en de bal spat hoog over. Maar wat onze aanwinst liet zien in die paar minuten smaakte absoluut naar meer!
  Dan toch een wat mindere periode van de arbiter van dienst: op appelleren en joelen van het publiek gaat de fluit enkele malen wel wat érg makkelijk naar de mond in het voordeel van de thuisclub. Het valt zelfs het Genemuider publiek op, dat daar uiteraard graag op inspeelt door nog vaker en luider te joelen. Zo ook deze ‘overtreding’. ‘Gewoon een stevig duel’ is het oordeel uit de Genemuider mond naast me. Tja, natuurlijk: heeft het damesvoetbal een grote vlucht genomen met het EK, maar of de arbitrage dat nou als voorbeeld moet gaan nemen? Gelukkig pareert doelman O’Niel keurig de inzet die daaruit volgde.
  Overigens uitstekend en sportief publiek daar in Genemuiden. Natuurlijk wel met de welwillendheid die een koploper voor het klein duimpje in de afdeling heeft, maar toch.
  Waardering ook van de Genemuiders voor de sportieve bal terug als Vente even neergaat en men ‘Bal uit!’ roept. Genemuiden wil daar gehoor aan geven, maar inmiddels is Vente weer opgekrabbeld en ondanks verwoede pogingen om de bal binnen te houden mag Huizen dan toch een inworp nemen. Waarna de bal alsnog sportief en onder luid applaus terug gaat naar doelman Beukeveld.

  Handdoek
  Nog steeds weigert Huizen de handdoek te werpen, hoewel we nauwelijks op vruchtbare en kansrijke aanvallen terug kunnen kijken. Dan brengt Onuoha de bal bij Klaassen - die met een kleur waar een tomaat jaloers op zou zijn - zich de benen uit het lijf liep en nu uithaalt voor een afstandsschot dat helaas via de defensie tot corner spat. En ergens voelen we nog steeds een sprankje hoop dat we hier met een puntje van De Wetering weg zullen kunnen rijden. De corner wordt afgeslagen en als de rebound dan snoeihard door Nino van Jaarsveld wordt over geschoten.
  Dan komt Kevin Smit voor de leeg gespeelde Hidde van der Veldt en na een goede combinatie met Aron Klaassen levert dat Huizen opnieuw een corner op. Nu waren de verdedigers van de Genemuiders zeker een centimeter of tien langer dan onze langste aanvaller op dat moment en zeker een kilo of tien zwaarder, dus we konden corners nemen tot de avond zou vallen, echt gevaarlijk werden die voorzetten niet. En zo ook deze: opnieuw ruimt de defensie van Genemuiden simpel.
  De tijd begint te dringen en Genemuiden brengt met Ramon Beens voor Robert Boes wat vers bloed op het middenveld.
  Op dat middenveld wordt dan onnodig balverlies geleden en tot overmaat van ramp maait Danny Benning mis als hij de combinatie wil onderbreken. Dat biedt Anne van der Kolk een uitgelezen kans om de score te verdubbelen. De Genemuiders zijn echter ook slordig in de afwerking en opnieuw zien we opgelucht hoe de bal perfect voor komt, maar toch aan een twee-, drietal spitsen voorbij gaat en uiteindelijk geruimd kan worden.
  Een ferme trekbal van Nino van Jaarsveld zeilt dan vervaarlijk over de kruising van Beukeveld die volstrekt kansloos op deze inzet geweest zou zijn.
  Kansloos is echter O’Niel als kort daarop diezelfde Van Jaarsveld wél doeltreffend is en een corner perfect tot achter zijn eigen doelman verlengt en zo tien minuten voor tijd dan toch de 2-0 op het prachtige LED-scorebord brengt. Het is de genadeklap voor Huizen en de hoop op een stiekem puntje vervliegt als een scheet in de storm. Het doek is gevallen en Huizen gooit de handdoek.

  Ook dat nog!
  Nadat Van Esterik nog een goede schuiver in de benedenhoek gepareerd ziet door de attente Beukeveld wijst arbiter Rozendal in de 87e(!) minuut gedecideerd naar de stip. Verontwaardiging zelfs bij het Genemuiden-publiek, want niet alleen in mijn ogen was er niets aan de hand in deze verder zo sportieve wedstrijd. Achteraf zou de arbiter ruiterlijk toegeven hier geblunderd te hebben en dat siert de man dan wel weer. Behoudens enkele wat makkelijk gegeven vrije trappen voor de Genemuiders en nu dan dus deze onterecht gegeven penalty floot de man een onberispelijke wedstrijd. Rozendal moet zich kort na het moment van fluiten gerealiseerd hebben dat hij fout zat. Maar de fluit had geklonken en de stip was aangewezen. Had Rozendal nou niet op het veld beide aanvoerders bij zich kunnen roepen en zijn fout daar al toegeven en in goed overleg tot een achterbal kunnen besluiten? In ieder geval laat Rozendal de penalty gewoon nemen. Als Erik Rotman vervolgens zijn positie achter de bal inneemt, grinnikt een Genemuiden supporter naast me dat de bal er met keeper en al in zal gaan. En inderdaad: ik ben blij dat O’Niel ons keeperprobleempje niet vergrootte door de bal te stoppen: als een granaat slaat de bal tegen de touwen! Daar had Seedorf echt nog wel een voorbeeld aan kunnen nemen…
  Symptomatisch voor het geknakte Huizen is dan de volkomen foute breedtepass die in de 90e minuut Joran Pot alleen voor O’Niel zet. Pot kan simpel de zwaar geflatteerde 4-0 aantekenen. Veel betere passes zal Pot dit seizoen niet meer krijgen – nog niet van zijn eigen medespelers…

  Erik Assink
  Onze hoofdtrainer is het volmondig met me eens dat de 4-0 zwaar geflatteerd is. Assink weigert de rol van de arbiter hier in te betrekken en oppert dat hij een keurige wedstrijd floot en alleen op een paar momenten Genemuiden wat makkelijk een vrije trap gaf. De penalty was uiteraard niet meer beslissend. Assink waardeerde het dat arbiter Rozendal meteen na afloop toegaf deze situatie fout te hebben beoordeeld. Maar hoewel niet beslissend, is het natuurlijk toch wel een dreun voor de ploeg die eigenlijk ook de aanleiding vormde voor de vierde – een ‘weggever’. En zo waren goals 2, 3 en 4 allemaal goals waar Genemuiden eigenlijk part noch deel aan had. Huizen was zeker de tweede helft minimaal gelijkwaardig geweest aan Genemuiden. We hebben alleen niet veel dreiging op hun goal gehad tegen die grote sterke kerels daar in de defensie, daar zijn we eigenlijk voetballend niet langs gekomen, die doelman heeft veel te weinig te doen gehad. We hadden deze wedstrijd dan ook waarschijnlijk nooit gewonnen. Die eerste goal ontstond eigenlijk ook door veel te makkelijk balverlies bij de middenlijn, waarna Eenkhoorn na een simpel duwtje zo door kan lopen en die bal binnen kan schieten. Maar ook die eerste helft noteerde ik drie of vier momenten waar we eigenlijk ook gewoon een goal kunnen maken: tot twee keer toe een scrimmage, één keer dat die bal net voor langs wordt gekopt, die bal die laag door Nino van Jaarsveld wordt ingezet – iemand moet die bal gewoon even dat beslissende tikkie geven, maar dan staat er niemand op de juiste plek. Het was echt een beetje de mannen van hun tegen de jongens van ons. We kwamen kilo’s tekort, lengte tekort. We wisten dan ook dat we na die 1-0 méér moesten gaan voetballen en dat hebben we ook gedaan: we konden makkelijk meevoetballen, middenveld op, vrije man vinden, maar twintig meter voor de goal gebeurde er dan niks meer.
  Randy Onuoha kan inderdaad niet alleen linksback spelen, maar kan ook als half of buitenspeler goed uit de voeten. Hij heeft snelheid en een goede voorzet. Van hem kwamen inderdaad wat goede voorzetten af, maar dan gebeurt er vervolgens niks mee. Maar goed, ondanks onze krachteloosheid voorin, hebben we toch een aantal kansen gehad om een doelpunt te maken.
  Achterin waren we misschien toch een beetje te makkelijk. Dat kwam ook doordat we na de 1-0 gewoon meer risico moesten nemen.

  Apenstaartjes kijk op de zaak
  In de bomvolle bestuurskamer annex businesshome schuif ik aan tafel bij een uitermate vriendelijke Genemuider die me meteen mee wil laten eten. Ik houd het liever bij een biertje. Persoonlijk heb ik altijd een hekel aan mensen die eigenlijk helemaal niets in de bestuurskamer te zoeken hebben, maar wel als eerste bij het buffet staan. Ik vraag mijn tafelheer of hij er zich in kon vinden als ik de 4-0 in mijn verslag geflatteerd zou noemen. Mijn groen-gele brillenglazen vertroebelen immers mijn objectieve blik nog wel eens. Maar hij is het roerend met mij eens en oppert dat een 2-0 of zelfs 2-1 een betere afspiegeling van de wedstrijd had geweest. Ook stelt hij dat het gemis van Kavak en Hagenauw toch ook een grotere uitslag in de weg had gestaan.
  Het is te makkelijk om de rol van arbiter Rozendal uit te vergroten. Zoals gesteld floot de man op zich een keurige wedstrijd en kende hij een zwak moment met de penalty. De wedstrijd was toen echter al lang en breed gelopen.
  Onze buren en concurrenten pakten met een fraaie 4-0 overwinning op AZSV wél de punten en lopen dus opnieuw drie punten op ons uit. NSC is na de nederlaag tegen buurman Sparta Nijkerk nu onze eerstvolgende horde geworden. Maar eigenlijk hoeven we helemaal niet meer naar andere clubs te kijken. We moeten gewoon zélf bikkelen voor ieder punt en dan maar zien waar het schip straks strandt.
  In flagrante tegenstelling tot de bomvolle kantine en bestuurskamer in Genemuiden is de verduisterde en nagenoeg lege kantine waar een handjevol getrouwen onze jongens opwachtte. De kantine ademt echter een troosteloze, gesloten sfeer uit en het handjevol dappere spelers dat nog even binnenloopt is dan ook weer vlot vertrokken. Als je wint heb je vrienden, etc. U kent het verhaal. Maar het is een uitermate trieste bedoening om zo 'thuis' te moeten komen.
  Ik had nog even Rinaldo O’Niel en aanwinst Randy Onuoha willen strikken voor een kort gesprekje, maar zij behoorden helaas niet tot de mannen die die troosteloze en verlaten kantine betraden. Ik vind het eigenlijk te triest voor woorden dat de Huizer aanhang zich zó laat kennen. Sorry dat ik het zeg! Nog even napraten, nog even je steun aan de mannen betuigen is er blijkbaar niet bij, maar bij een titel wel tot in de kleine uurtjes massaal mee lopen hossen en delen in de feestvreugde. In voor- en tegenspoed en meer van die mooie frasen. Jammer, jammer, jammer…
  Zaterdag volgt nu een cruciaal treffen tegen Sparta Nijkerk dat plaatsgenoot NSC met 3-0 op de broek gaf. Een overwinning is gewoon zo langzamerhand een vereiste geworden willen we halverwege de competitie niet al tegen een kansloze achterstand aan lopen kijken. Tegen ploegen uit het rechterrijtje moeten we gewoon driepunters gaan pakken om uit de gevarenzône te komen. Onze mannen krijgen nu al voor het tweede seizoen tik na tik te verwerken en het is absoluut bewonderenswaardig hoe ze toch iedere keer weer vol goede moed en met volle inzet aan de volgende klus beginnen.
  ik hoop dat u mijn frustratie begrijpt en dat u mét mij zaterdag als één man achter onze mannen gaat staan. En uiteraard hoop ik dan dat het er uiteraard niet bij één blijft… Als er ooit een ploeg was die onze support verdiende, dan is het deze dappere ploeg wel!
  Tot zaterdag!

  Genemuiden - Huizen 4-0 (1-0)
  33. Sijmon Eenkoorn              1-0
  81. Nino van Jaarsveld (e.d.) 2-0
  88. Erik Rotman                       3-0 (pen.)
  90. Joran Pot                              4-0

  Opstelling Huizen
  Rinaldo O'Niel, Danny benning, Nono van Jaarsveld, Renee Troost (c), Jordey Buitenhuis, Hidde vander Veldt (67. Kevin Smit), Aron Klaassen, Garrett Jones (45. Randy Onuoha), Lucas van Esterik , Bob Brilleman

  Opstelling Genemuiden
  Raymond Beukeveld, Dirk Muis, Danny Menting, Roelof de Jong, Erik Rotman, Robert Boes (70. Ramon Beens), Jacco Riemens, Joran Pot, Frank Kuurman, Sijmon Eenkhoorn, Anne van der Kolk (86. Frank Janssen)

  In de openingswedstrijd van de tweede seizoenshelft moest Huizen het opnemen tegen het op de derde plaats staande Staphorst. Een verslag...
  huizen-knokt-zich-naar-een-verdiend-punt
  Klaar voor de start?
  17 jan 2018
  Ron Tuijnman
  Huizen deed wat het doen moest in de laatste oefenwedstrijd voor de hervatting van de competitie...
  klaar-voor-de-start
  Na een winterstop van vier weken rolt de bal weer. In de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe jaar wist Argon met 0-2 te winnen.
  huizen-start-2018-met-oefen-nederlaag-tegen-argon
  Een ferme nederlaag in de laatste wedstrijd voor de winterstop. Huizen kan de wonden gaan likken na de ferme 5-1 nederlaag op de Toekomst. Een verslag...
  huizen-in-laatste-wedstrijd-van-2017-keihard-onderuit
  `n Koude Kermis: CSV - Huizen
  3 dec 2017
  Ron Tuijnman
  Indachtig de overwinning waarmee Huizen dit seizoen vriendschappelijk tegen de Apeldoorners opende waren de verwachtingen toch wel optimistisch. Het pakte anders uit...
  n-koude-kermis-csv-huizen
  Huizen pakt puntje
  26 nov 2017
  Ron Tuijnman
  In een boeiende wedstrijd met doelkansen voor beide ploegen heeft Huizen een punt gepakt tegen het hoog geklasseerde Berkum.
  huizen-pakt-puntje
  Heen en weer naar Aalten
  19 nov 2017
  Ron Tuijnman
  Anderhalf uur heen en even zo lang weer terug voor wat uiteindelijk slechts tien minuten voetbal zou opleveren... Een verslagje...
  heen-en-weer-naar-aalten
  Opnieuw nederlaag voor Huizen
  11 nov 2017
  Ron Tuijnman
  75 Minuten aanvallen, een tegenstander die met tien man wankelt en dan toch nog met lege handen de bus in... Een verslag.
  opnieuw-nederlaag-voor-huizen
  In een onderhoudende wedstrijd heeft Huizen uiteindelijk toch geen kans gezien een punt mee te nemen uit Opheusden... Een verslag
  dfs-uiteindelijk-toch-maatje-te-groot-voor-huizen-4-2
  Eén zwaluw maakt nog geen zomer, maar op deze druilerige herfstdag lieten we ons de eerste driepunter goed smaken! Een verslag...
  eerste-zege-huizen-1-ruime-overwinning-op-hzvv
  Tegen het in de tweede (!!) klasse spelende Geinoord van David Toxopeus ging Huizen ook nu weer in de laatste minuut hard onderuit... Een verslag...
  huizen-weer-in-de-laatste-minuut-hard-onderuit
  Huizen wint in doelpuntenfestival
  18 okt 2017
  Ron Tuijnman
  In een benefietwedstrijd tegen de Hilversumse Selectie wist Huizen zijn tweede winstpartij van dit seizoen te noteren... Een verslag...
  huizen-wint-in-doelpuntenfestival
  In een heerlijke derbysfeer deelden Huizen en Zuidvogels de punten. Toch was was niet iedereen tevreden mee...
  huizen-laat-buren-in-slotfase-ontsnappen
  Met een `gestolen` puntje had Huizen vrouwe Foruna weer eens aan haar zijde. In de slotfase bracht invaller Hidde van der Veldt ons naast Sparta Nijkerk. Een verslag...
  de-teerling-is-geworpen-sparta-nijkerk-huizen-2-2
  Een weer als vanouds knokkend Huizen zag in de slotminuut een 1-0 voorsprong worden omgebogen tot een 1-2 nederlaag. Zuur, maar een nederlaag met lichtpuntjes…
  in-het-zicht-van-de-haven-huizen-genemuiden-1-2
  De malaise duurt voort: Huizen - NSC 1-4
  17 sep 2017
  Ron Tuijnman
  Met een uitermate teleurstellende 1-4 werd Huizen op eigen veld de oren gewassen door NSC. Een verslag...
  de-malaise-duurt-voort-huizen-nsc-1-4
  Eemdijk bezorgt Huizen ferme kater: 3-2
  10 sep 2017
  Ron Tuijnman
  Met 0-2 tegen tien Eemdijkers wist Huizen toch de overwinning uit de handen te laten glippen... Een verslag...
  eemdijk-bezorgt-huizen-ferme-kater-3-2
  Huizen komt een vroege rode kaart van Vente niet te boven, maar moet vertrouwen putten uit een prima eerst helft...
  tiental-van-huizen-komt-tekort-tegen-excelsior-31
  In een bloedeloze wedstrijd die eigenlijk in 0-0 had moeten eindigen, liet Huizen zich in de slotfase toch verrassen en moest het de Barendrechtse hoofdklasser Smitshoek met een 0-1 overwinning van de Wolfskamer zien vertrekken…
  huizen-verliest-typische-0-0-wedstrijd
  Huizen heeft de voorlaatste oefenwedstrijd in winst weten om te zetten. Op De Wolfskamer waren de groen-gelen met ruime cijfers te sterk voor zondaghoofdklasser Leonidas...
  fris-spelend-huizen-zet-leonidas-opzij-5-2
  Lang leek Huizen op zijn tweede overwinning in deze oefencampagne af te stevenen. In de dying seconds sleepten de Katwijkers echter toch nog de gelijkmaker uit het vuur...
  wilskrachtig-huizen-laat-katwijk-op-valreep-ontsnappen
  Na de nederlaag tegen VVOG, heeft Huizen ook in de tweede wedstrijd van de Zuiderzeecup niet weten te winnen. Competiegenoot Urk trok met 0-2 aan het langste eind...
  ook-urk-te-sterk-voor-huizen-in-zuiderzeecup
  Huizen naar troostfinale Zuiderzeecup
  9 aug 2017
  Ron Tuijnman
  Lang leek Huizen in de eerste wedstrijd om de Zuiderzeecup op weg naar een resultaat, maar uiteindelijk trok toch VVOG aan het langste eind...
  huizen-naar-troostfinale-zuiderzeecup
  Na een prima eerste helft waarin Huizen enkele 100% kansen liet liggen, was het uiteindelijk toch SDCP dat met 3-1 als winnaar van het veld stapte...
  sdc-putten-trekt-aan-langste-eind-in-oefenduel
  Technisch sterk Magreb `90 klopt Huizen
  1 aug 2017
  Ron Tuijnman
  Dinsdagavond stond voor Huizen de tweede oefenwedstrijd op het programma. Op De Wolfskamer bleek Derdedivisionist Magreb `90 met 1-4 te sterk...
  technisch-sterk-magreb-90-klopt-huizen
  Huizen wint eerste oefenwedstrijd ruim
  29 jul 2017
  Ron Tuijnman
  De eerste oefenwedstrijd voor het nieuwe seizoen zit in de benen. In Apeldoorn won Huizen ruim met 0-3 van CSV Apeldoorn, een ploeg die Huizen ook in de competitie treft...
  huizen-wint-eerste-oefenwedstrijd-ruim