https://www.svhuizen.nl/huizen-1-flatert-en-ziet-promotiekansen-verdampen/n4201c163
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  De opdracht was simpeler dan de uitvoering blijkbaar: winnen en in de race blijven voor promotie. Drie flagrante blunders achterin sloegen alle hoop op promotie de bodem in... Een verslag...
  huizen-1-flatert-en-ziet-promotiekansen-verdampen

  Bedrieglijk
  Met een half oog op de ranglijst lijken drie punten in Mijdrecht welhaast ‘appeltje-eitje’. Maar wie goed kijkt ziet dat die lage positie voor Argon uitermate bedrieglijk is. Slechts zes puntjes scheiden hen van de koppositie en bij winst spelen ze ‘gewoon’ haasje-over met Huizen. Van het ‘uitgespeeld’ zijn van Argon - waar ik door een Mijdrechter supporter fijntjes op gewezen werd naar aanleiding van onze voorbeschouwing - is dan ook inderdaad geen sprake. Zeker in een competitie waar iedereen van iedereen kan winnen - en dus ook kan verliezen. Vergeet daarbij de redelijk afgetekende 1-3 op onze eigen Wolfskamer niet en het is duidelijk dat Huizen vandaag het onderste uit de kan zal moeten zien te halen tegen een tegenstander waar iedere vorm van onderschatting misplaatst is.
  Bedrieglijk is ook het lekkere voetbalweer: licht bewolkt, temperatuur wat aan de frisse kant, maar kom je eenmaal buiten, dan waai je zo ongeveer uit je slippers! Omstandigheden die vandaag eigenlijk alleen windsurfen tot een geschikte sport maken en uitermate lastig als je iets van richting aan een kunstleren bal wilt geven. Ik stam nog uit de tijd dat we met echt leren ballen speelden – zelfs nog heel even met van die leren vetertjes boven het ventiel (een soort bijeengebonden rubberen navelstreng). Die zogen zich vol met vocht en werden door hun gewicht nog enigszins koersvast bij deze omstandigheden. Geen mens die de bal overigens daarna nog durfde te koppen, want als je die navelstreng met veters op je hoofd kreeg, dan liep je de rest van de middag met een bult als een kippenei op je voorhoofd.
  Geen schokkende transfernieuwtjes deze week. Een handvol aanstormende talenten werd gepresenteerd als exponenten van het nieuwe beleid om de nadruk op de eigen jeugd te gaan leggen.
  Het Mijdrechter ARGON kende net als Huizen sportief gezien betere tijden. Schalen en bokalen sieren prominent de bestuurskamer op. Net als bij Huizen heeft ook hier echter het sportieve verval zich ingezet en derhalve treffen deze twee ooit toonaangevende grootmachten zich nu op dit bescheiden niveau van de eerste klasse. Maar de club ademt nog steeds iets van de grandeur van weleer: van die bokalen en schalen tot de keurige colbertjes met logo waarin de bestuursleden en officials gehuld zijn. Ook is hier is weer eens de lijst met namen en rugnummers keurig op orde. Met een knipoog naar mijn bijna wekelijks terugkerende klaagzang in deze, wordt me met een kwinkslag het boekje met namen en rugnummer overhandigd: “Je komt tenslotte niet iedere week bij een club die het allemaal goed voor elkaar heeft!” klinkt het trots... Hoewel: helemaal 100% was het boekje toch niet: het programma van volgende week vermeldde alleen de thuisploegen… Maar ach: een kniesoor die daar op let…
  Huizen treedt aan in de beproefde opstelling: Willemse, Benning, Bonke, Vente en Buitenhuis moeten de gelederen achterin gesloten houden. Op het middenveld staan El Biyar, Klaassen en Van Kammen geposteerd. Ook nu weer Troost in de spits met over de flanken Blaauw en Van Waveren.
  Een aanvallend ingesteld middenveld, dus. De hardwerkende Zakaria el Biyar zal zich voornamelijk met he ondersteunen van de aanval bezig gaan houden, Van Kammen is meer een ‘schakelspeler’ voor de ‘slimme meters’ zoals hij dat zelf noemt en niet zozeer als een pure balafpakker. Dan rest Klaassen als enige echte verdedigende middenvelder. Dat is gedurfd, persoonlijk zie ik graag twee verdedigend ingestelde middenvelders en één aanvallend exemplaar – ‘met de punt naar voren’ heet dat volgens mij. Maar goed: ARGON is bekeken door onze scouts en daar zal dus wel over nagedacht zijn qua strijdwijze. En niet voor niets is voetbaltrainer een vak waarvoor je gewoon diploma’s moet halen – al denkt iedere supporter er minimaal het zijne van te weten.
  Bij ARGON valt de naam van Patrick Lokken uiteraard op: de geslepen oude vos heeft een klinkende naam in het amateurvoetbal opgebouwd en staat nog steeds garant voor kwaliteit en goals. Verder zie ik namen als De Sa, Bergkamp en Refos, maar de belletjes die me die namen doen rinkelen betreffen voornamelijk (verre) familieleden.
  Een ‘echt’ arbitraal trio vanmiddag. Dat is op zich geen garantie voor kwaliteit natuurlijk, maar het heeft qua vlaggenisten uiteraard niet die schijn van partijdigheid die er altijd om clubgrensrechters hangt.
  De storm dondert dwars over het veld. De vlaggen hangen strak gespannen aan de masten en krijgen niet eens de kans te wapperen. Gelukkig staat de tribune met de rug op de storm, maar dwarrelwinden spelen brute spelletjes met mijn schrijfblok.
  De broertjes Justin en Lucas Bader - pupillen van de week - draven keurig op Willemse af, scoren en maken rechtsomkeert. Tot onze verbazing starten ze gebroederlijk voor een tweede run op Willemse. Blijkbaar willen beide broers allebei even scoren. Ach, ook die kinderhand is dan weer snel gevuld en kunnen we uiteindelijk toch aan de wedstrijd beginnen.

  Stormwind
  Zoals verwacht maakt de storm fraai voetbal per definitie onmogelijk. Komt de bal eenmaal van de grond, dan wordt alles onvoorspelbaar. Omdat geen van de ploegen de wind echt mee of tegen heeft hanteert men toch de lange bal en met name de fysiek sterke ARGON spits Epitace Kraemer ruikt daarin zijn kansen en maakt ‘oorlog’ zodra de bal weer op aarde dreigt te komen. Onze defensie heeft het daar knap lastig mee en komt handen en voeten tekort om het de spits lastig te maken. Timing is lastig, maar voorlopig weet men het bij Huizen achterin toch te klaren.
  Het is dan ook de vraag wie van beide ploegen het eerst grip op de elementen weet te krijgen en er een voetballend antwoord op krijgt. Jordey Buitenhuis vooralsnog niet, als hij in de tiende minuut mee ten aanval trekt en de bal voor wil geven: gedragen door de wind zeilt de bal ruimschoots aan alles en iedereen voorbij. Dan gaat de volgende aanval richting Willemse, maar ook bij ARGON weet men zich nog geen raad met de wind en ook deze bal fladdert schijnbaar doelloos uit. De eerste doelpoging komt van Huizen als Zakaria el Biyar een schot waagt. De inzet wordt echter gekraakt en uit de rebound jaagt Quincy van Waveren de bal laag naast de goal van doelman Antonioli.
  En dan gebeurt waar we eigenlijk allemaal al bang voor waren: weer zo’n diepe dwarrelbal die Wouter Vente maar moeizaam weet te pareren. De bal gaat breed naar Wouter Bonke die terug wil spelen op doelman Brian Willemse – met in zijn rug die immer lastige spits Kraemer. Zelfs een routinier als Wouter Bonke gaat dan in de fout en raakt de bal volkomen verkeerd. In plaats van de benodigde twintig rolt de bal slechts twee meter verder en dat is waar die sluwe Kraemer nou al de hele wedstrijd op loert: als een stormwind davert hij langs de verbouwereerde Bonke en staat oog in oog met Willemse – zo’n prachtpass had hij van zijn medespelers nog niet gehad en beheerst laat hij Willemse kansloos en laat de 1-0 op het scorebord floepen.

  Gelijk
  Huizen recht de rug en gaat op jacht naar de gelijkmaker en ARGON wil op haar beurt het pleit voor rust al beslechten. Eerst zien we schoten van Klaassen en El Biyar in de defensie van de Mijdrechters smoren of onvoldoende richting meekrijgen. Brian Willemse is aan de andere kant attent als zo’n ‘zwerkbal’ Kraemer weer een kans lijkt te gaan bieden. Kort daarop spurt die Kraemer er weer vandoor en is op pure snelheid niet meer te kloppen. Oog in oog voor Willemse haalt hij uit voor een vernietigend schot en tikt dan met zijn linkervoet de bal weg voor de uithaal van de rechter. In plaats van juichtonen is hoongelach zijn deel als de bal hopeloos naast hobbelt.
  Dan weet Huizen in de tweeëntwintigste minuut een corner te versieren. Zakaria el Biyar neemt de corner van rechts en in eerste instantie lijkt de wind hem parten te spelen als de bal ruimschoots over de hoofden in het strafschopgebied voor Antonioli heen zeilt. Aan de andere kant staat echter Quincy van Waveren die de bal op het hoofd neemt en weer in de zestien brengt. En dan is daar ineens de rossige kuif van Olivier Blaauw die de bal fraai over Antonioli heen tilt: 1-1!
  En dan ruikt Huizen ineens haar kansen en gaat op jacht naar meer. De snelheid van Quincy van Waveren is een constante plaag voor de Mijdrechter defensie. Na zo’n lange sprint komt de bal dan keurig voor en lijkt een prooi te gaan worden voor de gretig inlopende Olivier Blaauw. Met een ferme beuk wordt hem echter de weg versperd, hij gaat neer binnen de zestien en heel Huizen gilt om een strafschop. Dat zag scheidsrechter Post er echter niet in en dus blijft de 1-1 voorlopig nog even op het scorebord staan.
  Ook de ARGON defensie heeft de nodige moeite met de timing op lange ballen die zo verraderlijk door de wind worden meegesleurd. Zo ook als met een klein half uur gespeeld Olivier Blaauw ineens vrije doorgang krijgt als Yannick van Doorn op het middenveld mispeert op een crosspass. Op volle snelheid gaat Blaauw op Antonioli af, maar Van Doorn zet het ook op een sprinten en met de moed der wanhoop weet hij Blaauw te achterhalen en zijn fout te herstellen.
  Twee minuten later blokt Aron Klaassen een combinatie op het middenveld en opnieuw mag Blaauw er vandoor. Deze keer mondt het uit in een voorzet waar Quincy van Waveren net een pas tekort op komt. Het is echt het kwartiertje van Blaauw, want een minuut later mag hij er opnieuw vandoor. Deze keer gaat hij voor eigen succes, maar schiet oog in oog met Antonioli recht in handen van de ARGON-doelman die de bal simpel wegvangt.
  ARGON zoekt het vooral in de snelle uitvallen via die gevaarlijke Epitace Kraemer. Bij opnieuw zo’n rare fladderbal gaat de bal terug en komt Willemse goed uit, maar staat dan wel oog in oog met Kraemer. Gewaagd speelt hij de spits uit en bezorgt ons een hartverzakking op de tribune. De bal gaat dan breed naar Danny Benning die dan vervolgens hetzelfde geintje uithaalt met vleugelspits Ian Refos. Huizen lijkt toch het beste van de twee ploegen met deze verraderlijke omstandigheden om te kunnen gaan en begint meer en meer de bovenliggende partij te worden, maar die uitvallen van ARGON blijven levensgevaarlijk. Dat merkt Buitenhuis ook als Refos de bal prima bij Rachad Madi brengt. De positie is kansrijk, maar Jordey Buitenhuis weet zich er met een uiterste poging en krachtsinspanning toch nog tussen te werken en voorkomt een nieuwe voorsprong voor de thuisploeg.

  Rust
  De rust nadert als Zakaria el Biyar weer prima voorgeeft. De bal belandt bij Blaauw die echter niet in één keer uit durft te halen en de bal eerst wil controleren. Dat biedt de defensie kans om zijn inzet te kraken. Opnieuw een goede bal van Zakaria el Biyar, deze keer op de diepgaande Quincy van Waveren. Deze keer is het back Wouter Winters die er volkomen naast zit en zo Quincy vrije doorgang geeft. Dan komt de bal voor op de mee opgestoomde El Biyar die echter ook niet in één keer durft uit te halen en zo opnieuw de Mijdrechters de kans geeft zijn schotpoging te verijdelen.
  En zo gaan we dus met die 1-1 na een rommelige maar boeiende eerste helft de rust in. De 1-1 is zonder meer een terechte afspiegeling van de verhoudingen in het veld. De wind maakt het spel echter onvoorspelbaar en de wedstrijd tot één grote loterij. Beide ploegen wisten daar al van te profiteren en zo de 1-1 op het bord te krijgen. Onze buschauffeur Paul merkt in het voorbijgaan terecht op dat het Huizen toch aan wat slimheid ontbreekt en dat er veel simpeler gespeeld moet worden. En daar heeft hij wel het gelijk aan zijn zijde, al is dat makkelijker gezegd dan gedaan…
  Geen wissels vermoed ik, al vraag ik me wel af wat de snelle Thomas Müller met deze omstandigheden in onze spits zou kunnen aanvangen – zeker als die lange ballen zo vaak achter de ARGON defensie blijven vallen met al die misperen op het middenveld van de Mijdrechters.

  Erop en erover!
  Na de openingspegel van Danny Benning die de bal van een meter of dertig snerpend hard op de slof neemt, neemt Huizen het heft in handen. ARGON moet alle zeilen bij zetten om het hoofd boven water te houden. Het moet gezegd dat arbiter Post hierbij wel een wat al te coulante houding aannam – al blijft mijn mening uiteraard altijd die van iemand met een groen en een geel glas in zijn uilenbrilletje. Eerst wordt spits Troost opzichtig ‘bestegen’ als hij een hoge bal tracht te controleren en kort daarop wordt Blaauw gewoon straffeloos op de hakken getrapt. Desondanks blijft Huizen de aanvallende partij en Klaassen stuurt Quincy van Waveren weer weg die goed doorgaat en de bal aflegt op Zakaria el Biyar. "Zaka' heeft echter opnieuw teveel tijd nodig voor hij tot een schotpoging weet te komen.
  Dan met een klein uur op de klok, ziet Sebastian van Kammen wat zijn voeten moeten doen om Quincy van Waveren vrij voor Antonioli te kunnen zetten. De steekpass is verfijnd en Van Waveren genadeloos precies en zonder Antonioli ook maar een schijn van kans te geven prikt Quincy de 1-2 op het scorebord. En op dat moment lijkt er voor Huizen geen vuiltje meer aan de lucht. Erop en erover, lijkt het credo voor het vervolg van deze wedstrijd.
  Kort daarop weer Van Kammen die nu Blaauw op pad stuurt. Nu is Antonioli echter op tijd en weet erger voor de thuisploeg te voorkomen.

  Wissels
  Dan grijpt de trainer van ARGON in en brengt die sluwe oude vos Patrick Lokken binnen de lijnen voor Tim Steij. En dat terwijl Huizen dan even met tien man komt te staan doordat Zakaria el Biyar zich even buiten de lijnen moet laten behandelen voor een bloedende blessure aan zijn hand/pols. Pas bij een tweede poging het bloeden te stelpen mag hij weer aan het spel deelnemen van arbiter Post. Het levert even een gevaarlijk momentje op als een bal vervaarlijk voorlangs zeilt, maar dan is daar vervolgens weer die onverzettelijke Jordey Buitenhuis die een goed blok zet en Quincy van Waveren weer wegstuurt. De turbo gaat er weer op en slechts met een uiterste poging weet de ARGON-defensie met een sliding erger te voorkomen. De corner mag nog een keer overgenomen worden, maar leverde uiteindelijk niets op waar we blij van konden worden.
  Dan een onverwachte kans voor ARGON als Bas Boelhouwer uithaalt voor een diagonale schuiver. Willemse grabbelt even, maar heeft de bal weer te pakken voor Lokken er nare dingen mee kan doen.
  Dan komt ook Dylan Bergkamp in de ploeg bij de Mijdrechters voor Ian Refos en brengt Arnold Klein Dennis Lamme voor de aangeslagen Sebastian van Kammen.
  Lokken gaat dan scherp door en Willemse moet er zich dapper voor gooien. Hij heeft de bal niet, maar biedt zo wel de Huizer defensie de gelegenheid de bal weg te werken. Het is even een benauwd momentje. Momentjes die echter wel steeds spaarzamer lijken te worden en opnieuw lijkt er voor Huizen eigenlijk geen vuiltje aan de lucht…
  Maar die lucht betrekt dan toch. Op de een of andere manier sluipt er iets van tweespalt in de ploeg: voorin gaat men op jacht naar beslissende treffers terwijl men achterin meer en meer achteruit gaat lopen. En dat zet behoorlijk de rek op ons toch al niet zo defensief ingestelde middenveld. Lokken haalt dan nog maar eens uit na een rare klutsbal en schiet spijkerhard over. ARGON begint met de moed der wanhoop aan een slotoffensief en Huizen houdt vooral tegen. Hidde van der Veldt komt dan acht minuten voor tijd voor de geblesseerde Quincy van Waveren en een minuut later slaat het noodlot dan al toe als arbiter Post verzuimt Huizen een vrije trap toe te kennen als een speler met een 'ippon' over de lijn gewerkt wordt en ARGON een inworp mag nemen. Met die stormwind in de rug zwiept Wouter Winters de bal voor de goal en bereikt de bij de tweede(!) paal staande Bas Boelhouwer die de bal in één keer op de binnenkant van de voet laat vallen en binnentikt. Dát was dus wat chauffeur Paul bedoelde met voetbalintelligentie: snappen dat je met deze wind zo’n inworp als een corner moet beschouwen en dus geen mensen bij de tweede paal vogeltje vrij mag laten staan! 2-2 dus en een ferme kater voor Huizen dat ze lekker op weg leek naar de broodnodige overwinning.

  Drama
  Die Dylan Bergkamp blijkt een publiekslieveling als ik de kreten om me heen juist interpreteer. En inderdaad moet Wouter Bonke alles uit de kast halen om een doorbraak van de invaller-vleugelspits te voorkomen. Hij doet dat met verve . Klein brengt dan ook vier minuten voor tijd spits Müller in het veld voor de leeg gespeelde Zakaria el Biyar – in een poging de overwinning alsnog naar zich toe te harken. Bij ARGON verschijnt Matthijs Coenradi binnen de lijnen voor Rachad Madi. ARGON lijkt het punt veilig te willen stellen als ik de reacties om me heen goed interpreteer.
  De negentig prijkt al prominent op de klok en teleurgesteld constateren we dat we genoegen zullen moeten nemen met één enkel schamel puntje. Maar dan wordt het drama compleet: Huizen is ver opgedrongen om alsnog een driepunter uit het vuur te kunnen slepen als de bal hoog op Patrick Lokken gespeeld wordt. Die kopt door op de nagenoeg ongedekt inlopende Dylan Bergkamp die zich niet bedenkt en rand zestien uithaalt. Met afgrijzen en ongeloof zien we hoe de bal buiten bereik van Willemse in de uiterste hoek verdwijnt. Zelfs geen schamel puntje voor Huizen, lege handen! Vol ongeloof realiseren we ons dat we hier de droom van de rentree in de hoofdklasse uiteen zien spatten. Vrijwel meteen na de aftrap blaast arbiter Post een einde aan dit drama en gedesillusioneerd druipt Huizen vol ongeloof over hoe men deze wedstrijd uit handen heeft kunnen geven af naar de kleedkamers…

  Arnold Klein
  Het duurt even voor Arnold voldoende moed heeft gevat om me te woord te staan.
  Je hebt vandaag een loterij verloren,” geef ik hem aan.
  “Ja, dit had inderdaad weinig met voetbal te maken. Als je een liefhebber van het spel bent, dan verlies je vandaag. Met deze wind weet je van tevoren dat het geenmooie wedstrijd wordt en moet je gewoon die wedstrijd hoe dan ook over de streep trekken. Zeker als je dan in de tweede helft verdiend op 1-2 voor komt, en je hebt op dat moment de wedstrijd onder controle – we hadden het iets anders neergezet dan in de eerste helft waarin we elkaar gewoon niet goed wisten te bereiken – en je geeft het dan alsnog zo weg… We gaan dan ineens een vrije trap snel nemen, we gaan ’n vrije trap breed geven, we gingen uit onze posities lopen, ja, dan snap je gewoon het spelletje niet…
  Ik heb vandaag inderdaad hele rare dingen gezien, wellicht ook door het stormachtige weer, maar wat ik niet gezien heb is de drive om te willen winnen. Natuurlijk was het moeilijk voetballen. Maar dan juist: als je 1-2 voor staat en de zaak toch onder controle hebt, dan moet je gewoon slim zijn en het uitspelen! Die beleving, dat besef, die was er vanmiddag niet bij de meeste spelers. We moeten dan ook nadrukkelijk bij onszelf te rade gaan dat we deze nederlaag helemaal aan onszelf te danken hebben.
  De eerste wissels waren het gevolg van blessures: zowel Sebastian van Kammen als Quincy van Waveren waren niet fit meer en moesten gewisseld worden. Müller bracht ik in omdat we toch nog voor de overwinning wilden gaan bij die 2-2 stand en uiteindelijk kregen we dus dan toch het deksel op de neus…”
  Dit is voor mijn gevoel einde oefening qua promotie…
  “Tja, als je die aspiraties had, dan moet een ploeg in het veld ook snappen wat er gebeuren moet. En als een ploeg dat dan soms niet snapt, dan ben je ook niet promotie-waardig. Je moet een wedstrijd gewoon kunnen lezen. Ik kan niet alles vanaf de kant aangeven, dat moet ook uit de spelers zelf komen. Spelers moeten elkaar ook in de juiste richting coachen – en al zeg je alleen maar links of rechts, zo moeilijk is dat allemaal niet. We hebben voldoende routine in de ploeg en daarom ben ik daar ook zo ontstemd over. Onbegrijpelijk: sta je met 1-2 voor en dan ga je elkaar nóg zo’n rare breedtebal geven, ga je nóg snelheid maken, ga je nog uit je posities lopen. Maar ja, vandaag was goed veldspel eigenlijk geen optie en moet je gewoon zakelijk winnen. En dat hebben we dus niet gedaan…” klinkt het tenslotte berustend…

  Quincy van Waveren
  “Ja, was dat zo?” vraagt onze vleugelspits lichtelijk verbaasd als ik hem aangeef dat hij voor mij een van de weinige lichtpuntjes van deze middag vormde.
  “Ja, het was lekker weer eens te scoren. Nee, ik ben nooit bang dat ik na die salto verkeerd terecht kom. Ik juich al zo sinds de jeugd, voor mij is dat net zo gewoon als iemand die ‘normaal’ juicht en het is nog nooit misgegaan, dus ik ben daar niet echt bang voor...
  Natuurlijk ben ik blij dat ik gescoord heb, maar het voelt toch niet echt goed, omdat we er nu eigenlijk toch niets aan hebben. Voor mezelf is het misschien een boost omdat ik toch een tijd droog heb gestaan en ik hoop dat het nu dan weer wat ‘los’ komt. Ik baal dat we weer op zo’n kinderlijke manier weer verliezen. We schieten onszelf weer in de voet. Bij winst hadden we op de tweede plek kunnen staan en nu bungelen we op de achtste plek. Zeker omdat er ook ploegen boven ons staan die een wedstrijd minder hebben gespeeld. Het is misschien een beetje vroeg om dat al te constateren, maar we het lijkt er wel op dat we onze promotiekansen vandaag verspeeld hebben, zo voelt het in ieder geval wel.
  Ik heb inderdaad bijgetekend, mede omdat ik hier lekker dicht bij huis kan voetballen. In combinatie met mijn werk valt het me gewoon te zwaar om nog verder te gaan reizen. Ik heb wel getwijfeld of ik überhaupt wel door zou gaan met voetballen. Ik ben nu vierentwintig en nu kán ik nog voetballen. Of ik over vijf jaar nog steeds voetbal dat betwijfel ik eerlijk gezegd.
  Het is natuurlijk afwachten wat voor team er volgend jaar weer komt te staan. Dat kan maar zo twee kanten opvallen nu de club een hele andere richting op is gegaan, dus het is afwachten hoe dat uit gaat pakken. Natuurlijk moet je beseffen dat als je je als club zo op de jeugd gaat focussen, dat het maar de vraag is of je ook met dat budget binnen twee jaar een stabiele hoofdklasser kunt worden. Ik heb nog nooit lager gespeeld dan hoofdklasse en dus bracht me dat toch wel een beetje aan het twijfelen. Maar ja, ik speel ook al zo lang bij deze club, dat speelt dan toch ook weer mee in mijn besluitvorming.
  Ik kan voor mijn gevoel nog beter. Ik worstel echter al vijf weken met een vervelende blessure aan mijn voet. Ik speel met pijnstillers, maar zoals nu heb ik gewoon ongelofelijk veel pijn aan die ontstoken peesplaat in mijn voet. Zeker als ik even stil heb gezet en ik moet dan weer, dan speelt dat ondanks de pijnstillers op. Ik voelde aan dat het niet meer ging en vroeg dus om gewisseld te worden voor voor ik mijn man moest laten gaan. Ik was bang dat die linksback er op een gegeven moment overheen zou denderen en dat wilde ik niet op mijn geweten hebben…
  Volgende week Zwaluwen thuis. We moeten nu echt gewoon weer gaan winnen ander moet je ook echt weer naar beneden gaan kijken – maar daar wil ik nu nog niet aan denken…”

  Jordey Buitenhuis
  Een tweede lichtpuntje in deze inktzwarte namiddag was Jordey Buitenhuis.
  Ik wacht met smart op het bericht dat ook Buitenhuis hier weer met een groen-geel shirt in de rondte holt,” gooi ik hem voor de voeten.
  “Ja, snap ik. Ik heb nog maar pas geleden een eerste gesprek gehad, dus ik ben nog in gesprek en denk nog na… Volgende week gaan we weer rond de tafel zittenen bezien we wat de mogelijkheden zijn. Ik durf nu op dit moment nog niet volmondig ja of nee te zeggen.”
  Zoals je vandaag speelde zie ik je graag ook volgend seizoen weer terug…”
  “Haha, ja het zou fijn zijn als er vandaag wat meer mensen het pootje er zo in hadden gezet,” lacht hij. "Je staat 1-2 voor en als je ‘m dan in de laatste minuut nog zó tegen krijgt, dan moet je ook bij jezelf te rade gaan. Als ik wist hoe dat kon, dan had ik het je graag verteld, maar ik snap ook niet als je tien minuten voor tijd met 1-2 voorstaat hoe je het dan nog zó kunt weggeven… Ook al ging het dan voor mezelf wel lekker, uiteindelijk moet je het wel met zijn allen doen.
  Ja, die eerste goal was knullig. Zo’n wouter Bonke die dat overkomt, dat zal hem denk ik één keer in de tien jaar gebeuren, wie weet voor het eerst in zijn hele carrière. Maar goed: dan heb je nog bijna de hele wedstrijd om dat recht te zetten. En dan kom je uiteindelijk ook met 1-2 voor te staan en hebben we de wedstrijd eigenlijk gewoon in handen. Voetballend ging het goed en ook verdedigend stond het op dat moment wel lekker. En dan zo’n tweede goal van hen, je wéét dat er een harde wind staat en je wéét dat die bal ver door kan komen, en dan kan zo’n man hem gewoon binnen tikken! Onbegrijpelijk! Ik kon ook niet helemaal goed zien wiens man het was, maar ik kan er met mijn pet niet bij hoe dat kon gebeuren. Na die 1-2 zakten we veel te ver in. We waren eigenlijk van plan uit te gaan lopen naar 1-3, 1-4, maar het omgekeerde gebeurde, net als vaak vorig seizoen ook al gebeurde. En nu met die storm dwars over het veld werd ons dat noodlottig, want in plaats van er met zijn allen overheen te klappen zakten we weer in en lieten we ze terug in de wedstrijd komen.
  De stemming in de kleedkamer was bedrukt, het was na afloop doodstil. Zelfs geen verwijten over en weer, misschien gaat dat nog komen, maar nee, het was nu pure verbijstering en ongeloof hoe dit kon gebeuren. Je moet nu echt vol aan de bak. In wezen zijn ze maar één puntje uitgelopen, dus het is nu zaak niets meer te laten liggen. Maar dat roepen we eigenlijk iedere week en als je dan toch dit soort wedstrijden zo weggeeft, tja… Volgende week zullen we echt meer strijd en meer passie aan de dag moeten leggen…”

  Apenstaartjes kijk op de zaak
  Dit zijn geen prettige of makkelijke verslagen. Het is zo simpel en voor de hand liggend om de zaak af te fikken en het gezegde luidt niet voor niets dat je achteraf een koe in de kont kunt kijken.
  Achteraf wisten veel supporters dan ook feilloos aan te geven waar ‘t ‘m aan geschort had, en natuurlijk was hier sprake van een collectief falen van alle betrokkenen. Waren de wissels juist, was er te weinig passie en beleving? De meningen lagen voor het oprapen.
  Feit is dat we een gewonnen wedstrijd toch wisten te verliezen en dat is ons al te vaak overkomen dit seizoen. Te vaak laten we de tegenstander ontsnappen als we hem eigenlijk al op de rug en in de houdgreep hebben. Ook op de site van ARGON proef ik in het verslag dat men zich gelukkig prees met een puntje tegen een sterker Huizen. Huizen moet gewoon met twee handen in de eigen boezem graaien dat ARGON als een kind zo blij met drie ‘gevonden’ punten de kleedkamers in huppelde. Maar wellicht doe ik in mijn frustratie dan toch ook de Mijdrechters wat tekort: die lastige spits Kraemer had ons ook zomaar wat meer pijn kunnen doen, zeker als die linkervoet had geweten wat die rechtervoet van plan was. Toch blijf ik van mening dat na de 1-2 Huizen die laatste acht minuten gewoon uit had moeten spelen. Toch werden er overmoedige risico’s genomen, werd er slecht gedekt en leek niemand zich te realiseren dat je met die storm sober en op zeker moet spelen. Het was een loterij door die storm en net als al te hebberige kandidaten bij Miljoenenjacht moest Huizen daar een ferme prijs voor betalen.
  In plaats van op de tweede, vindt Huizen zichzelf nu ineens op een bedroevende achtste plek terug. Een plek die – en ik krijg het nauwelijks uit mijn toetsenbord – slechts vijf(!) punten boven de degradatiezorgen zweeft… Eén rechtstreekse degradant als ik de lijntje op ‘voetbalopzaterdag’ goed interpreteer, twee ploegen spelen nacompetitie. Momenteel staan daar Aalsmeer en WV-HEDW met 17 en respectievelijk 13 punten – waarbij die laatste ploeg er dus gewoon drie pakte tegen Huizen. Onze buren staan daar op doelsaldo met hun 17 punten direct boven en Huizen moet zich dus nadrukkelijk zorgen gaan maken om niet voor de derde keer op rij de trieste gang naar de nacompetitie te moeten maken.
  In deze knotsgekke competitie is het dan echter ook wel weer zo, dat Huizen ook diezelfde vijf puntjes van de titelrace verwijderd is! We balanceren qua punten dan ook eigenlijk exact tussen promotie en degradatie in…
  Victoria lijkt met haar vier puntjes de degradatiedans nu al haast niet meer te kunnen ontlopen en PD spelen lijkt dan ook het worst-case-scenario voor Huizen. Laat ons dat laatste echter niet in slaap sussen en denken dat het ons niet zal gebeuren. Als je op deze manier de punten aan je tegenstanders doneert, dan is de bodem van de gifbeker nog niet in zicht.
  Dus Huizen: Wake Up! Recht de schouders en ga volgende week volle bak om die drie punten in eigen huis te houden tegen het Zwaluwen ’30 van Joey Papamelodias. Datzelfde Zwaluwen dat we met 1-6 afdroogden daar in Hoorn, maar dat daarna dus een bewonderenswaardige wederopstanding heeft doorgemaakt, het lastige BOL aan haar zegekar bond en nu dus weer boven Huizen op de ranglijst staat. Huizen moet 100% geven, ieder procentje minder leidt onmiddellijk tot puntverlies. Laat dat de harde, zure les zijn die we daar in Mijdrecht geleerd hebben…

  Argon uit

  ARGON - Huizen 3-2 (1-1)

  13. Epitace Kraemer 1-0
  22. Olivier Blaauw 1-1
  55. Quincy van Waveren 2-1
  83. Bas Boelhouwer 2-2
  90+3 Dylan Bergkamp 3-2

  Opstelling ARGON:
  Romero Anonioli, Wouter Winters, Yannick van Doorn, Bas Boelhouwer, Chris Daal, Lorenzo Zorn, Rachad Madi (87. Matthijs Coenradi), Jasper Werkhoven, Epitace Kraemer,, Tim Steij (64. Patrick Lokken), Ian Refos (74. Dylan Bergkamp)

  Opstelling Huizen:
  Brian Willemse, Jordey Buitenhuis, Wouter Vente, Wouter Bonke, Danny Benning, Aron Klaassen, Sebastian van Kammen (74. Dennis Lamme), Zakaria el Biyar, (86. Thomas Müller) Quincy van Waveren (82. Hidde van der Veldt), Renee Troost, Olivier Blaauw