https://www.svhuizen.nl/huizen-1-blijft-steken-op-een-punt/n4473c168
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Huizen 1 blijft steken op een punt
  30 nov 2019
  Ron Tuijnman
  De verwachtingen waren hooggespannen tegen nummer laatst. De praktijk viel helaas wat tegen. Een verslag...
  huizen-1-blijft-steken-op-een-punt

  Wachten
  Aanvangstijd 14.00 uur in De Bilt en dus sta ik om 12.00 uur al gepakt en gezakt klaar voor de bus. Óf de bus had dit vroege tijdstip niet helemaal verwacht of was wellicht ook wat opgehouden, maar we moeten even wachten tot onze bus arriveert. Gelukkig kunnen we dat doen onder een strakblauwe hemel en dat maakt het wachten niet onaangenaam.
  Vandaag dus naar de drager van die rode lantaarn in De Bilt. Op voorhand en gesterkt door de 5-0 tegen BOL dus een wedstrijd waarin je min of meer op een resultaat rekent. Al wachtend beredeneer ik dat vandaag die voorwaartsen van ons maar eens lekker hun gang moeten gaan.
  Eenmaal in de bus kijk ik de uitslagen en standen nog eens wat nauwkeuriger door en dan valt op dat dat De Bilt dat maar zo moeizaam puntjes weet te sprokkelen, eigenlijk zelden of nooit naar een ferme nederlaag werd gespeeld. Meestal één of twee goaltjes verschil. En dat schept me het beeld van een stugge ploeg, die wellicht toch wat lastiger op te rollen valt dan ik zojuist nog vermoedde.
  Op de radio heb je Sky-radio dat zich profileert als “The Christmas Station’ en zo ongeveer half juli al met de eerste kerstliedjes op de radio begint. De Bilt heeft een Christmas-Kantine, kerstboom in vol ornaat opgetuigd en duizenden kerstlichtjes aan wanden en plafond. Ik kan er niks aan doen, maar ik vind het reuze gezellig!
  De opstelling in de bestuurskamer vertelt me weinig nieuws: recente aanwinst Nassir Maachi is nog niet speelgerechtigd en dus verschijnen de vertrouwde namen in de basis. Dus Hensen op goal, Kroeze, Krux, Lamme en Kogeldans for the rescue, Van’t Land, Lo-Asioe en Van Kammen vormen het middenrif en voorin de dartele Schmitz, de snelle Van der Veldt en de immer zwoegende Blaauw.
  Dat levert bankplekken op voor Willemse, Martina, Dennis Lamme, Van Vark en Boterenbrood.
  De ploeg van coach Alain Hijman bevat geen namen die me uit de kerstsfeer rukken en navraag leert me dat het vroege aanvangstijdstip zijn oorsprong niet vindt in late wedstrijden die er nog gespeeld moeten worden, maar in de wens van de groep om nog een lekker lange derde helft te hebben. Een vriendenploeg, dus en met die gezellige kantine waar de kannen blond schuimend bier al vrolijk rond gaan, kán ik me daar inmiddels iets van voorstellen.
  Een vriendelijke dame van de loterij laat zich niet afschepen en ik besluit drie lootjes van de blinde pool te kopen. Ik heb een hekel aan die nummertjesloterijen, maar dit vind ik leuk: een rust- en een eindstand tref je aan onder de twee luikjes op het lootje. Heb je beide goed getrokken, dan heb je prijs. De ruststanden lopen op van 0-3 via 0-0 naar 1-0, maar alle eindstanden zijn in het voordeel van Huizen: 0-3 en twee keer 2-3. Op de een of andere onberedeneerbare manier voelt het toch geruststellend aan dat het lot zo positief gestemd is over de uitslag.

  Hoezo laatste?
  Geen pupillen van de week en dus gaan we meteen van kiet. Had ik nog stille hoop dat Huizen haar favorietenrol zou grijpen, dan maakte De Bilt daar in de openingsfase al meteen een einde aan: het davert brutaal en enthousiast richting Jaime Hensen. Het lijkt of Huizen een beetje overrompeld is door deze opening, zeker doelman Hensen die na drie minuten een vrije trap zo rechtstreeks op de borst plant van Mano Bakkenes die de prachtig ingespeelde bal perfect controleert en op de flank Marcel Melissen wegstuurt. Tristen Kroeze had uiteraard al positie gekozen voor de opbouw en Melissen mag daarmee vogeltjevrij voor Hensen opduiken. De diagonale schuiver in de verre hoek is dan onze doelman te machtig en de 1-0 floept al op het scorebord. Dit was een scenario waar ik toch niet echt rekening mee had gehouden… Drie minuten gespeeld en ik kan al twee van mijn drie lootjes naar de prullenbak brengen!
  Huizen komt ook daarna niet lekker in haar spel. Na zes minuten een glibberpartijtje van Dani Schmitz waar arbiter Danny Korbee een overtreding in zag. Sebastian van Kammen uiteraard weer als het kanon achter de bal. Maar het kan niet alle wedstrijden raak zijn en nu spat de bal naast de goal van doelman Jos de Gram. Ik vernam dat alle drie de doelmannen van De Bilt om uiteenlopende redenen niet konden spelen en dat ze ‘de doelman van vorig jaar’ weer van stal hadden moeten halen. Ik ga me dan wel afvragen hoe goed die andere drie dan zouden zijn, want ik kan u al verklappen dat De Gram een uitstekende indruk achter zou laten.
  Fysiek spel is min of meer het voorrecht van de laagvlieger. En ook De Bilt schuwt het fysieke niet. Dat ondervindt Mike van ’t land als eerste als hij op het middenveld zwaar getorpedeerd wordt. Het betekende het eerste geel van de wedstrijd waarbij Jelle Vliek deze twijfelachtige eer kreeg. Hidde van der Veldt geeft dan Mohamed Ayoubi een ‘koekie’ en als Sebastian van Kammen dan Sam Eerdmans onheus bejegent, betekent dat ook voor Huizen een gele prent voor arbiter Korbee.
  Het maakt er de wedstrijd niet aantrekkelijker op en Huizen wil maar niet in haar spel komen. Bij balbezit zie ik voorin eigenlijk amper een loopactie om gaten te trekken: men wacht tot de bal gespeeld wordt en gaat dán pas lopen. En dan ben je altijd te laat natuurlijk.

  Kansen
  Toch weten beide ploegen zich met dit rommelige spel nog kansen te scheppen. Eerst is het De Bilt dat een fraaie aanval opzet via spits Koen van Dijk waar onze defensie de handen aan vol heeft. Men klaart de klus en dan besluit arbiter Korbee die wel wat al te nadrukkelijk een hoofdrol voor zichzelf opeiste een vrije trap te geven wegens praten van Mano Bakkenes die zich de hele wedstrijd door wat tekort gedaan voelde door de arbitrage en zelfs door de eigen aanhang tot ‘voetballen’ gemaand werd in plaats van telkens de discussie met Korbee aan te gaan. Van Kammen neemt de vrije trap heel kort op Mike van ’t Land die van een meter of vijfentwintig de bal spijkerhard inschiet. De bal gaat goed naar de hoek, maar van die afstand is dat een heerlijke bal voor Jos de Gram om naartoe te zweven en stijlvol plukt hij de bal uit de hoek.
  Ook een daverende pegel van Tristen Kroeze - die zich weer veelvuldig met de aanval bemoeide - ketst af op de Biltse muur en vormt daarmee de basis voor een gevaarlijke counter van De Bilt. Koen van Dijk gaat er als een speer vandoor en als hij de bal dan breed legt lijkt de bal maar voor het inschieten voor Mano Bakkenes. Die zoekt het doel echter veel te hoog en een 100% kans gaat zo verloren.
  Kort daarop een luchtduel waarbij Krux neergaat. Een elleboog van Van Dijk heeft zijn jukbeen geraakt en na afloop zal hij er dan ook uitzien als een bokser die zijn partij op K.O. verloren heeft. Het duurt even voor hij weer opgelapt is en gelukkig weer verder kan. Het was arbiter Korbee blijkbaar ontgaan al moeten hem ‘de stille getuigen’ op het gezicht van Krux toch ook opgevallen zijn. Ook Van Dijks reactie getuigde van schrik. Maar was dat vanwege de overtreding of vanwege de sanctie die hier eigenlijk op had moeten volgen?

  Lat!
  Arbiter Korbee had wat veel ‘conversaties’ nodig om zijn autoriteit op het veld te bevestigen. De man floot an sich niet eens slecht, maar zijn veelvuldig ingrijpen wegens commentaar op de leiding wekte toch wat irritatie bij vriend en vijand. De veelvuldig mekkerende Bakkenes tovert hij hiervoor zelfs een gele prent voor zijn neus nadat hij een keer of twee, drie al een vrije trap had toegekend voor dit ‘vergrijp’. Soms moet je als arbiter ook een beetje ziende blind en horende doof zijn, denk ik dan maar. Hetgeen mij waarschijnlijk voor iedere vorm van arbitrage diskwalificeert…
  Af en toe hervindt Huizen dan het combinatievoetbal waar het sterk in is. Een half uur staat er op de klok als Van der Veldt over de flank opstoomt en de weer sterk spelende Joshua Lo-Asioe bereikt. De voorzet is strak en afgemeten en Olivier Blaauw komt na een felle sprint ingegleden. De bal is echter net wat sneller en de kans gaat dan ook verloren. Maar het leek tenminste weer even op voetbal.
  Dan kort daarop een corner en opnieuw Joshua Lo-Asioe die er prima het hoofd tegenaanzet. De bal spat uiteen op de lat – een kwestie van millimeters! Dichter was Huizen nog niet bij de gelijkmaker geweest.
  Mike van ’t land probeert het dan nogmaals van afstand. Een voetzoeker deze keer die via de voet van een verdediger nog een corner oplevert die echter door De gram simpel wordt weggevangen. We hebben gewoon geen koppers voorin: het verschil in lengte met de modale eerste klasser centrale verdediger bedraagt al vlot een centimeter of vijftien. Kansloos! Toch krijgt ook Blaauw even later een goede kopkans, maar koppen is blijkbaar ook een vak en de bal vliegt hopeloos naast.
  Nadat Jaime Hensen een vrije trap van Mano Bakkenes onder de lat vandaan plukte, levert de daarop volgende uitval van Huizen een kopkans op voor Sebastian van Kammen en opnieuw staat de lat de gelijkmaker in de weg.

  Rust
  Mijn lootje met de slechtste ruststand is dus werkelijkheid geworden: 1-0 en die stand is eigenlijk niet eens onverdiend te noemen. Twee maal was Huizen dicht bij de gelijkmaker, maar evenzovele keren stond de lat die in de weg. Voeg daarbij de inglijer van Blaauw en diens gemiste kopkans en dan heb je dus nog een duim over van die ene hand waarop je Huizens kansen kon tellen. Huizen voetbal rommelig en zonder veel overleg, de spitsen zijn te afwachtend en nemen te weinig initiatief. Gaten moet je trekken, niet wachten tot ze vallen…
  Mijn laatste lootje voorspelt een 2-3 einduitslag. Ik zou er dolgelukkig mee zijn, maar voor alsnog zie ik geen voortekenen voor zoveel productiviteit.
  Tim Boterenbrood liep de eerste helft al even warm, maar loopt nu ontspannen een balletje op doel te trappen met de andere reserves. Ik vermoed dan ook dat Klein met dezelfde elf aan de tweede helft zal gaan beginnen. Heel eerlijk gezegd zou ik met dit materiaal ook weinig alternatieve strijdwijzen weten te bedenken, want het is me nog wat te vroeg om al met die lange Martina in de spits te gaan spelen en alles maar hoog voor de pot te gooien. Daarbij zou Martina dan ook tegen een overmacht aan lange mensen in het centrum van De Bilt moeten optornen.

  Ongewijzigd
  En Huizen start inderdaad ongewijzigd. Ik ben benieuwd welke wijze raad Klein zijn mannen in de rust zal hebben toegefluisterd. In ieder geval zijn we net een minuut of twee onderweg als Dani Schmitz vanaf de zijkant goed doorkomt. Zijn schuiver is hard en lijkt op de bal waarmee de openingstreffer werd geproduceerd, al is de hoek voor Schmitz wel iets scherper. En dat geeft De Gram de kans de bal te blokken en met wat kunst- en vliegwerk weet de Biltse defensie het gevaar te bezweren.
  Een crossbal op Hidde van der Veldt levert dan kort daarop een vrijetrap op als onze rappe aanvaller op de hakken wordt gelopen op de rand van he strafschopgebied. De bal gaat er dan net buiten en opnieuw trekt Korbee geel voor praten. Een tweede kans voor Sebastian van Kammen. Deze besluit nu echter tot een voorzet en vindt Van der Veldt. Opnieuw pleit de kopbal echter voor de aanschaf van een zogenaamde kopgalg waarmee spelers het koppen kunnen oefenen middels een bal aan een touwtje…
  En weer gaat Korbee in discussie met jan-en-alleman en tolereert geen enkel blijk van twijfel richting zijn beslissingen.

  Gelijk!
  Hensen pakt dan nog een kopbal van Koen van Dijk en Tim Boterenbrood komt dan in het veld voor de teleurgesteld reagerende Blaauw. Begrijpelijk: de knul werkt zich een slag in de rondte, doet wat ie kan, maar IS gewoon geen diepste spits.
  Een bal valt op het achterhoofd van Jeroen Lamme en dan lijkt een spits van De Bilt (ik kon het rugnummer helaas niet onderscheiden) een vrije kans te gaan krijgen. Gelukkig is Hensen nu bij de les en met een dappere snoekduik graait hij de bal voor de aanstormende Biltenaar weg.
  Eenenzestig minuten toont de klok als we een corner mogen nemen. Van Kammen zet de bal voor en na wat geharrewar haalt Mike van ’t Land verwoestend uit. De bal lijkt naast te spatten, maar met een oogverblindende reactie weet Joshua Lo-Asioe de bal met een sliding van dichtbij zo van richting te veranderen dat de bal onhoudbaar binnen spat. Even onzekerheid of de clubgrensrechter er geen buitenspel van zal willen maken, maar dan wijst Korbee naar het midden en is de gelijkmaker een feit.

  Wissels
  De Bilt coach Alain Hijman grijpt meteen in en brengt Niels Hilhorst voor spits Van Dijk. Ik vermoed een defensieve wissel. Het verandert weinig aan het spelbeeld. Die lastige Mano Bakkenes ziet dan Hensen wat ver voor zijn doel staan en technisch begaafd probeert hij het zo ongeveer van eigen helft. De bal krult gelukkig voor ons en Hensen naast de goal, maar het ging ons even dun door de broek!
  Ook Dennis Lamme komt dan in het veld voor Dani Schmitz en een corner van De Bilt valt in één keer zomaar óp de lat boven Hensen. Het zijn die momenten waarop de nummer laatst ook gewoon weer op voorsprong had kunnen komen. Voetballend hield het niet over, maar het opportunisme van de mannen van Hijman leverde ze toch nog bijna die voorsprong op.
  Tim Boterenbrood begint dan aan een solo die hem vanaf eigen helft tot diep in de vijandelijke linies brengt. Half De Bilt is hij al voorbij als hij dan toch zijn hand overspeelt en de bal kwijt raakt. Jammer, de actie had een beter lot verdiend, want veel viel er voetballend nog niet te genieten vanmiddag.
  Ook Fabian Vorsterman van Ooijen mag dan zijn entree maken ten koste van Jelle Vliek en die andere invaller Boterenbrood staat dan aan de basis van een fraaie Huizer aanval als hij goed ingrijpt op het middenveld. Joshua Lo-Asioe zoekt het doel echter wat te hoog, maar ook deze aanval kon de toets der kritiek doorstaan. Diezelfde Boterenbrood komt dan net een pas tekort om doelman De Gram te verschalken op een dieptepass en het spel krijgt van twee kanten een beetje een alles-of-niets-karakter. Beide ploegen lijken toch voor de eindzege te willen gaan en dat levert weinig goed voetbal, maar wel veel vermakelijke spanning op.
  Bij De Bilt komt dan Jonas Delen voor Mohammed Ayoubi en bij Huizen betreedt tien minuten voor tijd Servanio Martina het veld, waarmee beide coaches hun wissels opgebruikt hebben.

  Slotfase
  Ondanks een oog waar Maarten van Rossum jaloers op zou zijn, blijft Krux een rots in onze branding. Voor de spitsen van De bilt gevaarlijk kunnen worden, verlengt hij een gevaarlijke voorzet zo dat het gevaar geweken is. Servanio Martina gaat goed door en zijn voorzet leidt tot een massale scrimmage in het strafschopgebied van De Bilt waarbij diverse keren de inzet wordt geblokt tot uiteindelijk een pegel van Kroeze recht op doelman Jos de Gram spat. En dat is voor deze geroutineerde doelman ook nu geen enkel probleem. Wel even een onzekerheidje bij De Gram bij een terugspeelbal die onder zijn voet door glipt, maar voor we daar gebruik van kunnen maken heeft De Gram zijn foutje al weer hersteld.
  Ook Tim Boterenbrood - die goed inviel -  probeert het nog een keer, maar met de moed der wanhoop storten de De Bilt-verdedigers zich in de baan van het schot. De Gram is attent als Servanio Martina de bal wat ver voor zich uitspeelt en zo nadert de negentigste minuut. Even schrikken nog als de kramp er bij Joshua Lo-Asioe in schiet en hij manmoedig toch door probeert te strompelen en ook als een verre pegel het zijnet nog even schampt, maar deze wedstrijd verdiende geen winnaar en kreeg er dan ook geen.

  Arnold Klein
  “Een tweede Woudenberg, zou ik willen zeggen…”
  “Ik vond De Bilt echt wel beter voetballen dan Woudenberg, hoor…”
  “Ik bedoel dat eigenlijk meer in de zin dat je weer puntverlies lijdt tegen een laagvlieger…”
  “Nou, ze hebben wel net als Woudenberg getracht ons te bestrijden met veel fysiek en daar waren we de eerste helft zeker wat te apathisch in, waardoor we snel met 1-0 achter kwamen te staan. Dan willen we snel de gelijkmaker forceren, waardoor we wat te gehaast gingen voetballen, niet even wachten tot we de juiste mensen vrij konden krijgen en zij waren in de omschakeling steeds gevaarlijker… Wij kregen maar geen grip op hun omschakeling!”
  “Wat mij daarin opviel was het feit dat er voorin zo weinig beweging was: men ging pas lopen als de bal gespeeld werd…”
  “Daar hameren we wel consequent op, hoor. We misten vooral in de eerste helft de diepte in ons spel. De tweede helft zie je dat weer wél terug en krijgen we daarmee ook wat kansen. Als Dani Schmitz meteen na rust die bal breed legt op Olivier Blaauw dan kan die hem volgens mij zo binnen leggen. En zo hadden we nog wel twee of drie aanvallen waarbij we de bal óf eerder breed hadden moeten leggen, óf uiteindelijk breed hadden moeten leggen om de bal zo binnen te kunnen lopen. Dat ging met name de eerste helft niet goed genoeg en na rust een stuk beter.
  Dit was inderdaad best een leuke ploeg. Ik heb begrepen dat ze een aantal wedstrijden net naast de punten grepen.
  In de wedstrijdbespreking hebben we nog nadrukkelijk aangegeven dat we alert moeten zijn omdat de ploegen die onderaan staan voor de winterstop altijd wat punten gaan pakken. Maar je moet dat als ploeg ook in het veld weten te brengen. Als je de aftrap van De Bilt ook ziet, dan zag je meteen dat ze met die lange halen gauw thuis wilden komen. Dat opportunisme van De Bilt heeft alles bij elkaar misschien dertig minuten geduurd waarna ze iets zijn gaan inzakken en ons het spel hebben laten maken.”
  “Op een gegeven moment dringt het besef dan toch door dat je wat zult moeten gaan forceren. Dan valt het me op dat je zo lang wacht met het inbrengen van de lengte van een Servanio Martina…”
  “We hinkten op meerdere gedachten: als we Servanio brengen, dan krijgt Hidde van der Veldt ook een andere rol. Als je dat te vroeg gaat doen, dan loop je wellicht toch tegen een nederlaag aan omdat je je middenveld dan wat verzwakt. Uiteindelijk wil je ‘m dan uiteraard ook niet verliezen. Na de wissel hadden we ‘m inderdaad nog maar zo kunnen verliezen, maar aan de andere kant ook nog maar zo over de streep kunnen trekken. Het kon alle kanten op die laatste tien minuten. Aan de andere kant kan je ook gaan voor dat punt gaan. Daar hebben we ook niet voor gekozen, want het zit sowieso niet in ons om op eigen helft te gaan lopen voetballen.”
  “Na de 5-0 tegen BOL moet dit toch ook wel als een bittere pil komen, voor jou, maar zeker ook voor de ploeg…”
  “We hebben dan wel genoegen moeten nemen met een puntje, maar ik heb niet zitten kijken naar een ploeg die niet gestreden heeft! Ik heb een ploeg gezien die er gewoon voor gegaan is en bij vlagen ook leuk voetbal heeft laten zien. Natuurlijk hoop je elke week op een overwinning, maar dat hebben we vandaag gewoon niet weten te brengen en dat is zuur en dat voelt de ploeg zelf ook wel. Maar goed: er is nog steeds geen man overboord en we hebben nog steeds geen uitwedstrijd verloren. Maar je moet natuurlijk ook niet teveel gelijkspelen. Ik had altijd het geloof wel gehouden dat we hier de gelijkmaker zouden maken en ook dat we de 1-2 er nog wel in zouden werken. Pas helemaal in de slotfase kreeg ik het gevoel dat er gewoon helemaal niks extra’s meer inzat en dat we dat punt maar moesten koesteren.
  Natuurlijk zijn dit zure punten. Volgende week moeten we dan niet tegen een laagvlieger maar juist tegen een topper. WV-HEDW is gewoon een hele goede ploeg en misschien speelt dat daartegen juist wel lekkerder. Volgende week kunnen we kijken hoe ver wij zijn ten opzichte van zo’n koploper…”
  “Hoe staat het met onze laatste aanwinst Nassir Maachi?”
  “Nassir moet nog speelgerechtigd worden. Met een beetje geluk kunnen we hem volgende week inzetten. Maar dat hangt ook af van de FIFA, maar dat is nog alles behalve zeker. Hij geeft zelf aan op zeventig procent te zitten qua niveau, maar dat niveau ligt uiteraard wel wat hoger dan het onze en met zijn zeventig kan hij best mee met onze honderd. Hij gaf ook aan dat het een hele leuke groep is en is blij dat hij er bij mag komen. Hij heeft ook een duidelijke meerwaarde en als hij straks honderd procent fit is, dan gaan we denk ik wel heel veel plezier aan hem beleven. Hij komt sowieso in de voorhoede te spelen. Het is geen Huntelaar-type, maar meer een spits waarmee we ‘door kunnen voetballen’. Maar goed: eerst speelgerechtigd worden en dan zien hoe wedstrijdfit hij is!”

  Jaime Hensen
  “Die derde minuut, wat gebeurde er en wat meende je te zien?”
  “Ik wilde gewoon een lange bal geven op Sergae Kogeldans, maar ik legde hem zo voor ‘zijn’ voeten en toen opende hij over de andere kant en werd ie erin gelegd…” is dan de nuchtere analyse van onze doelman. “Het was ook een van mijn mindere wedstrijden vind ik zelf. Ik had die speler echt wel gezien, maar ik dacht hem er wel makkelijk overheen te kunnen leggen. Ik had ‘m gewoon wat harder moeten trappen, het was gewoon een k*tbal van mij. Als ie wat harder was geweest had Sergae hem zo aan kunnen nemen en de aanval naar voren op kunnen zetten… Ik maakte vandaag vaker verkeerde keuzes, eigenlijk een zeer matige wedstrijd van mezelf…”
  Dat was mij behoudens die derde minuut niet echt opgevallen…
  “Ja, ik stopte wel ballen, maar die waren dan of recht op me afgeschoten of gekopt, een beetje anticiperen en zo, maar weinig van het échte werk…
  Natuurlijk wil je vooraf winnen, ook tegen deze tegenstander. Je ziet echter wel aan hun spel dat ze eigenlijk helemaal niet onderaan hóren te staan. Ze waren ook niet bang om collectief druk vooruit te willen zetten en daar hadden wij het vandaag de eerste helft wat moeilijk mee en kwamen we ook niet in ons eigen spel. Onze eerste helft was uitgesproken zwak. Ze kwamen een paar keer dreigend voor onze goal en het is dat ze dat zwak uitspelen, anders had de schade nog veel groter kunnen zijn en hadden we hier ook met lege handen kunnen staan.
  We waren wel degelijk voorbereid op deze tegenstand, zeker na Woudenberg hebben we het hier uitgebreid over gehad, maar ook vandaag wilde het gewoon niet lopen! In plaats dat we ons eigen spel gingen spelen, gingen we mee in het vechtvoetbal van De Bilt. Pas de tweede helft zie je dat we wat rustiger gaan spelen en dat we dan ook Sebastian van Kammen kunnen bereiken die dan open kan draaien. Maar we hebben ze echt niet onderschat of zo! We startten gewoon niet scherp genoeg en dat werd gelijk door De Bilt afgestraft…”

  Joshua Lo-Asioe
  Onze middenvelder had een belangrijk aandeel in het punt dat Huizen dan wél pakte met zijn ‘tip-in’, maar belangrijker was het feit dat hij een van de Huizers was die vandaag wél zijn normale niveau haalde…
  “Ja, het ging de laatste weken wat minder met mij persoonlijk, dus ik was er op gebrand om vandaag weer wat te latenzien en de volle 100% te geven. Voor mijn gevoel tikte ik inderdaad vandaag weer mijn oude niveau aan. Het is natuurlijk jammer van de uitslag, maar dan moeten we volgende week de drie punten maar gewoon binnenboord zien te halen. Dat wordt inderdaad een zwaardere opgave dan vandaag, we misten vandaag vooral een stukje agressiviteit, het gewoon die bal willen hebben. We verloren veel tweede ballen in die eerste helft. De tweede helft ging het wel wat beter.
  We maakten inderdaad wat weinig loopacties voorin. Daar trainen we wel veel op, ook het in de bal komen en dan weg bewegen, maar vandaag was de vorm er gewoon niet.
  We hadden deze tegenstand inderdaad wel verwacht. Vooraf had de trainer ons al op bepaalde zaken gewezen, ook dat deze wedstrijden eigenlijk de allermoeilijksten zijn, want wij moeten en voor hen is 1-1 een prachtige uitslag. Voor ons voelt dit gelijkspel als een verlies natuurlijk - twee dure punten laten liggen.
  Volgende week gaan we er echter weer vol voor om de drie punten in eigen huis te houden!”

  Apenstaartjes kijk op de zaak
  Huizen lijkt toch wat moeizaam om te kunnen gaan met haar favorietenrol. Hoe we er zélf tegenaan kijken doet eigenlijk niet zo heel veel ter zake, het is hoe veel andere ploegen tegen ons aankijken. Die favorietenrol héb je niet, die krijg je. Of je het nou wilt of niet. Zeker de ploegen van het rechter rijtje zullen Huizen altijd met het mes tussen de tanden tegemoet treden. Huizen is natuurlijk met haar historie ook een aansprekende club en als ik met mensen van andere clubs praat over het hebben van bescheiden ambities, dan word ik wat meewarig aangekeken en straalt het ongeloof van de gezichten. Dus of we het  nu willen of niet, die favorietenrol wordt ons week na week opgeplakt en daar zullen we mee om moeten leren gaan.
  Volgende week kunnen we dan eindelijk eens die rol aan de tegenstander toebedelen: WV-HEDW is voor mij de voornaamste titelkandidaat van dit seizoen: makkelijk scorend en een solide defensie. De uitslagen laten zien dat dit een degelijke ploeg is, al lieten ze zich deze week dan verrassen door dat altijd lastige AFC van Jorg Smeets.
  We hoeven er dan ook echt niet op te rekenen dat de Amsterdammers met een makkelijke instelling naar de Wolfskamer af zullen reizen. Ook dáár zal men inmiddels de geur van de hoofdklasse op willen gaan snuiven en met dat recente verlies zal de ploeg van Marcel Valk het een en ander recht willen zetten, temeer daar de eigen website rept over een dubieuze strafschop en dito rode kaart…
  We kunnen ons dus opmaken voor een beladen treffen op de Wolfskamer waarbij Huizen leunend op haar sterke defensie (slechts vijf tegentreffers dit seizoen) en hopelijk met Nassir Maachi in de spits een driepunter nodig heeft om in het zicht van de top drie te kunnen blijven.

  FC De Bilt – sv Huizen: 1-1 (1-0)

  3.

  Marcel Melissen

  1-0

  61.

  Joshua Lo-Asioe

  1-1


  Opstelling FC De Bilt:
  Jos de Gram, Mike van Kraaij, Steven van de Berg, Joey Koetsier, Mohamed Ayoubi (79. Jonas Delen), Robin Notenboom, Mano Bakkenes, Jelle Vliek (72. Fabian Vorsterman van Oijen), Koen van Dijk (62. Niels Hilhorst), Sam Eerdmans, Marcel Melissen.

  Opstelling sv Huizen:
  Jaime Hensen, Tristen Kroeze, Tim Krux, Jeroen Lamme, Sergae Kogeldans, Joshua Lo-Asioe, Sebastian van Kammen, Mike van ’t Land (82. Servanio Martina), Dani Schmitz (69. Dennis Lamme), Olivier Blaauw (57. Tim Boterenbrood), Hidde van der Veldt.