Acties

Een voetbalverslag vanuit het oogpunt van een leek
huizen-jo11-2-taba-afc-jo11-1-2-9
Dit weekend wederom de derby op de agenda, nu bij de buren op het hoofdveld.
hsv-de-zuidvogels-jo11-1-huizen-jo11-2-2-0

Het is ruim 4 weken geleden sinds we voor de beker Zuidvogels thuis hebben ontvangen. Die wedstrijd speelde beide ploegen goed voetbal en eindigde in 3-3.

Huizen liet wel een voorsprong van 3-1 lopen. De befaamde wilskracht van de Zuid liet toen van zich horen.

Dit weekend wederom de derby op de agenda, nu bij de buren op het hoofdveld. De verwachtingen zijn gespannen. Zuidvogels uit, altijd lastig.

De opstelling van Huizen is 3-2-3 met op goal Daniel, in de verdediging Berend, Julian en Tijmen.

Middenveld bestaat uit Jurgen en Joris en de voorhoede wordt gevormd door Thomas, Omer en Justin.

Vanaf de eerste minuut speelt Zuidvogels degelijk voetbal en moeten onze jongens nog wat wennen aan de bal. Het spel van Huizen oogt wat rommelig. Toch worden er over en weer kansen gecreëerd. Zuidvogels heeft 2 kansen en Huizen 1. Een schot op goal van Justin is het eerste wapenfeit. Het spel is de eerste 15 minuten voornamelijk op helft van Huizen maar Huizen weet zich onder de druk uit te voetballen. In deze periode van de wedstrijd golft het spel op en neer en heeft Joris 2 goede schoten op doel die knap worden gered door de goalie van Zuidvogels. Zuid speelt nu snel countervoetbal en komt er steeds gevaarlijk uit. Vanaf de 25e minuut ligt het spel weer voornamelijk op de helft van Huizen. Vlak voor rust weet Zuidvogels na een wederom een snelle counter een kans te creeren door een een-tweetje door onze verdediging, 1-0 voor Zuidvogels.

In de rust een donderspeech van de coach. Huizen moet knokken om te winnen want van Zuid is nog nooit gewonnen met slap spel. Huizen komt in de eerste periode van de 2e helft goed uit de startblokken gevolgd door een actie richting goal door Justin. Maar in de 45e minuut toch weer een goal van Zuidvogels, 2-0. Zuidvogels blijft kansen creëren en houdt Huizen onder druk. Pas laat in de 2e helft keert het wedstrijdbeeld maar dit is te laat om de de stand om te buigen. Huizen verliest van de buren.

Apenstaartjes kijk op de zaak:. Deze wedstrijd kende een oude voetbalwet; als je zelf niet scoort krijg je hem tegen.

Competitie Wedstrijd tegen Zeeburgia
huizen-jo11-2-zeeburgia-jo11-3-0-3