Herfstkampioenen trainingen
    14 okt 2020
    Ron Bunschoten - Breedteteams 2020-2021
    herfstkampioenen-trainingen

Vele sportliefhebbers zullen deze term wel kennen: herfstkampioen.
    Herfstkampioen (Duits: Herbstmeister) is een uit Duitsland afkomstig sportterm. De aanduiding wordt in competitieverband aangehaald wanneer een seizoen zich van de zomer van het ene jaar uitstrekt tot de zomer van het volgende jaar. De herfstkampioen is de persoon of ploeg die halverwege het seizoen aan de leiding gaat.
    (bron Wikipedia)

We voegen er nog een betekenis aan toe:
    Herfstkampioen is een uit Huizen afkomstig sportterm. De aanduiding wordt aangehaald wanneer een breedteteam zich bij het onderlinge herfstvakantie toernooi de meeste doelpunten maakt.
    (bron breedteteams sv Huizen)

Herfstvakantie betekent minder spelers op een training en geen wedstrijd op de eerstvolgende zaterdag. Een mooie gelegenheid om bij de training alleen maar te doen wat de spelers toch nog steeds het leukste vinden: partij spelen!
    In de leeftijdscategorieën JO8 t/m JO12 werden herfstkampioenschappen gehouden. Daarbij werden alle spelers van de breedteteams per leeftijdscategorie verdeeld over 4 teams. Elk team mocht zelf een naam bedenken en daarna 4 wedstrijdjes spelen. De puntentelling was eenvoudig: het team dat de meeste doelpunten maakte, werd herfstkampioen.

Bij de JO8 werden Peppa big, Ajax, team Pizza en Barcelona als team namen bedacht en er werd daarna flink gescoord. Peppa big en team Pizza eindigden met 12 doelpunten gelijk en speelde daarna nog een partij met de inzet: 1 doelpunt. Het team dat als eerste zou scoren, werd de JO8 herfstkampioen.

Bij de JO9 kwamen sv Huizen, fc Bloemkool, Barcelona en Ajax naar voren. Ook hier werd het erg spannend in de score en het winnende team had slechts 1 doelpuntje meer gescoord dan de nummer 2!

Ook bij de JO10 kwam er een team Pizza en zij gingen de strijd aan met de voetbal guys, de black boys en de inmakers. Dit werd een behoorlijk duidelijke zege voor het teeam de black boys.

Hetzelfde concept bij de JO11 + JO12 breedteteams. Ook hier werden 4 teams gemaakt met de spelers gemixt uit alle bestaande teams, Het namen bedenken kostte daar wel iets meer tijd, maar dan heb je ook wat: Barcelona, team lantaarnpaal, team frikandel en team Kevin. De laatste waarschijnlijk als ode aan trainer Kevin....

De laatste van de 4 wedstrijden werd een heuse finale tussen de 2 teams die de meeste goals hadden gemaakt in de eerste 3 potjes: team frikandel en team Kevin. Team frikandel begon met 1 doelpuntje meer aan de laatste wedstrijd, maar team Kevin pakte met een duidelijke 3-0 zege het herfstkampioenschap.

O en voor degene die ziet dat er bij de JO10 en JO11/12 herfstkampioen dezelfde speler op de foto staat: dat klopt. Speelt bij de JO10 en traint extra mee bij de JO11/12. Ook dat is wat we doen bij de breedteteams!