https://www.svhuizen.nl/goed-voorbeeld-doet-beloften-winnen-met-4-0/n3609c88
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Na de zege van Huizen 1 konden de beloften niet achterblijven: Breukelen werd met een ruime nederlaag weer de snelweg opgestuurd. Een verslag....
  goed-voorbeeld-doet-beloften-winnen-met-4-0

  Fileleed
  Wat gestrest komen de mannen van Breukelen aanstiefelen: files hebben de rit naar Huizen bepaald niet tot een gemakkelijke gemaakt. Vandaar ook dat de wedstrijd een kwartiertje later begint.
  Geen lijstje ook met namen en rugnummers en dus zult u het vandaag voor wat Breukelen betreft ook even moeten doen met alleen de nummers. Wellicht dat iemand de genoemde nummers later nog even van namen weet te voorzien, dan zal ik dat in de loop van de week nog even aanpassen.
  Ook de namenlijst van Huizen vertoont wat mankementen naar ik nu merk. Doelman Batman begint met iets van 25 of zo op de rug, maar staat op het formulier met rugnummer 1 op de lijst. Dat is echter het nummer dat reservedoelman Hidde Hoesche(?) op de rug draagt en die in het geheel niet op het formulier vermeld staat en nummer 15 is zeker niet Youri van Kommer! Nummer veertien staat vermeld als Tim Boterenbrood – een prachtige naam, maar ik heb toch de indruk dat ene Sofiane Maachi beter bij de knul past die ik met nummer 14 op de rug zo zal zien verschijnen.
  Het blijft wat dit betreft toch een beetje tobben met die Beloften. Zeker als de avondvochtigheid mijn bril tot een soort caleidoscoop omtovert als ik tegen de wedstrijdverlichting in moet kijken. Wel is nu het scorebord aan en werkt de tijdwaarneming zelfs! En dat mag ook wel eens gezegd: mijn dank aan de nijvere vrijwilliger die zich hier voor heeft opgeworpen.

  Opening
  De eerste serieuze doelpoging zien we na vier minuten als Bob Brilleman een prima pass verzendt op vleugelspits Ryannicke Inge – nummer 11 op het formulier. De bal gaat weliswaar naast, maar het zag er al veelbelovend uit allemaal.
  Twee minuten later stoomt centrale verdediger Jasper van Vark het hele veld over in een schier onstuitbare rush. Tot een schot komt het helaas niet omdat de Breukeler defensie hem op het laatste moment van de bal weet te zetten. Maar ‘aanvallen’ lijkt voor Huizen vanavond het motto.
  En na een kleine tien minuten lijkt dat dan tot de openingstreffer te leiden als de bal goed voorkomt en de bal keurig binnen wordt geknikt door Youri van Kommer. Helaas constateerde de arbitrage buitenspel en werd de treffer geannuleerd. Ze zullen gelijk gehad hebben.
  Veel tijd om erover te treuren hebben we niet, want net een minuut later bijna een herhaling van zetten als Bob Brilleman opnieuw schitterend voorzet en nu Hidde van der Veldt bij de tweede paal binnen knikt. En nu is er ook voor de arbitrage geen vuiltje aan de lucht en staan we dus geheel in het beeld van de wedstrijd met 1-0 voor.
  Want Huizen heeft een overwicht dat eerste kwartier. Breukelen weet zich maar moeizaam aan de druk te ontworstelen en áls dat al lukt, dan is dat veelal van korte duur. Met name Serginio Kameroen (Huizens nummer 2) weet met zijn vastberaden en doortastende ingrepen kilo’s roet in het Breukeler eten te strooien.

  Tjakka!
  Pas na een kleine twintig minuten spelen doet Breukelen dan iets terug waar we als Huizers van opschrikken: de lastige nummer 9 schiet zo vanuit de draai pardoes op de lat. Een knap schot, want iedereen had het idee dat de aanval al lang en breed was stukgelopen. Maar niet die Breukeler spits die dus alle pech van de wereld heeft dat de bal niet achter doelman Onür Batman valt.
  Aan de andere kant wordt kort daarop eveneens de kruising geraakt als Lucas van Esterik de bal op de kuif neemt uit een voorzet van Ryannicke Inge.
  Nadat de Breukeler nummer 7 de bal uit een voorzet van nummer 2 huizenhoog over heeft gejaagd, maakt Huizen eigenlijk al de beslissende treffer: Inge kan eenvoudig binnen schuiven als Hidde van der Veldt op pure snelheid zijn directe tegenstander zijn hielen laat zien, de bal scherp en strak voortrekt en Breukeler doelman verzuimt om de voorzet te onderscheppen: 2-0 en gezien het beeld van de wedstrijd waarin Huizen amper in de problemen komt, lijkt de koers eigenlijk al gelopen.
  We zitten dan al luttele minuten voor de rust als de Breukeler nummer 10 de bal uit een corner en kansrijke positie naast kopt en op slag van rust zien we nog hoe Van der Veldt -die aan een goede serie wedstrijden bezig is – de bal scherp op Inge speelt. De bal gaat diagonaal door het strafschopgebied en de doelman van Breukelen komt dapper uit om de bal te onderscheppen, maar mist! Dan is Inge zo verrast dat ook hij niet meer bij de bal weet te komen en gaan we dus met een terechte 2-0 naar de rust in.

  Rust
  Geen ‘hoogstaande’ eerste helft, maar wel een vermakelijke. Huizen voert de boventoon en Breukelen weet zich daar maar moeizaam onderuit te voetballen. De fel coachende Michael Weggemans spoort zijn mannen luidkeels aan niet te verslappen en corrigeert waar nodig. De snelheid van onze voorwaartsen bezorgt de Breukeler defensie grote problemen en met name ‘Speedy’ van der Veldt is een ongrijpbaar fenomeen gebleken.
  Het is afwachten hoe de beide coaches hun mannen de tweede helft het veld in sturen, want bij de beloften mag er fiks gewisseld worden. En opleiden is hier toch belangrijker dan de pure punten…

  Tweede helft
  Koppen doe je met het voorhoofd. Alleen zit daar de neus wel verrekte dicht bij. Dat ondervond ook Breukeler Bram (nummer 12) die de bal vol op zijn reukorgaan kreeg bij de eerste corner van deze tweede helft. Probleem is dan niet eens zozeer de pijn – die weliswaar uitermate onaangenaam kan zijn – maar meer het feit dat je geen donder meer ziet door alle tranen die hoe dan ook in je ogen springen. Bram dus even liefdevol onderhanden genomen door de Breukeler verzorger en gelukkig weer snel binnen de lijnen.
  Bij Huizen heeft doelman Onür Batman plaats gemaakt voor A1 doelman Hidde Hoesche – met de nummer 1 op de rug dus.
  Bob Brilleman ontpopt zich meer en meer als een ‘stille kracht’ en laat ook vanavond weer zien dat hij een eenpersoons schakelcentrum op het middenveld is met een doordachte en splijtende pass. En dat bewijst hij maar weer eens in de zesenvijftigste minuut als hij de bal perfect door het hart van de Breukeler defensie steekt. Het is dat de doelman van Breukelen uitermate attent en dapper reageert en de bal weggrist voor er meer mee gedaan kan worden. Maar de pass waarmee hij een half elftal te kijk zette, was werkelijk schitterend.
  Een minuut later teistert Ryannicke Inge de voeten van de Breukeler doelman met een ferm schot dat de doelman dus netjes weet te keren. De bal schoot door en hoewel de hoek moeilijk was, was de situatie kansrijk.

  Genadeklap
  En als de 2-0 nog geen beslissing was, dan was de strafschop die Huizen in de vierenzestigste minuut toegewezen krijgt het wel: nummer vier drukt zijn directe tegenstander neer als deze diagonaal door lijkt te gaan breken. De overtreding was niet ernstig, maar de arbiter ziet er toch voldoende aanleiding in om de bal op de stip te leggen. Hoewel de arbiter naar mijn smaak wel eens wat te vaak en te nadrukkelijk volgens ’het boekje’ floot, kon ik zijn beslissing hier toch ook wel weer billijken.
  Spits Thomas Muller zet zich achter de bal en op zijn streep heeft de Breukeler doelman geen schijn van kans: 3-0 en de wedstrijd lijkt nu toch echt wel gelopen.
  Huizen voert de druk verder op, geholpen door Breukelen dat uiteraard ook alle geloof in een resultaat inmiddels hebben opgegeven. De doelman moet er dan snel uit op een dieptepass waar Van der Veldt met zijn snelheid wel brood in ziet, en hij weet de zaak dapper te klaren. Kort daarop wordt hij echter bijna verrast door een schot uit de draai van Soufyan(?) – de aanval leek al afgeslagen, maar onze spits met het illustere nummer 14 op de rug doet iets dat zijn grote voorganger ook had kunnen doen: vanuit een pirouette stuurt hij de bal onverwachts op het doel af. De verraste doelman weet met moeite de bal tot corner te verwerken.
  Een laatst stuiptrekking van Breukelen als nummer 4 met enkele fraaie bewegingen nummer 8 vrijspeelt. Diens schot wordt echter gekraakt en de bal vormt dan een makkelijke prooi voor doelman Hidde die de vallende bal eenvoudig kan vangen.
  Het slotakkoord wordt gevormd door nummer 9 van Breukelen die een vrije trap schitterend inschiet en opnieuw de kruising op zijn weg ziet. Een prachtige bal die een beter lot had verdiend. En in de dying seconds van de wedstrijd wordt het dan zelfs nog 4-0 als de bal slecht wordt uitverdedigd en Soufyan (JO-17-1) de bal in een verlaten doel mag schuiven. En zo winnen ook de Huizer beloften met een 4-0 waar helemaal niets op valt af te dingen!

  Michael Weggemans
  “Ik denk dat we vandaag volkomen de controle over de wedstrijd hadden,” beaamt hij. “We zijn eigenlijk geen moment in gevaar geweest. Ze hebben twee schoten op de lat gehad, maar verder hebben ze eigenlijk geen kans gehad. We creëerden veel kansen en hadden er wellicht nog wel wat bij kunnen maken en misschien wel moeten maken, maar we waren niet altijd even scherp voor de goal. Verder denk ik dat we een heel ‘volwassen’ wedstrijd hebben gespeeld tegen een tegenstander die helemaal inzakte op eigen helft. Daar hadden we de eerste helft bij vlagen toch wel wat moeite mee. De tweede helft pakken we dat beter op, het tempo gaat dan wel wat omlaag, maar de ruimtes worden wat groter en ging het allemaal wat makkelijker. Maar goed: een nuttige en terechte overwinning en dat was na vorige keer ook wel weer een keer nodig!”

  Apenstaartjes kijk op de zaak…
  Een snelle, wat slordige, maar zeker niet onaantrekkelijke wedstrijd. De beloften hebben het voorbeeld van ons vlaggenschip goed gevolgd en het goede voorbeeld deed inderdaad goed volgen en dus ook hier een prima 4-0 overwinning waar ook bij het Breukeler publiek weinig op aan te merken was.
  Het was weer jammer dat er maar zo weinig mensen getuige van zijn geweest, want het was zeker het aanzien waard. En nu, opgeluisterd met een werkend scorebord, was het zonder meer weer fijn langs de lijn. Nu de namenlijstjes nog…

  (Red. inmiddels een gecorrigeerde namenlijst ontvangen van Huizen en waar mogelijk wat correcties aangebracht. Helaas was het niet mogelijk om alle namen ter controle langs te lopen, daar ontbreekt me helaas de tijd voor. Mocht je in het verslag nog onvolkomenhden voorkomen laat het me dan even weten via de mail. Dan zal ik proberen de juiste correcties door te voeren...)