https://www.svhuizen.nl/goed-spelend-fc-lisse-te-sterk-voor-huizen-3-1/n2876c129
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Huizen blijft met lege handen over na de uitwedstrijd tegen FC Lisse. Op het eerste half uur na beleefden de groengelen een lastige middag tegen de sterk spelende nieuwe koploper...
  goed-spelend-fc-lisse-te-sterk-voor-huizen-3-1

  Zonnig
  Het is weer een zonovergoten speeldag als we naar Lisse moeten. Ik rijd weer mee en tijdens het wachten op mijn ritje kijk ik even naar ons derde elftal van Jongens Onder 19 tegen De Bilt. Huizen heeft het beste van het spel en heeft een veldoverwicht dat men tijdens mijn aanwezigheid echter niet in doelpunten weet uit te drukken. Achteraf verneem ik dat er toch een op het oog veel te schamele 1-0 overwinning op het wedstrijdformulier gezet kon worden. Prima jong scheidsrechtertje overigens: kordaat, kort op het spel, gedecideerd, op de juiste manier aanwezig… ‘n Talentje afgaande op het half uurtje dat ik hem mocht meemaken.
  De rit naar Lisse voert ons slim langs de files die onze voornaamste verkeersader zo kenmerken. Helaas gaat wel vlak voor onze neus de brug open, zodat we toch niet aan de nodige wachttijd op de A1 ontkomen. Merkwaardig genoeg wil Rijkswaterstaat vervolgens dat we toch zeventig en zelfs vijftig blijven rijden op de lege weg die voor ons ligt als de brug weer dicht is. Toch komen we netjes op tijd in Lisse aan waar ons een gastvrije ontvangst wacht en ik aan het perstafeltje de opstellingen door kan nemen.
  Bij Huizen valt op dat de naam van Zakaria el Biyar ontbreekt, maar verder vertoont de opstelling de bekende namen. Later sprak ik Zakaria die aangaf dat hij niet geblesseerd, maar ziek was en hij oogde inderdaad niet geheel okselfris. We zullen maar hopen dat zijn griepje snel voorbij is.
  De bank bij Huizen wordt vandaag ingenomen door Jorik van Ruiswijk, Nicolaï Verbiest, Ruddy Etwi, Desmond Mensen en reserve Doelman Gianni Hermans.
  Bij de gasten begint aanvoerder en routinier Tom Zoontjes op de bank. Had de afgelopen week niet volop kunnen trainen en dan is de regel dat je niet in de basis begint.
  Een van de aanwezige bestuursleden verzucht dat hij hoopt dat het een prettiger seizoen gaat worden dan het vorige. “Eerst kregen we te maken met het vertrek van de trainer na vier wedstrijden en daarna met het overlijden van teammanager Han de Haan - die was als een vader voor die jongens en dat hakte er dus behoorlijk in. We speelden vaak heel leuk, maar dan vloog er een goal in en knakte er iets in de ploeg…”

  Onbevangen
  En Huizen start zonder schroom of enige terughoudendheid aan de wedstrijd. Lisse wordt snel en scherp afgejaagd en men gaat overtuigend de duels in en weet zo die bekende vijf-secondenregel aardig in de praktijk te brengen. Na drie minuten zet Leroy Oehlers op overtuigende wijze een tackle in en stoomt richting achterlijn. De voorzet die dan volgt is prima: scherp, hard en op de juiste hoogte. Alleen was er niemand in een blauw-zwart shirt te bekennen om deze actie een passende bekroning te geven. Het tekende echter wel de wilskracht en de dadendrang die Huizen deze openingsfase uitstraalde. Na deze actie ligt Justin Valk aangeslagen op het veld. TV Lisse geeft aan dat het hier waarschijnlijk een spierscheuring betreft en Valk moet zich geruime tijd buiten de lijnen laten verzorgen voor hij weer het veld in kan.
  Toch blijven echte kansen uit en kan doelman Van der Werff van Lisse zonder noemenswaardige zweetdruppels zijn heiligdom van doorboring vrijwaren, al zal er wel even een druppeltje hebben gepareld toen hij bij een onschuldige terugspeelbal uitgleed met Siemen Eijkemans in de buurt. Van der Werff was echter snel weer op de been en wist het gevaar zelf te bezweren, maar het was wel even schrikken voor de thuisclub.
  Ook een uitglijer, maar dan aan de andere kant van het veld, als Martin van Eeuwijk over de rand van het strafschopgebied opstoomt en uit wil halen voor een vernietigend schot. Huizen komt daardoor met de schrik vrij en kan de bal eenvoudig ruimen.

  Gemiste kans
  Hoewel Huizen een duidelijk veldoverwicht heeft is het toch weer de thuisploeg die gevaarlijk doordringt voor de goal van Johan Verkerk: Thierry Monteny en Murat Önal combineren als het bekende mes door de boter en als Huizen weg wil werken caramboleert de bal via het lichaam van Monteny voorde voeten van Önal, waarna Wouter Vente diens schot weet te pareren.
  Meteen uit deze aanval zoekt Huizen de counter. Deze lijkt spaak te lopen als de bal knullig wordt verspeeld, maar dan is er de als altijd gedreven en ijverig spelende Siemen Eijkemans die zijn tegenstander aftroeft en snel naar de flank draait. Dan volgt er een voorzet waar nu wel een blauw-zwart shirt opduikt. Oog in oog met doelman Van der Werff duikt daar net buiten het doelgebied onze spits op die de bal maar voor het intikken heeft. De bal wordt echter wild en hoog overgeschoten… Verbijstering alom en menig bejaarde supporter op de tribune gaf demonstratief aan hoe hij die bal nog gemaakt zou hebben. Maar ja: de beste stuurlui staan zoals altijd aan wal…
  Met twintig minuten gespeeld speelt Iry Etwi weer voor de ongrijpbare Pimpernel en schiet als een bliksemschicht door de Lisser defensie. Zijn schot raakt echter slechts het zijnet. Blijkbaar was die bal nog aangeraakt, want we mogen een corner nemen die goed voorkomt. We zien Denny van Loen verwachtingsvol opveren als de bal over de defensie heen lijkt te vliegen, maar dan is er toch een verdediger die hoog opspringend de bal verlengt en Van Loen daarmee kansloos maakt.
  Drie minuten later zet Huizen weer een fraaie aanval op via Leroy Oehlers en de met prima passes strooiende Aron Klaassen. De bal komt bij Guido de Graaf, maar deze heeft dan wat ruzie met de bal en de defensie weet ten koste van en corner in te grijpen. De corner wordt dan weg gebokst door Van der Werff en weer blijft Huizen met lege handen achter.

  Mazzel
  Vrouwe Fortuna was vandaag bepaald niet op de hand van onze equipe. Niet alleen zagen we een 100% kans verloren gaan, maar ook dat laatste beetje mazzel ontbrak vaak gewoon net. Zo ook als Eijkemans de bal op weergaloze wijze vrijmaakt en schitterend zijn man passeert - om dan vervolgens tot de ontdekking te komen dat die achterlijn net een paar centimeter dichterbij was dan hij ingeschat had. Klaassen geeft een geniale steekbal op Van Loen die vanuit de draai de bal voorbrengt en ziet hoe Van der Werff de bal dan eenvoudig weet te onderscheppen.
  Mazzel hebben we wel als Verkerk tot twee keer aan toe met de voeten moet redden: eerst op een diagonale inzet van Van Eeuwijk en later op een inzet van Önal die een schitterende dieptepass van een meter of twee in één keer op zijn slof neemt.
  Inmiddels is de wedstrijd al aan het kantelen en krijgt de thuisploeg meer en meer vat op het spel. Twee minuten later is het weer alle hens aan dek als Leroy Oehlers een corner moet weggeven als Monteny een vrije schietkans lijkt te gaan krijgen. De afgeslagen corner belandt voor de voeten van Koen Fokkema die vanaf een meter of achttien een prachtige bal richting kruising los laat. Verkerk stond echter ook vandaag zijn mannetje en als ware het een stripfiguur rekte dat lange lijf zich uit en uit en tikte de bal uit de kruising – een verslagen hoofdschuddende Fokkema achterlatend die zich verbijsterd afvroeg hoe hij die lange Huizenkeeper nou nog zou moeten verslaan…
  Aan de andere kant raakt Joey Papamelodias met een hard schot een verdediger van Lisse. De bal gaat corner die helaas niets oplevert. Een snel genomen vrije trap even later brengt Etwi weer in stelling die er als een speer langs schiet en de bal keurig breed legt op Eijkemans die zich niet bedenkt en uithaalt. Het schot raakt een verdediger en heel Huizen roept om een penalty. De bal was echter hard en van redelijk dichtbij ingeschoten en ik had met de uitstekend fluitende scheidsrechter Ron Karremans niet de indruk dat de Lisser verdediger ook maar iets bewusts deed in deze actie. Karremans ziet er dus geen penalty in en de aanval loopt dan dood met een wild schot dat ruim over de goal van Van der Werff gaat.

  Wissel
  Dan grijpt Lisse trainer Robbert de Ruiter in en brengt in de 32e minuut toch aanvoerder Tom Zoontjes binnen de lijnen voor de nog immer aangeslagen ogende Justin Valk. De aanvoerdersband gaat ook meteen over van de arm van Roel de Goede naar die van Zoontjes en meteen is de orde bij Lisse hersteld. Het zal een breekpunt in de wedstrijd betekenen, want met wat tactische omzettingen van De Ruiter kantelt de wedstrijd definitief in het voordeel van de thuisploeg.
  Wouter Vente moet alle zeilen bijzetten om een inzet van Fokkema te blokkeren, en Monteny ziet hoe zijn prachtige voorzet op centimeters na gemist wordt door twee medespelers.
  Lisse dringt aan en laat de ene na de andere voorzet in het Huizer strafschopgebied vallen en met angst en beven hopen we op de tribune dat we ongeschonden de rust zullen weten te halen.
  Helaas blijkt die hoop vergeefs, want terwijl ik dit schrijf wordt de bal op de rechterflank van Huizen doorgekopt op Martin van Eeuwijk die zich niet bedenkt en meteen voorgeeft. In één keer neemt Rik Vermeulen de bal vanaf de hoek van het doelgebied op de hak en verlengt zo de bal tot in de uiterste hoek achter de kansloze Verkerk: 1-0!
  Balen dus voor Huizen, dat een sterk eerste half uur dus niet beloond zag met doelpunten en nu tegen een achterstand aankijkt die gezien het kantelende spelbeeld niet onlogisch maar niet geheel terecht is. Maar wat een beauty van een doelpunt! Natuurlijk heb ik zwaar de smoor in, maar de voetballiefhebber in mij kan dit soort acties toch ook wel weer waarderen. Hier trekken de mensen voor naar de velden…
  Huizen is de greep op de wedstrijd helemaal kwijt en we moeten vrezen voor erger. Van Eeuwijk legt weer een schitterde crosspass op de voet van Vermeulen die zich niet bedenkt en uithaalt. De volley gaat vanaf een meter of vijf maar rakelings over en langs de goal van Verkerk. Monteny heeft een goede loopactie, krijgt de bal mee en probeert Verkerk te omspelen. Verkerk blijft echter goed kijken en weet de inzet alsnog te keren.

  Rust
  De kopbal uit de corner die dan volgt gaat naast en zo haalt Huizen verder ongeschonden de rust met die teleurstellende – maar zeker niet onoverbrugbare - 1-0 achterstand. Zeker het eerste half uur was Huizen de bovenliggende partij en werd Lisse op diverse fronten afgetroefd. Het slotoffensief van de eerste helft bracht dan die wonderschone goal – ik denk dat Vermeulen hier vannacht op slaapt! – maar we hebben toch zeker weer een kentering in de wedstrijd nodig willen we hier met punten van sportpark Ter Specke wegrijden.

  Helaas
  De hoop dat Henk van de Pol de mannen in de rust weer op het juist spoor zou hebben weten te zetten blijkt na rust ongegrond, want Lisse dendert door waar het voor rust was gebleven. Geen wissels nog bij Huizen en ik kan me voorstellen dat Van de Pol eerst met zijn beproefde samenstelling het tij wil proberen te keren. Meteen na rust gaat Van Eeuwijk neer en neemt zelf de vrije schop. Van een meter of dertig scheert de bal de lat boven Verkerk. Önal vangt een moeizaam weggebokste voorzet op en volleert de bal opnieuw rakelings over de goal van Verkerk. De bakens zijn niet verzet en lijken voorlopig afgemeerd in het voordeel van Lisse. Vente moet weer als reddende engel optreden als Van Eeuwijk weer in kansrijke positie dreigt op te duiken en Zoontjes kan ondanks luidkeelse aanwijzingen van Van de Pol inkoppen maar mist nog wat richtingsgevoel.
  Huizen tracht de spaarzame momenten dat het aan voetballen toekomt nog wel te benutten: Klaassen zet een goede combinatie op via Etwi die op zijn beurt na een goede actie met een fraaie steekbal Van Loen bereikt. Diens schot in de loop gaat echter rakelings naast de goal van Van der Werff ter ziele.

  Over en sluiten
  Het lijkt inmiddels wel dagen geleden dat Huizen hier een half uur heer en meester op het veld was. Nu zijn de rollen nadrukkelijk omgedraaid en stuurt Lisse Huizen van het lege kastje naar de blinde muur.
  Een uur gespeeld en Verkerk redt nog dapper als Fokkema en Van Eeuwijk door de defensie heen snijden. Maar het is uitstel van executie: een hakje van Vermeulen – wat is dat een artistieke voetballer zeg! – bereikt Van Eeuwijk die met een simpele kap de bal vrijmaakt en breed legt op de vrijstaande Önal die recht voor de goal de hoek maar voor het uitzoeken heeft. Verkerk verricht nog een bovenmenselijke prestatie door de bal nog aan te raken, maar kan toch niet voorkomen dat de bal binnenvliegt: 2-0
  En daarmee is het doek feitelijk voor Huizen gevallen. Op de tribune weten we dat één goal altijd nog ergens in een verloren hoekje kan vallen, maar twéé goals? Nee, daar gelooft eigenlijk niemand meer in gelet op het gemak waarmee Lisse op dat moment loopt te voetballen.
  Henk van de Pol grijpt dan in en brengt Jorik van Ruiswijk voor Denny van Loen en Ruddy Etwi voor Danny Benning. Ook De Ruiter wisselt nog maar een keer en brengt Kas de Vries voor die schitterende Rik Vermeulen.
  Hoewel de ingreep Lisse heel even uit haar evenwicht brengt, is het toch Fokkema die uit de draai over schiet en na luttele minuten heeft Lisse zich aangepast aan de wijzigingen en heeft het de oplossing gevonden. De Lisser suprematie wordt simpel hersteld.
  De aanvallen rollen richting Verkerk en Fokkema komt nog een keer met zijn passen niet lekker uit om de derde binnen te drukken. Weer moet Verkerk gestrekt op een schot van Van Eeuwijk en weer is er op het werk van onze doelman weinig aan te merken.

  Hoop?
  Met de moed der wanhoop probeert Huizen er dan nog wat uit te persen als Lisse even wat gas terug neemt in de slotfase van de wedstrijd. Eerst een schot van Eijkemans dat met de benen gekeerd wordt door Van der Werff, nadat Ruddy Etwi hem met een prachtige steekbal vrij voor de Lisse-doelman had gezet en als de bal dan voor de aanstormende Van Ruiswijk dreigt te caramboleren moet de defensie van Lisse alle zeilen bijzetten om de aansluitingstreffer te voorkomen.
  Als dan even later Joey Papamelodias goed opstoomt en oog in oog met Van der Werff toch deze doelman op zijn pad vindt, dan begint de supporter voor me ‘m toch een beetje te knijpen. Net nog blakend van zelfvertrouwen klinkt het nu toch wat angstig dat als Huizen zou scoren dat het dan toch nog wel eens een moeizame middag zou kunnen worden…
  Met Desmond Mensen voor de leeg gespeelde Eijkemans zien we echter toch eerst hoe Fokkema alleen voor Verkerk opdoemt en hard op het lichaam van onze doelman schiet. De rebound wordt dan door Kas de Vries op de lat geschoten.
  Dan lijkt de bezorgdheid van die Lisse-supporter voor me waarheid te worden: na een voorzet van Ruddy Etwi krijgt Bilal Laoikili de bal en vanaf de rand van de zestien haalt hij uit om door een woud van spelers toch de verre hoek achter Van der Werff te vinden: 2-1!
  En dan gloort er toch wat hoop. Zouden we met een wanhoopsoffensief in die slotfase van de wedstrijd Lisse alsnog een punt kunnen ontfutselen?
  Helaas: die hoop kunnen we net een minuut koesteren, want een inworp wordt slecht verwerkt op het middenveld, Monteny zet goed door en met de buitenkant van de schoen stuurt hij een steekpass richting de opstomende Van Eeuwijk die oog in oog met Verkerk niet faalt en daarmee een schitterende wedstrijd bekroont met een doelpunt 3-1. En daarmee is het pleit definitief beslecht voor Huizen en moeten we in een herboren Lisse onze meerdere erkennen.

  Henk van de Pol
  “Ja, de eerste helft hadden we gewoon op voorsprong moeten komen, klaar…” verzucht onze trainer berustend. “Het ging gewoon té goed en we lieten ons verleiden om te hoog druk te gaan zetten. We moeten dan eigenlijk rustig blijven en ons geduld bewaren. We kunnen dit niet zo doen als vorig jaar, dat gaat op dit niveau gewoon niet, toen konden we één op één spelen en volop druk zetten en toen ging dat meestal wel goed, maar tegen een ploeg als Lisse worden we gewoon afgestraft! Dat heeft met lopende mensen te maken en dan kom je gewoon een man tekort en dat wordt afgestraft, klaar! En ondanks dat Lisse op dat moment eigenlijk al op 4-0 had moeten staan maken we dan toch de 2-1 en kunnen we zelfs de 2-2- nog maken, maar dan maken we gewoon een stomme fout. Maar we begonnen de wedstrijd gewoon goed en konden we gewoon het geduld niet opbrengen dat uit te buiten en om even te wachten. Als de tegenstander dan even beter is dan gewoon wachten, dan zijn ze maar even beter, nou en? Gewoon dekken en je ding blijven doen. Dat deed Lisse wel: ze mogen van geluk spreken dat we er toen niet twee in hebben geschoten. Maar we anticipeerden slecht op een diepgaande man, een lopende man, dat we onze man niet blijven ‘zien’, dat zijn de leermomenten van vandaag. En het tempo van ‘denken’ en we verliezen nog te makkelijk de bal. En als je dat niet hebt, tja, dan wordt het gewoon lastig…”
  “Dan ga je wisselen. Wat had je voor ogen met de wissel, waar hoopte je op?”
  “Achterin snelheid erbij brengen met Ruddy Etwi, met drie verdedigers gaan spelen met Siemen Eijkemans en Guido de Graaf kort bij elkaar ‘eronder’, en met Jorik van Ruiswijk die rechtsback onder druk houden en met zijn linkerpoot zoveel mogelijk voorzetten te krijgen. Het is jammer dat we net die 2-0 om ons oren hadden gehad kort daarvoor want die wissel was toen al in voorbereiding.
  Maar goed: het was gewoon een verdiende nederlaag omdat we het het eerste half uur hebben laten liggen. Dat waren net als vorige week geen kansen meer, dat zijn eigenlijk gewoon al goals, toch? Maar ja: als je ze niet maakt, dan houdt het gewoon op, da’s simpel… We moeten ons niet verschuilen in een slachtofferrol als het even niet goed gaat, dan moet je gewoon je man blijven volgen en je ding blijven doen… Nu moeten we gewoon ons verlies pakken en ons voorbreiden op volgende week…”

  Bilal Laoikili
  Niet alleen kon onze aanvoerder terugzien op een goede wedstrijd, hij prikte er tevens ook nog een in die héél even de hoop in de Huizer harten deed opgloeien.
  “De eerste dertig minuten spelen we gewoon een hele goede pot. We hebben Lisse vrij aardig onder druk en onder controle, alleen vergeten we om onszelf te belonen, want als je scoort, dan wordt het een andere wedstrijd denk ik. Alleen nu scoren we dus niet en neemt Lisse het over van de dertigste tot de vijfenzeventigste minuut en dan zijn we het gewoon ‘kwijt’. Dan moet je maar hopen dat die 2-0 niet valt, maar dan valt die alsnog. Ik denk dat als het 1-0 had gebleven dat we tegen het einde nog wel voor een stuntje hadden kunnen zorgen. Maar ja, als je heel eerlijk bent dan moet je constateren dat we vandaag niet echt een punt hadden verdiend. Ik denk dat we de ervaring, de slimmigheid, een beetje missen. Zij raken niet in de war als ze een paar kansen tegen krijgen. Dan zie je hoe ze gewoon tegen het einde van de eerste helft die bal simpel naar voren werken, voorzet, hij komt voor zijn man en raakt die bal en die gaat er dan in – aan een halve kans hebben ze dan genoeg. Wij moeten gewoon proberen wat volwassener te worden in deze competitie, dat we met nog vier minuten te spelen tot de rust leren denken om dan maar met 0-0 die rust in te gaan en dan de tweede helft wel verder te kijken wat er mogelijk is. Maar omdat het zo goed gaat die eerste vijfendertig minuten werden we een beetje overmoedig en dan straffen zij dat dus gewoon keihard af. Lisse is gewoon wat verder dan wij. Voor mijn gevoel had er vandaag meer in kunnen zitten, maar we kwamen vandaag gewoon tekort. Ze schakelden achterin om en hun tactiek veranderde. Dat was hun ervaring om gelijk weer goed te staan waar wij steeds net te laat waren en dan valt dus die goal. We hadden gewoon door moeten gaan en ons niet moetenlaten imponeren door die omzettingen. Maar ik denk dat als we hier van leren en wat meer ervaring op gaan doen dat we gewoon mee kunnen doen in deze competitie! We moeten hier gewoon de goede punten eruit halen. Lisse Uit mág je gewoon verliezen.”

  Wouter Vente
  “Ja, de teleurstelling overheerst zeker. Ik denk dat we de eerste dertig minuten goed het initiatief hadden en de nodige kansen creëerden, maar het leek wel weer een beetje de wedstrijd tegen Capelle: die gedachte van ‘Het zal toch niet?’ We creëerden weer een goede kans en die gaat er dan helaas niet in. Da’s toch zonde, want het is toch heel anders voetballen als je met 0-1 of 0-2 voor staat en ook lekker speelt. Dan krijgen we kort voor rust weer een lullige goal tegen. Na een minuut of dertig kantelde de wedstrijd en kwamen we in een fase waarin we niet goed in de wedstrijd zaten en veel achteruit moesten en er heel veel dreiging op onze goal was. Die goal had gewoon niet hoeven te vallen. Hij maakt hem op een geweldige manier af, maar ik denk dat we achterin gewoon teveel ruimte weggaven op dat moment en daar profiteerde ze goed van, ze maakten het goed af.
  Na rust had Lisse gewoon veel meer balbezit en het leek een beetje of de passie en de energie uit ons spel verdwenen was…”
  Dat vond ik met name bij jou wel meevallen: je zat er vaak goed tussen en kan ondanks de nederlaag toch terugzien op een goede wedstrijd…
  “Tja, je probeert je toch aan het niveau van deze klasse op te trekken, er wordt hier gewoon meer van je gevraagd dan in de hoofdklasse en ik denk dat dat ook zeker een rol speelt. We – en ook ik - zullen moeten groeien om er in te blijven. Het voetbal oogt vaak goed, dat was vorige week ook zo, maar de punten moeten uiteindelijk de doorslag geven en dus gepakt worden, we kunnen niet iedere week constateren dat het voetbal goed was, maar dat we toch met lege handen staan. Maar we gaan er vol voor!”

  Apenstaartjes kijk op de zaak
  Verliezen in en van Lisse is geen schande. We zullen echt de enige ploeg niet zijn die daar dit seizoen klop gaat krijgen. Het is de manier waarop waar we ons aan vast moeten houden. We hebben het de koploper nog een half uur verdraaid moeilijk weten te maken en wei weet wat er was gebeurd als die 100% kans er in was gegaan en Lisse achter de feiten aan had moeten lopen.
  Maar gedane zaken nemen geen keer en we moeten dus berusten in een nederlaag die dan achteraf weliswaar terecht was, maar waar we toch de smaak van een gemiste kans op punten van over hebben gehouden.
  Huizen duikelt door de nederlaag ineens weer een paar plekken. Maar de ranglijst vertekent nog sterk in dit zo prille seizoen. Er zijn nog teveel punten te vergeven om hier al conclusies aan te verbinden en daarbij: met de eerstvolgende overwinning schieten we weer als een spoetnik omhoog. Geen paniek, dus, want als je de koploper gewoon op hun eigen veld een half uur je wil op kunt leggen, dan doe je toch iets goed.
  Volgende week ontvangen we de beloften van Almere City die vandaag met 8-1 VVOG van de mat veegden. Toen ik die uitslag zag vermoedde ik de inbreng van de nodige eerste selectiespelers, maar de opstellingen nakijkend op voetbalopzaterdag kwam ik tot de onthutsende conclusie dat er relatief weinig personele wijzigingen aangebracht waren. Een off-day voor VVOG en een superdag voor Almere City? Wie zal het zeggen. Feit is wel dat er volgende week een van zelfvertrouwen blakend elftal op de Wolfskamer zal aantreden en dat Huizen alle zeilen bij zal moeten zetten om één of meer punten in eigen huis te houden. Dat daarbij de steun van het publiek een belangrijke rol zal spelen moge duidelijk zijn. Alle beetjes helpen en dus hoop ik dat u massaal ter ondersteuning aanwezig zult zijn als we tegen de Almeerders aan zullen treden!

   

  Scoreverloop:
  42. Rik Vermeulen 1-0
  61. Murat Önal 2-0
  90. Bilal Laoikili 2-1
  90+1. Martin van Eeuwijk 3-1

  Kaarten:
  -

  Opstelling FC Lisse:
  Brian van der Werff, Niels Buijs, Robert van Boxel, Roel de Goede (c), Lars Rauws, Martin van Eeuwijk, Thierry Monteny, Rik Vermeulen (66. Kas de Vries), Koen Fokkema, Justin Valk (37. Tom Zoontjes), Murat Önal (82. Oliver Rifai).

  Opstelling Huizen:
  Johan Verkerk, Danny Benning (64. Rudy Etwi), Wouter Vente, Joey Papamelodias, Leroy Oehlers, Aron Klaassen, Bilal Laoikili (c), Guido de Graaf, Iry Etwi, Denny van Loen (64. Jorik van Ruiswijk), Siemen Eijkemans (86. Desmond Mensen).