Zalmkado Huizerkaas BC Zuyderzee Slokker IT Services MECO groep
  • Lid worden
  • Webshop
  • Businessclub
  •  

    Geel Groen JO 19-1 wint van in blauw spelend Oranje Wit

    Gepubliceerd op:

    Vooraf was de opdracht duidelijk: winnen van het laag geklasseerde Oranje Wit om in de race te blijven voor de 2e plaats. Op papier zou dit makkelijk moeten kunnen gezien het verschil in plaats op de ranglijst. Maar zo’n 1e wedstrijd na de winterstop kan altijd verrassingen opleveren. Huizen miste in het begin duidelijk ritme: de passing was niet nauwkeurig en veel slordig balverlies. Dit is begrijpelijk na zo’n lange winterstop maar het zorgde voor een wedstrijd op matig niveau. Oranje Wit speelde degelijk met veel fysiek sterke jongens en hield lang stand tegen Huizen. Na 17 minuten volgde het hoogtepunt van de wedstrijd, een enorme knal van Miquel verdween stijf in de kruising. Prachtige goal 1-0. Huizen kwam nu iets beter in de wedstrijd en creëerde 2 grote kansen. Helaas waren ook de aanvallers nog niet op hun normale niveau want Rowdy en Chris misten de kansen op 2-0. De voetbalwet is dan altijd dat de tegenstander wel scoort en dat gebeurde dan ook net voor rust. Uit een mooie vrije trap kopte Oranje Wit prima de 1-1 in. Dit was ook de ruststand, een tegenvaller voor Huizen.

    Na rust voetbalde Huizen matig. Gelukkig scoorde Stijn uit een mooie aanval de 2-1 na bijna 75 minuten spelen. Ook de 3-1 was een mooie goal. Davey schoot 1 minuut na de 2-1 op doel en ook deze bal verdween schitterend achter de duikende keeper. Met de 3-1 was de wedstrijd beslist. Huizen wisselde diverse spelers. Kars, Chris en Maurits (maakte zijn debuut vanuit de 18-1) vielen in. Net voor tijd scoorde Stijn zijn 2e van de middag en de 4e van Huizen. Stijn bekroonde zich daarmee tot man of the match: hardwerkend en nog 2 goals meepakken, prima!

    In de slotseconden scoorde Oranje Wit nog de 4-2. Einde wedstrijd. Matig voetbal maar 3 hele belangrijke punten erbij.

    De situatie in de competitie is nu als volgt: De Meern is al kampioen en promoveert. Achter De Meern strijden Huizen, Volendam, Den Hoorn en WVHEDW om plek 2.

    Huizen moet nog 2 wedstrijden spelen, uit tegen concurrent Den Hoorn en thuis tegen het onderaan staande DHC Delft. Met 4 punten zou Huizen als 2e eindigen dus wordt de volgende wedstrijd tegen Den Hoorn waarschijnlijk beslissend.

    Gerelateerde artikelen