https://www.svhuizen.nl/gedisciplineerd-huizen-is-ook-harkema-de-baas/n3131c129
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Waar onze gastheren het hoofd verloren, bleef Huizen gedisciplineerd en standvastig voetballen en pakte zo een nipte maar o zo welkome 0-1 overwinning mee uit Friesland...
  gedisciplineerd-huizen-is-ook-harkema-de-baas

  Memory Lane…
  Na een lange maar voorspoedige rit arriveer ik op het sportpark De Bosk waar we als Huizers zulke voortreffelijke herinneringen aan bewaren. Gelijkertijd realiseer ik me hoeveel jaren, hoeveel trainers, hoeveel selecties dat al weer geleden is. Hoogste tijd voor een hernieuwd succes, houd ik mezelf dan ook maar voor.
  De opstelling van Huizen biedt vandaag weer een plek in de basis voor routinier Arnoud van Toor en dat houdt in dat Aron Klaassen vandaag weer op de bank moet beginnen. Hij krijgt daar gezelschap van Bilal Laoikili, Lucas van Esterik, Hidde van der Veldt, Rudy Etwi en reservedoelman Wilco Mackaay. ‘Never change a winning team’ moet Henk van de Pol gedacht hebben en uiteraard zit daar ook een stukje beloning in voor de mannen die vorige week zo wilskrachtig O.D.I.N. op de knieën dwongen.
  Het programma van onze gastherren vermeldt de wederopstanding die de ‘Harkieten’ hebben doorgemaakt. Ik hoop die naam na afloop te kunnen verbasteren naar ‘Harakirikieten’, maar vooralsnog ben ik onder de indruk van de opmars van de ploeg die enkele weken geleden nog gebroederlijk met ons de staart van deze competitie vormden. Toch overheerst de hoop en als bestuurslid Fred Kirchner me naar mijn voorgevoel vraagt geef ik aan dat ik een gelijk spelletje of een kleine overwinning bepaald niet uitsluit op voorhand. De wilskracht van vorige week heeft best wat indruk op me gemaakt en mijn vertrouwen nadrukkelijk gesterkt dat de race om het lijfsbehoud bepaald nog niet gelopen is.
  Bij de thuisploeg de naam van aanvoerder Oebele Schokker, een man die de eerste wedstrijd op de Wolfskamer de nodige indruk heeft gemaakt. Daarentegen ontbreekt de naam van doelpuntenmaker Ezra Schrijver bij de Harkieten. Hij komt voor op de lijst met geblesseerde spelers.
  Eenmaal op de knusse tribune aan dat sfeervolle veld horen we hoe de Friezen grote plannen hebben met de jeugdopleiding en aan het sparen zijn voor een traplift naar het dakterras voor de minder valide medemens. Een nobel streven. Nu nog een rookvrije zone op de tribune en een wedstrijd op de Bosk wordt helemaal een feest. Voor me strijkt een rokersgilde neer dat het ene na de andere rooksel opsteekt, iets van een eigen brouwsel waarschijnlijk, waarin geplukte matras ongetwijfeld een belangrijk bestanddeel uitmaakt, want het stonk gruwelijk…

  Druk
  Na drie minuten spelen hebben we al twee corners te verwerken gekregen en met name over de flank waar Leroy Oehlers de verdedigende taken op zich neemt, zetten de Harkieten stevig druk. Dat belooft een zware middag voor Leroy te gaan worden, gaat het door me heen. Ik prijs me wel gelukkig met de gedachte dat áls er al iemand tegen dit soort druk bestand is, dat dat de wekelijks uitblinkende Leroy Oehlers wel is, Harkema valt aan op onze sterkst verdedigde flank.
  En Oehlers houdt dus inderdaad stand. Na vier minuten breekt Huizen dan uit de Friese belegering en Zakaria el Biyar lijkt op een doorbraak af te stevenen. Scheidsrechter Roeleveld ziet er geen vrije trap in en Harkema zet meteen een tegenaanval in. Gelukkig is daar ook weer Wouter Vente die erger voorkomt ten koste van een corner. De vandaag erg ijverig spelende Guido de Graaf kwijt zich dan uitstekend van zijn verdedigende taken door de bal uit de zestien te koppen.
  Het is in deze fase dus vooral Harkema dat Huizen stevig onder druk zet. Het piept en het kraakt af en toe, maar gedisciplineerd houdt Huizen achterin stand, doet geen gekke dingen en loert op haar kansjes.
  Zo’n kansje lijkt er dan in de negende minuut te komen als Huizen een vrije schop mag nemen. Joey Papamelodias zet zich achter de bal samen met Zakaria el Biyar. Het wordt een ingestudeerde bal want als de bal hard in de mêlee wordt geschoten is Zakaria al op weg naar de rebound. Hij neemt de bal vol op de slof en weet zo een corner uit het vuur te slepen.

  Evenwicht
  Na een kwartier lijkt de wedstrijd wat meer in evenwicht te komen. Het openingsoffensief van de thuisploeg lijkt wat geluwd en ook Huizen komt nu meer aan voetballen toe. Weliswaar blijft Harkema de bovenliggende ploeg, maar Huizen kruipt voetballend langzaam maar zeker naderbij.
  Een vrije schop van een van de doelpuntenmakers uit de eerste wedstrijd – Robin Huisman de Jong – draait goed om de muur en Johan Verkerk kan de bal alleen maar blokkeren bij zijn rechterpaal. De rebound wordt echter keurig verder getransporteerd door aanvoerder Sam Doeve.
  Waar we in die eerste wedstrijd van het seizoen ons nogal lieten aftroeven op het fysieke vlak, zien we nu dat ook onze mannen inmiddels geleerd hebben de mouwen op te stropen. Wouter Vente kleunt er regelmatig goed en mannelijk in en maakt daarmee het leven van de Friese voorwaartsen en ook het chauvinistische thuispubliek behoorlijk zuur. Steeds luider krijgt arbiter Roeleveld ongevraagd advies vanaf de tribune om op te treden bij ieder lijf-aan-lijf-duel dat de Friese voorwaartsen zelf ook nadrukkelijk opzochten. Maar ook de kleine Zakaria el Biyar - die met dat nieuwe baardje van hem steeds meer op Amin Younes begint te lijken – laat zich niet imponeren door de fysiek sterke Friezen en gaat stevig zijn duels in.
  Dan een schitterende pass van Guido de Graaf waarmee Leroy Oehlers in één keer een prachtige passeerbeweging inzet. Snel is Leroy er vandoor en wordt rand zestien getorpedeerd, maar weer ziet Roeleveld er geen kwaad in en laat doorspelen.
  Ook een scherp indraaiende corner van Oebele Schokker valt in een mêlee van spelers bij de eerste paal. Verkerk komt echter dapper uit en weet de bal boven de hoofden van de menigte weg te boksen.
  Met ruim een kwartier te gaan in de eerste helft roept Henk van de Pol de weer bikkelhard werkende Denny van Loen even tot de orde. Snel neemt Denny plaats in een verdedigende stelling bij een vrije trap van de thuisploeg. En terecht: want hij is het die de bal keurig uit de zestien kopt. Ook een vrije trap rand zestien na een duwfout van Danny Benning, levert wat samengeknepen bilspleten op. Huisman de jong jaagt de bal echter ruim over en we kunnen weer opgelucht ademhalen. Twee minuten later is het diezelfde Danny Benning die er goed tussen zit als Henny Bouius de bal inzet en we de bal weer ruim over de goal van Verkerk zien gaan.
  Huizen wankelt, maar houdt het hoofd gedisciplineerd boven water. De mannen lijken twee dingen geleerd te hebben:”A: laat je fysiek niet aftroeven en B: Houd je aan je verdedigende taken en schiet niet in je eigen voet!
  Weer is het Denny van Loen die nadrukkelijk voorop gaat in de strijd. Chapeau! Hij liep zich de lange stelten uit het magere lijf, jagend op iedere bal die ook maar een beetje in zijn buurt kwam, verstoorde daarmee de opbouw van de Harkieten en stond verdedigend zijn mannetje - in één woord geweldig!
  De oogjes van de naald zijn echter nog niet op. Eerst een scrimmage vlak voor Verkerk waar Vente als redder des vaderlands overeind bleef en twee minuten voor tijd is daar dan Oebele Schokker die goed doorgaat over de flank. Twee man mee, dubbele dekking, maar met een fraaie schijnbeweging glijden de beide verdedigers aan hem voorbij en dan geeft hij een prachtige voorzet op Matthijs Hardijk die van een meter of twee (!!) de bal hard op de lat schiet!
  Gek genoeg schept dat vertrouwen, want als dit soort ballen er niet ingaan, dan ga je toch een beetje hopen op die eerste voetbalwet…

  Rust
  Het slotakkoord van deze meer spannende dan fraaie eerste helft is dan voor Huizen, als een vrije schop goed wordt ingedraaid door Zakaria el Biyar. Leroy Oehlers zit er nog aan met het hoofd maar weet hem slechts te verlengen. De bal wordt dan matig weggewerkt en valt voor de voeten van de inkomende Joey Papamelodias die hard en laag uithaalt. De bal spat door de menigte en wordt pas op de doellijn gekeerd door Bart de Groot, terwijl doelman Jansema al lang en breed geslagen was.
  Meer spannend dan goed, dus, maar wie maalt daarom als je moet knokken voor ieder puntje op weg naar lijfsbehoud? Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd al lijkt Harkema aanvallend wat doelgerichter bezig. Behoudens die bal op de lat hield Huizen het gevaar echter toch gedisciplineerd buiten de deur en hoefde Verkerk zich niet bovenmatig in te spannen.
  Vooralsnog geen redenen voor Henk van de Pol om zich over wissel te beraden. En dat is dit seizoen toch wel vaak anders geweest.
  Vandaag lijkt er dus geen grote uitslag uit te gaan rollen en de objectieve toeschouwers zullen wellicht wat teleurgesteld op deze eerste helft terugkijken. Maar goed: die zullen er ook niet echt in groten getale op De Boske aanwezig zijn geweest…

  Hervatting
  De tweede helft lijkt een herhaling van zetten te gaan worden: een stug verdedigend en op de counter loerend Huizen en een wat inspiratieloos aanvallend Harkema dat het vooral van de creatieve ingevingen van Oebele Schokker lijkt te moeten hebben.
  Schokker zet kort na rust gevaarlijk voor en de ijverige Van Toor ruimt op. De verlichting is inmiddels aangegaan op De Boske en Huizen lijkt nu ‘het licht’ toch ook gezien te hebben. Het laat zich niet gek maken en blijft geconcentreerd verdedigen. Vente stuit de doorbekende Bouius en langzaam maar zeker zien we toch steeds meer vloeiende aanvallen van Huizen ontstaan. Het loopt er niet van over moet ik eerlijk bekennen, maar we zien ze wel steeds meer. Doelman Jansema kan een voorzet van Iry Etwi aanvankelijk nog eenvoudig wegvangen, maar de aanval die tot deze voorzet leidde was fraai en deed denken aan het Huizen in goeden doen.
  Weer een schitterende aanvalsopzet: Zakaria el Biyar combineert met Leroy Oehlers. Maar dan wordt de aanval simpel onderbroken als de pass rechtstreeks in de voeten gespeeld wordt van een verdediger. Snel komt Harkema er uit en nu is Leroy Oehlers weg uit zijn verdedigende stelling en de weg naar Verkerk lijkt open te liggen. Gretig stuift Harkema naar voren en dan hebben we de mazzel dat ze iets té gretig zijn en buiten spel lopen. Maar daar was dan tóch weer dat gevaar van het voetballende enthousiasme waarmee Huizen zich al vaker in de eigen voet schoot…

  De vlam en de pan
  Met een uur gespeeld besluit Henk van de Pol dan tot een wissel. Tot zichtbare teleurstelling van onze jonge aanvaller wordt Zakaria el Biyar naar de kant gehaald en komt Bilal Laoikili binnen de lijnen. Met het wisselen van een aanvaller voor een middenvelder lijkt Henk van de Pol dat ene puntje te willen consolideren.
  Inmiddels is arbiter Roeleveld de gebeten hond geworden voor het Friese publiek en wordt luidkeels uitgemaakt voor ‘Thijs van Leer!’ als hij weer eens fluit. Ook krijgt hij een staande ovatie als hij ook een keer voor Harkema fluit.
  Beide ploegen trachten in de slotfase alsnog het pleit te beslechten en we zien hoe Bilal zijn schot tot corner gewerkt ziet en aan de andere kant hoe Verkerk met een dappere sliding de bal alsnog bij Leroy Oehlers weet te krijgen als het uitverdedigen maar niet lekker wil lukken.
  Dan is het de 66e minuut als Robert Stelpstra Wouter Vente in een lijf aan lijf duel slim denkt vast te houden. Het ontgaat Roeleveld niet en hij kent een vrije trap toe aan Huizen. En dat is tegen de zin van Stelpstra die verhaal gaat halen. Aanvankelijk gaat Roeleveld er niet op in, maar dan besluit Stelpstra hem in het voorbijlopen met het shirt voor de mond iets toe te voegen dat blijkbaar niet door de beugel des fatsoens kon en met direct rood(!) mag hij de kleedkamer opzoeken. Aanvoerder Oebele Schokker tracht nog te bemiddelen, maar Roeleveld kan de rode kaart uiteraard niet meer intrekken en Stelpstra loopt min of meer schuldbewust van het veld af.
  Uiteraard kon Roeleveld vanaf dat moment geen goed meer doen in de Friese ogen en de commentaren worden nijdiger en nijdiger. En dat slaat over op de spelers, die ook meer en meer zijn beslissingen van ongepast commentaar voorzien. Niet slim.
  Wel slim is Sam Doeve die naar zijn teamgenoten gebaart er vooral ‘het koppie’ bij te houden, want het zal niet de eerstee keer zijn dat een arbiter een dergelijke beslissing toch een beetje tracht te compenseren in het vervolg van de wedstrijd.

  YES!
  De slotfase gaat dus in met Huizen dat een man meer op het veld heeft. Nou is dat niet altijd een zegen en een voordeel, maar Huizen houdt het hoofd koel en houdt het achterin gewoon goed dicht. Een gevaar van het spelen met een man meer is vaak dat alle spelers van de complete ploeg gaan denken dat zij de vrije man zijn, waardoor juist de incomplete ploeg zich kansen kan creëren.
  Van Loen sleurt en werkt als eenzame spits voorin en loopt zich de ballen uit de broek zoals Van de Pol dat vorige week noemde. Een lange sprint en een sliding op een verdediger die een aanvalsopzet tracht te bedenken, mondt dan vanaf het middenveld uit in een corner. Deze levert een tweede corner op als de afvallende bal hard door Joey Papamelodias wordt ingezet. Maar net als in de slotfase van de eerste helft wordt de bal weer door een verdediger gekeerd. Huizen houdt het nu gelukkig weer gedisciplineerd dicht achterin en Harkema kan er dan ook verder geen profijt uit trekken als de bal uiteindelijk recht in de handen van doelman Jansema geschoten wordt.
  Maar dan is het twee minuten later dan toch raak!
  Joey Papamelodias controleert op het middenveld een blind weggetrapte bal keurig op de borst en weet dan meteen Sam Doeve aan te spelen die in één keer de opkomende Danny Benning aanspeelt. Benning kijkt goed en weet de bal dan over een meter of twintig met een stuitje op het hoofd van Guido de Graaf te leggen die heel beheerst de bal klaar legt voor Iry Etwi die zich op zijn beurt niet bedenkt en de bal in de verre hoek schuift: 0 – 1! En een driepunter gloort aan de horizon!

  Slotfase
  Maar er wachten ons nog zeker vijftien hectische minuten met een thuisploeg die nu ongetwijfeld alles op alles zal zetten om een nederlaag te voorkomen.
  En een minuut na de treffer lijkt zich dan al de eerste mogelijkheid voor de Harkieten voor te doen als Joey Papamelodias een sliding inzet die geen genade in de ogen van Roeleveld kan vinden. De vrije schop op de rand van de zestien. De tribune eiste een penalty en rood voor Joey, maar Roeleveld is Oost-Indisch doof voor deze smeekbeden en legt de bal er dus net buiten. De inzet wordt gelukkig voor ons net over de kruising gekruld. Ook een puntertje van Hardijk gaat rakelings door een woud van benen naast. Verkerk zit er nog aan en dus is het een corner voor de thuisploeg.
  Ook Huizen krijgt ruimte nu Harkema tracht aan te dringen met tien man. In de vierentachtigste minuut geeft Van Loen een leep wippertje dat Laoikili een kans zou kunnen bezorgen, maar doelman Jansema is attent en snelt zijn goal uit. Hij is op tijd om Bilal deze kans te ontnemen.
  Ook de leeg gespeelde Van Loen moet dan vervangen worden door Aron Klaassen. De frustratie bij de thuisploeg neemt hand over hand toe en kanaliseert zich richting scheidsrechter Roeleveld die zich genoodzaakt ziet een tweede speler met twee keer geel wegens praten het veld uit te sturen.
  De druiven zijn zuur voor de Harkieten en zelfs als Roeleveld de overwinning voor Huizen in de boeken heeft gefloten volgt er nog een derde rode kaart wegens aanmerkingen op de leiding.
  Ik denk dat de familie Roeleveld maar beter geen vakantie in Friesland kan boeken deze zomer…

  Henk van de Pol
  “Ja, dat kun je wel zeggen, ja!” beaamt Henk mijn “Lekker, Henk, lekker!”
  “Nee, het was geen Duitse overwinning,” is hij het dan niet met me eens. “De Duitsers voetballen juist heel goed momenteel,” verklaart hij bescheiden, daarmee aangevend dat Huizen vandaag niet echt voor de schoonheidsprijs was gegaan. “Harkema vergeet ons met name in de eerste helft af te straffen. Dan krijgen ze een rode kaart en daar profiteren wij gelijk goed van, we kregen er wat druk op. Tegen het einde aan pompen ze dan alles naar die lange gasten toe en dat is toch nog heel moeilijk te verdedigen en hij had dus evengoed nog kunnen vallen in die slotfase. Maar wat zo vaak tegen heeft gezeten, dat zat vandaag juist mee. Een goede goal, goede kopbal van Guido de Graaf die de bal fantastisch klaarlegt voor Iry Etwi die hem schitterend binnenschiet. In de eerste wedstrijd vond ik Harkema gelijkwaardig aan ons en voetbalden we misschien zelfs nog iets beter ook, maar vandaag was Harkema gewoon – zeker de eerste helft – beter dan wij. De laatste vijf minuten voor rust toen kwamen we eigenlijk pas voor het eerste echt uit onze schulp gekropen en toen zag je pas dat we speelden om te winnen! Ik was dan ook over het eerste half uur niet echt tevreden zoals we het deden.
  Nee, het was niet de gelukkigste die won, dat had niets met geluk, maar gewoon met kwaliteit te maken. Het is een kwaliteit dat Guido hem zo neerlegt en kwaliteit dat Iry hem goed binnenschiet.
  Kernwoorden voor deze week zijn dezelfde als vorige week. Als we een bepaalde schroom van ons afgooien dat niet alles ‘mooi’ hoeft te gaan – want dat hebben we natuurlijk wel een beetje over ons – dan is er veel mogelijk. Óf je blijft voor de mooi voetballen en je degradeert, of je knalt erin en geeft alles wat je hebt in je lijf en dan is het maar niet altijd mooi. En dus sta je hier vandaag gewoon met drie punten.
  Ja, we gaan met die zes punten uit twee wedstrijden inderdaad lekker de winterstop in, dat is absoluut zo. Ik denk dat de jongens de laatste weken hebben laten zien dat er wel degelijk een mogelijk is om in die derde divisie te blijven. We hebben toch ook nu weer bewezen dat we wel degelijk de kwaliteiten hebben om daar voor te gáán!”

  Arnoud van Toor
  Een van onze betere mensen vandaag – maar ik had er wel twaalf voor de microfoon kunnen halen – was routinier Arnoud van Toor. Begonnen in de basis speelde hij de hele wedstrijd uit en was een van onze dragende krachten.
  “Ja, het voelde zeker weer eens lekker om een hele wedstrijd uit te kunnen spelen. Vandaag was eigenlijk voor het eerst dat ik weer eens zonder kleine pijntjes heb gespeeld en dat was echt wel heel lekker! Ik merkte bij de warming-up al dat het prima voelde en dat zette zich door in de wedstrijd en dus kon ik voor het eerst sinds tijden weer eens de negentig minuten vol maken.
  Ja, dat heeft misschien wel te maken met gras of kunstgras. Kunstgras loopt toch wat stugger , hier heb je wat meer demping. Ik heb natuurlijk aan het begin van het seizoen een operatie aan mijn enkel gehad, dat heeft toch wat langer doorgewerkt – je gaat wellicht toch iets anders lopen en zo waardoor je je spieren weer meer of anders gaat belasten. Ik heb dan ook de nodige uurtjes op de bank bij de fysio Michael Kornmann doorgebracht en die wist me toch steeds weer op te lappen en verder te brengen. Mijn complimenten dan ook zeker aan hem!
  Het spel was vandaag niet altijd even mooi, maar we hebben wel gevochten voor wat we waard waren vandaag. Maar dat maakt allemaal niet uit. Achterin stonden we hartstikke goed, centraal stond het als een huis en op de momenten dat we er uit konden komen probeerde we gevaarlijk te worden. En dat resulteerde dus één keer in een keurig doelpunt! Op dat moment liet Harkema zich ook een beetje meeslepen in de onvrede met de scheidsrechter. Ik had zoiets van, laten wij dan in ieder geval onze mond houden en laat hun maar lekker tegen die scheidsrechter mopperen. Dat deed Harkema niet heel slim, want ze bleven maar doorgaan! Dat hielp ons alleen maar méér in de wedstrijd. Dat is natuurlijk ook wel een beetje mijn rol als routinier, toen ik jonger was had ik me wellicht ook mee laten slepen en nu ben ik beter in staat om mezelf in de hand te houden en onze spelers te coachen dat we ons gewoon op het voetbal moeten focussen. Daardoor bespaarden we onszelf een lastige slotfase en kunnen we nu met een lekker gevoel en met aansluiting die winterstop in -en dat was het doel voor vandaag!”

  Iry Etwi
  Dan neem je uiteraard ook nog even de matchwinner van vandaag apart:
  “Ik stond vrij in de zestien en zag dat Guido (De Graaf, red.) die bal door zou gaan koppen. Ik keek nog of ik buitenspel zou staan, maar dat was niet het geval en kon hem dus gewoon goed in de hoek schieten.
  Ik zat inderdaad aanvallend niet echt lekker in de wedstrijd. Er werden steeds lange ballen gespeeld en ik moest veel met mijn man mee om verdedigend werk te doen.
  Ik hoop dat we deze goede lijn door kunnen zetten na de winterstop. We proberen dat wel altijd, maar helaas kwam het er niet altijd uit. Vaak was het steeds net niet, terwijl we toch niet verkeerd voetbalden. Maar vandaag en vorige week lukt het dan ineens weer wel, en dat geeft vertrouwen. Nu even lekker een paar weken geen voetbal en in januari gewoon weer lekker een nieuwe start en proberen deze positieve lijn weer door te trekken!”

  Apenstaartjes kijk op de zaak
  Die schoonheidsprijs maar even vergeten en ‘gewoon’ de punten binnenharken. Dat lijkt het credo voor de tweede seizoenshelft te gaan worden. We hebben een goede ploeg, maar niet zo’n goede ploeg dat we ‘dominant’ kunnen denken te gaan voetballen. We moeten het hebben van opgestroopte mouwen, hard werken en vooral 'in je taak' blijven voetballen. Want ook vandaag zag ik weer met een 0-1 op het scorebord een verdediger rustig in de spits opduiken. En met een ploeg die de vloeiende combinaties maar moeizaam weet te produceren, is dat gewoon linke soep!
  Toch moeten we constateren dat we ook hierin stappen maken: de ervaring van het sober maar gedisciplineerd voetballen betaalde zich nu twee keer op rij uit. Ongetwijfeld zullen we nog wel een aantal keren het onderspit gaan delven tegen ploegen die gewoon beter zijn dan onze mannen, maar dat is geen schande. Als we ons maar niet meer naïef de kaas van het brood laten eten, dan moeten de punten toch uiteindelijk ook onze kant uit gaan vallen.
  Uiteindelijk kan ik dan toch na Harkema-Huizen die woordgrap maken, want het was deze keer Harkema dat zich in de eigen voet schoot door zich uit het spel te laten halen door al dan niet vermeend foute scheidsrechterlijke beslissingen.
  Weer bewaren we prima herinneringen aan die Friese club, al was de thuiskomst deze keer niet te vergelijken met destijds toen een massale menigte tot in de zeer kleine uurtjes feestend de titel van Huizen vierde. Nu een schamele acht getrouwen die op de komst van de bus wachtten. Erik Visser probeerde die acht nog in polonaise te krijgen door zijn woonboot weer uit het dok te slepen, maar zelfs 'Alice' kon geen passende omlijsting van de feestvreugde geven.
  Na Joey Papamelodias en Wouter Vente nog even gecomplimenteerd te hebben met hun uitstekende wedstrijd, gaat nu mijn pennetje even een paar weekjes ‘in het vet’ en wens ik u allen vanaf deze plek een geweldig uiteinde en een fantastisch begin. En voor de selectie hoop ik dat men de goede instelling van de afgelopen weken weet vast te houden op weg naar de veertiende januari wanneer Huizen de competitie zal hervatten met de loodzware thuiswedstrijd tegen het sterke Rijnsburgse Boys.

   

   

   

   

  Scoreverloop:
  75. Iry Etwi 0-1

  Kaarten:
   Johnny de Vries (Harkemase Boys), Danny Benning (Huizen).
   Robert Stelpstra, Bart de Groot (2x geel), Erich Jongeling (2x geel) (allen Harkemase Boys).

  Opstelling Harkemase Boys:
  Erick Jansema, Johnny De Vries (81. Klaas Schotanus), Erich Jongeling, Bart de Groot, Arton Musliu (67. Hein Uuldriks), Oebele Schokker (c), Simon IJzerman, Henny Bouius, Robert Stelpstra, Matthijs Hardijk, Robin Huisman de Jong.

  Opstelling Huizen:
  Johan Verkerk, Danny Benning, Wouter Vente, Joey Papamelodias, Leroy Oehlers, Sam Doeve (c), Arnoud van Toor, Guido de Graaf, Iry Etwi, Denny van Loen (87. Aron Klaassen), Zakaria el Biyar (59. Bilal Laoikili).