https://www.svhuizen.nl/fris-spelend-huizen-zet-leonidas-opzij-5-2/n3489c139
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Huizen heeft de voorlaatste oefenwedstrijd in winst weten om te zetten. Op De Wolfskamer waren de groen-gelen met ruime cijfers te sterk voor zondaghoofdklasser Leonidas...
  fris-spelend-huizen-zet-leonidas-opzij-5-2

  Avondwedstrijd
  Weer een avondwedstrijd in de oefenperiode en weer een stevige tegenstander: zondaghoofdklasser Leonidas treedt aan tegen de groen-gele brigade van Assink en zijn staf. De weergoden zijn ons gunstig gezind en het is in ieder geval wat het weer betreft alvast een heerlijke voetbalavond.
  Als me dan ook nog een keurige spelerslijst met namen wordt overhandigd, dan kan mijn geluk haast niet meer op.
  Hoewel: er staat een briesje dat recht op mijn tribuneplekje staat en wilde spelletjes speelt met het eerdergenoemde namenlijstje. Toch weet ik een aantal namen te onderscheiden die me belletjes doen rinkelen. Als je al een tijdje in de voetballerij meeloopt, dan verzamel je in de loop der jaren een hele berg namen die allemaal een vaag belletje doen rinkelen zonder dat je ze nou direct weet te plaatsen. En dat heb ik nu dus als ik de namen El Morabit, de gebroeders(?) Alisic en Zakaria Amrani voorbij zie komen.
  Assink en zijn staf hebben vandaag toch ook weer voor wat andere mensen gekozen dan de mannen die zaterdag zo lekker tegen Katwijk hebben lopen ballen. Het blijft een oefencampagne tenslotte en Assink en zijn staf kiezen er heel bewust voor om een zo breed mogelijke groep selectiespelers aan speelminuten te helpen. En dus zien we vandaag  een basis met O’Niel in de goal. Verder basisplekken voor Rene Troost, Quincy van Waveren, Danny Benning, Jordey Buitenhuis, Hidde vd Veldt, Wouter Vente, Murat Önal, Lucas Pelgrum, Aron Klaassen en Nino van Jaarsveld.
  En zo gaan we dan voor een handjevol getrouwen aan de slag…

  Overwicht
  Huizen speelt fris en aanvallend. Ze krijgen daartoe wel de ruimte en de tijd van Leonidas dat de kat klaarblijkelijk even uit de Huizer boom wil kijken. Meteen is daar een fraaie pass van Quincy van Waveren die net iets te scherp uit pakt voor de gretig inkomende Hidde van der Veldt.
  En we hoeven deze keer niet lang op de beloning te wachten: in de derde minuut is het een fraaie combinatie die via Vd Veldt bij Murat Önal uitkomt die zich weer een koele spits betoont die genadeloos en berekenend binnenschuift: 1-0.
  En Huizen gaat door: Klaassen ontfutselt drie minuten later de bal op het middenveld en geeft af op Önal. Diens instinct voelt de kans en van een meter of dertig haalt hij snoeihard uit. Helaas gaat de bal naast, maar de toon is gezet!
  Pas na een minuut of tien kruipt Leonidas wat uit de schulp en krijgt doelman O’Niel voor het eerst iets te doen  dat op keepen lijkt: na een stomme inspeelpass van achteruit die op het middenveld wordt onderschept pakt onze doelman de scherpe voorzet van de doorgebroken Jeremy van Uunen.
  Waar Huizen tegen Katwijk vooral ‘zakelijk’ moest spelen, komt het vanavond eindelijk weer eens tot écht voetballen: de combinatie die begint bij Rene Troost (weer een baken op het middenveld) en via Vd Veldt, Pelgrum en Buitenhuis uitmondt in een harde pegel die doelman Joao Almeida maar ternauwernood tot corner wist te wurmen.

  Gelijk
  Dan heeft de toch niet bepaald langzame Quincy van Waveren toch echt een handje nodig in verdedigend opzicht om de  vleesgeworden sneltrein Jeremy Agyemang af te kunnen stoppen. Wat was die man snel! Het leek wel of de rest stilstond als hij aanzette voor een sprint! Geweldig! Maar Huizen had vandaag die saamhorigheid die de ploeg vorig jaar ook vaak kenmerkte: één voor allen, allen voor één. En dus gaat Quincy tot het gaatje om ook zijn verdedigende mannetje te staan. De vrije trap wordt door Ilyas Chouabi kansloos in de defensie van Huizen geschoten.
  Diezelfde Van Waveren draait met een minuut of twintig gespeeld goed naar binnen en we zien hoe zijn schot vanuit de hoek van het strafschopgebied snoeihard op de paal uiteenspat.
  Nadat de behendige Zakaria Amrani zo ongeveer de complete Huizer defensie heeft omspeeld, blijkt alleen doelman Rinaldo O’Niel nog een struikelblok. Bij de eerste paal brengt onze doelman opnieuw uitstekend redding op de harde inzet van Amrani. Het kost wel een corner die met een schitterende volley wordt ingeschoten. Opnieuw is het de excellerende O’Niel die stijlvol redding weet te brengen.
  Dan gaat met een goed half uur op de klok verdediger Franck Seuguep op avontuur en is zo slim om bij een lichte overtreding aan het kunstgras te gaan snuffelen. De scheidsrechter van dienst wijst onverbiddelijk naar de stip en opnieuw krijgt Huizen een strafschop tegen. Bikkelhard laat Chouabi onze doelman dan eindelijk kansloos en geheel tegen het beeld van de wedstrijd is staan we weer gelijk: 1-1.
  En dat is het enige verwijt dat we onze mannen kunnen maken: dat ze het overwicht niet verder in de score hebben weten uit te drukken.

  Hoop doet leven
  En dat geldt dan vooral voor onze gasten. Door de wat onverwachte gelijkmaker ziet de wereld er voor Leonidas ineens weer nog zonniger uit dan louter door het late avondzonnetje. Twee minuten na de openingstreffer moet O’Niel weer volop aan de bak als Issam El Hank Jeremy van Uunen ineens met veel gevoel voor onze doelman laat opduiken. Het één-op-één duel wordt gelukkig glansrijk door onze doelman gewonnen en hij stopt de inzet glansrijk. Nee, die plek onder de lat daar hoeven we ons normaliter geen zorgen meer om te maken dit seizoen. En dan hebben we nog niet eens onze ook al zo talentvolle derde doelman Onur Batman aan het werk gezien…
  Dan is kort voor de rust de sterk spelende Lucas Pelgrum attent en pikt de bal op. Zijn tweede scherpe pass bereikt de opgekomen Nino van Jaarsveld die doelman Almeida nog op zijn inzet terugvindt. Deze moet echter lossen en dan is het van dichtbij een intikkertje voor Aron Klaassen die de bal keurig binnentikt: 2-1!

  Rust
   En zo mag Huizen dan heel terecht met een voorsprong aan de thee. Een Huizen dat bij vlagen dus wel degelijk heel fraai weet te combineren en oogstrelend voetbal op de mat weet te leggen. Het oogt fris, het oogt fruitig, het oogt ‘lekker’!
  Weliswaar mag Huizen worden verweten dat men het overwicht niet wat nadrukkelijker in de stand heeft weten uit te drukken, maar goed: het blijft ‘oefenen’ natuurlijk!...

  Erop
  We zitten amper weer op onze plekken als Quincy van Waveren – die er klaarblijkelijk 'zin an had' vanavond – er weer als een speer vandoor gaat op een schitterende dieptepass van JordeyBuitenhuis. Assink spoort hem aan binnendoor te gaan en die mogelijkheid was er inderdaad ook, maar Quincy behoudt zelf ook het overzicht en legt de bal keurig in de voeten van de aansluitende Nino van Jaarsveld die van net binnen de zestien een hard schot lost dat in de kruising lijkt te gaan verdwijnen. En dus gaat doelman Almeida richting verre paal als de bal ineens halverwege van gedachten verandert en toch maar door het midden besluit binnen te stuiven: de beruchte zwabberbal die keepers er zo lullig uit laat zien, maar waar gewoon geen kruid tegen gewassen is, en de 3-1 staat alweer op het bord…

  En erover…
  Ik ben de goal nog aan het beschrijven als Lucas Pelgrum zijn uitstekende wedstrijd met een fraaie volley bekroont en dan in één keer binnenschiet: 4-1.
  Een minuut later kruipt Huizen dan toch ook een keer door het oog van de naald. De feestende Huizers zijn even niet helemaal alert als spits Assad el Harti de bal keurig aanneemt en zich rustigjes vrijspeelt. Zijn doffe dreun spat via de onderkant van de lat het veld weer in en Huizen wordt toch weer even met de neus op de feiten gedrukt dat dit toch een tegenstander is om in de gaten te blijven houden. Verslappen is ook nu geen minuut een optie!
  Maar men is nog steeds niet helemaal bij de les en Ibrahim el Morabit steekt de bal goed door op El Harti die deze keer de uitblinkende O’Niel op zijn weg vindt.
  Met nog een kwartier te gaan is het weer O’Niel die attent naar de hoek gaat als een bal onverwacht wordt doorgetipt. Was het een eigen speler of was het de Leonidas-aanvaller? Ik kon het niet zo snel onderscheiden, maar de reactie van onze doelman was katachtig en adequaat.
  Een technisch hoogstandje van Aron Klaassen in de middencirkel die een pass in één keer met de hak verlengt op de op snelheid liggende Quincy van Waveren. Het leidt tot niets, maar het gevoel, de brille waarmee onze jonge middenvelder de bal doorspeelde vergoedde zonder meer een aantal mindere verdedigende ingrepen van deze talentvolle jongeling.
  Tien minuten voor tijd komt de bal uit een vrije trap van Kevin Smit op het hoofd van Desmond Mensen en ook deze keer is Desmond trefzeker en de bal slaat opnieuw achter de kansloze Almeida: 5-1.

  Slotfase
  De wedstrijd is gelopen en we maken ons op voor de formaliteit die de laatste tien minuten geacht worden te zijn in een wedstrijd met vier goals verschil. Huizen gelooft het wel en weer komt het bedrogen uit als invaller David Kappel zo maar uit mag halen voor een verwoestend schot dat als een granaat binnenslaat. Verslappen is en blijft voor onze mannen geen optie en wordt op welk niveau dan ook genadeloos afgestraft.
  Het is Rinaldo O’Niel die kort voor tijd erger voorkomt door een scherpe voorzet attent te onderscheppen en zo mag Huizen dan met een welverdiende en geenszins geflatteerde 5-2 overwinning op naar de laatste oefenwedstrijd tegen Smitshoek van aanstaande zaterdag.

  Erik Assink
  “We moeten daar toch wel wat kanttekeningen bij plaatsen,” werpt onze hoofdtrainer tegen als ik hem aangeef dat ik een ‘lekkere’ overwinning heb gezien. “We moeten dit ook bezien in het licht van wat we gisteravond gedaan hebben. Voor de wedstrijd hadden we aan de jongens aangegeven dat het ons als staf niet uitmaakt wat de uitslag zou worden vanavond, dat het ons meer om de uitvoering zou gaan. Vandaar dat we ze gisteren op de training ook niet echt gespaard hebben en voluit hebben getraind. Als je dan ziet hoe we ook de tweede helft het heft keurig in handen nemen, niet alleen qua score, maar ook wat druk op de bal betreft, afjagen, druk naar voren toe, met een opstelling waarin we toch ook weer het nodige hebben gewijzigd, dan zijn we uiteraard tevreden met de vijf goals die we maken, da’s zeker niet weinig tegen een tegenstander als dit, de manier waarop, allemaal verschillende mensen die scoorden – ook niet geheel onbelangrijk… We hadden rust aan de bal, in de opbouw. Af en toe ziet het er wat riskant uit, maar we wisten toch de bal in de ploeg te houden en dan kun je opbouwen in plaats van alleen maar tegenhouden en wegwerken. We zien dus in vergelijking met enkele weken gelden al wel de nodige vooruitgang! Er werd ook keihard gewerkt, Quincy van Waveren die uitstekend meeverdedigde, Nino van Jaarsveld die resoluut speelde, onze doelman Rinaldo O’Niel die een uitstekende wedstrijd keepte… Dit is natuurlijk een oefenperiode waarin je ook bepaalde zaken oefent. Je traint niet alleen om de conditie op peil te krijgen, maar je moet ook werken aan de eenheid om van een heleboel nieuwkomers toch weer een team te maken. Vandaar veel jongens veel speelminuten in wisselende posities. Als je dan wint is het leuk meegenomen natuurlijk, zeker als je ook nog eens goed speelt, maar dan is de uitslag ondergeschikt. Ik zag vandaag veel meer plussen dan minnen. Jammer van die penalty, een beetje onnodig, de tweede goal dat zo’n man wat makkelijk bij onze verdediger wegloopt, maar dat zijn kleinigheden bezien in het licht van de hele wedstrijd waarin we een dikke voldoende haalden! Een nuttige partij, goed voor het vertrouwen en het plezier binnen de groep!”

  Rinaldo O’Niel
  Voor mij de beste man van het veld: Rinaldo O’Niel. Die met een aantal cruciale reddingen en een zeker optreden toch een basis legde voor deze nuttige overwinning.
  Ik herhaal ’t nog maar eens een keer: ik ben blij dat ik niet in de schoenen van de technische staf sta en de keuze tussen de keepers moet maken, want eerlijk gezegd zou ik het niet weten!”
  “Dank u voor het compliment, maar ik wist van tevoren wat mijn plek zou zijn toen ik naar Huizen kwam,” glimlacht onze tweede doelman bescheiden. “Ik wilde per se op zaterdag gaan voetballen. In Amsterdam en omgeving heb je niet echt heel veel zaterdagclubs op niveau en de afspraken waren duidelijk bij Huizen en het gevoel was goed. Ik ben nu bijna dertig en heb een lieve vriendin. Ik wil de zondag nu gewoon aan mijn relatie besteden in plaats van het hele weekend met voetbal bezig te zijn. Vanuit Amsterdam is het niet zo heel ver rijden, dus het is goed te doen. Huizen vormde voor mij zo een ideaalplaatje. Ook al wist ik vooraf dat ik niet binnengehaald was als eerste keeper.”
  “Ik denk dat je de trainer toch nog wel wat hoofdbrekens hebt gegeven met je voortreffelijke optreden vandaag…”
  “Ach, ik probeer het gewoon zo goed mogelijk in te vullen. Ik ben geen spectaculaire keeper die gekke dingen doet. Ik moet Kevin (Rijnvis, red.) gewoon scherp houden en er staan als dat nodig is bij blessures of afwezigheid. Gewoon mijn ding doen… Ik ben eigenlijk een hele simpele keeper… Voordeel is wel dat ik ook weinig ‘ketsers’ maak. Dat zit er altijd in natuurlijk, maar ik sta er om bekend dat ik ze gewoon weinig maak…”

  Apenstaartjes kijk op de zaak
  Ik heb een heerlijke oefenwedstrijd gezien. Natuurlijk heb ik er geen idee van of Leonidas in haar sterkste opstelling aantrad of dat ze ook wat ‘probeersels’ in de gelederen hadden – het was uiteraard wel opvallend dat ik rugnummers 3, 8 en 9 als wissel aan de wedstrijd zag beginnen – maar ook met deze ‘basisnummers’ in de gelederen bleef Huizen parmantig overeind tegen deze zondaghoofdklasser.
  Het blijft echter toch hoe dan ook ‘oefenen’ en het verlangen naar de competitie om te zien waar we werkelijk staan, begint toch wel wat te kriebelen nu.
  Ik vind dat we een degelijke voorbereiding hebben doorgemaakt met deze nieuwe ploeg. Voorwaar geen sinecure voor Assink en zijn staf om ‘from scratch’ te moeten beginnen met bouwen aan een vernieuwd Huizen. We speelden tegen toch niet de minste tegenstanders en behoudens een stevige uitglijer tegen Urk bleven we toch goed overeind en pakten zelfs ‘resultaat’ tegen CSV, Katwijk (twee divisies hoger!) en nu dan Leonidas dat zonder pardon over de knie werd gelegd. Voeg daarbij de nipte nederlaag tegen VVOG (één divisie hoger) dan mogen alleen de wedstrijden tegen Magreb en SDCP als teleurstellend worden omschreven.
  Huizen maakte het zich dus deze oefencampagne niet echt makkelijk qua tegenstanders en bleef toch in deze bouwfase redelijk overeind. Dat smaakt naar meer.
  Na mijn vorige verslag kreeg ik van trainer Assink het verzoek of ik vooral in de ‘we’ vorm wilde schrijven als ik zijn interviews uitwerkte. Het tekent de ‘people-manager’ Assink dat hij zijn staf niet buitenspel wenst te zetten bij zowel beleid als uitvoering, dat hij ze er nadrukkelijk bij wil betrekken. Ook de informele gesprekken die ik her en der voerde bevestigen dit beeld van de teambuilder: recht door zee, streng maar rechtvaardig. Ook als ik zijn rustige en strikt ter zake doende coaching langs de lijn beluister, zijn positieve benadering van de spelers, dan denk dat we een lot uit de loterij hebben getrokken.
  Zaterdag krijgen we dan nog Smitshoek op bezoek. Ik hoop dat u zaterdag weer in groten getale langs de lijn te treffen om met mij de getuige te zijn van de generale repetitie voor we  Excelsior ’31 voor de competitie mogen gaan ontmoeten op de Wolfskamer!

  Scoreverloop:
  04. Murat Önal 1-0
  33. Ilyas Chouaibi (strafschop) 1-1
  41. Aron Klaassen 2-1
  47. Nino van Jaarsveld 3-1
  48. Lucas Pelgrum 4-1
  82. Desmond Mensen 5-1
  85. David Kappel 5-2

  Opstelling Huizen:
  Rinaldo O'Niel, Danny Benning (46. Desmond Mensen), Wouter Vente, Jordey Buitenhuis, Nino van Jaarsveld, Renee Troost (c), Lucas Pelgrum (78. Lucas van Esterik), Aron Klaassen, Hidde van der Veldt (76. Kevin Smit), Murat Önal (76. Bob Brilleman), Quincy van Waveren.