https://www.svhuizen.nl/fraaie-generale-sdo-huizen-1-4/n4658c176
Zalmkado logo huizer kaasgilde logo bcz logo slokker it logo meco
Zalmkado logo huizer kaasgilde
   
  Fraaie generale: SDO – Huizen 1-4
  15 sep 2020
  Ron Tuijnman
  Huizen sloot de oefencampagne af met een late oefenwedstrijd tegen zondag hoofdklasser SDO. Een verslag…
  fraaie-generale-sdo-huizen-1-4

  Hartelijk welkom
  Dat coronamaatregelen en een hartelijke ontvangst elkaar niet hoeven te bijten bewees men bij SDO. Als ik de bestuurskamer betreed word ik allerhartelijkst met koffie en namenlijst ontvangen. Netjes op anderhalve meter, maar hartelijk en gastvrij. Zo kan het dus ook.
  De namenlijst van de Bussumers vermeldt de naam van Aron Klaassen in de basis. Een speler die ik in mijn hart gesloten heb. D’r zijn zo van die spelers die je bijblijven vanwege de indruk die ze op je op je gemaakt hebben. Sommigen door het vertoonde voetbal, maar Aron vooral ook door zijn schitterende persoonlijkheid. Een topgozer! Ik heb geen dochters, maar anders wou ik hém als schoonzoon! Het is dan ook een hartelijk weerzien met onze voormalige middenvelder.
  Op de tribune is het is ruim zitten, een van de weinige voordelen van dat coronagebeuren. De schitterende échte grasmat wordt nog even gesproeid en ik moet zeggen dat het een lust voor het oog is: het ligt erbij als een biljartlaken!
  Het is drukkend warm en zo vanuit mijn werk met airco is dat knap zweten. Ik loop lichtelijk voor gek met die jas onder mijn arm, overhemd open geknoopt en mijn naar een cupje A-neigende voorgevel wordt daarmee ontluisterend zichtbaar. Het is dat, of zweet dat me tappelings blijft aflopen. Ik ben de gêne inmiddels voorbij…

  Eerste helft
  Het eerste schot komt van Ritchie Zinga. Het is echter van te ver om doelman Martijn Kramer van SDO te verontrusten. Ook de eerste corner is voor Huizen en al vlug lijkt Huizen de toon voor dit duel te gaan zetten. Het leidt tot de eerste echte kans die in de drukte voor doelman Kramer lijkt te stranden. SDO krijgt de bal echter niet weg en volgens mij is Zinga de de laatste Huizer die de het kunstleer beroerd heeft voor hij door de SDO verdediging over de eigen doellijn gewerkt wordt: 0-1 en ik noteer de zevende minuut.
  Zinga had er zin in en kort daarop draait hij zich met speels gemak vrij en haalt verwoestend uit. De bal spat rakelings over de lat boven de kansloze Kramer.
  Het is wel een mengelmoes van talent wat Klein aan de aftrap zette. Zo zie ik een voor mij onbekend gezicht op de rechtsbackplek. Gelukkig heb ik hem nog net een kus als succeswens in ontvangst zien nemen van de schone die nu achter me zit en zij weet me te vertellen dat het hier om Rutger Mosterd handelt. En die Rutger is een veelbelovende speler van wat ik zo even van hem zie. Met speels gemak pikt hij stijlvol een akelig moeilijke bal uit de lucht en heeft dan ook nog een goed vervolg. Die knul moét talent hebben. Dat ie even later dan een ziekenhuisballetje afleverde dat vergeef ik hem dan maar even voor het gemak.
  Huizen blijft domineren dat eerste kwartier. En dan stuift Dubbeldam op turbosnelheid het strafschopgebied binnen. Is het dan Klaassen die hem torpedeert? Ik kan het slecht zien tegen de inmiddels fel brandende lichtmasten in. De arbiter van dienst ziet het gelukkig beter en van dichtbij en de bal gaat resoluut op de stip. Nóg resoluter is de trap waarmee Ritchie Zinga de bal achter doelman Kramer jaagt. Kansloos is daarbij een understatement voor de arme doelman die het ding alleen maar zal hebben horen fluiten. 0-2 En eigenlijk hebben we onze eigen doelman Willemse nog niet echt in actie gezien.

  Mag het ietsje meer zijn?
  En Huizen gaat door: nog geen vier minuten later floept de 0-3 al op het fraaie LED-bord. Theo Visser heeft de hoek maar voor het uitzoeken als dé grote plaag voor SDO – Hidde van der Veldt – zijn directe tegenstander er uit loopt alsof hij stilstaat. De voorzet is perfect en Visser doet wat een spits hoort te doen: 0-3 dus… Ook Hidde van der Veldt had vanavond zijn avond. De defensie van SDO was opmerkelijk traag en dan heb je tegen Hidde dus een héle slechte avond. Daarbij leek er veel te lukken bij onze grillige vleugelspits, zodat het huilen de Bussumer defensie nader stond dan het lachen…
  Coach Koen Janssen stuurt dan zijn hele bank aan het warmlopen. Is dat een signaal? Een teken voor de spelers óp het veld?
  Heel even lijkt SDO in de buurt van een treffer te komen als Kogeldans na een ingekopte corner de bal van de lijn moet halen en Brian Willemse moet toch ook een keer gestrekt naar de hoek bij een lastige afstandsschuiver, maar verder kon Willemse zijn broekje weer netjes opvouwen en in zijn tas terug stoppen.

  Rust
  De 0-3 met rust is bepaald niet geflatteerd: Huizen was heer en meester en de score had nog verder op kunnen lopen als er voor de goal iets meer scherpte was geweest.
  Na rust zal Arnold Klein ongetwijfeld een blik nieuwe spelers opentrekken met het oog op aanstaande zaterdag. Ik telde negentien man die voor de wedstrijd aan het warmlopen waren (inclusief de twee keepers) en Klein heeft dus op het oog meer dan genoeg keuzemogelijkheden.

  Tweede helft
  En inderdaad is het een komen en gaan van spelers bij aanvang van die tweede helft. Een paar man zijn blijven staan, maar nagenoeg het hele elftal is verbouwd. Veel spelers van Onder23 maken hun opwachting
  Aan het spelbeeld verandert het niet zo bijster veel: Huizen combineert fris van de lever richting doelman Martijn Kramer die de ene groengele aanvalsgolf na de andere op zich af zag rollen. Nadat Laurens Kooij een heerlijke lange lob van een meter of dertig net voor de wat ver voor zijn doel staande Kramer voorbij zag vliegen, is het dan gewoon wéér raak voor Huizen als Renzo Ohler diep gestuurd wordt en alleen op Kramer af mag gaan. Met een koele schuiver die de echte spits verraadt, schuift hij de 0-4 binnen. Het verraadt ook opnieuw de kwalitatieve breedte van onze selectie dat er spelers in Onder23 rondlopen die zonder een greintje plankenkoorts hun visitekaartje afgeven in de hoofdmacht. Ik noemde Mosterd al en nu Ohler, maar dan doe ik eigenlijk een groot aantal spelers tekort die zich óók moeiteloos manifesteerden tegen deze – ongetwijfeld ook lichtelijk uitgeklede – Zondag Hoofdklasser.
  SDO lijkt dan toch tegen te scoren, de arbitrage heeft echter buitenspel geconstateerd en teleurgesteld druipen de Bussummers af. Kort daarop (de stadionklok stond ineens op 0:00!) krijgen ze dan toch die eretreffer als Michael Verloop bij een uitval stijlvol de verre hoek kiest en doelman Rik van Nuenen kansloos laat.
  Bij Huizen is het heilig vuur wat gedoofd, al worden er bij tijd en wijle felle duels uitgevochten, waarbij van beide zijden sprake was van enige frustratie die een uitweg zocht. Bij SDO vanwege de stand, bij Huizen vanwege het feit dat veel spelers zich toch wel even wilden ‘laten zien’ terwijl de geoliede machine van voor de rust nu toch wat begon te haperen.
  Nadat Hidde van der Veldt nog dichtbij de 1-5 was, maar zijn inzet voorlangs zag gaan, is het dan gedaan en stapt Huizen met een keurige overwinning richting kleedkamers én aanstaande zaterdag…
  Na afloop gaf Arnold Klein aan tevreden te zijn over uitslag en uitvoering. Hij beaamde dat dit ook weer een teken was dat de groep qua kwaliteit dicht bij elkaar zit. “Ik ben zeer te spreken over de mentaliteit en inzet van de hele groep. Natuurlijk hebben de Onder23 jongens in de tweede helft nog niet helemaal de looplijnen van de eerste selectie in de benen. Daardoor stokte de productie wat."
  Maar dat er een getalenteerde groep staat, dat werd vanavond eens te meer duidelijk.
  Op naar zaterdag als Sliedrecht op bezoek komt op de Wolfskamer voor het openingsduel van dit nieuwe splinternieuwe seizoen. Eens zien of dit Huizen deze uitstekende lijn ook in de competitie zal weten door te trekken!

  Deze keer in verband met de tijdsdruk een wat beknopter verslag.