Zalmkado Huizerkaas BC Zuyderzee Slokker IT Services MECO groep
 • Lid worden
 • Webshop
 • Businessclub
 •  

  Felitciano Zschusschen verlengt 1 jaar!

  Gepubliceerd op:

  Wat een topnieuws zo aan het begin van deze, toch wel memorable, week! Waarom? Voor wie het heeft gemist, de Derby der Derby's staat op het programma.

  Maar we hebben beet! Felitciano heeft aangegeven nog een seizoen bij de s.v. te willen blijven spelen. Daar zijn wij als club en TC erg blij mee! We hopen op een mooi uiteinde van het seizoen en wensen Felitciano al het moois in het volgende seizoen.

  Hieronder nog een leuk stukje uit het interview wat onze Ron (apestaartje) en Felitciano hadden na de wedstrijd tegen Breukelen.

  Felitciano Zschusschen

  Voor mij één van de smaakmakers vandaag. Drijfnat van zweet en bier duikt hij eerst even onder de douche maar zoekt me glunderen op als hij gewassen en verschoond weer uit de kleedkamer verschijnt.
   “Ik heb van je genoten, vandaag. Voor mijn gevoel was dit je beste wedstrijd in een geel-groen shirt. Kan je je daar in vinden?

  “Haha, ja, dat denk ik wel,” glundert onze spits met een gelukzalige glimlach voor zover ik die in het donker nog weet te onderscheiden. “Het ging gewoon lekker en goed, ik was ‘mezelf’ en de ballen kwamen goed aan. Ik maakte ook wel wat foutjes, maar dat geeft niet zolang je maar geen grote fouten maakt. En er was een assistje, dan, maar het gaat inderdaad steeds beter…”
  ASSISTJE?! Dit was een Assist!, met hoofdletter A en een uitroepteken! Die bal was zó goed op maat, die had ik nog gemaakt!
  “Haha, dank je wel! Hij kwam inderdaad wel goed aan, een goede assist, ja.”
  Je speelde zo vrij, leep en goed! Je liep als een soort roofdier over het veld, een roofdier zoekend naar een prooi…
  “Ja, zo wil ik ook spelen. Ik kijk veel en vooral ook wanneer ik nodig ben. Het is zoals je zegt: als ik mijn kans schoon zie, dan ga ik inderdaad als achter een prooi aan. Zo heb ik dat van trainers als Patrick Kluivert geleerd, die drukte me ook altijd op het hart dat ik alleen moest komen wanneer ik nodig was, omdat je anders meters voor niks gaat maken.”
  Je bent ook sneller dan je oogt. Ik zag je bij een counter opstomen langs de zijkant en kijken, kijken en nog eens kijken en toen maar naar binnen kappen en schieten. Toen was de pijp echter helaas wat leeg, denk ik…
  “Klopt, het was al tegen het einde van de wedstrijd en ik zat er aardig doorheen. Tijdens de sprint keek ik wel een paar keer. Ik ben altijd wel een speler die kijkt of er iemand beter voor staat. Maar er was op dat moment niemand bereikbaar en dus maakte ik de actie naar binnen en schoot – maar ik had toen eigenlijk geen ‘power’ meer…”
  Ik meende aan het einde van de eerste helft even te zien dat je een tik had gekregen en wat liep te trekkebenen…
  “Ja, ik had inderdaad een  tik op de achillespees gehad en dat moest ik er even uitlopen. Ik heb er nu gelukkig ook geen last meer van!”
  Gelukkig maar, want in deze vorm is een Felitciano Zschusschen van grote waarde voor een ploeg als Huizen…
  “Ik ben echt hartstikke blij dat ik hier ben, man! Blij met de groep, met de staf, met iedereen die hier betrokken is bij het team en de club. Ik heb eerlijk gezegd in jaren niet met zoveel plezier gevoetbald! Het plezier in het voetbal is helemaal terug en daar doe ik het wel allemaal voor. Ik heb volgende week nog een gesprek over een contractverlenging, maar ik heb absoluut de intentie om bij Huizen door te gaan, ik heb het hier echt vreselijk goed naar mijn zin!”
  Vandaag niet alleen plezier voor Felitciano, ook mijn voetbalhart heeft hij vanavond veel goed gedaan. Persoonlijk hoop ik dat ze er uit komen, maar uiteraard wil ik hier de Technische Commissie niet voor de voeten gaan lopen…

  Gerelateerde artikelen